Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   304 / 308
(#) Alkotó válasza Suba53 hozzászólására (») Máj 10, 2023 /
 
Korábban én készítettem ilyen, és ehhez hasonló tároló szekrénykéket.
Biztosan lehet kifogásokat találni ellene, de ezt valóban az E24-es sorozathoz terveztem, a rekeszek igazodnak az alkatrészekhez, és széles rekeszméret választék érhető el. Egy adott térfogaton belül nagyon gazdaságos helykihasználása. Ahol egy dosszié elfér a polcon, ott ez is elfér.
De ez nem műanyag, ezért annak előnyeit nélkülözi, és persze a hátrányait is.
(#) majkimester válasza Suba53 hozzászólására (») Máj 10, 2023 /
 
Nekem is ilyenek vannak és bevált. Egy közeli barkács boltban vettem a szürkéket kb 6 éve. Azóta duplája lett az ára. A szürkét régebben Járműgyártó Ipari Kft gyártotta, de az megszünt. A Polctár vette át, ha jól látom, ezeknek a webshopjában kicsit olcsóbb. Van egy kék hobby boxom is, az is teljesen kompatibilis, azt korábban a már bezárt Fabori-ban vettem. Meg kaptam nagyon régen egy piros Mars márkájut is. Ez utóbbi is majdnem azonos, a fiókok mérete azonos, felcserélhető, de más öntőformán készült, kicsit vékonyabban anyagból van, de egyébként az is azonos.

Esetleg a Conrad-ban van Mars, nézd még meg ITT
(#) majkimester válasza majkimester hozzászólására (») Máj 10, 2023 /
 
Ha olcsóbb megoldás kell, akkor az Aldiban szokott lenni 4x8 + 1 nagy fiokos alkatrésztároló kb. 4000Ft körül: Ilyen (Késmárk utcaiban most is van egy raklapnyi vegyesen a két fajta.) Műanyag az egész, de ha nincs benne nagy súly, akkor az is jó, csak kihuzáskor az nem akad meg, és ha véletlen kirántod, akkor potyognak az alkatrészek. Óvatosan kell kezelni. A fentinél nem esik ki a fiók, azért szeretem.
(#) Suba53 válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 11, 2023 /
 
Gyönyörűek ezek a tároló szekrénykék. Komoly, precíziós fa megmunkálás van mögötte.
Sajnos nekem a fa megmunkálási hátterem messze nem alkalmas hasonlóra.
(#) Suba53 válasza majkimester hozzászólására (») Máj 11, 2023 /
 
Köszi a linkeket, ezek eddig a legjobb árak, amiket láttam. Az ALDI rendszerét ismerem, van belőle két darab, és amit írtál róla az igaz.
Vajon a CONRAD szekrénye kompatibilis a Polctár szekrényével? Fiók méretre, meg külső méretre gondolok.
Ez a 60 fiókos a legszimpatikusabb. Lehet hogy veszek egy nagy levegőt, és egy-két ilyen szekrényt.
(#) robis01 válasza Suba53 hozzászólására (») Máj 11, 2023 /
 
Jól felmentek a Conrados árak. 2010 körül vettem 3db nagyot és 2 db kicsit 30e-ért. A lemez ház jól állta eddig a próbát, de a fiókokra ez már nem mondható el. Sajnos kemény és törékeny műanyagból van, szemben a LIDL/ALDI fiókjaival. Kb. 10%-nak mára letörött a füle, vagy itt-ott megsérült. Elég egy két ügyetlen leejtés, vagy hogy nekidől valami (akár egy seprűnyél) a műhelyben és törik a fül.

Conrados fiók méretei fent vannak. A polcrendszernek meg írni kell emailt. Polcrendszeresnek csalókák az áraik, mert bruttóban csak a kosárban látható.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2023
(#) Alkotó válasza Suba53 hozzászólására (») Máj 11, 2023 /
 
A tárolót nem neked kell elkészíteni. Én gyártom, és árulom őket, éppen olyan kombinációban amit választasz.
(#) Black7275 válasza robis01 hozzászólására (») Máj 12, 2023 / 1
 
Az én közelemben lévő kis alkatrész boltban is fém házas szekrénykék vannak. De már nagyon soknak le van törve a füle. A fiókok anyaga nagyon törékeny rideg műanyag.

Nekem Lidl/Aldi-s dobozaim vannak. Én tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Nekem 4db van összefogatva és még nem is laktam be teljesen, de szerintem már több mint 20 kg. Az egész egy MDF lapra van rácsavarozva és annak az alján van 4db kerék és így bárhova lehet gurigatni.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2023
(#) 06smici válasza Black7275 hozzászólására (») Máj 12, 2023 /
 
Csatlakozom az előttem szólókhoz, én eléggé megbántam ezt a fém vázas tárolót. Arról még nem volt szó, de mivel rideg a műanyag, így az elválasztók sem feszülnek bele. Egy kicsit megfújja a szél és máris elmozdul, összekeverednek alatta az apró alkatrészek. Végül én beragasztottam ezeket, de az meg csomó idő, pöpöcsölés és legalább átrendezni sem egyszerű utána.

A lidlist bátran ajánlom. Kicsit féltem a terhelhetőségétől, de az egyikben van vagy 8kg (kötőelem, csapágy, stb) és meg se kottyan neki.

Van egyébként fémvázasból is, aminek normális fiókjai vannak. Jó is vele dolgozni, csak hát az ára...
(#) SALáta válasza 06smici hozzászólására (») Máj 13, 2023 /
 
A Mars tárolók ridegek, vékony a lemez amiből van. Nekem megfelel. Én szerszámomat tartok benne. Súlyra tippelni se merek. Ez a fal 25 volt.... És elférek majdnem benne. Nyilván van ami nem. Még nagyobból egy kell.
(#) majkimester válasza SALáta hozzászólására (») Máj 13, 2023 /
 
A Mars dobozainak a fala 1mm sincs, a szürke Járműgyártósnál pedig 2mm. Az azért tartósabb, de elektronikai alkatrészeknél a Mars is bírja, ha vigyázz rá az ember.
(#) kuvikdanceclub válasza SALáta hozzászólására (») Máj 13, 2023 /
 
Szia! Nem mondod hogy még mindig megvan az a 20 évvel ezelőtti MÉH-telepes beszerzésű cigarettatároló polc? Mondjuk még nekem is.......
(#) antiktelefon válasza 06smici hozzászólására (») Máj 13, 2023 /
 
A járműgyártós polc a legjobb amúgy. Van amiben 30 fiók metrikus csavar van, legalább 30kg és picit sem hajlik. Soksok közül 1-2 törött van, de kapható külön is a fiók. A gyári elválasztó rossz, plexiből vágtam, sniccerrel bekarcolod, letöröd és 2 alsó sarkat pár mozdulattal lekerekíted. Gyorsan lesz baromi sok belőle és olyan vastag, mint a rés, így nem esik ki. Meg amúgy sem adnak közel eleget az osztólapból. UV-t egyik sem szereti, a puha Lidl fiókos elporlad tőle.
(#) Massawa válasza 06smici hozzászólására (») Máj 13, 2023 /
 
Ha sima fehér faragasztot cseppetesz felülröl vájatba, biztosan megtartja a rekeszt, de bármikor ujra bonthatod ha sniccerrel belevágsz egy kicsit a ragasztoba.
(#) sany válasza antiktelefon hozzászólására (») Máj 13, 2023 /
 
Idézet:
„UV-t egyik sem szereti, a puha Lidl fiókos elporlad tőle.”

Ezért nem a napra kell rakni.
(#) exabit hozzászólása Máj 13, 2023 /
 
A Hestore-ban régen ilyet árultak. Az anyaga ha jól gondolom PP, szóval törni ez biztosan nem fog. Minőségi kifogásom csak annyi van vele hogy a fröccsöntő szerszám amivel készült az már eléggé a végét járta mert itt-ott kicsit sok volt rajta a sorja. A felirattartó rajta nekem felesleges: én így tartom frissen a memóriámat.

tarolo.jpg
    
(#) Kovidivi válasza sany hozzászólására (») Máj 14, 2023 /
 
Nekem már legalább 6 éve van ilyen fiókom, és semmi baja sincs. Nem óvom naptól, de nem is a napon áll kültéren.
(#) sany válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 14, 2023 /
 
Nekem is L*dl-ös van, bent. Semmi bajuk, pedig meg vannak pakolva. Még a falból sem szakadt ki egyik tároló sem, pedig három van belőle.
(#) hg6dab válasza Suba53 hozzászólására (») Máj 22, 2023 /
 
Én próbáltam gazdaságosan berendezni. Az elválasztó lapokkal két részre osztottam
minden fiókot, így még az axiál teljes hosszúságú ellenállás pont elfér benne.
Minden fiókba két fajta kerül. A két szekrényben E24-es sor lentről felfelé az értékek, balról jobbra a nagyságrendek. 1 ohm alatt és 1Mohm felett csak gyüjtődoboz van, de ezekből úgy sincsen sok. A fiókokban elöl a kisebb, mögötte a nagyobb érték szerepel. Ezen kívül még két fajta alkatrész lakik benne, üvegbiztosíték és zener dióda. Régi készülékek javításánál gyakran van szükság különböző biztikre. Ezek meg a zenerek illeszthetők szortimentbe. Ennyivel még nem lett zsúfolt, alapelv volt, hogy az egy rekeszben lévő alkatrészek könnyen megkülömbötethetők legyenek.

Fiókos.jpg
    
(#) SALáta válasza kuvikdanceclub hozzászólására (») Máj 27, 2023 /
 
Szia! Megvan. A legjobb! Kár hogy az eladó már nem forgalmazza . Mondjuk helyem sem lenne szerintem.
(#) elektrorudi hozzászólása Jún 2, 2023 / 5
 
Van még itt olyan kolléga, aki emlékszik azokra az időkre, amikor a fenti hozzászólásokban bemutatott, csodásnál-csodásabb tárolódobozok helyett, gyufásskatulyákból összeragasztgatott tárolókat használtunk?
(#) tufatofu válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 2, 2023 /
 
Én azt macerásnak találtam, ezért vagy 20 évig postai borítékban voltak az ellenállások egy papírdobozba állítva, és lehetett "lapozni" sorban....
(#) cua válasza tufatofu hozzászólására (») Jún 2, 2023 /
 
Nekem a mai napig igy vannak tarolva az ellenallasok, csak mar nem boritekban hanem muanyag (de eleg merev, zarhato) zacsiban. Egy merethelyes dobozban allitva van az osszes, egy pillanat alatt kiemelheto a kivant ertek.
(#) nagym6 válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 2, 2023 /
 
Ma is vannak, gyufásdoboz fiókok egy nagyobb desszertes dobozban tető nélkül.
(#) granpa válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 2, 2023 /
 
Nálam most is "üzemel" vagy 80 doboz, 15-20-as blokkokban.
(#) metabo123 válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 2, 2023 / 2
 
Én most is használok ilyeneket.
A régi kb 30 éves az újat pedig két éve ragasztgattam össze, de még mindig van sok dobozom , ami várja, hogy összeragasztgassam. Én nagyon jól tudom használni őket.
(#) KBal76 válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 2, 2023 / 1
 
Nekem most is ilyenben vannak a "lábas" ellenállások. Bár egy ideje (~20év) a gyufásdobozokat már nem csinálják elég strapabíróra, kihajtogatják magukat, ezért tûzôgéppel kénytelen voltam sokukat megpatkolni. Nemrég kezembe került egy talán hatvanas-hetvenes évekbeli skatulya, nagy meglepetésemre fából volt, vagyis furnérból (..vagy mi).
(#) Alkotó hozzászólása Jún 2, 2023 /
 
A gyufásdobozok problémája, hogy nem lehet kihúzni őket (és nem elég stabilak a mostaniak). Hátulról is hozzá kell férni, ahonnan előre kitolható a belső rész. Viszont ettől néhány kitolás után behorpad a hátoldal, és deformálódik a doboz.
(#) ballada válasza metabo123 hozzászólására (») Jún 2, 2023 / 3
 
Üdv,
Egy póri keménypapír, prespán stb. kerettel a stabilitást, tartósságot nagyban meg tudod növelni.
A barna prespános "elkövetésem" alsó hangon is legalább 30-35 éves

gyufa2.jpg
    
(#) granpa válasza KBal76 hozzászólására (») Jún 2, 2023 / 2
 
Az bizony: nyárfafurnérból készült régen a gyufásdoboz. Az első, 10 tagost a bátyám ragasztotta össze -Mülpick halenyvvel- '57 körül. "Vercájg" (sic!) felirattal.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2023
Következő: »»   304 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem