Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   245 / 259
(#) Dino71 válasza Zsoleszka hozzászólására (») Szept 26, 2022 /
 
A SINInél Br. 10760ft
(#) Zsoleszka hozzászólása Szept 26, 2022 /
 
Köszi
(#) Josi777 válasza Zsoleszka hozzászólására (») Szept 26, 2022 / 1
 
Így néz ki szétszedve. Az ellenállása a feketének 20, a barnáknak meg 25-30 ohm. Kértem egyet neked a kollégától, ingyen.

PTC.png
    
(#) Zsoleszka hozzászólása Szept 26, 2022 /
 
Ennyit tudtam meg .
PTC pozitív temperature coefficient.
Szóval normális hogyha melegszik. Igazából az a dolga.
Írtak ott 4mikros kondit. Triakot is ,de ez még kevés infó ahhoz hogy kísérletezzek. Sajnos. De összességében vmi szükséges rossz.
Keresgélek még hátha születik belőle vmi mások számára is hasznos dolog.
Vannak típusai melyek ára töredéke az általam keresettnek. De ahhoz sokkal jobban kellene érteni hozzá,hogy ki merjem váltani .
(#) Zsoleszka válasza Josi777 hozzászólására (») Szept 26, 2022 /
 
Az igen !
Ingyen nem ér ,mindenképpen mondjanak rá valamit.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2022
(#) Zsoleszka válasza Josi777 hozzászólására (») Szept 27, 2022 / 1
 
Kedves Josi777!

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet és a tanácsaidat! Ritka az ilyen kedves és segítőkész ember!
Örülök hogy találozhattam Veled!
Majd beszámolok a mosogatógépről is , amint összeraktam.
(#) bitmixer hozzászólása Okt 15, 2022 /
 
Sziasztok!
Rendetlenkedik a mi WFO3032 P típusú, 2,5 éves Whirlpool gépünk is. F1 hibakódot dob, ami kereséseim alapján NTC hibára utal. A viselkedése viszont egészen más, mint amit az F1-nél leírnak. Levettem a tepsijét, kifolyt alóla bő 1 liter víz. Ha ez lenne a baja, E1-et kellene kijeleznie. Visszaszereltem a tepsit, de ettől nem javult meg, várakozásom ellenére. Most is próbálkozik az ürítéssel, pedig belenézve üres. Eközben a kimenő cső kb. 2 Hz-cel enyhén rángatózik, a szivattyú hangjával szinkronban. A hang nem természetellenes, szokásos szivattyúzós sustorgó, de lüktető hang . Közben 2-3 percenként 10-et pittyent. A szivattyú pár perc próbálkozás után leáll, pihen kicsit, majd újra kezdődik ez a ciklus. Ezt talán a végtelenségig csinálná, én csak 4-5 ciklust vártam ki.
Most fogom jobban szemügyre venni a szivattyú környékét, de szívesen vennék ötleteket, tanácsokat, hogy merre keresgéljek.
Kösz előre is, üdv!

Ui.: Közben kutatok tovább, és máshol azt láttam, hogy F1 jelentheti valóban a szivárgást is...
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2022
(#) Josi777 válasza bitmixer hozzászólására (») Okt 15, 2022 / 1
 
Az F1 sok helyen tévesen NTC hibát jelent (Whirlpool hibakód), de valójában az árasztásvédelem bekapcsolását jelzi (Indesit hibakód). Ugyanis már nincs Whirlpool, Indesitet kapsz helyette, mivel megvette az Indesit és az elektronikája is már Indesit hibakódot ad. Így kell keresni (vagy szervízkód alapján a doksijában).
Vagy újra víz került a tálcába vagy felakadt az érzékelő. Ritkán az is elő szokott fordulni, hogy beázik a mikrokapcsolója.
A ciklikus hang pedig normális, ez a centrifugál szivattyúk sajátossága, mivel tolják a vizet, nem pedig szívják.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2022
(#) bitmixer válasza Josi777 hozzászólására (») Okt 19, 2022 /
 
Köszi, a tipp segített. Az F1 hibakód időközben megszűnt, lett helyette F15. Erről több helyen azt írják, hogy nagy valószínűséggel a keringető szivattyú hibájára, kopására utal, különösen ha csak időszakosan jelentkezik. Egy szerelőtől is ezt hallottam. Most azon gondolkodom, hogy magam ki tudom-e cserélni, vagy be kell vállalnom 50 ezerért a javítását. Azt még nem tudom, hogy egyáltalán kapok-e, és ha igen, mennyire nyűgös a csere. Tud valaki támpontot adni? WFO3032P.
Azért azt igen nagy disznóságnak tartom, hogy 2,5 éves gépben annyira elkopott valami, hogy cserélni kell...
Kösz, üdv!
(#) Dino71 válasza bitmixer hozzászólására (») Okt 19, 2022 / 1
 
Szia!
Ha szeretsz barkácsolni. Én teflonból szoktam a perselyeket csinálni Bővebben: Link
(#) Zsoleszka válasza Zsoleszka hozzászólására (») Okt 23, 2022 /
 
Sziasztok ,
A mosogatógépet csak hétvégente látom ,többször sikeresen végig ment a program a ptc csere óta. A héten, mikor a párom használta 1 alkalommal volt hogy csak búgott. Le lett kapcsolva .Elindítottam ma a tesztet ,szépen hibajelzes nélkül végig ment. Teszteljük tovább .
(#) pipi válasza Zsoleszka hozzászólására (») Okt 23, 2022 / 1
 
Ettől kezdve a mosogatás a Te reszortod ))
Bocsi
(#) Dino71 válasza Zsoleszka hozzászólására (») Okt 23, 2022 / 1
 
Lesz ott gond akkor a ker.szivattyúval is még, lehet szorul vagy csapágyas. Ezért is terhelhette túl az indító PTC t.
(#) még1MbR válasza Dino71 hozzászólására (») Okt 23, 2022 /
 
Ilyen perselyeket készen nem lehet kapni esetleg? Kevés embernek van otthon műszerész eszterga
(#) Josi777 válasza Zsoleszka hozzászólására (») Okt 23, 2022 / 1
 
Sajnos ennél a típusnál elő szokott fordulni, hogy ha menet közben van kinyitva az ajtó, akkor nem képes folytatni a mosogatást, meg kell várni, amíg kihűl a PTC, utána újra működik.
(#) Josi777 válasza még1MbR hozzászólására (») Okt 23, 2022 /
 
Nem "persely" van benne, hanem csapágy. A régebbi motorok közül szintercsapággyal szereltek is voltak, de azt sem lehet esztergálni, nem helyettesíthető persellyel.
(#) Dino71 válasza még1MbR hozzászólására (») Okt 24, 2022 / 2
 
Keress egy esztergályost, vidd el a régi perselyt és biztos megoldja. nekem a sima húzott teflonrúd (PTFE) évek óta bevált. De létezik teflon bronz is. Az talán még többet bírna de sajna olyat még nem vettem. Tuti többet bír mint a gyári szinter, kerámia perselyek( tapasztalat)
(#) még1MbR válasza Dino71 hozzászólására (») Okt 24, 2022 /
 
Köszönöm szépen az infót!
Szerencsére még nem érint a dolog, egy tizenéves Boscht nyúzok nagycsaládosan, de bírja!
Eddig egy szimeringet kellett csak cserélnem tízezerért.
(#) Dino71 válasza még1MbR hozzászólására (») Okt 24, 2022 / 1
 
Azok még csapágyasok lesznek. nincs ilyen persely gond velük. Az újabbak ami egyben van a fűtéssel azoknál előfordul már ha megéli a fűtés benne mert az szokott előbb kiégni.
(#) villanyipi hozzászólása Okt 27, 2022 /
 
Üdv!
Gorenje gv52010 mosogatógép ügyében kérnék tippeket.
3 éves a gép de most lett csak bekötve, öblítő(15 perces program)a vizet beszívja só van benne, bár nekem érthetetlen miért lett a tartályban sárga, letelik minden esemény nélkül a 15 perc kiszivattyúzza a vizet kicsipogja magát mint ki jól végezte a dolgát és ennyi.Próbálták zsúfolásig töltött géppel, nem mosogatta el, csak az lett vizes ami beleért a vízbe, gy két tányérral is ugyanez.
Nem tudom jelent-e valamit, de szivattyúzáskor és utána kis ideig villog az öblítés ledje, majd jelzőcsipogásig se fény se hang, első tippem hogy a fűtőszálat nem érzékeli, bár öblítésnél ennek nem nagyon látom hasznát, a fűtőszál helye is ismeretlen még számomra mert egy rosszul megvilágított helyen félhomályban már nem volt nagy kedvem kutakodni, de a helye érdekelne, mert szívesen ráméregetnék.
Bármilyen javaslatot szívesen várok hogyan lehetne munkára bírni a masinát, mert gondolom öblítésnél csak kellene neki minimum a vizet ide-oda locsolni.
Köszönettel
ipi
(#) Josi777 válasza villanyipi hozzászólására (») Okt 27, 2022 / 1
 
Nekem úgy tűnik, hogy nem keringet, azaz nem működik a keringető szivattyú motorja. Azt kéne ellenőrizni, hogy mechanikusan forgatható-e. A motor végén a tengelyen szokott lenni egy horony, ahova egy lapos csavarhúzót bedugva el lehet forgatni a tengelyt. Ha ugyanarra a gépre gondolok, mint ami neked van, akkor a bal oldali palástot levéve férhetsz hozzá a motorhoz, ill. a motor hátuljához. A fűtőegységet pedig az alját levéve tudod ellenőrizni. Az alja szerencsére csak pattintósan van rögzítve, lapos csavarhúzóval könnyen lejön. Az árasztásvédelem érzékelője az aljához van rögzítve, azt ne tépd le, amikor leveszed az alját
Ha mechanikusan jó, akkor a mellette lévő 3 µF-os kondenzátort kéne cserélni.
(#) Marty McFly hozzászólása Okt 29, 2022 /
 
Sziasztok!
Fagor LF-017IX mosogatógép hibajelensége a következő: A program kb felénél kiáll F9 hibára, újraindítás esetén csak a vízleszívatás megy utána egyből újra kiáll F9 hibára. Másnap ha újra próbálom ismét működőképes a program kb feléig először majd ismét F9 hiba és újraindításra is F9 hibával kezd. Valaki találkozott már ilyen hibával? Valami bemelegszik és akkor nem működik vagy mi történhet ilyenkor?
(#) Dino71 válasza Marty McFly hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Szia!
Vagy Szorul a keringető szivattyú, vagy rossza kondenzátora.
(#) Marty McFly válasza Dino71 hozzászólására (») Okt 30, 2022 /
 
Kondit nemrégiben cseréltem rajta. Egyik ismerősöm mondta hofy van egy ilyen szelep szerűség amivel váltogatja a víz útját elvileg arra is f9 hibát ír de az latszólag oké. Pár hónapja a mágnesszelep hibájából szintén f9 hiba jött be. Azt úgy oldottam meg hogy kireléztem a mágnesszelepet ugyanis a vezérlőből jövő jel képtelen volt a szelepet megmozdítani de egy relét meg tud húzni.
(#) Dino71 válasza Marty McFly hozzászólására (») Okt 30, 2022 /
 
Bővebben: LinkAz elektronika táprészében körbenéztél ? Kondik?
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2022
(#) Marty McFly válasza Dino71 hozzászólására (») Okt 31, 2022 /
 
Az ajtón a kezelőfelület panelján?
(#) Dino71 válasza Marty McFly hozzászólására (») Okt 31, 2022 /
 
Is, meg a táprészében.
(#) villanyipi válasza Josi777 hozzászólására (») Okt 31, 2022 /
 
Üdv
Ez volna a szivattyú gondolom ez nem úgy néz ki mint ami mozogna de nem is férek hozzá gondolom ehhez le kell vennem az alját, de merre keressek én ezen kondit, a kis fekete lenne vagy az is el van rejtve?
(#) Josi777 válasza villanyipi hozzászólására (») Okt 31, 2022 /
 
A középső képen az a regeneráló szelep. A motor hátuljához kéne hozzáférni, úgy látom, hogy ez az a típus, amiben egy derékszögű fémlemez tartja a motort. Az meg alulról szerelhető. De ha már hozzáférsz a csatlakozójához, akkor ki is mérheted a motor tekercseit. Amúgy ezekben gyakran nem alu vagy műanyag házas hengeres, hanem kis fekete téglatest alakú kondi van. Az elég gyakran tönkremegy, talán azzal kéne kezdeni. A képen nem látom. A gépet, hogy hozzáférj az aljához, a hátuljára fektesd le, ne az oldalára.
(#) Josi777 válasza Marty McFly hozzászólására (») Okt 31, 2022 / 1
 
Az F9 egyértelműen a váltószelep hiba. És a hiba leírása alapján eléggé valószínű, hogy a váltószelep tömítése ereszt és szivárgó víz jut az érintkezőhöz. "Pihentetés" után elindul, az arra utal, hogy kiszárad, majd működés közben a beszivárgó víz újra hibát generál. Ez azért ennyire érzékeny, mert a kontaktus egy ellenálláson keresztül közvetlenül csatlakozik a procira, így már egy kis szivárgási áramnál is zárt kontaktust érzékel. A váltószelep tengelyénél lévő tömítést kell cserélni. Kiszereléskor jegyezd meg a pozícióját, hogy könnyen vissza tudd rakni.

És sajnos az itteni profi szakemberek csak mostanában árulták el, hogy az 50Hz-es négyszögjel túlterheli a processzort, így a Fagor tervezői ezt még nem tudták és elkövették ezt a túlterhelési hibát. De remélem, tanultak az itteni profiktól!
Következő: »»   245 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem