Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rossz Videoton TV
 
Témaindító: Lac, idő: Jan 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   14 / 14
(#) synergy válasza tufatofu hozzászólására (») Máj 21, 2022 /
 
Jobb híján, igen. Csak kihuzogatnám a modulokat, viszont a tekercseket, trimmereket nem állítgatnám ész nélkül. Tudnék szkóppal is mérni, mert audio technikai méréseket végzek, de a televízió mindig kívül esett a hatáskörömön. ezért jobb lenne, ha valaki segítene benne, akinek van már rutinja ebben. Te esetleg meg tudnád nézni?
Még egy dolog: A készülék nagyon szép esztétikai és műszaki állapotban van. Nincs benne nyoma buherálásnak.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2022
(#) szs válasza synergy hozzászólására (») Máj 21, 2022 /
 
Én is a PAL/SECAM különbségre tippeltem, mivel a '90-es években TV-ből kazettára felvett videóim pár éve kölcsön-VHS magnóval meg szerettem volna nézni. Mind Ff-ben látszott a 2004-2005 táján gyártott Samsung TV-n.
Úgy gondolom, azért, mert '96-ig SECAM volt itthon.
Az a TV, amit mutattál, ugyan automatikusan váltana PAL/SECAM-ot, de ha javításon esett át, hát szívfájdalom nélkül tehettek bele olyan modult, ami csak SECAM-ot tud, hiszen akkor még itthon kitűnően működött.
De én valóban nem értek hozzá, csak a tapasztalatom és a te tapasztalatod próbálom értelmezni.
(#) synergy válasza szs hozzászólására (») Máj 21, 2022 /
 
A Pal-secam váltási probléma is felmerült már bennem. Azt viszont nem tudom, hogy lehetett-e kapni hozzá olyan modult, ami csak secam normát tudott. Mivel eredetileg mind a kettőt tudta. Ha egy hozzáértő látná a készüléket, valószínú, hogy ugyanazt mondaná, mint én, hogy ebbe nem nyúltak még bele.
a fogantyúnál van a plombás csavar, és az sértetlen volt, amikor szétszedtem. A belseje vastagon poros volt, ami szinté arra utal, hogy nem nagyon nyúlkáltak bele. Azóta már szépen kitakarítottam, így szinte "gyári" belseje van.
(#) synergy hozzászólása Máj 21, 2022 /
 
Amennyiben nem hoz eredményt a modulok átmozgatása, érdemes lenne a TDA 3501-et kicserélni? Már, ha nem találok olyan szakembert, aki tapasztalt régi tv-k szerelésében. (Mert hogy elsősorban ilyen szakit keresnék).
(#) tufatofu válasza synergy hozzászólására (») Máj 21, 2022 /
 
Inkább a pal-secam modullal lesz ott gond szerintem. Ha találsz is szakit, feltehetőleg nem lesz olcsó, ha nincs néhány ki nem dobott modulja ehhez a tipushoz.
(#) synergy válasza tufatofu hozzászólására (») Máj 21, 2022 /
 
Azzal számolok, hogy nem ingyen lesz a segítség, de egyelőre a hozzá értő ember sincs meg. Mindenképpen meg fog javulni, mert nosztalgikus okból foglalkozom vele. Ha nem találok segítőt, akkor ki kell tanulnom a múltbéli tv szerelő szakmát
(#) VJ72 válasza synergy hozzászólására (») Máj 21, 2022 /
 
Merre laksz? A dekóder panelt ki tudom próbálni van ilyen TV-m.
(#) synergy válasza VJ72 hozzászólására (») Máj 22, 2022 /
 
Az nagyon jó lenne, kereslek privátban
Következő: »»   14 / 14
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem