Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton RA 6363 és EA 6383 javítása
Lapozás: OK   119 / 122
(#) Gafly válasza Suba53 hozzászólására (») Aug 12, 2022 /
 
Annó mi nagyon szerettük, mert kézi szerelésnél csak úgy "becuppant" a helyére, nem kellett a lábakat hajlítgatni. Jól is nézett ki a panelen, meg hozta a paramétereket.
Ellene két dolgot tudnék felhozni:
- Volt hogy leesett a lába feszegetéskor, és ha visszaforrasztotta az ember, akkor az "gányolás".
- Volt főnököm csinált gombapincébe időzítőt. Azt meglehetősen alaposan átitatta lakkal, biztos, ami biztos...
Audiofilitás szempontjából nem tudom minősíteni.
(#) lóri hozzászólása Aug 12, 2022 / 6
 
Köszönöm mindenkinek. Ezek kérem korhű kondenzátorok, aztán, hogy milyen hangja lesz, nem érdekel, mert nincs erősítőm, a vitrinbe terveztem. Jó volt, mint kihívás/feladat. Amúgy, csináltunk ilyen kondival előerősítőt, de nem vettem észre, hogy rossz. Bosszúból, megcsináltam a másikat is.
(#) elektrorudi válasza Suba53 hozzászólására (») Aug 12, 2022 /
 
Sajnos semmilyen kokrét mérési eredményt nem tudok felmutatni. Még a '80-as évek közepén/végén használtunk nagy mennyiségben ilyen REMIX gyártmányú kondenzátorokat, professzionális készülékekben. (Ha jól emlékszem, talán SIEMENS liszenc alapján gyártották.) Csakhogy a készülékek sokszor nem úgy működtek, ahogy kellett volna. Alapos laboros méréssorozat után derült ki, hogy ezekkel a kondenzátorokkal van a baj. Persze otthonra is jutott belőle, barkácsolási célra. Az eredmény ugyan az volt: nem jó semmire. Annyira nem mentünk bele a dologba, hogy mi okozza a problémát, mitől ilyen? A dielektrikum? Lehet. Már sosem derül ki. Arra kellett koncentrálni, hogy miként és mivel váltsuk ki? (ne feledjük, a '80-as éveket írtuk, nem a netről rendeltük távol keletről az alkatrészeket ) Még ma is van a picében pár darabom belőle, 1nF és 2,2µF között. Nem dobom ki. Szép emlék.
(#) elektrorudi válasza lóri hozzászólására (») Aug 12, 2022 /
 
Le a kalappal!
(#) Suba53 válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 12, 2022 /
 
Köszi. Mi is nagyon sokat használtunk anno. Vegyesen, Siemens meg Remix is volt. De nem botlottunk bele olyan problémába, hogy ezek miatt működött volna másképp az áramkörünk. Lehet hogy áramkör függő.
Nekünk inkább az okozott problémát, hogy tényleg könnyen levált a lába. Főleg akkor volt bosszantó, amikor beültetés után történt, és csak a hibakeresés során derült ki, hogy a látszólag ép kondinak nem érintkezik a lába.
(#) Suba53 válasza lóri hozzászólására (») Aug 12, 2022 /
 
És kin, min álltál bosszút ezzel?

Szépen dolgozol. A LÓRION erősítőt is hasonlóra tervezed?
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2022
(#) lóri válasza Suba53 hozzászólására (») Aug 12, 2022 /
 
Mindenkin, az összes Földlakón.
Igen, ilyen régiesre csinálom.
(#) domimarci33 hozzászólása Aug 13, 2022 /
 
Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! Sikerült megjavítani az erősítőt, jobban szól a BD911-912-vel. Viszont valamiért, ha a loudness gomb be van nyomva akkor nagyon rosszul szól, ha pedig ki van engedve akkor jobban szól mint a másik végfok (ami még gyári állapotú). Mi lehet a hiba? Köszönöm.
(#) antiktelefon válasza domimarci33 hozzászólására (») Aug 13, 2022 /
 
Mit értesz rosszul szól alatt? Ha a bemenő jelet lepárhuzamopsítod vagy megcseréled a végfokok bemenetén, akkor mi van, a másik oldal mit csinál?
(#) domimarci33 válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
Hát, hogy erőteljesebb a régi végfok ha a loudness be van nyomva (A BD911-912-es végfokból eltűnik a magas meg a közép is) de, ha ki van engedve a loudness akkor szebben szól a BD911-912.
(#) antiktelefon válasza domimarci33 hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
Párhuzamosítsd le a két bemenetet vagy jobb, ha megcseréled mondjuk a végfokhoz menő csatlakozón, akkor tudod összevetni. Nem kéne máshogy szólnia. Milyen kondikat piszkaltá le és egesz pontosan mit mire cseréltél? Nem a végtranyó okozza ezt amúgy.
(#) domimarci33 válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
Nem lehet, hogy a potméter okozza a problémát?
(#) domimarci33 válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
Amiket cseréltem, 0,47ohm ellenáláshuzal (ami elégett), BD911-912, BC327-25, BC337-25, BC182B
(#) antiktelefon válasza domimarci33 hozzászólására (») Aug 14, 2022 /
 
Rakj fel egy képet és jelöld be pontosan miket , mert ez nem egyértelmű. De mondtam a védelem ellenállásait is mérd ki. Illetve az eredeti huzalelelnállásnak közel nem volt 0.47 ohm ellenálláas, eg yrossz védelemmel együtt az okozhat ilyesmit.
A potméter miiatt írtam, hogy kösd össze a két bemenetet vagy cseréld meg. A hangerő panelról elmenő csatlakozón könnyű összecserélni vagy összekötni.
De a listán amit írtál baromira nem látok végmeghajtó tranyót, azt ki sem cserélted? Mivel működik így is, van esélye megúszta, de azt többször írtam cseréld, mérés nélkül örülhetsz nem robbant rád az új végtranyó.
(#) domimarci33 válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 15, 2022 /
 
Jelenleg még nem vagyok otthon, majd otthon megprobálom. Ha a végtranyó alatt a BD809-910-et érted akkor azokat kicseréltem (csak 911-912 van a helyén)
(#) lóri válasza domimarci33 hozzászólására (») Aug 15, 2022 / 1
 
Inkább, végmeghajtót mondott.
(#) antiktelefon válasza domimarci33 hozzászólására (») Aug 15, 2022 / 1
 
Meghajtó, mondom. A két közepesen nagy szögletes. Írtam vegyél MJE párt helyette. Elképzelhető sérült az, illetve nem cserélted ki a védelem ellenállásait, a növelt emitterellenállás a védelem bázisosztójának sérülése meg egyéb dolgok kombinációja tud ilyet okozni, de a korábbi jelutat kizárva párhuzamosítsd a két bemenetet a hangerő panelről eljövő csatlakozón, ami a végfokokhoz megy.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2022
(#) domimarci33 válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 20, 2022 /
 
Üdv, bocsánat, tévedetem! Ki lettek a meghajtók is cserélve! Még nem kedvezett nekem az idő sajnos, de lassan hozzákezdek. Egyébként van egy makulátlan állapotú ugyanilyen erősítőm, na annak a hangerőszabályzó modulját fogom belerakni az erősítőbe, csak úgy próbaképp.
(#) antiktelefon válasza domimarci33 hozzászólására (») Aug 21, 2022 / 1
 
Ok.
Ne,kösd össze inkább. Azzal minden egyebet kizársz a végfok előtt.
(#) lóri hozzászólása Szept 3, 2022 /
 
Ha valakinek szükséges, mellékeltem a munkafájlokat altiumban. Kezdő altiumosoknak jó lehet gyakorolni. Esetleg át lehet tervezni, saját alkatrészhez.
(#) domimarci33 válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 4, 2022 /
 
Üdv! Kicseréltem a két erősítőben a modult. A loudness problémája helyreállt, viszont a két csatorna közötti hangzás különbség óriási. Jóval kevesebb magas, főleg közép hangok eltűntek. Lehetséges, hogy az új végtranzisztor okozza (BD911-912)? Lehet ez rosszabb minőségű mint az eredeti (BD809-810)?
(#) antiktelefon válasza domimarci33 hozzászólására (») Szept 4, 2022 /
 
Össze van kötve a két végfok bemenete? Lehet ócska a tranzisztor, de ilyen szinten nem kéne beleszóljon a hangzásba ebben a kapcsolásban. Inkább a cserélt kondikat nézd át, szerintem ott lett valami nem megfelelő berakva. Pozíciószám szerint írd le az összes tranyót a végfokban, mi eredeti és ami cserélt mi lett.
(#) domimarci33 válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 4, 2022 /
 
Bárhogy probálom nem jó sajnos. A végfokon kondenzátorból maximum a fóliákat cseréltem. (VC29, VC24)
(#) antiktelefon válasza domimarci33 hozzászólására (») Szept 5, 2022 /
 
Na azokat sem kellett volna. De ha nem írod le az összes tranzisztort pontosan, sehogy nem fogjuk tudni. Illetve bemenetek össze vannak kötve már? 26 és 27 a védelem,.azt kiveheted ideiglenesen, hátha az szól bele, de nem hinném, valami nem ok és távolról nem fogjuk tudni.
(#) domimarci33 válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 8, 2022 /
 
Bocsánat csak igen kevés időm van, de amint ráérek írok! Köszönöm a segítséget!
(#) lóri hozzászólása Szept 15, 2022 /
 
Sziasztok!

Most javítottam meg egy Kleopátrát és az lenne a kérdés, hogy a 22k-s tekerentyűt, meddig tekerjem?
Mit kell látnom/mérnem és hol?
(#) antiktelefon válasza lóri hozzászólására (») Szept 15, 2022 /
 
A végfokpanelen? Azt úgy kell állítani, hogy a kimeneti kondi előtt féltápfesz legyen. Érdemes cserélni, ha piszkálod kontaktos lesz.
(#) lóri válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 15, 2022 /
 
Köszönöm, azt kicseréltem, mert nyomkodásra ugrált az értéke. Gondolom, örömében ugrált, hogy megnyomkodtam.
(#) lóri válasza lóri hozzászólására (») Szept 15, 2022 /
 
Érdekes, hogy a tápfesz, ahol írja, hogy 54/42V, ott nekem 58V van. Ez így jó? Ráadásul a jó végfoknál is 24.4V-ot mérek, az Ut/2 lábon. Hangszóróval, 57.5V a tápfesz, az Ut/2 pediglen 24.1V. Akkor azt is utána kell állítani?
(#) antiktelefon válasza lóri hozzászólására (») Szept 15, 2022 / 1
 
Mivel 230V van, nem 220, így simán lehet, a mértnek felére állítsd. Ez így már elég közel van hozzá.
Következő: »»   119 / 122
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem