Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
 
Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   75 / 82
(#) VIM válasza VIM hozzászólására (») Okt 7, 2022 /
 
Talán így jobban érthető, mert az előző rajzon sorba rajzoltam a két készüléket.

bojler.jpg
    
(#) alfa2400 hozzászólása Okt 18, 2022 /
 
Sziasztok.
Lenne egy Westen Star Digit+ kazánom ami működött még 4 nappal ezelőtt amikor kapott a rendszer egy iszapleválasztót. Rendszer feltöltés és kilégtelenítés után újra lett indítva, melegvíz és fűtőkör egyaránt működött amíg fűrdőben a zuhanycsap ki lett nyítva akkor ugyanis párszor kilengett a melegvíz hőmérséklet és leállt E25 hibával. Reset, újraindít a hiba ugyanaz akkor is, ha kihúzom a tápot és úgy indítom újra. Keringető hibátlanul működik a légtelenítője is tiszta-tegnap szétkaptam a keringetőt. Észrevétel annyi, hogy újraindításkor A00-val és a hőmérséklet kijelzéssel indul ami után beírja az E25 hibát. Bármilyen ötletet szívesen meghallgatok. Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2022
(#) VIM válasza alfa2400 hozzászólására (») Okt 18, 2022 /
 
Szia! Ha már induláskor hozza ezt a hibakódot akkor meg kellene nézni azt a bitonsági klixont amire kék szíínű vezetékek csatlakoznak, hogy nem e meghibásodott, mert egy idő után annak vissza kellene állnia alap helyzetbe ha visszahűlt. Ha rámérsz szakadás vizsgálóval (digit. multival) lehúzott csatlakozókkal a kivezetésein folytonosságot kellene mutasson nem szakadtat. Lehet, hogy a légtelenítési folymatot megsínylette, túl sokáig volt (túl)melege. Bővebben: Link
(#) alfa2400 válasza VIM hozzászólására (») Okt 18, 2022 /
 
Szia.
Lehet valami benne mert most este lehúztam az érzékelőről mindkét kék vezetéket és elindult a szivattyú amint visszaraktam a sarukat a helyére azonnal leállt a keringető.
Köszi, holnap kimérem...elsőre elég furcsa darabnak tűnik nem olyan mint amit belinkeltél, úgy néz ki mintha belemenne a hőcserélő vízterébe.
(#) VIM válasza alfa2400 hozzászólására (») Okt 18, 2022 /
 
Az lehet, hogy nem jól mondom a vezeték színeket de a kérdéses klixon az egy leszorító kengyellel van lefogatva az előremenő csőszakaszon, tőle nem messze klipszes NTC ami piros vezetékes és az égéstermék visszaáramlás biztonságija (kémény termosztát a deflektoron) az fekete vezetékes.
(#) alfa2400 válasza VIM hozzászólására (») Okt 20, 2022 /
 
Igazad volt, amit belinkeltél az jó én néztem be az érzékelőt-valóban leszorítós fajta. a vezetékek színe stimmel(kék) viszont tegnap délután mikor alaposan szemügyre vettem a klixon-t a helyén elforgattam úgy leszorított állapotában, hogy leolvassam a fekete bakelitszerű nyakán a gyári cikkszámot majd rámértem multiméterrel és nem mutatott szakadást. Ezek után áram alá helyeztem a kazánt és láss csodát engedte törölni a hibát! Eddig ugyanis azt csinálta, hogy reset gombbal törölte de ha megnyomtam a kikapcsoló gombot azonnal visszaírta a hibát most ez megszűnt és a kikapcsoló gombot nyomva valóban kikapcsolt majd vissza is tudtam kapcsolni. Másfél napig kínlódtam vele és nem tudtam törölni a hibát most meg....ki érti ezt? Egy tippem van, talán az érzékelő alatt van valami hőátvezető paszta mert ahogy elforgattam a széleinél kitüremkedett pici fogkrém szerű anyag és talán érintkezési hiba lépett fel? Mindegy...boldogság, működik és ez a lényeg.
Köszönöm a tippet, mindenkinek ilyen olcsó hibajavítást kívánok!
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2022
(#) mics70 hozzászólása Okt 20, 2022 /
 
Szép napot mindenkinek!
Segítséget kérek egy Westen 240 Fi kazánnal kapcsolatban, folyamatosan búg, a ventilátor nem kapcsol ki. Hiba kódot nem jelez, ha termosztáttól jelet kap normálisan indul, rendesen működik. De ha nem kap jelet folyamatosan megy a ventilátor. Válaszokat előre is köszönöm.
(#) VIM válasza mics70 hozzászólására (») Okt 20, 2022 /
 
Szia! Az "ufón" lévő mikrókapcsoló (üzemállapot váltó a fűtés és HMV között) az megfelelően működik? Bővebben: Link
(#) VIM válasza alfa2400 hozzászólására (») Okt 20, 2022 /
 
Idézet:
„a helyén elforgattam úgy leszorított állapotában”
Idézet:
„Ezek után áram alá helyeztem a kazánt és láss csodát engedte törölni a hibát!”
Ez azért fordulhatott elő, mert a klixon kivezetései szegecselve vannak a bakeliten és az fel szokot lazulni, elfordítható a kivezető fül, nem érintkezik megfelelően az ikerfém lapkával. Ha elforgattad és ezáltal megfeszült a kivezetésre dugott vezetéktől a laza pont akkor létrejött a ontaktus és engedte törölni a hibát. Ha biztosra akarsz menni akkor mindenképpen cseréld le egy 105°C-os klixonra aminek nem lóg a kivezetése és a sarujai is megfelelő szélességűek. (ha nem akarsz a kazánba való drágának tartott klixont venni) Ezek közül sem érdemes olcsót venni.
(#) Berci100 hozzászólása Okt 23, 2022 /
 
Sziasztok!
A Westen Star 240 FI kombi készülékhez szeretnék segítséget kérni.
A hibajelenség:> Amikor a fűtés elindul az égésjelző led elalszik 2-3 mp-re aztán világít, megint elalszik és megint világit, közben az égés folyamatos. (Ha melegvizet engedek nincs ilyen égésjelző led villogás) Amikor lekapcsol a fűtésnél a gáz, nem sokkal utána a ventilátor led (4)hibaüzenetet jelez. Nem indul semmi. Nullára állítom a főkapcsolót, próbálom resetelni, semmit nem csinál. Csak úgy tudom ismét üzembe helyezni, ha kihúzom a konnektorból, és akkor utána újraindul. Ha azt a belső takaró lemezt ami lefedi a a ventilátort, presszosztátot, meg az égőtestet, nem szorítom rá csavarral teljesen minimális farslevegőt szív akkor nincs égéskijelző villogás és a készülék működik???? Amit eddig csináltam vele. Van egy másik (klón) készülékem először a „füst” csövet szedtem szét (egy könyök és egy méteres darabbal a falon kívülre van vezetve) tiszta sehol semmi dugulás, a csatlakozások is rendben. Cseréltem próbára ventilátort, pretosztátot, kicseréltem újra a két NTC-t, próbáltam a másik készülék elektromos paneljével, a hiba ugyanaz. Nem tudom mi adhat akkor a panelnek hibaüzenetet, mert a lemez alatt már csak a két elektróda meg egy szikokon cső van ami a gázszelephez csatlakozik. Valami levegő problémája lehet, de nem jöttem még rá mi az ami a melegvíznél működő képes a főtőkörnél bekapcsolja a hibajelzést.
(#) VIM válasza Berci100 hozzászólására (») Okt 23, 2022 /
 
Szia! Muszáj leszel szerelőt hívni vagy legalább is egy olyan emberkét akinek ilyen műszere van és be tudja állítani a megfelelő gázszelep nyomásokat. Tudni kell hogy nyitott égéstérnél mennyit kell ráállítani, hogy zártan megfelelő legyen a gáz mennyisége. Csak a megértés végett "!" válaszd a magyarra fordítást és nézd végig a videót.
(#) Berci100 válasza VIM hozzászólására (») Okt 23, 2022 /
 
Szia! Köszönöm az információt. Erre pont ma gondoltam amikor írtam a hozzászólást, hogy esetleg a gázszelep nem működik jól. De eddig jól működött, azt gondoltam ezt csak egyszer kell beállítani. Kb. 15 éves a készülék, de egyébként jó állapotban van, és jól is működött eddig "kisebb" meghibásodások voltak(NTC, ventilátor esett szét, egy relé az elektromos panelen) Akkor hívom a szerelőt, egy gázszelep beállításra, ennek a beállításához kell ez a műszer, meg az értékeket is tudni kell.
(#) Berci100 válasza VIM hozzászólására (») Okt 28, 2022 /
 
Szia! Nem jutottam sokkal előbbre a készülék hibával. Beszéltem a szerelővel azt mondja a gázszelepet csak egyszer kell beállítani,( 17 éves a készülék). Ragaszkodik hozzá, hogy az elmondásom szerint a "kémény" a hibás, amiatt adja a "ventilátor" hibaüzenetet. Mint írtam a "kémény" egy könyök, ami a falon kívülre van vezetve kb. egy méteres csővel,17 éve így működik. 3xszedtem szét. Ahol a ventilátor kimenő csonkja csatlakozik a kémény csonkkal egy bilinccsel van összehúzva. Ez gyárilag egy vékony lemezbilincs volt, ami eltört két éve, azt kicseréltem egy erősebbre. Érthetetlen számomra, ez a ventilátor hiba üzenet. A hiba úgy kezdődik, hogy kapcsol a szobatermosztát, indul a fűtés, felfűt aztán amikor kikapcsol,( mert elérte a hőfokot leáll gázégő) a szivattyú forog tovább. És itt jön a hiba amikor Újra kellene kapcsolnia a gázégőt akkor már nem kapcsolja a gázt. A "60 fokos led"! (vízhiány, szivattyú leállás hibaüzenet ledje) felváltva villog az előtte lévő 3 világító leddel, ez a hiba üzenet megy pár percig, aztán meg csak a ventilátor hibát jelző 50 fokos led kezd el villogni. Ha mégis a gázszelep a hibás (kép) lehet valahol tisztítani, esetleg 17 év alatt elkoszosodott benne valami? Sajnos a szerelő soká tud még jönni, ha valamit tudnék még javítani a helyzeten megtenném. Ja, nem lehet valamiért reszetelni a készüléket, kikapcsolással lehet alapállapotba hozni, hogy újra induljon.
(#) merlingerin válasza Berci100 hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Szia! Az a belső könyök cső, amiről a 2 vékony szilikon cső megy jobbra, tartalmaz belül egy hülye alakú pitot csövet. Azt takarítsd ki,.meg nézd meg, milyen állapotú.
(#) Berci100 válasza merlingerin hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Szia! Köszönöm a választ. Erre gondolsz(?), (Kép) ez a klón ventilátor könyök belseje, de már ezt is kitakarítottam, többször átnéztem, nincs eltömődve, teljes keresztmetszetben átjárható az a presszosztáthoz menő két csonk.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2022
(#) merlingerin válasza Berci100 hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Szia!

Hát akkor egy dolog marad.. Valahol szelel a kazán doboza.. Az előlap alatti tömítés.. A vízcsövek melletti szilikon.. A lángőr kábelei mellett, valahol.. Más csoda nincs.

Ha a füstgáz elvezetés jó, ha a propeller megy, ha minden jó, akkor csak ez marad...
(#) Berci100 válasza merlingerin hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Hát ez az, én is nagyon kíváncsi vagyok mi adhat olyan hibaüzenetet, ami a végén bedob egy hibakódot és leáll. Még megpróbálom a víz-füst cserélő lamelláit tisztítani valami vékony csavarhúzóval, hátha ott elégtelen a levegő áramlás. Ez nem egy hirtelen fellépő hibajelenség volt. Érdekes a meleg víz vételkor csak ritkán dobja a hibakódot, de ott nincs is égés kijelző led villogás. Fűtésnél viszont folyamatosan villog az égés kijelző led, ami leállítja az egész rendszert. Én is úgy gondolom valami levegő áramlással lesz a gond. Megpróbálom a lamellák közti rés tisztítását,.....hátha.
(#) merlingerin válasza Berci100 hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Szia!

Felesleges. Csak kilyukasztod.. Kompresszorral, max kábelkötegelő végével. De ha légáramlási baja van, akkor az nem lehet a primer hőcserélő baja, mert a füstgáznak, meg a ventinek aztán édes mindegy, merre megy ki meg be...
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2022
(#) madazg77 válasza Berci100 hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Szia,

Engem egyszer a láng érzékelő vitt be a málnásba. Az elektrodanál a vezeték csatlakozás csúszó saruval van megoldva, és az ott kontakt hibas lett. Nem nagyon emlékszem már rá, de mintha hasonló lett volna a hiba. Ami tuti, hogy a lág jelenlét érzékelő led nálam is kis-be kapcsolt.

Üdv.
(#) VIM válasza Berci100 hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
A primer hőcserélőbe ne nyúlj be a lamellák közé fém eszközzel ha jót akarsz magadnak, csak műanyag vagy fa spatulával és ne feszegesd. Ha a porszívózás és sprőd ecsetes kefélés nem tisztította volna ki eléggé akkor le kell venni a helyéről és ki kell mosatni vízsugárral (nem magasnyomásúval csak csapvízzel kicsit leszűkítve a kemenetet) de szerintem az nem lehet annyira akakdályozó ebben a vákuumos szervószelep működtetésben (vagy mégis?).
(#) VIM válasza Berci100 hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Visszatérve ide erre a :
Idézet:
„A "60 fokos led"! (vízhiány, szivattyú leállás hibaüzenet ledje) felváltva villog az előtte lévő 3 világító leddel, ez a hiba üzenet megy pár percig, aztán meg csak a ventilátor hibát jelző 50 fokos led kezd el villogni.”
hibasorolóra azt meg lehetne próbálni, hogy a vízhiány kapcsolót rövidre zárni a próba idejére, hogy akkor megszűnik-e a fűtésnél előforduló hiba. A piros vezetékekkel csatlakozó mikrókapcsoló valahol kissé hátul található és a fűtési rendszerben lévő nyomást hivatott ellenőrizni amit a szivattyú hozna létre. Ha ez a leállás alkalmával az utókeringésnél nem teljesül azt valószínű, hogy hibára fog kiállni a készülék.
(#) Berci100 válasza VIM hozzászólására (») Okt 31, 2022 /
 
Szasztok! Köszönöm mindenkinek a segítséget a probléma megoldódott. Szombaton volt nálam a gázszerelő és sikerült behatárolni a hibát/hibákat. Igen, az a hátsó mikrokapcsoló volt a hibás a fűtési rendszerben. Kontakthibás volt, pedig milyen szépeket kattant. Elég érdekesen kapcsol, a kiskar lenyomására először kattan egy határozottat, viszont nem zár, aztán egy kicsit tovább nyomva van kontaktus, és teljesen lenyomva újra szakadás van. De végül is 17 telet végig kapcsolgatott. A másik hibát, azt könnyen lehet, hogy "én tettem bele" ahogy >madazg77< írta a lángérzékelő elektródája adta a bizonytalan jelet, ezért volt az, hogy villogott az égés kijelző led, és jelzett egy levegőáramlás/ventilátor hibát. Az elektróda érzékelője túl távol volt az égőfejhez. A tanulság azért mert valami szépen kattan, az nem jelenti azt, hogy kapcsol is. Egy egyszerű méréssel, ezt a hibát gyorsan belehet határolni.
(#) Tiwald válasza VIM hozzászólására (») Nov 13, 2022 /
 
Szia!
Pénteken végte megjött a termó irányváltó szelep.
Tökéletesen működik. Azaz ha a bojlerből kijövő víz hidegebb mint a beállított érték, akkor megy a kombi kazán használati víz bemenetére. Ha pedig a bojlerből kijövő víz elég meleg, akkor egyenes megy a használat felé, kikerülve a kombi kazánt. Két visszacsapó szelep került még beépítésre.
(#) Eazyproblem hozzászólása Nov 16, 2022 /
 
Sziasztok én nem értek a kazánokhoz de bajban vagyok lassan 2 éve van nekem egy western combi kazánom és vételtől számítva kb5hónap után 133as hibával elkezdett hibára kiálni. A szerelő jött cserélt gyújtást 1 hónapra rá megint előjött a hiba aztán cseréltek érzékelő majd kicsire rá újra előjött a hiba aztán jött a nyár gond mentesen telt majd a következő fűtési szezonban újra előjött a hiba ekkor egy másik szerelő jött ugyan attól a cégtől ő nagyon alaposan átnézte elvileg talált valami szennyeződést a gázadagolóban majd rá kb másfél hónapra megint meghibásodott utána ujra szétlett szedve de semmi nem volt vele ami bármi kivetni valót hagyott volna és ekkor azt mondta a fazon legközelebb panelt cserélűnk a panelcsere kb augusztusban történt meg a garancia lejáratának ideje körül és most hogy garanciám már nincs de a kazán végül a fűtési szermzonban újra megadta magát mitévő lehetnék?
(#) VIM válasza Eazyproblem hozzászólására (») Nov 18, 2022 /
 
Szia! Próbálj meg egy automatikus kalibrálást lefuttatni, hogy az megoldja e a gyújtási problémát. A fázishelyes csatlakozás az fontos a készülék számára. (a 20. oldalon tlálod)
(#) Eazyproblem hozzászólása Nov 18, 2022 /
 
Sajnos ez is volt ellenőrizve próbálva de jelenleg azaz érdekes hogy ha délután 3-4körül be van kapcsolvakb 5ig akkor a kazán kb 7és 11közt nem képes az égést fentartani ha nem csal a hallásom olyan mintha a gázt engedné 1-2másodpercig majd fokozatosan csökken és nem adagolja tovább
(#) tikitaki hozzászólása Nov 21, 2022 /
 
Sziasztok! Nem értek a gázkazánhoz amit csak fűtésre használok / Westen 240 / és rádio frekvenciás távvezérléssel. A szoba termosztát RDH10RF , a vevő egység :rcr10/433 tip.
A problémám, hogy minden előjel nélkül a vevő egység elveszti a szoba termosztát jelét. Szintes családi házban van a szoba termosztát az emeleten a vevő egység a kazán mellett a szuterénban . Próbáltam már elem cserével, a termosztátot közelebb vittem de a hiba nem nem szűnt meg. Spontán nem kap jelet a vevő, a fűtés leáll. Nem találom a hiba okát. A szoba termosztát hatótávolságát növelésére keretem megoldást, de nem találtam. Egyébként 433 Mhz-n működik gyári adat szerint. Kérdezem mi lenne a megoldás, hogy fűtés ne kapcsoljon ki tök váratlanúl.
(#) VIM válasza tikitaki hozzászólására (») Nov 21, 2022 /
 
Szia! Nem ismerem ezt a típust csak tippelnék, hogy a vevő egység tápegységének lehet valami problémája, talán a tápellátást biztosító kondenzátor értékvesztett lett benne ezért bizonytalan a kommunikáció a termosztáttal.
(#) zot hozzászólása Dec 7, 2022 /
 
Sziasztok!
A kazán "hátuljából" csöpög a víz. Olyan, mintha a tágulásiból jönne. Lehetséges ez? Ha visszaesik a nyomás, akkor nem csöpög de nem is indul a fűtés. Világít a piros. Ha rátöltök kicsit, resetelem, beindul (majdnem elsőre), de csöpög a víz. 1-1,2 bar- os nyomásról fűtés közben felmegy majdnem 3-ig, aztán lassan visszaesik ahogy kicsöpög a víz, de eljut oda, hogy megint nem indul be.
Igazán azt sem értem, hogy hogyan tud felmenni 3-ig...
Segíthet ezen valami? Mit próbáljak, mit nézzek? Elvileg nem levegős, a radiátorok ál is és a szivattyúnál is néztem. Köszönöm előre is!
(#) merlingerin válasza zot hozzászólására (») Dec 7, 2022 / 1
 
Szia!

Pedig kis gondolkodással logikus ám. Lyukas a gumizsák. A szelepnél ereszt.. azért megy fel a nyomás, mert nincs hova tágulni. Nincs légbuborék.

Új tágulási kell. Bárhova a rendszerbe, csak ne zárd el. A gyári drága, és szívás cserélni...
Következő: »»   75 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem