Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Indukciós főzőlap javítása
 
Témaindító: csiperke, idő: Okt 25, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   33 / 34
(#) bodgabo válasza gtuby hozzászólására (») Nov 8, 2022 /
 
Általában javítható, látatlanba nehéz bármit is mondani/írni.

Szerencsés esetben bizti és varisztor csere.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2022
(#) narpika hozzászólása Dec 3, 2022 /
 
Sziasztok!
Gorenje indukciós főzőlap.
Ez az alkatrész elfüstölt egy nulla szakadás során.
Hol tudok ilyet vásárolni?
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2022
(#) vargaf válasza narpika hozzászólására (») Dec 3, 2022 /
 
Például itt:
S14K275
(#) narpika válasza vargaf hozzászólására (») Dec 3, 2022 /
 
Köszönöm.
Az alsó sorban lévő 20 50 számok mit jelentenek?
(#) vargaf válasza narpika hozzászólására (») Dec 3, 2022 /
 
Azok a gyártással kapcsolatos jelek, nem részei a tipusnak.
(#) narpika válasza vargaf hozzászólására (») Dec 3, 2022 /
 
Köszönöm
(#) péter71 hozzászólása Dec 16, 2022 /
 
Sziasztok. Orion főzőlap nem kapcsol le,ha leveszem az edényt róla. Semmi hibàt nem jelez. Mi lehet a probléma?
(#) rogers hozzászólása Jan 10, 2023 /
 
Sziasztok.

Whirpool Hb104 Ikea,

Hibakód F25.

Mi lehet az? Venti? Vagy alaplap?

Köszönöm.
(#) Noresz17 hozzászólása Jan 14, 2023 /
 
Üdv mindenkinek!
Én egy működő indukcios lapot szeretnék elindítani. (Sütő része kuka) Ami össze volt dugva a sütővel. Főzölapon rajta van az eröátvitel bekötése ugy bekötöttem bekapcsol, de nem indul . Van még egy 3 vezetékes csati ami a sutöbe ment. Mit kéne vele csinálni hogy elinduljon. Van erre esetleg valami megoldás. Köszönöm https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3602914.html
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2023
(#) steing hozzászólása Jan 17, 2023 /
 
Sziasztok,

szereztem egy indukciós főzőlapot 3500w bratesh35t, ilyen ipari féle.. bekapcsol, menü megy, ha nem teszek rá edényt reklamál, de nem melegít.. olyan hangot ad mintha, a relé elejtene abban a pillanatban amikor kapcsolná a feszt a tekercsnek.. visszaolvastam, szinte az egész fórumot, ha jól értelmezem, a benne lévő FGA30S120P-s jelü IGBT lehet a ludas.. addig jutottam, h szétszedtem,van benne 2db. ha azt kicserélem, jó lehet, vagy kell még mást is esetleg, kondik nem puposak.. Azaz, mitől megy el benne, ez a IGBT, csak az idő, vagy ha beleteszem az újat, az is elpukkan egyből?
2es kérdés, veszprém közelében nincs valaki aki ezt megtudja javítani?

köszi
(#) bodgabo válasza Noresz17 hozzászólására (») Jan 17, 2023 /
 
Nincs meg a sütő része? Azon hová csatlakozott ez a kábel? Talán valami érzékelő vagy kommunikáció lehetett amire szüksége van a vezérlőnek.
(#) mekkGyver hozzászólása Jan 17, 2023 /
 
Üdv.
Vettem egy (a címben említett) hibás főzőlapot, amelynek az egyik zónája nem érzékeli az edényeket. Így is bővén elég lenne a 3 zónával, de a műszerész vér nem hagy nyugodni, hátha sikerül megcsinálni. Égésnek, zárlatna nyoma sincs benne. A tápon és a kezelőpanelen kívül két egyforma modul és 4 egyforma tekercs van benne. Cserélgetéssel szépen be tudtam határolni, hogy a tekercsek, az IGBT-k és a nagyfesz kondik jók, a hiba nagy valószinűséggel a vezérlőpanel gyengeáramú részében lesz. Szkóppal mérve a jelalakok jónak tünnek, leszámítva azt, amit konkrétan nem tudom, hogy hol mérjem. Mindhárom működő zóna bekapcsolásakor halk csattogó hangot hallat, ahogy az edényt teszteli, viszont a hibás az csendben van. Más jelenséget nem tapasztalok, és nem tudom hol keressem ezt az indító jelet, mivel csak 4-5 kb 500ms-onként jelentkező impulzus. Ha valakinek van tapasztalata indukciós főzőlappal, örülnék minden ötletnek.
Köszönöm.
(#) steing hozzászólása Jan 18, 2023 /
 
még egy olyan kérdésem is lenne, hogy az alaplapra száradt olajat mivel lehet eltávolítani? hogy kevesebb kárt okozzak mint amit ott az okoz'na'.

köszönöm szépen Gábor
(#) elactrofan válasza steing hozzászólására (») Jan 20, 2023 / 1
 
Szia
isopropil alkohollal
(#) user1914 válasza steing hozzászólására (») Jan 20, 2023 /
 
Szevasz!
Vagy nitró higítóval, ecsettel dörzsölve.
Üdv. M.
(#) kerekes389 hozzászólása Jan 24, 2023 / 2
 
Egy 15+ éves TEKA GKST 60 ZI2 félindukciós főzőlap párszor leverte a biztosítékot, aztán néhány nap múlva teljesen zárlatos lett. Szétszedtem, a 2 hagyományos fűtőszálas főzőlap és a kisebbik indukciós lap rendben volt, de a legtöbbet, maximumon is sokat használt nagyobbik indukciós lap mindkét IGBT tranzisztora kollektor- emitter rövidzárat mutatott, így a diódahíd + és - pólusa között is sípolt a multiméter. Az eredeti IXGR40N60C2D1 IGBT-k már nem kaphatóak, helyettük IRG4PC50UDPBF tranyókat találtam, ezek is 600V / 55A-esek, védődiódával. A GBJ2510-es diódahíd még jól működött, azokat visszaforrasztottam. A hűtőbordákon lévő fém pántokat nagyon nehezen tudtam leoperálni, visszatenni is csak szétfeszegetve lehetett felpattintani, mivel még 1 mm-es hővezető lapokat is tettem az alkatrészek és a hűtőborda közé. A vezérlőlapon a biztosítékok helyén (!) egy vékony nyomtatott vezeték szolgálta a védelmet, az is átszakadt, mikor elszálltak a tranzisztorok, azt egy vékony vezetékdarabbal áthidaltam. Szerencsére más nem ment tönkre, így a család újra tud meleget enni.
(#) bodgabo válasza kerekes389 hozzászólására (») Jan 27, 2023 / 1
 
Gratula a sikeres művelethez, de a védelem patkolása helyett legalább egy üvegbizti nem ártana mert a következő igbt halál nagyot fog pukkanni.
(#) veszim hozzászólása Feb 7, 2023 /
 
Sziasztok! Szeretném megkérdezni hogyan tudom a műanyag burkolatot leszedni? Nem szeretném eltörni, de nem jön le. Segítségeteket előre is köszönöm
(#) Dino71 válasza veszim hozzászólására (») Feb 8, 2023 /
 
Szia! Csak simán pattintós. A 001 en a pöcköket kell benyomni egy csavarhúzóval.

3113527.pdf
    
(#) lacicor hozzászólása Márc 12, 2023 /
 
Sziasztok!

Előzetes segítségeteket szeretném kérni. Adott egy ALDI-s indukciós főzőlap (1 karikás, képeket egyelőre nem tudok készíteni), 10 évig szolgált. Működés közben egyszer cask kikapcsolt, mintha csak félfázist kapna. El akarna indúlni de nem tud (és így folyamatosan ismétlődik). Gyanakszom a dióda hídra...vagy talán kondenzátor. Szerintetek mire utalhat a leírt viselkedés? Hol keressem a problémát?

Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2023
(#) steing válasza steing hozzászólására (») Márc 22, 2023 /
 
Sziasztok, csak szeretném megköszönni a segítséget, igen az IGBT-k cseréje után, megy a főzőlap..

köszi

sajnos túlrendeltem magam ha kell valakinek, felettem a jófogásra 5db -t.. :-o
ebből: FGA30S120P
(#) Weene hozzászólása Ápr 16, 2023 /
 
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy tud e valaki segíteni egy hordozható indukciós főzőlap módosításában? A főzőlap meg nincs meg, de az Ikeas 2 zónásban gondolkozom. A módosítás az lenne, hogy a visszaszámoló időzítőt kiiktassuk és még le nem kapcsolom menjen.
(#) didyman hozzászólása Máj 31, 2023 /
 
Van nálam egy Miele KM5930.
Előzmény: elment zárlatba a kisebb indukciós lap meghajtórésze. Szerviz kicserélte az egész teljesítmény+vezérlés panelt. Pár hónap múlva ez is elszállt, ekkor került hozzám. Megjavítottam, csak az IGBT-k mentek el, okot keresvén mögötte, a szűrés+táp panelen cseréltem a nagy áramú faston sarukat, mert megbarnultak, a reléket és fóliakondikat, ellenőriztem a ventilátort, és a tápegységet. Fél évet bírt, ismét a kicsi főzőzóna meghajtása köszönt el (mindkét zónát használta a tulaj, nem tudom arra fogni, hogy csak az van használva). Lehetséges, hogy a zóna maga beteg? A csere során ha jól sejtem, a típusegyezőség nagyon fontos, más márkáét ne is próbáljam, ugye?
(#) Dino71 válasza didyman hozzászólására (») Jún 1, 2023 /
 
Szia! Be táp feszültségek rendben vannak? Tapasztalatom szerint ott vannak ilyen gondok ahol van napelem inverterrel akár a szomszédokban is és a be táp feszültség megnő.
(#) huszi2 hozzászólása Jún 1, 2023 /
 
Üdv mindenkinek!
Kaptam egy főzőlapot egy barátomtól (1. kép), mielőtt felajánlom népgazdasági hasznosításra (ingyen elvihető jelszóval), belenéztem: A 2. képen látható IGBT "H2100-2" minden lába minden lábbal zárlatos volt, meg természetesen a 10A - es biztosíték szakadt.
Kérdésem: milyen IGBT - vel lehetne ezt pótolni (cserélni, ami egyenértékű ezzel)?
AliExpres-ről , EBay - ről 5-ösével, 10 - esével lehet nem is túl drágán rendelni, de hazai forgalmazóknál nem találtam ilyen típust, meg aztán hátha valaki már rendelt, és maradt belőle felesleges példány.
Gyorsabb lenne.....
Az adatlapját sem találtam meg a fent említett IGBT - nek, így nem tudom mivel lehetne kiváltani, van pár IGBT - m a fiók mélyén is....

Köszönöm a segítségeteket!
(#) bodgabo válasza huszi2 hozzászólására (») Jún 2, 2023 /
 
NGTB20N120IHWG valószínűleg jó helyette, a bekötését azért ellenőrizd!
Talán a Mouser-től rendeltem legutóbb ilyet, de a gugli biztos segít...
(#) didyman válasza Dino71 hozzászólására (») Jún 3, 2023 /
 
Nem tud róla a tulaj, hogy lenne ezzel gond, de szerzünk egy Energy Loggert, hogy ez kiderüljön. A főzőzóna hibája mennyire valószínűsdíthető?
(#) Dino71 válasza didyman hozzászólására (») Jún 4, 2023 /
 
Hát van rá esély főleg,hogy cserélve volt az elektronika és az új is bekrepált. Tapasztaltam és hallottam is ilyet. Persze nem törvényszerű, hogy ez lesz a gond. De lehet elégett kötés is valahol. Igaz elvileg direkt vezeték kellene a mérőtől.
Sőt olyannal is találkoztam, hogy egy sima csillárkapcsoló volt elékötve. Egymás után kétszer felélesztettem az elektronikát mire kiderült, hogy a gazdi szorgalmasan kapcsolgatja ki-be. Vejkó orvos és villamosmérnök is és az úgy jó Ő csinálta meg neki így. Szó nélkül visszaadtam a pénzt aztán hívott, hogy kössem be az újat. Mondtam majd a doktorbácsi beköti. Egy év se telt el és az új is bedöglött. nem találta a garipapírt. Persze elhajtottam ismét.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2023
(#) Shance hozzászólása Jún 6, 2023 /
 
Sziasztok!
Egy XINER SP25N135T IGBT-t szeretnék cserélni, de csak külföldről lehetne rendelni, ezért keresnék hozzá alternatívát. Találtam néhányat a HQ-ba de nem vagyok biztos benne h tényleg jó lenne.
Néhány oldallal visszább már volt erre a típusra ajánlás, de az már nem elérhető.Bővebben: Link
Ezek közül valamelyik jó lehet vagy tudnátok ajánlani valamit?
Köszönöm!
Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) Régi motoros hozzászólása Jún 18, 2023 /
 
Estét!

ACM8510 BA indukciós főzőlap F37 hibát dob. Van valakinek tippje mit jelenthet?
User manualban természetesen "hívja a szervizt" opció van csak, cserepanel 100EFt.

Tesóm hozta, állítólag használat közben pukkant egyet és lecsapta az automatát. Újraindítás után már csak a hibaüzenetet adja mind a négy kijelzőn. Bal alsó diódahíd (GBJ2508A) totál zárlatos,
a középső két IGBT (GW39NC60VD) is amin el van tekerve a leszorító lemezke. A felső kettő jónak tűnik. A panel totál gyári állapotú, semmi égésnyom. Tápegység panelen két biztosíték tökéletes. Servicemanualt sajnos nem találtam, hogy legalább a hibakódot megfejtsem.

Mondtam neki, ha megér próbára kb 5000EFt-t neki, rendeljünk meg ezt a három alkatrész kicserélem neki, aztán vagy megy, vagy nem. Lutri.

Esetleg más ötlet valakinek? Köszönöm.
Következő: »»   33 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem