Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Intelligens lámpák, vezérlés, DMX, LPT portos rendszer
Lapozás: OK   9 / 10
(#) Travolta válasza david87 hozzászólására (») Okt 9, 2022 /
 
Beállítottad, hogy milyen DMX interface-t használjon?
Setup fül, Output Device Setup, és ha minden igaz Open DMX USB Adapter.
Egyébként a Freestyler-ben is a megfelelő interface van beállítva?
(#) david87 válasza Travolta hozzászólására (») Okt 9, 2022 /
 
Kiprobáltam amit küldtél a 2 csuszkát ha fel tolom 255 ig akkor bekapcsolja az összes szint és úgy is marad ha ki lépek a progibol akkor is világit az összes led addig mig nem áramtalanitom az eszközt.most elinditva a progit megint felkapcsolta az összes szint.
Setap fül alat az 1 univerzum ba az entec open dmx található benne a ft232r usb uart.
(#) Travolta válasza david87 hozzászólására (») Okt 9, 2022 /
 
Próbáld meg a másik programot a leírt beállítás alapján, majd kezd el egyesével feltolni a potikat
úgy, hogy az előző feltolva maradjon-
Aztán írd meg, hogy mi történik.
(#) david87 válasza Travolta hozzászólására (») Okt 9, 2022 /
 
Amásik progiba amit linkeltél ott a 31 32 potik maxon 35 piros ha azt mozgatom 36 zöld 37 kék ledeket változtasa. De ha a 31 32 potikat lehuzom akkor a 35 36 37 potik nem csinálnak semmit
(#) Travolta válasza david87 hozzászólására (») Okt 9, 2022 /
 
Ilyenkor mi a DMX címe az eszköznek?
(#) david87 válasza Travolta hozzászólására (») Okt 10, 2022 /
 
Mindig 1 re van állítva.
Csak nem értem hogy a leirásába mért 37 van meg adva startadresnak
(#) Travolta válasza david87 hozzászólására (») Okt 10, 2022 /
 
Idézet:
„Csak nem értem hogy a leirásába mért 37 van meg adva startadresnak”

Avval nem kell foglalkozni. Az csak egy példa. Olyan kezdőcímet adsz meg, amilyet akarsz.
Amit jó lenne tudni, hogy hány DMX csatornát használ az eszköz, de arról nem találni semmi infót.
De igazából azt is ki lehetne könnyen deríteni, de úgy néz ki nálad valami nem kerek a rendszerben. a DMX jel vezeték nincs véletlen felcserélve?
Milyen oprendszert használsz?
(#) david87 válasza Travolta hozzászólására (») Okt 10, 2022 /
 
Majd megnézem de nekem úgy van bekötve 1 gnd 2 data- 3 data+.
Win10 és linuxot de az alap rendszerem linux
(#) david87 válasza david87 hozzászólására (») Okt 10, 2022 /
 
Köszönöm a segitséget tökéletesen müködik fel cseréltem a meghajtónál a 2 vezetéket
(#) Travolta válasza david87 hozzászólására (») Okt 10, 2022 /
 
Na, örülök, hogy sikerült.
(#) david87 válasza Travolta hozzászólására (») Okt 11, 2022 /
 
Kár hogy csak 3 csatornát tud. Stroboszkopot tudhatot volna még
(#) Travolta válasza david87 hozzászólására (») Okt 11, 2022 /
 
Freestyler-ben írjál rá scene-t.
(#) wbt hozzászólása Okt 11, 2022 /
 
Sziasztok!
Olyan lehetőség van a freestyle-ban, hogy beállított paramétereket külső jellel változtatni?
(#) david87 válasza wbt hozzászólására (») Okt 16, 2022 /
 
Szia!
Szerintem olyat nem de kűlső vezérlő alkalmazás van rá hogy távolrol lehet vezérelni a lámpákat. Vagy gyosgobokat tudsz hozzá rendelni egyes efektekhez.
(#) wbt válasza david87 hozzászólására (») Okt 16, 2022 /
 
Köszönöm, most ismerkedem (-nék) vele, kicsit buta kérdés beszalad néha, pár oktatóvidónál mondjuk gyanús volt a "Generate" funkció, tehát előre lepakolja a pályát, aztán annyi. A MIDI funkció szinkronizálásra használható? (vagy az mi? MIDI parancsokkal "nyomkodható"?
A kérdés csak azért merült fel, mert jobban szeretem a konzolokat tapicsos-egeres mifenék helyett és most üveggyöngyökért lehet kapni videóstúdiók konzoljait, ami normál soroson adja ki, mit motoszkál a kezelő, kódkonvertálással nincs gond, érdekes lenne illeszteni... Kb. ilyen gondolataim vannak.
(#) david87 válasza wbt hozzászólására (») Okt 22, 2022 /
 
Van neki egy angol nyelvü foruma ot kellene körül nézni de szerintem a midi az teljesen más teknologia. forum link
Én is it szoktam nézegetni.
(#) wbt válasza david87 hozzászólására (») Okt 22, 2022 /
 
Köszönöm, úgy látom, a MIDI lehet vezérlőbemenet: "Added MIDI control for zoom rotation, animation wheel, animation wheel rotation, " Végül is szabvány, gyors....
(#) forma3 hozzászólása Nov 5, 2022 /
 
Sziasztok!

Gyakorlati tippet szeretnék kérni, hogy érdemes-e dmx-re külön kábeleket gyártani (110ohm-os direkt erre valót, vagy cat5e utp?), vagy jó a 75ohm-os mikrofonkábel is. Mondjuk egy 6-8 lampából álló kisebb színpadot lefedő kábelhosszok mellett. Mivel elég kis adatátviteli sebesség van, el tudom képzelni, hogy gyakorlatban nem okoz gondot az impedancia helytelen illesztése.
(#) Szabi1 válasza forma3 hozzászólására (») Dec 30, 2022 /
 
Üdv, helyzetfüggő. Nekem voltak különböző típusú kábeleim. A nagyon gagyi a kukába való, csak pénzkidobás. A "minőségibb" kinai mikrofonkábelek is megtették a dolgukat, de voltak olyan fények melyek érzékenyek voltak az ilyesmire és nem működött rendesen vagy egyáltalán.

Ha biztosra akarsz menni, és ha ez egy nagy / hosszútávú befektetés akkor én a Cordial DMX vezetékét ajánlom, vagy TME oldalán szétnézni, keresni valami erre valót. Csatlakozónak Amphenol vagy Neutrik nagyon jó. Kicsit drágább, nem de nem hullik szét két buli után, illetve ha 10 év mulva valamelyik része megkopik/eltörik, csak azt a részt külön lehet cserélni.
(#) Travolta hozzászólása Feb 1, 2023 / 5
 
Sziasztok!
Szeretnék nektek bemutatni egy vezeték nélküli DMX jel továbbítására alkalmas kis eszközt.
Jelenleg 4db van belőle, mindegyik beállítható adónak vagy vevőnek, valamint beállítható autó vagy manuális csatorna választással. Ez több Universe használata esetén lehet hasznos. Egy csatlakozik a DMX pult, vagy az USBDMX interface kimenetére, egy, vagy akár több a vezérelni kíván eszközök DMX bemeneteire. Van egy másik fajta, szintén ezen az elven alapuló, adó-vevő páros, ott pluszba még 4 fokozatban lehet kapcsolni az adó teljesítményét is. Egyenlőre az csak deszkán van, de kinézete megegyezik a jelen bemutatott darabbal.
Továbbá lesz egy olyan vezérlő is, ami semmilyen vezetékes kapcsolatot nem igényel a PC felé sem, így teljesen szabadon vezérelhetők az eszközök a helyszín bármelyik pontjáról. De erről majd később, ha a tesztek rendben lefutottak.
Itt egy rövid videó róla.

üdv,
Travolta
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2023
(#) mek-elek válasza Travolta hozzászólására (») Feb 1, 2023 /
 
Nehogy félreértsd, aranyos a kütyüd. De ha értékesítés van a háttérben, látnék két gyenge pontot. Az egyik, nem látom a kábelrögzítés biztonságosságát, és én a kapcsolósort besüllyesztettem volna a véletlen elállás miatt. Mindezt csak a biztonságosabb, univerzálisabb használat miatt jegyeztem meg.
(#) Travolta válasza mek-elek hozzászólására (») Feb 1, 2023 /
 
Nem értem félre, szívesen veszem az építő kritikákat. Nos, értékesítés nem cél, legalább is sorozatban nem. Ha az újabb eszköz beválik, ezekre már nem lesz szükség, akkor valószínű megpróbálom értékesíteni, vagy cserealapot fog képviselni.
Ami a kapcsolót illeti, egy síkban van a doboz oldalával, valamint kézzel nehezen kapcsolható, ezáltal a véletlen elállítás esélytelen. Használat közben meg főleg, mivel hozzá nem férhető helyen foglal helyet. (Ez nem csak saját használatnál értendő).
Ami a kábelt illeti, mit tartasz biztonságosnak?
Normál, ésszerű használat esetén a kábel nem tud kimozdulni a helyéről, mivel a furat átmérője picivel kisebb a kábel átmérőjénél, így megfelelő stabilitást biztosít, illetve a belső felén található egy rögzítő, ami szintén megakadályozza a kábel kihúzását.
Nyilván nagy erő kifejtéssel ki lehetne tépni a helyéről, de ugye az már nem üzemszerű használat.
Aki meg ilyen erővel kezeli az efféle eszközöket, menjen inkább kőművesnek.
Igazából az lett volna a cél, hogy csatlakozót építek a dobozba, mint a dc tápcsatlakozót, de mivel nem mértem le előre, így sajnos vékony lett a doboz. Az új változatban már ezekre jobban figyelek, és lehet még a táp is bekerül a dobozba, így tovább fűzhető lesz egy IEC csatlakozóval.
(#) mek-elek válasza Travolta hozzászólására (») Feb 1, 2023 /
 
Mivel nem igazán láttam a kapcsoló pozícióját, és te írtad, hogy szintben van. Azt én is megfelelőnek gondolnám, ha magamnak csináltam volna. Hát igen, a csatlakozó előnyösebb dolog. 70 év alatt sok mindent tapasztalhat az ember. Én is voltam kapkodó, átgondolatlan, és utólag okosabb. És talán ez a lényeg, hogy előtte ajánlatos minden egység helyét, alkalmazását gyakorlatilag átgondolni, és ez fogja a helyes helyigényt megmutatni. Nincs ebben semmi. Te még lehetsz jobb abban amit csinálsz, én meg már csak ennyi...
(#) david87 hozzászólása Feb 2, 2023 / 1
 
Egy kis szösszenet hogy csináltam én meg az enyémet Blog .
(#) Davidd válasza Travolta hozzászólására (») Feb 2, 2023 /
 
Szia, Tetszetos a dolog, de pl nekem egy kerdesem lenne, megpedig:
-Te igy mindegyik transivernek sajat cimet adtal? Szerintem, ami csak sajat velemeny, mindegyik transiver kell tudja a teljes adatot, amit kivalogat az a bizonyos eszkoz a bizonyos cimen.
- Anno en is szerettem volna csinalni valami hasonlot, de csak egy adot es egy vevot, hogy megsporolni a kabelt, ami a fenyes laptop/pulttol felmegy a szinpadra. A full wifis verzio, ami nem igenyel csatlakozast pl laptophoz, freestylerrel lehet mukodik, de a daslight (en azt hasznalom) nem fog semmi fele keppen vele mukodni.
Felkeltetted az erdeklodesemet, hogy valaki kivitelezi azt amit amugy a "kici kinai" mar epp csatlakozo nagysagban arul, mondjuk nem tudom milyen hatotavval.
Kabelhez kepest mekkora delayed van?
(#) Travolta válasza Davidd hozzászólására (») Feb 2, 2023 /
 
Idézet:
„-Te igy mindegyik transivernek sajat cimet adtal? Szerintem, ami csak sajat velemeny, mindegyik transiver kell tudja a teljes adatot, amit kivalogat az a bizonyos eszkoz a bizonyos cimen.”

Kicsit félreérthetően írtam, a csatorna kiválasztás nem a DMX csatornára értem, hanem a rádiófrekis csatornákra. És természetesen minden DMX adatot át visz. Egy adóra több vevő is párosítható, a csatolt videón, mivel 4db eszközt készítettem, egy adó és három vevő próbája látható.
Idézet:
„Felkeltetted az erdeklodesemet, hogy valaki kivitelezi azt amit amugy a "kici kinai" mar epp csatlakozo nagysagban arul”

De akkor hol marad az építés öröme....
Idézet:
„Felkeltetted az erdeklodesemet, hogy valaki kivitelezi azt amit amugy a "kici kinai" mar epp csatlakozo nagysagban arul”

Egyenlőre még én sem, de ha harmadolom is amit ráírnak, akkor is bőven jó.
Idézet:
„Kabelhez kepest mekkora delayed van?”

Egyenlőre csak annyi tesztet végeztem, ami a videón látszik, ott nem vettem észre késleltetést.
De mivel a másik eszköz sokkal több tudású lesz, így evvel tovább nem foglalkozom.

Idézet:
„A full wifis verzio, ami nem igenyel csatlakozast pl laptophoz, freestylerrel lehet mukodik, de a daslight (en azt hasznalom) nem fog semmi fele keppen vele mukodni.”

Ezt kifejtenéd kérlek, hogy mire alapozod?
(#) Davidd válasza Travolta hozzászólására (») Feb 3, 2023 /
 
Szia!
En is freestylereztem eleg sokat. Eleinte kielegitette az igenyeimet, de ahogy telt az ido rajottem, hogy (vagy pont az hogy nem jottem ra) de liveba nem mukodott ahogy szerettem volna. Usb->RS232-> DMX512. A daslight sajnos csak megvasarolt licenszel mukodik, mert kiolvas valamit az adapterbol. Chamsyst is sikerult atverjem, de a daslightot sehogy. (Chamsys- kikuldod artnetre onnan pedig artnet to dmx programmal kinyomod es van full verziod) Amit epitettel tetszik es en is gondolkodtam mar rajta, hogy kellene valami hasonlot keszitsek, pontosabban ugyan ilyet. Mint mondtam az a franya hosszu kabel es meg csunya is mikor nincs lehetoseg eldugni.
(#) Travolta válasza Davidd hozzászólására (») Feb 4, 2023 /
 
Szia!
Igazából az én igényeimet bőségesen kielégíti az FS. Többre nincs, és nem is lesz szükségem.
Viszont nem hagyott nyugodni az állításod, ezért gyorsan feldobtam a laposra a Daslight-ot.
Képen mellékelve az eredmény. Egyenlőre mélyebben nem foglalkoztam vele, de gondolom a látottak alapján már nem lehet nehéz dolgunk.

Daslight.jpg
    
(#) Davidd válasza Travolta hozzászólására (») Feb 4, 2023 /
 
Persze eddig mukodik, probalj kiszedni belole valami jelet. Nekem is megjelent a device, de hogy semmi nem jott ki rajta az is biztos.Ha neked ezen kijon valami, akkor engem nagyon erdekelne a dolog, hogy smint megy ez. Probaltam en artnet es minden fele keppen, de egyiken sem volt hajlando kiadni semmit.
(#) Travolta válasza Davidd hozzászólására (») Feb 5, 2023 /
 
Egy pár órát elszórakoztam a programmal, érdemi eredmény nélkül. Volna még pár ötletem, de mivel nekem bőven elég az FS, így egyenlőre több időt, energiát erre nem szánok.
Amihez készítettem ezeket az aszközöket, ahhoz tökéletesek.
Következő: »»   9 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem