Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   303 / 308
(#) kiborg válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
A garázs hasonló nálam.
A tető és oldalfal találkozásánál rakhatsz akármilyen hősugárzót, kimegy a meleg, cserébe egy kis szél behozza a port. Szóval ha van rá módod, azt a rést tüntesd el körben és akkor sokkal használhatóbb lesz.
Frissen lemosott kocsin 1-2 nap és már áll a por, pedig csak 10 métert mentem vele, amíg beálltam a garázsba.
(#) sargarigo válasza kiborg hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Az egész légmentesítve lesz, nekem is ilyen a garázsom tudom mivel jár. A padlózat ami kérdéses, hogy a betonon kívül van-e más opció.
(#) Alkotó válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Az említett funkciókhoz (és még egy csomó egyébhez is) a beton a legcélszerűbb választás. Kemény, viszonylag olcsó, könnyű tisztán tartani, és nem utolsó sorban világos a színe, ami sokat számít a fényérzet szempontjából.
Az viszont továbbra is kérdés milyen legyen a beton, legyen-e benne vasalat és ha igen akkor milyen, illetve milyen vastag legyen ehhez a viszonylag nagy felülethez.
Azt sem árt mérlegelni, hogy a beton is megkíván magának egy kis talajelőkészítést és rétegrendet.
(#) Bakman válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Nem nagyon van más opció. Nem mintha bármi is olcsó lenne manapság de anyagilag talán az a legkevésbé megterhelő. Alapvető gond, hogy van ott egy termő réteg. A tükör tulajdonképpen az élő és ezáltal mozgó (bomló anyagok) réteg eltávolítása.
(#) nagym6 válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
Említették a betont, mifelénk a mixerkocsival hozott kész beton olcsóbb vagy azonos árban van, mint ha kavicsot és cementet veszek, amit még keverni is kell. Hátha felétek is.
(#) uniman válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
A "mifélénk" nem tudni merre van...(adatlapodból hiányzik a helységnév)
Mennyibe van s.k. keverve? A fuvardíjat hozzászámoltad ?
(#) nagym6 válasza uniman hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
Komárom. Ismerősnek a mixer cég köbméter árat mondott helyszínre szállítva 15Km ott ürítve, de nem tudom mennyit. Probléma az volt, hogy a telken a bejárattól 60 méterre kellett, ahova mixer bemenni nem tud. Annyit nem várhat, míg betalicskázzák a teli mixer betont. Így vett kavicsot és cementet, ez került kb. annyiba amit a mixernek fizetett volna mindenestől.
Lényeg, hogy kb. ugyanannyit fizet kész mixerbeton kiszállítva, vagy kavics cement kiszállítva. Kavics cementet még be kell keverni, ha úgy vesszük ennyivel drágább.
(#) sargarigo hozzászólása Máj 16, 2022 /
 
Nekem is kézzel keverős lesz. Mixer semmiképpen nem fér be a kapun, főleg hogy át kellene menni az egész kerten. Széjjel taposna mindent.
(#) nagym6 válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
A mixernél több embert kell összehívni, hogy hamar el legyen dolgozva, előre egészet pontosan be kell zsaluzni. Keverősnél egyedül nyugodtan mehet diletációs szakaszonként, annyi azért legyen egyben. Kevés zsaluanyaggal megoldható.
(#) sargarigo válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
Azt hiszem ez a kérdés ki lett tárgyalva, köszönöm mindenkinek az építő jellegű hozzászólásokat! Diletálni fogok
(#) elektrorudi válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 16, 2022 / 1
 
Bár a téma gyakorlatilag be van fejezve, még egy ötletet bedobnék. Járda lap. 40x40, 50x50, vagy bármi egyéb méretben kapható.
Ha még nem betonoztál, akkor kihívás lehet a felület szép, egyenletes lehúzása, símítása is. A járdalapnál, csak a homokot és/vagy a sódert kell egyenesre lehúzni, ami azért egyszerűbb, mint a betont egyengetni. A lapok lerakásához kapható lapemelő szerkentyű (pár ezer ft), amivel kényelmesen lehet lerakni, illeszteni a lapokat. Szerintem az egészet egy nap alatt meglehet csináli, ha bírod derékkal. A terített beton esetében nem biztos, hogy keveréssel, terítéssel együtt egy nap alatt kész lesz.
(#) Alkotó válasza elektrorudi hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
Az időben igazad lehet.
De a betonozás és a járdalap által ígért eredmény jelentősen eltér egymástól. Előbbi egy stabil felület, jelentős terhelhetőséggel és sima felülettel. Utóbbi inkább gyalogos járkálásra van kitalálva, kerti talajba letéve, és egymástól bizonyos távolságra, mert ha szorosan próbálod letenni, akkor mindig lesznek kis vállacskák közöttük (és nem is olyan nagyon olcsó).
(#) bbb válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 16, 2022 / 1
 
Létezik ún. betonpumpa is. Ekkor még egy autót visznek oda, viszont az utcáról oda pumpálják a betont, ahova kéred.
(#) Hutty válasza bbb hozzászólására (») Máj 16, 2022 /
 
És mikor a kettőt összeépítik akkor lesz a pumix.
(#) mrjake válasza kmcservice1 hozzászólására (») Júl 29, 2022 /
 
Idézet:
„Itt a legfelső hozzászólás - április 11-én - Bakmannak írtál választ és példaként beraktál egy linket, az az én weboldalam, ezt köszöntem meg.”

Ha már itt tartunk, az én "Weboldalamon" található cikk hasznos volt amúgy? Mert azt látom, hogy Olvastad

Ontopic: ha rendet raktam, majd én is postolok képet a "sarokról"
Jelenleg használhatatlan... :o
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2022
(#) Attila86 hozzászólása Szept 25, 2022 / 29
 
Vettem egy házat ahol beépítettem a tetőteret, melynek egyik része egy raktár lett, a másik fele pedig a kis dolgozószobám. Ez mostanra végre jó 95%-ban készen van.
Az előző lakásomban egy kis ablak és szellőzés nélküli 2,3 négyzetméteres gardróbszobám volt, most ez 8,4nm lett és 15,7 légköbméter. Ez gyakorlatilag még sok is. Na meg most már ablakom is van, mindjárt kettő is! A műgyantás nyomtató miatt fényzáró rolók is vannak rajtuk.
Régi vágyam volt egy jó hosszú, masszív asztallap ami most végre megvalósult egy 2,5 méteres IKEA-s konyhai munkalap képében. Ez igazi fa olyannyira, hogyha megsérül akkor át lehet simán csiszolni. Ugyan ilyen munkalap van a két fiókos szekrény tetején, ezek a szekrények pedig IKEA-s konyhaszekrények. Tervezhettem volna saját szekrényket de drágább is lett volna meg ez így sokkal egyszerűbb volt. Az új házban annyira megtetszett nekem a fehér konyha amit építettem hogy ugyan azt a magas fényű fehér frontokat használtam itt a kis laboromban. A munkalap és még a fogantyúk is ugyan azok mint lenn a konyhában. A fiókok méreteinek és pozícióinak kitalálása, felosztása külön vagy két hétbe telt...
A régi lakásban 225db kis fiókos szortimeneterem volt, itt most kicsit kibővítettem 300db kicsire és 8db nagyra, ez már biztosan elegendő lesz nagyon sokáig, pláne hogy most is még 56db üres.
Az egész padlásteret én csináltam, így az elektromos hálózatot is. Biztosra mentem, ezért hét különböző helyre összesen 22db konnektort építettem ki meg három UTP aljzatot. A nyeregtető formája okán oldalt két háromszög alakú rész kiesett ugyebár a hasznos térből, ezeket próbáltam hasznosítani úgy, hogy a lézernyomtatót, a szerverszekrényemet és a filamenteket egy-egy „beépített szekrénybe” süllyesztettem be a gipszkarton mögé. Ahogy a képeken látható, a lézernyomtató és a filament-tartó gyakorlatilag egy-egy fiók. Utóbbi egy 1 méter(!) mély fiók amelyhez külön kellett teljes kihúzású és nagy teherbírású fióksínt vadásznom. A szerverszekrény szükség esetén szintén kihúzható, bár nem sínen.
A szekrény három ventilátorral külön szellőzést kapott amire nagy szükség is van mert van benne hőt termelő eszköz meg merevlemezek bőven. Ebben a rackszekrényben van a szerverem, a fő router, három switch, az okosotthont vezérlő miniPC, a kamerákat kezelő NVR, na meg ide fut be az összes UTP a házból így utólag bármit bárhová tudok kötözgetni ha kell. Mivel ez egy padlástér itt igencsak szükséges nyáron a hűtés, télen a fűtés ezért egy 3,5kW-os hűtő-fűtő klíma is beszerelésre került ami pillanatok alatt lehűti ezt a kis teret.
Középiskolás korom óta laptopot használok de be kellett látnom hogy már vagy tíz éve egy rendes munkaállomásra lenne szükségem 2-3db monitorral. Csak sajnos eddig egyszerűen nem volt akkora helyem hogy ez elfért volna. Most már viszont van, úgyhogy egy 34 colos 21:9-es monitort választottam ami elképesztő mértékben megkönnyíti és kényelmesebbé teszi a munkát a 15 colos fullHD laptop monitorhoz képest.
(#) bbb válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 25, 2022 /
 
Csak be ne essen semmi az alsó filamentes polcodról hátra
A forrólevegős pisztoly tartója hogy látod, elég messze van a faltól és a plafontól, nem fog gondot okozni? Összességében nagyon tetszik, igényes munka, leld sok örömed benne!
(#) nedudgi válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 25, 2022 /
 
A pákák nekem is szemet szúrtak. Gondoltál arra, hogy hőálló tapétát teszel oda?
(#) Attila86 válasza bbb hozzászólására (») Szept 25, 2022 /
 
A hőlégfúvó pisztoly eredeti tartóját megterveztem 3D-ben és kinyomtattam mert az eredeti fekete volt, ez a fehér pedig jobban illik a fehér falhoz. Az eredeti tartóhoz hasonlóan azonban ebbe is tettem mágneseket, így ha a hőlégfúvót a tartójába rakom akkor azonnal lekapcsol. De gyébként is kellő távolságra van a faltól és a 45 fokos résztől is szóval ez egyáltalán nem probléma.
(#) Suba53 válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 25, 2022 /
 
Szépen megcsináltad! Gratulálok.
Mik azok az "ANYCUBIC" feliratú jószágok?
(#) Attila86 válasza Suba53 hozzászólására (») Szept 25, 2022 /
 
(#) Frankye válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 3, 2022 /
 
Nagyon szép lett, látszik, hogy jól átgondoltál mindent. Szívből kívánom, hogy használd sokáig, egészséggel!
(#) Sepi hozzászólása Okt 6, 2022 /
 
Attila86!

A weblapod elérhető lesz-e?

Esetleg már nem....

Válaszod köszönöm....

Bocsi, hogy itt éedeklődök....

Üdv. Attila
(#) Attila86 válasza Sepi hozzászólására (») Okt 7, 2022 /
 
Igen, elérhető lesz majd csak egyszerűen nemjutok el odáig. Több mint egy éve gyakorlatilag nincs időm semmire, erre pedig vagy két hetet rá kellene szánnom hogy újra összerakjam a weboldalamat...
(#) Sepi válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 8, 2022 /
 
Ez jó hír!

Köszönöm a választ!

Üdv. Attila
(#) Massawa válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Márc 26, 2023 /
 
Pontosan az SMD tette nélkülözhetetlenné a pisztolypákát. Akkoriban 80-s évek közepe) a Wellerhez még nem volt egyszerü tühegyet beszerezni, a pisztolyra meg gond nélkül lehetett 0,5-0,8 mm-s ezüst drotot szerelni és akár formára is hajlitani, hogy egyszerre több lábat is melegitsen.
(#) Massawa válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 26, 2023 /
 
Szép! S mikor kezdel el ott dolgozni

Én még a hurcolkodás alatt sem tudtam lerámolni mindent az asztalról.
(#) gordonfreemN válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 26, 2023 /
 
Nagyon szuper lett, ezek a fiókok melyik IKEA fantázianév alatt futnak?
(#) weiss válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 27, 2023 /
 
Mindenféleképpen szigetelni kell körben + felül. Ha máshonnan nem felülről "ömleni" fog a lecsapódó pára (majdnem eső) formájában. Ezek az alap fém építmények kocsitárolás kivételével alkalmatlanok mindenre (minden vizes, rozsdás lesz benne). Sajnos tapasztalatból tudom. Dolgozni lehet benne tavasz-ősz szezonban, de tárolni semmit sem tudok benne az előzőek miatt.
(#) Suba53 válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 10, 2023 /
 
Ez a 12 x 5 elrendezésű hobby box tároló doboz rendszer pont illeszkedhet az E- alkatrész sorok kiosztásához.
Ez korrekt árnak tűnik.
Következő: »»   303 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem