Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1049 / 1171
(#) Régi motoros hozzászólása Jan 22, 2023 /

Miért van az, hogy bizonyos oldalakat a google nem képes lefordítani?

Pl.:
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/adem.202100137
(#) Gabó válasza Régi motoros hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Linkelt oldalt szépen lefordítja.
Ott az eszközben lesz a hiba....
(#) Régi motoros válasza Gabó hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Hát ez érdekes... Nálam háromból egy böngésző sem akarja lefordítani.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2023
(#) Lacika válasza Skori hozzászólására (») Jan 22, 2023 / 1

Körülnéztél itt is? Bővebben: Link
(#) Udvari Zsombor válasza Skori hozzászólására (») Jan 23, 2023 /

Most én is tanultam valamit, hogy a Displayport az HDMI kompatibilis, hangátvitellel együtt. Köszi.
(#) Dióda válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 23, 2023 /

Sőt még a dvi port is hdmi és display port kompatibilis (csak megfelelő átalakító kell).
Nekem a videókártya még dvi-on is kinyomja a hangot mind display mind hdmi portra.
(#) Gombszem válasza Gabó hozzászólására (») Jan 24, 2023 /

Ha nem titok, milyen böngésző (verzió is), és fordító alkalmazás fut (verzió is)?
(#) uniman válasza Gombszem hozzászólására (») Jan 24, 2023 /

Sima, friss Chrome is lefordítja: jobb egérgomb "fordítás magyar nyelvre"...
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2023
(#) Gabó válasza Gombszem hozzászólására (») Jan 24, 2023 /

Chrome, verzio passz. Amit felrak es frissit.
Beepitett forditoja
(#) FAZ1 válasza Dióda hozzászólására (») Jan 24, 2023 /

Elvileg - ugyebáááár - a HDMI csatlakozónak is ki kell tudnia a hangot nyomatni!
A DVI-t sajna nem tudom, miután én nem igazán kötöm rá a hangerősítőmet.
Arra nálam eleve ott van az alaplapi 6 csatornás hangkimenet ...

A gép néhanapján való szétszedésekor is rendre összekeverem, melyik jack dugó melyik aljba való
(#) Gombszem válasza Régi motoros hozzászólására (») Jan 25, 2023 /

A Google csak a saját böngészőjéhez biztosítja az Online teljes oldal fordítást. Az összes többi böngésző nem eredeti Google kiegészítőt használ, hanem az ezen alapuló barkácsoltakat.
Ezt valahogy érzékeli a Google, és letiltja a teljes oldal fordítást.
A kijelölt szöveg fordítása bizonyos karakterszámig mindenhol működik.

Ez van.
(#) img válasza Gombszem hozzászólására (») Jan 25, 2023 /

Használd a Google ordítót! Ha webcímet adsz meg neki, akkor a teljes oldalt fordítja.
(#) Gombszem válasza img hozzászólására (») Jan 25, 2023 /

Nem fordítja. Legalább is ezt az oldalt, amit már itt kérdeztek.

1.jpg

(#) img válasza Gombszem hozzászólására (») Jan 25, 2023 /

Érdekes, nekem eddig mindent leferdített.
(#) bbb válasza Gombszem hozzászólására (») Jan 25, 2023 /

Edge aktuális verzióban jobb klikk az oldalon bárhol, majd "fordítás erre a nyelvre: magyar", s máris olvashatod magyarul. A gugli translate oldal nekem is ezt a hibát dobja, de egyáltalán nem számít.
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Jan 25, 2023 /

És tényleg.
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Jan 25, 2023 /

Olvastasd fel vele, egyre szebben beszél
(#) SzilCsong hozzászólása Jan 26, 2023 /

Sziasztok

Win10
Hálózati szkenner, mappába szkennelés.
Küldési beállításokba a megosztott mappát, a windows belépési nevet és jelszót meg kell adni és jól működik, ez idáig oké.
De mi van, ha nincs jelszavazva a windows? (nem nálam!!!!)
Akármilyen beállítást próbálok, mappa hitelesítés kikapcs, megosztási központba/jelszóval védett megosztás kikapcsolása... Stb
Semmi nem jön be, mindig visszadobja hibával a szkennelést.
Milyen beállítás lehet még a windowsba, ha jelszó nélkül akarok szkennelni?
(#) pipi válasza SzilCsong hozzászólására (») Jan 26, 2023 /

Nézz rá a windows szolgáltatásokban az smb be van-e kapcsolva. Alapból kikapcsolt a w10-ben...
(#) SzilCsong válasza pipi hozzászólására (») Jan 26, 2023 /

De akor velőszínűleg jelszóval se menne, márpedig, akkor megy
(#) blasz hozzászólása Jan 26, 2023 /

Sziasztok tegnap fura hibába futottam bele,hangkártya sound blaster audigy fx ,bekapcsolás után,win10 64bit, csak zúgó hangot adott magából a kártya,kihúztam visszadugtam a cstlakozót de nem változott.Néztem a hang tulajdonságoknál,ott úgy csinált mintha müködne rendesen.Aztán elkezdett a hangerő ikon tologatásával nem tudom másként mondani bit hangokat kiadni.Mint ahogy régen a comodore töltötte be a programot kazettától.Drivert letöröltem újra raktam de semmi hang nem jött ki a csatlakozón.Ja és a SB.control panel is müködött érzékelte hogy van csatlakoztatva csatlakozó.Kivettem,néztem nem e pukkant el valami rajta de nem.Vissza raktam,nincs hang,újra indit azóta jó megint.Szól ahogy kell.Lehet csak az alaplapi slot szórakozott velem?
(#) Doky586 válasza blasz hozzászólására (») Jan 26, 2023 /

Nem biztos hogy a nézegetéstől javult meg..
A win gyorsindítást viszont kilapcsolnám ha ilyen újraindítástól megjavuló hibába ütközöl.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2023
(#) blasz válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 26, 2023 /

Kikapcsoltam,a gyorsinditást,még annyi bajom van a géppel hogy nem tudom alvó módba tenni mert random 2-10 múlva magától bekapcsol.Egér nélkül is csinálja kipróbáltam.Valamit kikellene még kapcsolnom?Frissitések után jött ez a probléma.
(#) Doky586 válasza blasz hozzászólására (») Jan 26, 2023 /

A mellékelt képen ezek a pipák legyenek nálad is.
Innen pedig tiltsd le ami nem kell. Bővebben: Link
(#) blasz válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 26, 2023 /

Köszi megpróbálom
(#) antikzsolt hozzászólása Jan 26, 2023 /

Üdv.

Nem annyira számítógép de igencsak kapcsolódik hozzá.

Holnap végre bekötik az optikai netet. Mivelhogy erősen felújítási harcok vannak így nem tudom fix helyre tenni. Na meg wifis a készülék amit kapok így megtalálni az ideális helyet elsőre elég nehézkes. 17-20 méter kell áthidalni és ha középre rakom nem éppenséggel jó neki télen. . A régi fajtával nem volt gondom mert tudtam a rézkábel nem olyan könnyeden törik meg ha igen veszek pótlékhoz és bekötöm de az optika az messze áll tőlem és még drága is a kábel hozzá.
Az optikai kábel mennyire kényes? Vagy hogy van ez kialakítva a rendszer? Le kell rakni és nem piszkálni?
(#) blasz válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 26, 2023 / 1

Szia nálunk mikor bevezették mondta a szerelő hogy maga a kábel nem kényes mert van benne egy acél szál merevitő.A csatlakozója kényes és drága amit a routerbe csatlakoztatnak.Én szintes házban élek a felső emelet van a router ráadásul sarokban de még a pincében is van netem.Hd videókat tudok nézni lent,pedig minden beton,és vasajtó a pincében
(#) antikzsolt válasza blasz hozzászólására (») Jan 26, 2023 /

Akkor jól van nem fogom annyira félteni mint a patkolt tojást A wifi készüléktől is függ. Nekem kb a készülék 2 falon keresztül 1-2 csikon van a jelerősség. De a távolság a dupla és 3 falon keresztül meg majdnem teljes térerőm van. Ugyan az a telefon ugyan az a mobilwifi fix helyre letéve. Innen tudom hogy valami átok van a falakban
Na majd holnap jövök hogy is kell beállítani elosztani a netet legalább 2 felé.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2023
(#) Régi motoros válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 26, 2023 /

Gondolom az előző vezetéket se bizgerélted amin a net jött. Ezt sem fogod szerintem.
Lehetőleg szekrényt ne tegyél rá, és ne akard meghajlítani derékszögben, akkor nem lesz baj.
Optikai kábeleknek van egy minimális hajlítási sugara, amit még elvisel. Ha ezt túlléped, eltörik az üvegszál benne. Valamint minél kisebb sugárban kanyarodsz vele, a jel annál jobban csillapodik.
A végéről a csatlakozót lehetőleg sose törd le, mert azt úgy szokták rátenni, hogy előtte az üvegszálat spéci üvegszál vágóval vágják el, ami annyit csinál, hogy pontosan derékszögben vág, és a vágott felület egészen sík és víztiszta lesz. Ha ez a vágás nem sikerül jól, szintén erős csillapítása lesz a jelnek. (Tehát ha mégis sikerül leszakítani a csatit róla, azt te otthon nem fogod tudni rámaszekolni normálisan. Szerelőt kell hívni hozzá.) Kb ennyit elég is tudni az üvegszálról.
(#) antikzsolt válasza Régi motoros hozzászólására (») Jan 26, 2023 /

Köszi neked is. Természetesen nem fogok rápakolni semmit sem. Falra lesz felszerelve mint eddig szinte az összes wifim. Jobban törte a lógást mint az eséseket. Azt tudom hogy szálanként égetik össze egy pillanatnyi villámmal Egész csúcs gép. Szálanként forraszt. Amugy nem szoktam birizgálni. Csak tavasszal ha elindulnak a külső belső munkálatok akkor át kell pakolni. Ezért is féltem hogy baja lehet.
Következő: »»   1049 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem