Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   60 / 72
(#) kávészem válasza forma3 hozzászólására (») Szept 12, 2022 /
 
Szia! Nagy valószínűséggel a főzőegység alján található leeresztőszelep meghibásodása okozza. Működés közben nézd meg hol folyik. Ehhez távolítsd el a csepptálca elejét, vedd ki a zaccedényt, úgy főzz vele. Világíts bele, és máris előrébb vagy. Üdv.
(#) kgabor83 hozzászólása Szept 14, 2022 /
 
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, ha esetleg tud valaki segíteni. Hogy mitől lehet az, hogy a Saeco kávéfőző bekapcsoláskor, még öblítés elött kilöki alul a központi egységet. Amit utánna elég nehézkes vissza tenni, mert az egységet meghalytó tengely kicsit elfordul. Amúgy kopás jelét nem nagyon látok sehol.
(#) forma3 válasza kávészem hozzászólására (») Szept 14, 2022 /
 
Köszi a tippet!
(#) btamas81 válasza kgabor83 hozzászólására (») Szept 15, 2022 /
 
Szia!
A kpe reteszelésnél nézelődj. Mikor alap helyzetben betolod a helyére, akkor annak kattani kell, és nem lehet kihúzni, míg meg nem nyomod a press gombot.
(#) kgabor83 válasza btamas81 hozzászólására (») Szept 15, 2022 /
 
Szia. Kattan és reteszel is rendesen, de csak a kpe tetejét, ahogy gondolom kell. Az alját vmiért mégis kilöki.
(#) btamas81 válasza kgabor83 hozzászólására (») Szept 15, 2022 /
 
Én ezt nem tudom elképzelni. Arra meg végképp nem tudok rájönni miért kifelé tolja, mikor a tengely csak fordul, kifelé nem mozdul. Majd fotózd már le. Meg milyen fajta saeco ez?
Nade, hogy valami okosat is mondjak.
A kpe-t vedd ki, kézzel hajts át mennyire könnyen mozog.
Elég könnyen kell neki menni, csak mikor eléri a felső nagy tömítést akkor lesz kicsit nehezebb.
Megnézném a hüvelyt a kpe-n amibe a motor tengelye megy, hogy nincs e elrepedve.
(#) forma3 válasza kávészem hozzászólására (») Szept 17, 2022 /
 
Szétszedtem az egészet, a leeresztő szelepben is új tömítése vannak, de a tengely nem túl passzentos benne. A leeresztő szelepnél viszont van egy olyan elágazás aminek az alsó részén látszik szépen a vízkőből, hogy ott tartós szivárgás, folyás lehetett, pedig a másik végét befogva hiába fújok bele, nem jön ki onnan a levegő. Ez mi célt szolgálhat? Pirossal jelöltem az alkatrészt.

kavef.jpg
    
(#) forma3 hozzászólása Szept 17, 2022 /
 
Illetve még egy kérdésem lenne, a "krémesítő szelepnek" mi a funkciója? Ez is a nyomásszabályzás része? Annak hibája nem okozhat ilyet, hogy nem jön a kávé?
(#) kávészem válasza forma3 hozzászólására (») Szept 20, 2022 / 1
 
Szia ! A Szelep belsejében 2 db szimering van egymással szembefordítva, ezek tömítenek belül . A tengely lógása aból az elemből adódik amin keresztül belevan dugva szelepbe. A jobboldali alkatrész feladata a víz bevezetése a hengerbe, ill. vissza vezetése a szelepbe. Nézz a youtubon a szelep működéséről videót. A krémesítő szelep a kifolyó kávét nyomás alatt tartja, így ad szép habos kávét. Ennek a dugulása esetén nem tud kifolyni. Üdv!
(#) forma3 válasza kávészem hozzászólására (») Szept 20, 2022 /
 
Köszi, a két szimeringhez képest értettem a lógást, rendelek két új tömítést más ötletem nincs. Dugulást sehol nem találtam. A bekarikázott alkatrész a biztonsági szelep lehet? Az tud olyat hogy látszólag zárt, de mégis időnként elengedi a vizet?
(#) toti-1 hozzászólása Szept 21, 2022 /
 
Sziasztok. Philips 3100 szériába tartozó géppel van gondom. Szervízben is volt már ezzel a gonddal, ott azt mondták vízköves volt, ez okozta a gondot, de most már vízkőmentesítés után egy héttel is produkálja a hibát. A hiba, hogy a főző egység környékén idönként sziszeg, gőzöl. Általában apró pukkanást hallani, s utána ereszti a gőzt rövid ideig. Vizkőmentesítésre megszűnik, de egyre sűrűbben visszatér. Nem hinném, hogy hetente kéne tisztítani. Van valami tippetek?
(#) btamas81 válasza toti-1 hozzászólására (») Szept 21, 2022 /
 
A központi egység pipacsövét nézd meg, hogy nincs e elrepedve. Illetve amire ez a pipacső rámegy annak a tömítéseit. Ha jól rémlik ebbe a tömítéses csőben van egy visszacsapó szelep azt is megnézném.
(#) btamas81 válasza btamas81 hozzászólására (») Szept 21, 2022 /
 
Még valami eszembe jutott.
A központi felső szűrőjét is vedd ki és tisztísd meg.
(#) toti-1 válasza btamas81 hozzászólására (») Szept 21, 2022 /
 
Köszönöm a tippeket, végig nézem őket.
(#) toti-1 válasza btamas81 hozzászólására (») Szept 21, 2022 /
 
A főző egység csöve nincs elrepedve, viszont kivettem mikor sziszegett, s gépben lévő cső, amin 2 narancs tömítés van, abból csepeg a víz, s ott gőzöl. Kivettem ezt a csonkot, s mind két irányba fújásra átenged. Olyan mintha lenne benne valami, ami csak erősebb fújásra nyit, de nem kell hozzá nagy fúvó erő. Minden esetre akkor is csinálja, ha nincs benne a főző egység. Amikor ezt a csonkot kivettem, megszünt a szivárgás. Van ennek a tetején egy kb negyed fordulatot elforgatható valami,dze abban az állásban van, ami a házán lévő jelöléssel egybe esik. De ha elfordítom, akkor is ugyanúgy átfújható. Ennek így kell működnie?
(#) btamas81 válasza toti-1 hozzászólására (») Szept 22, 2022 /
 
Abba pedig lenni kell egy szelepnek ami akkor nyit mikor a kpe rámegy. Azt azért tudod forgatni, hogy ki tudd venni a belsejét, egy bajonett zár. Egy rugó meg egy kis szelep van benne.
Egyébként ez egy saeco minuto?

saeco.jpg
    
(#) btamas81 válasza btamas81 hozzászólására (») Szept 22, 2022 /
 
A képen rossz a sorrend. De ha szétszeded úgyis látod mi a sorja.
(#) forma3 hozzászólása Szept 26, 2022 /
 
Sziasztok! Elég nagy bajba kerültem a Jura Impressa 201 kávéfőzömmel. A hibája az volt, hogy időnként adott kávét, idönként pedig csak elfőzte, de nem folyt a pohárba egy csepp kávé sem. Szétszedtem, kicseréltem a leeresztő szelep belső és cső tömítését, a krémszelepet, illetve az egészet szépen elmostam, és szilikonzsíroztam. Kézzel tekerve nagyon finoman, könnyen járt, de a gépbe téve fent megakadt. Rájöttem, hogy ez a megakadás akkor van amikor feljön az alsó dugattyú, és dobná ki a zaccot. Ilyenkor olyan mintha magasabbra jönne fel mint kéne. Ha ilyenkor kicsit visszatekerem, és lenyomom a dugattyút akkor szépen ismét végig tudom tekerni, megy ahogy működnie kell. Az alsó dugattyú fogaskerekei kifejezetten nehezen futottak, most a tisztítás után már könnyen. Lehet így átugrik a fog? Vagy mivel lehet beállítani az alsó dugattyú magasságot. 4-5x szedem szét, nem találok hibát az összerakásban, a dugattyú alján lévő kimenet is jó helyen van.
(#) forma3 hozzászólása Szept 26, 2022 /
 
Ennek ilyen a profilja, vagy ez kopás lehet, és esetleg itt akadhat el?
(#) forma3 hozzászólása Szept 26, 2022 /
 
Megoldódott, kb. a 6. összerakásra sikerült eltalálni, bele lehet úgy is rakni a dugattyút, hogy a megfelelő pozícióban legyen. Fene tudja mi a titok, de jó lett végre, már közel voltam az idegbajhoz..
(#) kgabor83 válasza btamas81 hozzászólására (») Okt 7, 2022 / 1
 
Amúgy egy Intuitáról lenne szó. A kpe rendesen mozog, csak a felső gumigyűrűnél van az ellenállás. Csináltam róla egy videot, remélem meg tudod nézni. Ezt itt a kikapcsolás utáni öblítésnél csinálta. De bekapcsoláskor ugyanez van.
(#) Karessz95 hozzászólása Okt 30, 2022 /
 
Sziasztok!

Adott egy Delonghi Esam 5600 kávéfőző, a hiba peddig a következő.
Egy jó ideig állt a gép most peddig újra használni akartuk de nagyon rövid ideig őröli a kávét egész pontosan 3-4 mp.
És amit meg őrölt nem lessz a legfinomabb így a kávé is erősen híg lessz.
Az őrlési finomságot peddig hiába állítom mert a helyzet változatlan.
Egy kis segítséget kérnék hol keresem a hibát.

Válaszokat előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2022
(#) Dino71 válasza Karessz95 hozzászólására (») Okt 30, 2022 /
 
Szia!
Szétkel szedni a darálót és ki kell takarítani. Össze van állva és beletapadva az öreg kávé.
(#) btamas81 válasza kgabor83 hozzászólására (») Okt 30, 2022 /
 
Ne haragudj, hogy nem reagáltam, de csak most vettem észre.
Szóval neked a reteszeléssel van valami. Ami a kpe-n van retesz az nincs eltörve vagy letörve belőle egy darab. Eseleg a házból ahová be kellene akadni abból kitörve
(#) Zozeei1990 hozzászólása Okt 31, 2022 /
 
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, a munkahelyemről szereztem egy Philips/Saeco HD8921 gépet. A szerviz annyit mondott rá, hogy elektronika hibás. A gép alaphelyzetben ha be van dugva demo modba megy, és a bekapcsológomb megnyomásával lehetne átváltani normál módra, tehát bekapcsolni.
A probléma az, hogy ez nem történt meg, érzéketlenné vált a bekapcsoló gombra. A cég által kihívott szerviz azt mondta elektronika hibás, nem is javítják így, a cég vett egy újat így került hozzám.
Én kiszedtem az elektronikát, látványra semmi baja, a mikrokapcsoló rendben van, tehát gondolom tényleg a csere lenne a megoldás. Jelenleg egy 421941307291 számú elektronika van benne, de ez vagy csillagászati áron szerezhető be vagy sehogysem találom.
Foglalkozik valaki így konkrétan elektronika javítással, vagy van rá más megoldás szerintetek, esetleg bontott alkatrésze valakinek? Előre is nagyon köszönöm a segítséget.
(#) btamas81 válasza Zozeei1990 hozzászólására (») Nov 1, 2022 /
 
Teszt módba próbáltad indítani?
Bontott alaktrészt a jófogásról próbálj meg. Nem máról-holnapra lesz, de ki lehet fogni.
(#) Zozeei1990 válasza btamas81 hozzászólására (») Nov 1, 2022 /
 
Sajnos ennél a gépnél nem tudom, hogyan tudom aktiválni a teszt módot, ha egyáltalán van benne ilyesmi.
(#) btamas81 válasza Zozeei1990 hozzászólására (») Nov 2, 2022 /
 
Ha jól emlékszem a menü gombot meg az espresso gombot egyszerre nyomva tartod és bedugod a konnektorba.
(#) HBS hozzászólása Nov 6, 2022 /
 
Sziasztok!
Nagy bajban vagyok és a segítségeteket kérném.
Hoztak hozzám 2 db Bosch Benvenuto Classic gépet. Kitakarítottam, bezsíroztam és összeszereltem őket, majd kávéfőzés közben a főzőegységből spriccel a kávé. Cseréltem tömítést a hengeren, szétszedtem és összeraktam újra, de továbbra is fentáll a probléma. Van valakinek valamilyen ötlete?
Előre is köszönöm!
(#) btamas81 válasza HBS hozzászólására (») Nov 6, 2022 /
 
Vagy a felsőszűrő vagy a krémesítő szelep vagy a kávékifolyó lehet eldugulva.
Következő: »»   60 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem