Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm mindenkinek, hogy segített.
Egy másik alaplapban majd megpróbálom, De addig elengedem a témát.
Ma egy kicsit bóklásztam a számítógépem feladatkezelőjében. Feltűnt hogy jó pár program csak 1-1 magot terhel. Sokszor ugyan azt miközben a többi mag látszólag nem csinál semmit. Van értelme a adott processzor magokhoz rendelni a programok működését? Vagy csak látszólagos az hogy nem dolgozik a négyből 3 mag?
„...Van értelme a adott processzor magokhoz rendelni a programok működését?”
Sok értelme nincsen, az erőforráskezelő ezt általában jól megoldja. A második kérdésedre: sok programot még úgy írtak, hogy csak egy magot képes kezelni, ezért nem dolgozik a többi processzormag.
Azt tudom hogy sok az olyan program ami csak egy magon futkorászik boldogan. Ilyeneket használok én is. Mondjuk ez nem is baj egészen addig amíg meg nem nyitok 1-1 combosabb vektoros rajzott. Csak hát szeretek zenét is hallgatni és ilyenkor jó lenne ha a böngésző és a rajzprogram nem egy magon veszekedne. Ezért tettem fel a kérdést. A win 7 nem igazán akar együtt működni.
Talán elsősorban a program írójánál panaszkodj, másodsorban a Microsoftnál hogy fejlesszen a win7-en...
![]()
Talán próbáld ki a CPU control 2 programot.
Ezzel asszem lehet olyat csinálni, hogy bizonyos taskokat bizonyos magokhoz rendelsz.
Sziasztok!
Lenovo T430el laptop kijelző hol világos, hol sötét képet ad. Viszont ha letiltom az Intel HD Graphics 4000-es integrált videokártyát, a villogás megszűnik. Ez a VGA a CPU-ban van inegrálva, ha cserélném a procit, szerintetek megszűnne a hiba? Vagy teljesen más okozza?
Nem lehet, hogy az energiabeállítás miatt sötétít néha?
Videó a jelenségről? Mi az, hogy világos meg sötét kép? Backlight? Ami megjelenik? iGPU nagyon ritkán hal meg, de ha kéznél van, megnézheted, nem túl nehéz abban kicserélni. De videó kéne, meg próbálni egy másik installal.
Ezt az energiabeállítást hogyan tudom ellenőrizni?
Rémlik, hogy energiatakarékos módban leveszi a fényerőt 20%-ra, vagy valami ilyesmi. Az "Energy Options"-nál állítható.
Hát a hibát sikerült megtalálni, töltés gondok vannak.
Ha felteszem a laptopot töltőre, hol tölti-hol nem, és közben a képernyő fényereje is változik. Most ott tartok, a töltőt ellenőriztem, stabilan tartja a 20V-ot. Azt nem tudom, hogyan tovább, merre kellene keresni a hibát.
Szia, csalóka. Hozzám hoztak egy laptopot még tavaly, multi mutatta a 19V-ot, viszont 21W-os autó izzóval terhelve leesett 10V körülre. Próbáld ki másik töltővel.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2023
Kipróbáltam akkumulátor nélkül, csak hálózatról üzemeltetni a laptopot, úgy működik szépen, viszont ha beleteszem az aksit, hol tölt, hol nem.
Az akkumulátor lehet a hibás, vagy valami töltés vezérlő? Ja, és ha csak aksiról üzemel, akkor is működik rendesen.
Leden látod a töltés ki/be kapcsolgatást? Ha kikapcsolod a laptopot akkor is hol tölt hol nem?
Lehet hogy a táp halódik, nem bírja a gépet is, meg az akkut is tölteni egyszerre... Vagy az akku halódik, és túl nagy áramot vesz fel. Ha fel van töltve az akku 100%-re és úgy használod tápról, akkor is csinálja?
Ha fel van töltve az akku teljesen 100%-ra, és úgy használom tápról. akkor is csinálja. Viszont ha csak az egyikről használom, akkor nem, akku kb 2-órát bír netezéssel.
Van egy MyGica T230C USB-s DVB-T/T2/C tunerem, amit szeretnék beüzelmelni muterom számítógépén. A földfelszini szabadon vehető adások működnek vele, de nem tudom rávenni a Digi kábeltv adások normális vételére. Úgy néz ki a hozzá adott HiDTV program nem tudja megfelelően kezelni a beállítandó frekvenciákat. Letöltöttem a DVBview programot, ezzel már jónéhány csatorna működik (de nem találja meg ez sem az összeset), ráadásul ez a program csak demo verzió... Milyen szoftvert lenne érdemes használni hozzá?
Kábelen szolgáltató függő, de nem sok ingyenes csatorna van, legfeljebb azokat nézheted.
A fizetős csatornákat szerintem nem is fogja megtalálni. Még ha a direkt frekvenciát beírod sem.
Egyrészt a DVB-T az tudtommal földfelszíni vétel (T = terrestial), másrészt pedig kizárólag az ingyenes csatornákat fogod tudni vele fogni, mert kódkártya kellene a tunerbe, hogy a többit is ki tudja kódolni. Nézz utána, hogy mik azok a csatornák, amik kódolatlanok a Digi kábelén, mert csak azokat fogod tudni beállítani.
A DVB-T valóban csak földfelszíni, de a digihez nem kell kártya, csak egy DVB-C tuner és leírás alapján ebben van C is. Nem koaxon jön a jel, hanem optikán és az ONT oldja meg a többit a diginél. Bár nekem másmilyen volt, de simán működött, ahogy a tescós tvbe se kell kártya, elég, hogy DVB-C képes és mindent fog. Itt valami beállítás nem klappol Skorinak.
Kodi TV-t próbáltad már? Előfordulhat még, hogy az előfizető azonosítót meg kell adni és akkor tudod fogni az adást (legalábbis az inviteles stb beállításánál ezt meg kellett tenni).
Így van. A saját szoftvere csak bizonyos frekvenciákon keres, és nem találja meg a csatornákat. A hardver kb 50MHz-től 850MHz-ig bármit tud(na) venni. Sajnos manuálisan sem lehet beállítani a csatornákat, vagy csak nem tudom hogyan kell ebben a programban. Ugyanakkor valós csatorna/frekvencia listát sem találtam a digiről, mert a neten elérhető csatornalisták, és az a néhány csatorna ami működik - az sem klappol egymással.
A többieknek: rengeteg kódolatlan csatorna van, kizárólag szoftver problémáról van szó. Az eszköz saját szoftvere egyszerűen ócska. Más szoftverekkel jobb lenne, de amit találtam az fizetős. Lehet, hogy még egy VLC-hez készült m3u listával is működne ha az megfelelő beállításokat tartalmaz - legalábbis a földfelszíni adás paramétereit beadva még VLC playerrel is ment. Ha találok valós csatornalistát lehet, hogy ezzel is megpróbálkozom. Csak 100 körüli csatornát lehet, hogy nem szeretnék manuálisan beállítgatni. Még arra gondoltam, hogy megnézem, hogyan tárolja a saját szoftver a freki listákat - hátha nem kódolt, és módosítható manuálisan. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2023
Megpróbálom, ha nem találok kifejezetten TV programot ami jól megy. Bár a kodi nem arra való inkább, hogy TV okosítóként működjön?
A kodi leginkább arra való, hogy médiacenterként működjön, azaz film, zene, rögzítőeszközök, ... mindenféle cucc lejátszására jó. Kicsit ágyúval verébre megoldásnak tűnhet. Én pl. analóg TV tunerrel használtam jó pár éve.
Idézet: „Csak 100 körüli csatornát...” Na álljunk meg egy szóra, itt valami félreértés van? A DVB-T szórásban jelenleg 14 ingyenesen fogható csatorna van. Az A multiplex, és a B multiplex. A DVB-C kábelen meg szolgáltató függő, hogy hány ingyenes csatornát tesz bele a kábelbe. Gyanítom azon is a DVB-T -hez hasonló csatornák vannak kódolatlanul, esetleg néhány eltéréssel. Tehát nem értem, milyen 100 db körüli csatornát keresel te? ![]() A kábelen befogható ingyenes csatornákról meg csak az aktuális szolgáltatód tud felvilágosítást adni. Ui.: Az az eset van még, ha közel vagy a határhoz, és külföldről átsugárzott DVB-T adókat el tudsz kapni, amin van még ingyenesen nézhető csatorna. De ezzel együtt is kétlem, hogy 100 csatornaszám környékén járnál. Tehát itt valamit van nem értelmezek jól, vagy az igazság odaát van. Milyen kábelszolgáltatód van? A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2023
Nekem egy SDB 501T usb-s van. Hiába van ráírva a dobozra hogy gyenge konfig is elég neki, ez nem igaz. Egy magos laptopon akadozott még a csatorna keresés is, átrakva 4 magos 8 Gb-os asztali gépre már akadásmentessen ment a lejátszás. Nem biztos hogy nálad is ez lehet a gond, de ha tudod érdemes kipróbálni más gépen is.
Nekem egy elhasznált utángyártott akku miatt produkált a gép ilyen (vagy hasonló) jelenséget. Aztán tönkre is ment az akku teljesen, hosszabb állás után nem lehetett többé feltölteni. Addig azzal is üzemelt a gép másfél óráig, emlékem szerint, de közben ezt a hibát produkálta.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2023
Idézet: Légyszi olvasd el amit írtam korábban, minden információt megadtam, hadd ne kelljen újra leírnom. „....nem tudom rávenni a Digi kábeltv adások normális vételére. ....” Jelen pillanatban némi faragással megy a gyári program, és a frekvenciasáv elején levő néhány csatorna kivételével (114,5MHz - 135,5Mhz M1, M2, Duna, M4, M5, stb...) 160 csatornát talált meg, ebből kevesebb mint 20 ami kódolt/külön előfizetéses, azaz több mint 140 csatorna működik. A megoldás: megkerestem melyik konfig fájl tartalmazza a keresésklor használt frekvenciákat. Miután a formátumát megértettem, felvettem bele a neten talált DiGi csatornafrekvenciákat. Ezután a programot újraindítva a kereső már megtalált egy csomó csatornát, de nem mentette el a program, és nem is működtek. Részleges szkennelést indítva viszont pár csatorna működött. feltűnt, hogy akkor őrül meg a program, amikor ékezetes csatorna neveket olvas. Ilyenkor a csatornanév elé betesz egy fura karaktert, és kiakad a program. Ilyenkor nem is ment el semmit. Megkerestem, hogy ez melyik fájlba kerül bele, és a keresés után NPP-vel kiszedtem a hibás karaktereket, és mentettem a fájlt. Ezután a programból kilépve, az eredeti, hibát okozó fájlt, felülírtam a mentett és javított fájl-al. Utána már működött is a szoftver... Azért ebben az a durva, hogy miért nem lehet normálisan megcsinálni egy ilyen programot, hogy ne kelljen egy napig túrni a netet, meg konfig fájlokban túrni, hogy működjön.... A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2023
Ahogy korábban írtuk, a digi esetében nincs szó kódolásról és van előfizetése is.
Szegény ember DVB-C csatornákat akar fogni kábelen amire van előfizetése is, mégis mindenki azzal jön neki, hogy földfelszíni adás, meg mi van ingyen. ![]() Kicsit Googliztam a témában, hát 6-7 éves fórumtémákat találtam csak ahol szenvedtek vele. Nem egyszerű eset ez a tuner, megoldást sajnos nem találtam amivel tudnék segíteni Skorinak. PS: Örülök, hogy sikerült. ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2023
Ja, hogy van előfizetés is (arról nem volt szó), akkor értem.
A lényeg, hogy a kábelben nem kódolva küldi a jelet a digi, hanem máshogy oldja meg. |
Bejelentkezés
Hirdetés |