Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   187 / 196
(#) Honda130 válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 23, 2022 /
 
4 csatornának a plusz minusz szála jön ki a fejegységből és megy az erősítőhöz. Nem ISO csatlakozó, de van róla dokumentum. Tudom a lábkiosztasát. Így kell érteni az "ismert" szót.
Két csatlakozó van az erősítőn. Az egyiken jönnek a szálak a fejegységtől. A 4 db csatornáé. És a táp vezetékek. Gyújtás plusz, minusz, és vezérlő szál.
A masik csatlakozó csak a kimenetek, de 7db hangszóró felé. Megy a 4db ajtóba szeles sávban a zene, megy a két csipogóra a műszerfal tetején, csak a magas és 1par vezeték a csomagtartóba a mélynyomóhoz. De ez 2 ohm-os. Így áll össze a rendszer. Köszi a kepet! Tényleg elkerülte a figyelmem, hogy mindkét erősítőt írja.
(#) Inhouse válasza Honda130 hozzászólására (») Jún 23, 2022 /
 
Ettől még lehetne akár passzív is a 4 hangszóró, max a magasak soros kondenzátora a dobozba került, bár lehetne akár a csipogónál is, és akkor mégis átkötés lenne csak a dobozon belül. Persze lehet benne ezeknek is erősítő...ki tudja?
Idézet:
„Nem ISO csatlakozó, de van róla dokumentum. Tudom a lábkiosztasát. Így kell érteni az "ismert" szót.”

Nem lehetne ezeket az infókat előre megadni?
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2022
(#) Honda130 válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 23, 2022 /
 
Az első képen a fejegység hátulja van. A jobb oldali csatlakozó megy az erősítőhöz.
A másodikon, az erősítő van lerajzolva és alatta a csatlakozók. A listásásban látszik, hogy melyik jön a fejegységtől és melyik a kimeneti csatlakozó, a hangszórók felé.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2022
(#) Honda130 hozzászólása Jún 23, 2022 /
 
Ezeken a képeken látszik, milyen az erősítő belül.
Nem gondoltam, hogy szükség van ezekre a képekre, mert azt hittem, elmondom hogy van, és lesz aki csinált már ilyet. Aztán azt mondja, "igen. szoktunk ilyet csinálni. Vagy kell hozzá még egy ilyen áramkör, vagy egyéb.
Szerintem te nem csináltál még ilyet, mert az előbbi hsz-ed első mondata eléggé sok megoldásos. Nyilván, ki tudnád mérni, legfőképp azért, mert tudod, mire vagy kíváncsi és meg is tudod mérni.
Nézd meg a képeket és írd meg, többet tudunk-e ebből.

Figyu! Annyi van, hogy én ide erre a fórumra kellemes időt, órákat, perceket jövök eltölteni. Azért kérdezgetek, mert egyrészt beszélgetni szeretnék róla. Akár tanulni is. Nem feltétlenül kell tudnom, hogy egy segíteni szándékozó milyen információkra kíváncsi. Ha tudnám, akkor az az ember lennék, aki esetleg a választ is tudja. Gondolj bele. Nem hangzan furán, ha azt a kérdést tenném fel, hogy "Esetleg nem vagy kíváncsi arra, hogy a kimeneti és bemeneti test közt van-e kapcsolat, vagy szakadás?" Vagy mekkora feszültség jön ki a fejegységről? Ha mindezeknek a kérdéseknek tudnák a létezéséről, hogy ilyet mérni kell, akkor már tudnám mérni is. Nem kellene feljönnöm a Hobbielektronikára és tenni fel a kérdéseket.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2022
(#) Inhouse válasza Honda130 hozzászólására (») Jún 23, 2022 /
 
Ahhoz, hogy a kérdésedre korrekt választ kaphass, meg kell adnod minden szükséges infót. Másképpen nem megy. Vagy várhatsz egy olyanra, aki pont járt már így és konkrétan leírja neked, hogy a pirosat a kékre... De erre nem sok esélyed van. Minden máshoz kell minden infó. Ha nem akarnék segíteni, nem írnék neked. De ehhez te is kellesz. Nem tudom neked ezt másképpen leírni, ezt neked kell megértened. Ennyitől nem érdemes megsértődnöd, talán nyers vagyok, de nem szeretek sokat mellébeszélni.
Ebben az erősítőben 2 nagy végfok IC van, sok lábbal, sok műveleti erősítővel, úgyhogy aktív lesz minden csatorna. Talán így nagyobb esélyed van a vonali jelre a 2 eszköz között. Erre utal a B1-B14 csatlakozóban az árnyékolás pontok jelenléte is. Bár nekem ez még így kavar, mert a leírásod szerint az A1-A20 van a fejegység és az erősítő között és a B1-B14 megy a hangszórókra, nekem meg fordítva lenne logikus. Eleve az A-sban van a mélynyomó, az viszont csak a hangszóró lehet. Illetve a B7 lehet a Remote szál (kapcsolt +12V az erősítő indításához, nem folyik nagy áram, arra ott az álladó 12V). Szóval nekem valami nem kerek. Ami még "gond", hogy ez alapján szimmetrikus jel halad a kettő között, nekem meg aszimmetrikus kell.
Az erősítőről készült képek nagyon kis felbontásúak, de mintha 4Ω lenne írva rá.
Találtam egy Honda rajzot, amin nagyjából stimmel csak, de itt is fordítva van a 2 csatlakozó és a B jelű van a 2 készülék között, nem az A. Itt is van árnyékolás B-nél és a hangszóró kimenetek az A-ban vannak...ezek még majdnem stimmelnek is.
Nem írtál róla, hogy tudsz-e mérni pár dolgot? Van multimétered? Van akkus (BT) hangszóród AUX bemenettel?
(#) Honda130 válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 23, 2022 /
 
Hát, most hogy mondod, én is átnéztem és tényleg érdekes. Az A-s csatlakozónak kell lennie a kimenetes csatlakozónak, mert az megy a csipogókhoz is és a mélynyomóhoz. Olyan, mintha a tápokat mégis azon a kötegen vinnék be az erősítőbe. De van egy elírás is szerintem.
B1-vezető oldali hangszóró, szerintem a bal hátsó akar lenni.
B3- megint egy bal hátsó
B4- első vezető oldali
B6- jobb hátsó hangszóró. nem jön ki a leltáron. 3db. balos hangszóró van és 1db jobbos. De szerintem a B4-lehet hogy jobb első ajtó lesz, mert lehet hogy az angol servizkönyv picit ide keveredhetett és nem vették észre. (Attól függetlenül, lehet hogy én is belekeveredtem)
De most nézem, hogy a B-s kötegben is van kapcsoló szál, meg test. Viszont, ez nem kell hogy annyira bezavarjon minket, mert a rendszer elég érdekes.
Az autóban van navigáció, aminek egy dvd olvasó is a része. Külön lent van, a hamutartó előtti részben, egy kisajtó mögött. Ez kiolvassa a dvd-t, betölti a rendszerbe és így fent, a kijelző is mutatja már a dolgokat. Tehát, a rendszer része a fenti kijelző, ami fejegységként üzemel, a dvd, az erősítő és a hangszórók. Érdekesség, hogy a dvd annyira része az egésznek, hogy amennyiben lehúzzuk, nem működik a kijelző sem és a klíma vezérlés sem. gyakorlatilag az agya az egésznek.Klíma, navi, kijelző. Ezt azért írtam csak le, hogy szemléltessem: Az, hogy mondjuk mindkét kötegben van táp vezetve, nem kell, hogy zavarjon minket. Gondolom, a fejegység kapcsolja az erősítőt, csak nem akarták egy csatlakozóba tenni az összeset. Esetleg nem lehet, hogy a fő tápot nem akarták egy kötegbe tenni a fejegységhez menő árnyékolást igénylő alacsonyszintű kimenetekkel?
Nem tudom mi az hogy szimmetrikus jel, vagy asszimetrikus.
Van egy erősítőm, amiből kibányásztam az aljzatot. (ha nem dobtam el. nem tudom miért ilyen rosszak a képek. lehet hogy képkivágással mentettem le, hogy a mellette lévő dolgok ne látszódjanak, de már nem emlékszem. Nem most készültek.
Tudok mérni, ha tudom hogy mit kell. Két egyszerűbb multimétetem is van és egyenáramú lakatfogóm is van. Most jött meg egy kis készülékem az aliról. Szerintem annak van aux bemenete.
(#) Honda130 válasza Honda130 hozzászólására (») Jún 24, 2022 /
 
Pár képet készítettem. De ebből az erősítőből már kibányásztam az aljzatot.
Alulról ilyen a panel.
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2022
(#) Honda130 válasza Honda130 hozzászólására (») Jún 24, 2022 /
 
Felülről, de egy másik panel is van rajta.
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2022
(#) Honda130 válasza Honda130 hozzászólására (») Jún 24, 2022 /
 
A plusz panel nélkül.
(#) Honda130 válasza Honda130 hozzászólására (») Jún 24, 2022 /
 
A kis panel alulról.
(#) Honda130 válasza Honda130 hozzászólására (») Jún 24, 2022 /
 
Mosfet
(#) Inhouse válasza Honda130 hozzászólására (») Jún 24, 2022 /
 
Igen, én is láttam a kavart a vezető oldalinál, de a NYÁK csatlakozó alatti feliratok alapján ezt már tudod korrigálni. Ami most még érdekes, hogy 2 szub kimenet van, van bal és jobb is a szitázás szerint.
Az PAL006 egy autórádiókba szánt "4*50W Mosfet" reklámszlogenű IC, a TDA7560 megfelelője. Ami most eszembe jutott, hogy egy ilyen erősítő mögé tervezett mély hangszóróra akarsz 600/300W-os erősítőt kötni...
A szendvics panelen vannak a csatornákhoz tartozó előerősítők és szűrő körök. Még a panel csatlakozóhoz is rá vannak szitázva a csatornák (CN103/CN105). Ott látszik, hogy 8 csatorna lenne (2db 4 csatornás végfok IC), de csak 7 csatolókondi van, az SWL kimarad.
Viszont ezek a szendvicspanel kimenetei a végfok IC-k felé, már szűrtek, végülis használhatod itt a SWR pontot.
Úgy tűnik, hogy IC101 és IC102 csinálja a szimmetrikus/aszimmetrikus átalakítást. Ezeknek a műveleti erősítőknek a kimenetén már neked megfelelő jel lehet a csatoló kondenzátorok után. Ha az IC típusát megnézed, az adatlapja alapján már látni majd a 4 kimenetet, ebből az első, vagy hátsó pár kell neked. Mivel az új erősítőn széles határok között lehet bemeneti szintet állítani, valószínűleg jó lesz. Ez itt a nyers kimenet, nincs még szűrve. Egy árnyékolt vezeték pár harisnyája a test pontra, a meleg pontok pedig az említett csatoló kondikra és mehet az új erősítőbe. Ott meg beállítod a szűrést. A mély hangszórót kell még átkötni és kész. De az ide szerelt 50W-os tervezett hangszóró nem fogja szeretni a nagyobb teljesítményt.
Hol van a szendvicspanel másik csatlakozójának (CN106) ellenoldali része az alap NYÁK-on (CN104) a bemenetekkel és a táppal? Lehúzáskor letört?
Illetve most nézem, hogy a nagy csatlakozókat is letörted szétszedéskor?
Most mi a további terv? Mert enélkül a doboz nélkül semmi nem fog szólni. Veszel még egy 4 csatornás erősítőt is?
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2022
(#) Inhouse válasza Honda130 hozzászólására (») Jún 24, 2022 /
 
Idézet:
„Van egy erősítőm, amiből kibányásztam az aljzatot.”

Akkor ez egy ugyanilyen erősítő szétbombázva, az élő az nem így néz ki?
Ez esetben kellene IC101 és IC102 felirata. Aztán meg lesz a 2 pont. Oda elsőre majd rácsatlakoztatod a BT akkus hangszórót AUX állásban és meghallod, amire kíváncsi vagy.
(#) krapulax6 hozzászólása Jún 24, 2022 /
 
Sziasztok.
Van egy hibas Steg qmos 75.4-es autoerositom.Folyamatosan vilagit a protect rajta,eloeletet nem ismerem de szemmel lathatoan meg nem volt piszkalva,javitva.
Service manualt nem talaltam hozza,igy fotot tudok csak kuldeni.
Multimeterem van a javitashoz...
A pufferkondikon nem merheto feszutlseg,az SG3525-ic-n sem a tapfesz.
A negy darab 75333 fet D-G es D-S labaikon merheto a bemeno tapfesz.
A BYW diodakon sem merheto semmi.
A proteckt miatt nincsenek meg a feszultsegek?
A vegfok paroknal nem mertem rovidzarat.Nem vagyok jartas a fetes erositokben,mondjuk ugy ez az elso.
Merre induljak tovabb?
Illetve a tapnal van meg harom dioda amit nem mertem meg ki...okozhat ilyen jelenseget?
https://kepkuldes.com/image/UB1MJR
https://kepkuldes.com/image/UB1nl5
https://kepkuldes.com/image/UB1NqZ
https://kepkuldes.com/image/UB1Vfl
https://kepkuldes.com/image/UBQeP0
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2022
(#) krapulax6 válasza krapulax6 hozzászólására (») Jún 24, 2022 /
 
Annyival jutottam elore,hogy a negy darab 22P10 (Skori leirasa alapjan) jonak tunnek.
G-S,G-D kozott mind szakadas,illetve a D-S kozott merheto a dioda,masik iranyba szakadas...

Kiforrasztottam egy 75333P-is az is jo.Mernem kene a maradek harmat is?
(#) gyula3925 hozzászólása Jún 25, 2022 /
 
Sziasztok, Javítok egy végfokot McHammer Vulcane 2400. Az 1.es és 2. csatorna időnként eltorzul és nem találom az okát. Volt már cserélve benne végtranyó, meghajtó tranyó... , van benne +-15V zeneres stabilizálás ami korábban elszállt ezért megtámogattam BD139-140 tranyókkal. A végfokok is használják azt a +-15V-ot. Ezt a javítást pár éve kezdtem el és akkor feladtam, most megint nekiveselkedtem, de megint kezdem feladni. Sajnos rajzot nem találtam hozzá. Nagy segítség lenne rajz, vagy ha valaki felismeri a végfok kialakításából, hogy egy hasonlónak a rajzát tudnám használni. Esetleg rá tudna nézni valaki Budapesten?
(#) dB_Thunder válasza gyula3925 hozzászólására (») Jún 26, 2022 /
 
Helló!
Idézet:
„Az 1.es és 2. csatorna időnként eltorzul és nem találom az okát.”

Erről csinálhatnál videót, hogy mi is megfüleljük az esetet!!
Ha jól látom ez duplatápos, azaz 2-2 csatornának külön van tápegysége. Ha ez igaz, akkor az is lehet ludas!
Oszci ábra miről készült?
(#) gyula3925 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jún 26, 2022 /
 
A bemenetre egy szép 1khz szinusz van kötve (a végfok bemenetén még szép a szinusz tehát nem az előerősítők csinálják) és az van a kimeneten amit a scope kép mutat. Dupla táp van benne, de le van párhuzamosítva, tahát mind a négy csatorna ugyanazt a +-28v-ot és ugyanazt a +-15v-ot használja. Ezért nem értem, hogy mi lehet az ami csak az 1. és 2. csatornát torzítja el.
(#) gyula3925 válasza gyula3925 hozzászólására (») Jún 26, 2022 /
 
Visszaraktam a bordára. Most éppen nem jön elő a torzítás. A mellékelt képen lévő végfok hasonlít az enyémre. Mind a négy csatornánál a nyugalmi áramot beállító tranyó két oldalán lévő tranyók 60C fokosak. (eredetileg A1015-C1815 volt benne mindegyik csatornánál ki lett cserélve bd139-140 -re mert elszállt) A nyugalmi áram tranyó C-E között 1.7V mérhető.
(#) dB_Thunder válasza gyula3925 hozzászólására (») Jún 26, 2022 /
 
Idézet:
„A nyugalmi áram tranyó C-E között 1.7V mérhető.”

Nem releváns!
A végtranyóknak mennyi a nyugalmi árama??
Össze tudod hasonlítani az ép csatornákkal...
(#) gyula3925 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jún 26, 2022 /
 
A rajztól eltérően dupla végranyók vannak, tehát csatornánként 4db 0,1Ohm ellenállás van. Nekem egy Metex MX-25 műszerem van, azon a legkisebb méréshatár 200mv . A két emmiter között 0,2Ohm ellenállásokon kb 2mV-ot kellene mérni szerintem. Ehhez képest minden csatornánál 0,0mV-ot mérek.
(#) Honda130 válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 26, 2022 /
 
Közben hétvégén kerti partit tartottunk a munkatársaimmal, így nem voltam teljesen szalonképes, a válaszra. Próbálok, válaszolni mindenre:
A két szub kimenet amit említettél, lehetséges hogy úgy van kötve-, hogy ilyen formán lesz 2ohm-os a mélyhangszóró ága? Bocs, ha marhaságot kérdezek, csak érdekelne,hogy mitől lesz egy mélyhangszóró tápellátása 2ohm-os? (tuti, hogy hülyén fogalmaztam meg, de nem tudom hogy kérdezzem)
Az, hogy egy kis teljesítményű mély hangszóróra tervezek kötni egy komolyabb teljesítményű erősítőt, annak két oka van. Az egyik az, hogy most, ennél az autónál a beépíteni vágyott erősítő nem a "döngetésről" szólna, hanem arról, hogy minőségi kiegészítése legyen a hangrendszernek. Mint tudjuk, eredetileg sem az lenne a fő cél egy mélyládával, hogy az ember haja lobogjon zenehalgatás közben, hanem az, hogy kultúráltan kiegészítse a zenét a pontos mélyhagokkal. Az persze más kérdés, hogy az emberek sikeresen bedőltek a 600Watt, meg 120 decibeles marketing szövegnek és elfelejtve a minőséget, annál jobbnak hiszik, minél jobban dübörög. Én most nem ezt szeretném. Tehát, ha mondjuk a mostani 20cm-es gyári mélynyomót rá tudnám venni kicsit szebb hangok kibocsájtására, máris elégedett lennék. Ehhez nem biztos, hogy nagyobb teljesítményre lesz szükség, de az mindenképp jól jöhet, ha a végfokban marad tartalék.
Amit a Szendvics paneles bekezdésben írtál, kb. annyit értek, hogy érdemes lehet kipróbálni, mert nagy valószínűséggel működni fog a dolog. Arra viszont kíváncsi lennék, hogy a 8 csatornából 7 van akkor használva és a 8-dik csak ott van vajon hagyva?
A kis csatlakozó azért hiányzik, mert ezt az erősítőt szétszedtem. Az egyik végfok rossz volt benne, mikor vettem a kocsit. Vettem hozzá egy másik erősítőt és betettem azt. Később kicseréltettem egy hozzáértővel az IC-t, működött is, de hallhatóan gyengébb volt a hangja. Úgy gondoltam, hogy kiforrasztom belőle az aljzatot és megcsinálom úgy, hogy a bemeneti oldala RCA csatlakozókba végződjön, a kimeneti oldalon pedig a hangszóró pinek pedig vezetékek legyenek. Ilyen formán, az RCA-kat csak rá kell majd dugni egy erősítőre, a hangszóró szálakat az erősítő kimeneteire. Mindezt pedig, csak rádugom majd az autó gyári csatlakozójára. Próbára jó lehet. A csatlakozót azért nem forrasztással távolítottam el, mert éjaszakás műszakban csináltam a munkahelyemen és ott csak egy Weller állomás van. Az pedig elég gyenge ahhoz, hogy komolyan megmelegítsem. Ahhoz viszont elég, hogy a csatlakozóban megmozdultak volna a tüskék. Úgy szoktam az ilyesnit kiforrasztani, hogy melegítés után levegővel elfújom az ónt. Mikor mindent tüske ónmentes, gyakorlatilag kiemelhető a csatlakozó, vagy az IC. És nem terheltem agyon az alkatrészt. Viszont, azon az éjjelen, kellett volna a pillanat páka, amit otthon felejtettem. Nagyon viszketett a kezem és úgy gondoltam, hogy amúgy sem kell nekem olyan hosszú tüske a csatlakozóra, így szikével vágtam le, majd méretre vagdosva, kiegyenesítgettem a lábakat. Azóta kész ez a csatlakozó is, már csak egy erősítő kellene, hogy egy teszete végezzek vele.
(#) Honda130 válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 26, 2022 /
 
Igen. Ez egy haszálaton kívüli erősítő, ami már hibás volt. De az IC felirata nem látszik a képen, amit legutóbb csatoltam?
(#) dB_Thunder válasza gyula3925 hozzászólására (») Jún 27, 2022 /
 
Kollektor körben kellene áramot mérned, az pontosabb szokott lenni! Kiforrasztva a két végtranyó kollektorát..
(#) Inhouse válasza Honda130 hozzászólására (») Jún 27, 2022 /
 
Értem, a csatlakozós megoldás akár jól is jöhet. Megmarad az eredeti állapot, mégis közé tudsz rakni egy másik erősítőt.
Nagy valószínűséggel annyi történt, hogy van több verzió ebből a gyári erősítőből és itt nincs használva a 8. csatorna, ezért amit lehetett elhagytak abból a körből. Esetleg lehet az, hogy monósítva van ez a 2 csatorna és párhuzamosan kötve a 2 végfok, ezt meg lehet nézni. Alapból 2ohm stabil ez az IC csatornánként, úgyhogy igazából felesleges lenne.
A 2ohm stabil-hoz a végfok teljesítmény félvezetőinek el kell viselnie az ezzel járó áramot, disszipációt.
Idézet:
„De az IC felirata nem látszik a képen, amit legutóbb csatoltam?”

Nem, az említett IC-k felirata nem látszik, különben nem kérdeztem volna.
(#) Honda130 válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 29, 2022 /
 
A 2ohm stabil végfokkal kapcsolatban írnám, hogy értem, csak azt nem értem, hogy 4ohm-os hangszórót rákapcsolva a mostani 2-ohm-os helyére, alig szól. Tehát, van valami, ami miatt csak a 2ohm-os hangszóróra alkalmas.
Egyébként azt lehet tudni, hogy mekkora teljesítményt képvisel ez a kis erősítő?
Az IC-k felirata: Ha nem látszik, akkor szerintem az van, hogy nem tudom, melyik IC-re gondolsz. Mert ugye én a végfok IC-t gondoltam.
Majd megnézem délután picit jobban a panelt. Most éjszakábból jöttem haza. Picit aludnom kell.
(#) Inhouse válasza Honda130 hozzászólására (») Jún 30, 2022 /
 
Pedig írtam, hogy melyikek kellenek:
Idézet:
„Úgy tűnik, hogy IC101 és IC102 csinálja a szimmetrikus/aszimmetrikus átalakítást. Ezeknek a műveleti erősítőknek a kimenetén már neked megfelelő jel lehet a csatoló kondenzátorok után. Ha az IC típusát megnézed, az adatlapja alapján már látni majd a 4 kimenetet...”

Meg a végfok IC-ről is:
Idézet:
„Az PAL006 egy autórádiókba szánt "4*50W Mosfet" reklámszlogenű IC, a TDA7560 megfelelője.”

Az adatlapjában benne van az is, hogy 80W/2ohm max, persze ez egy elméleti érték, ami nem érhető el a kívánt minőségben és feszültségekkel.
A 2Ω/4Ω csere után természetesen halkabb lesz, hogy mennyivel, az függ a hangszóró érzékenységétől is, meg a doboztól is...meg, hogy mély hangszóró volt-e egyáltalán. Az alig szólt is nehezen számszerűsíthető.
(#) krapulax6 válasza krapulax6 hozzászólására (») Júl 4, 2022 /
 
Sziasztok.
Alakulunk.
Egy smd ellenallas csere a 4093 IC-nel a panelen(szakadt 47k-s a Zenernel) ehhez a vezetosavon furatgalvanizalasnal nem volt kontakt,nem kapott tapot,az is pipa.
A munkapontot hogyan allitsam be a megfelelore?Az egyik csatornan koppra fel volt tekerve.
Egy asztali erositonel egy bizonyos feszultseget allitottam be az ellenallasain a vegfoknak.
Itt melyiken kell mernem?
Letekertem teljesen,az erosito beindult,protect elalszik.
Szol de nem terheltem,2A-es aramkorlattal.
(#) Honda130 válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 4, 2022 /
 
A napokban volt pár fontosabb dolog, ami miatt félre tevődött ez az erősítős téma.
Közbe azért beazonosítottam azt a két IC-t. Én azt hittem, a végfok IC-k típusa kérdéses.
A. IC101 típusa:4580 ... Valójában, fogalmam sincs, mert van ott más szám is, de erre a számra egy műveleti erősítőt dob ki a kereső.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2022
(#) dB_Thunder válasza Honda130 hozzászólására (») Júl 5, 2022 /
 
Forraszd át az egész erősítőt friss ónnal, mert az a két forrszem nagyon rosszul néz ki!
Következő: »»   187 / 196
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem