Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3419 / 3692
(#) Kinka István válasza Régi motoros hozzászólására (») Aug 12, 2022 /

Szia!
Erre a célra szerintem a hosszbordásszíj is alkalmas.
Kamionokon vannak ilyesmi méretben.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2022
(#) Alkotó válasza Régi motoros hozzászólására (») Aug 12, 2022 / 1

Erre a célra (sebesség és várható igénybevétel), jobb megoldásnak látszik a képen is lévő lánc. Olcsó, strapabíró, alig van karbantartási igénye, esőben-sárban is jól funkcionál.
(#) Régi motoros válasza Kinka István hozzászólására (») Aug 12, 2022 /

Valóban, csak ahhoz nem könnyű jó szíjtárcsát nyomtatni...
(#) Kinka István válasza Régi motoros hozzászólására (») Aug 12, 2022 /

Milyen áttételi arányra van szükséged?
Klímakompresszor vagy vízpumpa cserénél dobunk ki 8 vagy 10 bordás tárcsákat.
(#) Régi motoros válasza Kinka István hozzászólására (») Aug 12, 2022 /

Jelenleg 2:1 van rajta, hajtó 18 fog, hajtott 32 fog...
De lévén, hogy nincs eszterga, azzal egyelőre nem tudok mit kezdeni.
(#) Skori válasza Régi motoros hozzászólására (») Aug 12, 2022 /

Azt nem értem, hogy miért kell ilyen távol lennie a motornak a meghajtott keréktől. Látszólag sokkal hátrébb is lehetne, és akkor csak egyetlen szíj/lánc hajtás kellene.
(#) Régi motoros válasza Skori hozzászólására (») Aug 12, 2022 /

A súlyelosztás miatt terveztem oda, mert nagyon a hátsó keréken van minden, ha én is ráülök.
Az akkukat a motor fölé terveztem, hogy elől legyen az is.
De lehet megnézem az ülés alatt is majd, ha minden kötél szakad.
(#) bbalazs_ válasza Régi motoros hozzászólására (») Aug 12, 2022 /

Agymotorban nem gondolkodtàl?
Az egész mizériàt feleslegessé tenné.
(#) nagym6 válasza Régi motoros hozzászólására (») Aug 12, 2022 /

Idézet:
„félkör profilt”
Azt semmiképpen sem. Erő hatására nem lesz fixen két fog között, mindig fel akar mászni a ferde felületen. Erőátvitelhez olyan profil kell mint pld.: a vezérműszíjaknál van, ahol közel merőleges a fog-szíj felület felfekvés az erő irányához képest, nincsen szíjat fogtól kiemelő irányú eredő nyomaték.
(#) Régi motoros válasza bbalazs_ hozzászólására (») Aug 12, 2022 /

Az túl egyszerű... Meg túl drága...
(#) Régi motoros válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 12, 2022 /

P206 -osom vezérműszíja is HTD profilos, mégis működik rendben.
A sok lom közül elő is került a régi, az meg pont elég ha átteszem a motort középre úgy néz ki.
Szóval lehet meg is van oldva a problémám...
(#) szs válasza Régi motoros hozzászólására (») Aug 12, 2022 /

Természetes, ha rosszul vezeted a láncot, akkor csörög-csattog. Érdfkesmód, a jól vezetett láncok egy motoron sem csörögnek, csattognak. De még a lánchajtású vezérművek sem csörögnek-csattognak -feltéve, hogy nem nyúlt meg a lánc, nem kopott a lánckerék.
Nem kell feltalálni azt, amit már jól feltaláltak, csak jól meg kell csinálni. Ha másként nem megy, le kell másolni.
De persze: nem értek én ehhez....
(#) zolika60 válasza Régi motoros hozzászólására (») Aug 12, 2022 /

Ezért írtam az autószerelő műhelyt. Ott a cseréhez leszerelik és nem levágják.
(#) szs válasza Régi motoros hozzászólására (») Aug 12, 2022 /

Kezdd azzal, hogy azt a nevetséges biciklis-láncfeszítőt ledobod. Nem ahhoz a láncsebességhez való. A láncfeszítést nem véletlenül úgy oldják meg, hogy (általában) a kerék (melyen a hajtott nagy lánckerék van) kicsit mozdítható előre-hátra. De a motort is teheted úgy, hogy azzal spanolj, csak macerásabb
Majd motorkerékpár-láncot, és megfelelő áttételű lánckerék-párost válassz, mert nagy fordulatra, nagy láncsebességre azokat vsinálják.
(#) nagym6 hozzászólása Aug 12, 2022 /

Üdv. Nem találok kábel topicot. Mit jelent csőszivattyú kábelnél a következő:"H07 RNF 4x1 mm2" négy eres lenne? Ez a szivattyúval gyárilag egybeépített, ami 230V 50Hz azaz egyfázisú.
Erről lenne szó. Köszönöm.
(#) Régi motoros válasza szs hozzászólására (») Aug 12, 2022 /

Először úgy volt, feszítő nélkül. Csak a motor pozícióval feszítettem meg. Látszólag elég feszes volt,
de pörgetés közben úgy beremegett az egész, hogy ledobta magáról. Ezért próbálkoztam a feszítővel. Így ugyan már nem dobja le magáról, de kb ugyanolyan hangos, mint nélküle.
Szinte pattogott a felső és az alsó része is, főleg gázadás és elvétel közben. Talán valami más feszítővel jobb lenne, de most inkább a szíjhajtás piszkálja jobban a fantáziámat...
(#) Régi motoros válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 12, 2022 /

(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 12, 2022 / 1

Gyaníthatóan elírás mert a robbantott ábrán már csak három ér szerepel.
(#) Udvari Zsombor válasza Régi motoros hozzászólására (») Aug 13, 2022 /

Sok szerencsét kívánok hozzá, az "MHVlog" YouTube csatornán is volt már küzdés motorkerékpár elektromosra alakításával, nem is kevés! Szerintem ő is láncot alkalmazott, de neki egyáltalán nem visított, nálad lehet valami probléma.
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 13, 2022 /

Minden bizonnyal igen, nem is néztem a robbantott ábrát.
(#) FIGIRI válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 13, 2022 / 3

Nem elírás, a robbantott rajz van "félrerajzolva". Az inditó (üzemi)kondenzátor fenn van a villamos dobozban, kell a 4 eres vezeték.
(#) nagym6 válasza FIGIRI hozzászólására (») Aug 13, 2022 /

Köszi. Így már értem.
(#) Gafly válasza SALáta hozzászólására (») Aug 13, 2022 /

Szia SALáta,
nagyon úgy néz ki, hogy rajtam kívül senki sem akar menni pestről, egyedül meg nem akkora buli.

Azért megkérdéznem:
- Támogatói jegy azt jelenti-e, ami más rendezvényen olyan 1.000 Ft nagyságrendjében szokott lenni (és amivel semmiféle gond nincsen szerintem)?
- Az ebéd azt jelenti-e, hogy valaki bográcsban alkot valami, amiből lehet kapni, ha jut? Mondjuk valószínűleg tűzifa ingyen és bőven lesz, a találkozó jellegéből következően.
(#) SALáta válasza Gafly hozzászólására (») Aug 13, 2022 /

Kár, pedig elég színvonalasnak ígérkezik, igaz, ez egy magán rendezvény, a hely adottságai (picit lepusztult ipartelep) maximálisan kihasználva.

-megkérdeztem a rendezőt, 2500 lesz idén, gázzal szokták.
Ebbe azért más is van, például italok fogyasztása, kv. "ameddig tart" de mindig szokott maradni.

- jó buli szokott lenni, a tavalyi pl Ferink szemszögéből, egy kis csipkelődés az elején.
- sok jó szakember és gép kedvelő összejön.
- olyan gépek is vannak amik már már szent grálok.
- hang, leírhatatlan.
(#) jani1987 válasza Régi motoros hozzászólására (») Aug 14, 2022 /

Nekem lehet hogy van. Nem erre gondoltál?
(#) Régi motoros válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 14, 2022 1 /

Lehet igazad van, bár nem tudom ők ugyan miért gyűjtenék...
(#) Régi motoros válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 14, 2022 /

Feltételezhetően igen. Nem is gondoltam, hogy olyan pofon egyszerű mutatvány lesz...
(#) Régi motoros válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 14, 2022 /

Nem, ez lapos (hosszbordás) ékszíj vagy mi a neve...
Erre írtam, hogy ehhez bizony nem olyan könnyű pontos szíjkereket nyomtatni.
Persze esztergálni könnyű, a hátsó áttételem ilyen. Az esztergálva van.
Erre van rácsavarozva a lánckerék. De azt leszerelem, és csavarozok rá bordás szíjkereket.
Így megúszom csak nyomtatással, nem kell esztergályost vadászni.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2022
(#) Régi motoros válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 14, 2022 /

Ja és azt meg el is felejtettem írni, hogy a nyomtatószálas technológiának van egy olyan hátránya,
hogy ha a rétegek közt feszítőerő lép fel, azt nem szereti, és inkább elválnak egymástól a rétegek.
A V típusú ékszíjaknál pedig pont ez a helyzet, hogy tengelyirányú szétfeszítő erő hat a hornyokban.

Ezért kell mindenképpen keresztbordás, vagy fogasszíj. Annál a konstrukciónál nincs tengelyirányú szétfeszítő erő. Ott csak a paláston van forgató irányú erőhatás. Persze ennek annyi a hátránya,
hogy jobban érzékeny a két tengely párhuzamosságára, és ha nem megfelelően párhuzamos,
néhány fordulat után letáncol a fogaskerékről a szíj.

És meg is találtam a régi bontott vezérműszíjamat, úgyhogy első lépésben most erre lesz átvariálva a meghajtás, a motor hátrébb tételével együtt...
(#) jani1987 hozzászólása Aug 14, 2022 /

Tudja valaki hogy kell beállítani egy akai anp-2380 típusú órát?
Következő: »»   3419 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem