Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » SMD forrasztás profin
Lapozás: OK   99 / 99
(#) user1914 válasza superuser hozzászólására (») Máj 31, 2022 /
 
Szevasz!
Egy ilyet szeretnék, de amint látod a fűtő ellenállás olyan kialakítású, hogy csak két vezeték megy bele. A hőmérsékletre a saját ellenállását növeli meg, hogy nagyon kicsi teljesítménnyel fűt ahogy emelkedik a hőmérséklete.
Üdv. M.
(#) antiktelefon hozzászólása Máj 31, 2022 /
 
Maga a fűtőelem ptc jellegű, tehát önszabályozó. Ha rendesen akarod hasznalni, akkor keresel valamit, ami 300 fokra szabályozna elvben, úgyis fölé fog lőni. De most lengyelektől ingyen postával 25e körül ideér a 946c, ami elég jó gyárilag is, vram meg drmos stb cserénél nyákmelegítésre is használom illetve ólmos golyók felrakásához is jó, ha észnél vagy. Viszont ebben teljesen jó a pid, nem kell már másik bele. A másik opció a kerámiás fűtőelem, de az olcsók elég egyenlőtlenek meg nem vált be annyira nekem. Nem biztos érdemes építeni, ha esetleg van kéznél alu tömböd, akkor arra lehet fűtőelemet csavarozni maximum. A 946c is kétféle fűtőlappal létezik, de mindkettő baromi nehéz aluból van, csak egyikban 4 sínben van a 4 külön fűtőelem, a másikban meg ellenálláshuzal van csillámlapra tekerve és csillámlapok közé 2 alulappal leszorítva.
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2022
(#) antiktelefon válasza user1914 hozzászólására (») Máj 31, 2022 /
 
Amúgy ilyenem is van és szabályzás nélkül eléggé fűt, sokkal jobban, mint ami ólmos technológiához kell, de szám szerint nincs leírva hány fokos. (De ha kell valami értelmesre elcserélem vagy eladó, úgysem használom már a nagy preheater miatt). Szerintem bőven vissza tudod szabályozni, nincsen annyira belőve olvadaspontra.
(#) vorosj hozzászólása Jún 4, 2022 /
 
Pasztás forrasztáshoz bevált nekem az MHP30. Nem olcsó, de kínai cucchoz képest nagyon profi kivitel. Kicsi a felület, de tipikusan nem egy egész panelt akarok beültetni, csak egy-egy másképp nehezen forrasztható alkatrészt. Pl. olyat, aminek nem hozzáférhetőek pákával a tappancsai.
A meleg levegőhöz képest két előnye van:
- nem fújja el a közeli kis alkatrészeket
- hőre lágyuló tokos alkatrészt könnyebb vele forrasztani, pl. egyes smd ledek előbb olvadnak a meleg levegőtől, mint a paszta
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2022

mhp30.jpg
    
(#) bandika válasza vorosj hozzászólására (») Jún 13, 2022 /
 
Nekem is van (volt) ilyenem, sajnos a második használat után megnyúvadt. 19 V laptop táppal járattam. Lehet sok volt neki?
(#) antiktelefon válasza bandika hozzászólására (») Jún 13, 2022 /
 
Nem hinném, az usb pd szabvány 20V a 60W-ra. Haszáltal rendes átalakítót, vagy csak bekábelezted? Én amúgy 946C kínai sokszorosan hamisított hot platet használok, néha annak a 600W-ja is éppen elég csak, ez inkább teamelegítő.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2022
(#) bandika válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 14, 2022 /
 
Type C kábelt elvágtam és a két tápérre kötöttem a +-19V-ot (19,5). Többit egyenként leszigeteltem zsugorcsővel . Nem hiszem, hogy itt lett volna a hiba. Egyébként a uP szállt el, ami 5/3,3V tápiról jár.
(#) Massawa válasza vorosj hozzászólására (») Jún 14, 2022 /
 
Én éppen most épitek egy hasonlot, de valamivel nagyobbat, és több höfok lefutási görbével ( forrasztani és kiforrasztani az SMD alkatrészeket).
(#) helektro válasza bandika hozzászólására (») Jún 14, 2022 /
 
Pedig valószínű itt volt a probléma. Bár a konkért eszköz működését nem ismerem, de az USB-C-s eszközöknek lehetőségük van kommunikálni a töltővel, hogy mekkora feszültségre van szükségük (ezt az USB-C szabvány támogatja, hogy ez a konkrét eszköz ezt használta-e nem tudni, de feltételezhetően igen, különben nemigen került volna rá USB-C csatlakozó). Alapesetben a töltők 5V-ot adnak ki, de ha az eszköz kéri, akkor max. 20V-ot is kérhetek és ha a töltő ezt támogatja, akkor ezt ki is adja magából. Ha nem tudnak kommunikálni a töltővel, akkor az eszközök "feltételezik", hogy 5V-ot kapnak (ez a standard USB feszültség). Ha te elvágtad az USB-C kábelt és csak a tápkábeleket kötötted be, akkor vélhetően az eszközöd azt feltételezte, hogy 5V-ot kap, holott kapott 19V-ot.
(#) bandika válasza helektro hozzászólására (») Jún 14, 2022 /
 
Ha így van ahogy írod, akkor miért működött 2x kb. fél óráig. Egyébként a leírása 20V-os tápot ír elő. 5V-al csak a kijelzés és beállítás megy.
(#) antiktelefon válasza bandika hozzászólására (») Jún 15, 2022 /
 
Rajzold vissza a kapcsolást, illetve az USB PD ic-t. A szabvány alapján a type C PD 5V 900mA-t tud és ha a táppal kommunikál a fogyasztó, akkor fel tudja lépcsőzni 20V-ig. Távolról nehéz megmondani, pontosan mi történt, de az egészen biztos, hogy ez garanciavesztő és szabálytalan bekötésnek számít, még ha valami miatt nem is ettől romlott volna el.
(#) bandika válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 15, 2022 /
 
Nem lehet látni szinte semmit, egyébként is kár vele idő tölteni, mivel a hibában a programot tartalmazó eszközt is érintett. Az egész nem ér annyit. Kap egy külső szabályzót és jóccakát.
(#) antiktelefon válasza bandika hozzászólására (») Jún 15, 2022 /
 
Nem igazán kerested, itt a firmware hozzá:
Bővebben: Link
Amúgy meg a pinecilhez nagyon hasonló a hardver, IronOS támogatás is alakulóban van hozzá...
(#) bandika válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 15, 2022 /
 
Köszi, de már döntöttem, csak a "vas" marad meg.
Következő: »»   99 / 99
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem