Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NICE garázskapu elektronika + egyéb
Lapozás: OK   10 / 15
(#) yohnsee válasza Dbudai26 hozzászólására (») Dec 23, 2022 /
 
Tehát közelebb került a hall szenzor a mágnesekhez, és így már látja rendesen a lépéseket?
(#) SzilCsong válasza yohnsee hozzászólására (») Dec 24, 2022 /
 
Nekem úgy tűnik, hogy a nice shell75 vezérlését és hajtását egy másik gyártó is elkezdte használni, mivel annyira megbízható és bevállt technika (neeeeee, csak vicceltem!!!!)
De a műanyag ház méreteinek lekoppintásával picit elmérte a hall szenzor légrését és ezért kell a papír darab.
Ezt a kukába való tianbo relét az előbb cseréltem, ráadásul olyanba, ami fet-el volt sorbakötve, tehát még annyi se volt rábízva, mint itt, de még erre se jó.
(#) yohnsee válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 24, 2022 /
 
Igen, gyanús, hogy más márkanév alatt is fut. Viszont még mindig kérdés, hogy az eredeti telepítéstől az első hibáig hogyan működött (gondolom, nem volt papírlap alatta)?
(#) Remci hozzászólása Máj 16, 2023 /
 
Sziasztok!
Adott egy Nice SNA20 garázskapu nyitó motor vezérlés, Bővebben: Link , ami annyit csinál,hogy indításra a motor fordul egyet és megáll, majd a világítás ledje 2x7-et villog egymás után. Volt benne rossz kondi, de kicseréltem mind a három nagyot, az SMD-ket hagytam. Mi lehet még a gondja? Javított már ilyet valaki? Mit jelenthet a 2x7 villanás?
(#) yohnsee válasza Remci hozzászólására (») Máj 16, 2023 /
 
Szia,
a motor melyik irányba fordul? Mindig csak ugyanabba az irányba, vagy középállás esetén követi a step-by-step logikát, csak éppen azonnal le is kapcsolja a motort? Ha kézzel rásegítesz a mozgásra, nem folytatja tovább? Esetleg egy rövid videót tudnál csinálni a hibáról, meg néhány fotót a vezérlőpanelről?
(#) Remci válasza yohnsee hozzászólására (») Máj 16, 2023 /
 
Szia!
Minden nyomásra a másik irányba fordul egy negyedet. Csináltam videót,remélem látszik rajta ami kell. Ja és a képek a panelről.
Bővebben: Link
(#) yohnsee válasza Remci hozzászólására (») Máj 16, 2023 / 1
 
Nincs PWM felfutás. Az első képen a fotózás szemszögéből nézve, a hűtőbordás alkatrész mögött, van egy SMD FET. 8 lába van, 1 gate, 4 drain és 3 source. Mérj rövidzárat a D-S között. Nekem ő az első gyanúsított.

Szerk.: a drain és sorce lábak számát javítottam.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2023
(#) Remci válasza yohnsee hozzászólására (») Máj 16, 2023 /
 
Úgy néz ki hogy igazad van. A D-S lábak között rövidzárat mérek. Az a kérdés,hogy még mit vihetett magával,meg hogy honnan tudok ilyet szerezni?
6284
GA9V14
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2023
(#) yohnsee válasza Remci hozzászólására (») Máj 16, 2023 / 2
 
Nekem még eddig szerencsém volt, ilyenkor mást nem tett még tönkre. Hőléggel szedd le, boltban vehetsz TO220 tokozású logikai N-fetet helyette, a nice mérnöke félt, hogy neki kell majd cserélni ezt, és otthagyta mellette a 3 forrpontot, ahova be tudod forrasztani a TO220 tokosat. 30A/60V vagy nagyobb mehet bele, de fontos, hogy logikai legyen, mert a proci 5V-al próbálja vezérelni. Normál fet nem biztos, hogy kinyit ennyin.
Szerk.: az eredeti linkje, ha valakit majd érdekel a jövőben Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2023
(#) Remci válasza yohnsee hozzászólására (») Máj 16, 2023 /
 
Köszönöm. Esetleg tipust tudnál ajánlani? Max rendelni tudok, 40km-es körzetben nem igazán van elektronikai szaküzlet.
(#) yohnsee válasza Remci hozzászólására (») Máj 16, 2023 / 1
 
https://www.hestore.hu/prod_10031493.html
Vagy ha van preferált üzleted, írd meg, választok onnan.
(#) Remci válasza yohnsee hozzászólására (») Máj 16, 2023 /
 
Nagyon köszönöm,jó lesz ez is,innen szoktam vásárolni. Akkor rendelek pár db-ot és kicserélem. Majd jelentkezem ha megtörtént és leírom az eredményt. Köszi a segítséget.
(#) Remci válasza yohnsee hozzászólására (») Máj 22, 2023 /
 
Szia!
Ma kaptam meg az alkatrészt és beforrasztottam a helyére. Az asztalon működik a motor, holnap-holnap után kerül vissza a helyére.Remélem megint jó lesz egy darabig. Még egyszer köszi a segítséget
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2023
(#) yohnsee válasza Remci hozzászólására (») Máj 22, 2023 /
 
Örülök, hogy sikerült.
(#) Remci hozzászólása Júl 16, 2023 /
 
Üdv!
Ismét egy Nice SNA20 elektronikával van gondom.Még a régebbi verzió,nem a ledes világítású. A hiba az volt,hogy az összes nagy kondi felpúposodott,kifújt. Mint ilyenkor szoktam, az összeset,még a kicsiket is újra cseréltem.Vissza téve a helyére működik, fel lehet programozni, de ha bedugom a vevő panelt a helyére, akkor elindul a motor, ha kihúzom,megáll. Olyan mintha a Start aktív lenne. Valamint a nagy kondi is igen-igen meleg. Gombnyomásra reagál,elindul,megáll stb.Át nagyítóztam az egészet,de nem találtam szemmel látható hibát. A vevő panel is jó, mert az utcai kapuból át tettem ebbe és azzal is ugyan ezt csinálja. Ilyenkor hol keresendő a hiba?
(#) SzilCsong válasza Remci hozzászólására (») Júl 18, 2023 /
 
Ha működés alatt tolod a helyére az SMX-es vevőt (nem életszerű), az tök normális, hogy elindul, mivel nem leválasztott 4 csatornás kimenete van a vevőnek, az más, ha folyamatosan adja a startot, akkor az a vevő rossz.
Ezeknél eléggé kondi tűréshatár körül kapják a feszt, mérj rá nyugodtan, azt remélem tudod, hogy az egyik nagy kondi 50V-os, nem keverted tán össze?
Kulcsfontosságú a jó minőségű kondik használata.
Az SNa20 egy fokkal jobb a SNa2-nél, de azokat a tianbo szutyok reléket cseréld ki
(#) yohnsee válasza Remci hozzászólására (») Júl 18, 2023 /
 
Szia.
Vevőköri hibával még nem találkoztam ennél a típusnál, de azt írtad, hogy a vevőegységet már kizártad, mert keresztbe cserélve egy másik elektronikával működik rendesen. SzilCsong kollégával viszont nem értek egyet, abban a tekintetben, hogy a vevőnek az impulzus vonalon (legyen az Step-By-Step vagy Alt) ha zárlata van, azt az elektronika úgy reagálja le, hogy megy egy keveset az egyik irányba, megáll, megy egy keveset a másikba, és ezt ismétli - pont úgy, mintha nyomva tartanád folyamatosan a start gombot. Ehhez képest Remci azt írja, hogy folyamatosan megy addig, amíg ki nem veszi a vevőt. Szerintem első körben nézz szét a 10 érintkezős mama csatlakozó körül, akár ki is mérheted, hogy nincs-e zárlat a lábaktól a GND vagy az 5V felé. Én még ki is forrasztanám, hogy alánézzek, a pályák épek-e, kifolyt kondinál az elektrolit el tudja oxidálni a pályákat, vagy tönkretenni a furatgalvánokat.
(#) SzilCsong válasza Remci hozzászólására (») Júl 18, 2023 /
 
A vevő panel is jó, mert az utcai kapuból át tettem ebbe és azzal is ugyan ezt csinálja
Bocsi, ezt nem olvastam.
Csináltál memória törlést? Két szélső gomb nyomvatart.
Ha vevőpanel nélkül tök jól működik, vevővel meg nem, akkor a vevő áramkörébe lesz a hiba
kondicserekor, nem lehet, hogy véletlen egy egy lyukgalván megszakadt?
Ha bekapcsolt állapotba beteszek egy vevőt, akkor egy pillanatra ad startot, tehát a fel/vagy lehúzó ellenállása a 1ch-nak a vezérlésen kell lennie, esetleg ennek az áramkörébe lehet a gond.
(#) Remci válasza SzilCsong hozzászólására (») Júl 19, 2023 /
 
Szia!
Memória törlés,újra tanulás meg volt. Gombokra működik. A kondikat mikor ki forrasztom, át szoktam ellenőrizni az átvezetéseket,kicsöngetem őket,nagyítóval is át nézem hogy nincs-e valamelyik vezető sáv megszakadva. De ilyen hibát nem találtam. Az egyetlen probléma,hogy a nagy kondi bár 50v-os,én 63v-ost tettem be helyette,mert ez volt itthon. A többi passzol, de nem hinném hogy ez olyan nagy galibát okozna.De az is igaz,hogy ez melegszik a legjobban.
(#) Remci válasza yohnsee hozzászólására (») Júl 19, 2023 /
 
Szia!
Megnéztem amit írtál,de nem találtam értékelhető hibát. A kondik helyeit át szoktam mosni alkohollal,meg át is nagyítózom őket,hátha látok valami nem oda valót,de semmi. Sajnos maga a motor 30km-re van tőlem,csak a panelt kaptam meg hogy cseréljek benne kondit. Mikor vissza vittük, akkor derültek ki még a rejtett hibák,de megint csak a panelt hoztuk el. Most ki kéne silabizálnom hogy melyik tüske a táp,melyik megy a motorra stb,hogy itthon az asztalon a többi cucc nélkül el tudjam indítani. Sajna ez a panel az újabb motorokkal már nem kompatibilis,más a csatlakozásuk is.
(#) yohnsee válasza Remci hozzászólására (») Júl 19, 2023 /
 
Szia,
régebben össze akartam hozni, hogy saját elektronikámon is legyen ilyen 10-tűs anya foglalat SMX vevőknek. Így odáig eljutottam a "visszarajzolásban", hogy melyik láb a GND, 5V és a teljes nyitás az 1. csatornán. Ezeket felírtam, de a műhelyemben van. Hétvégén, ha még nem késő, ide fel tudom tenni, ha segít.
(#) Remci válasza yohnsee hozzászólására (») Júl 19, 2023 /
 
Persze,köszönöm. De én a főpanelen lévő tüskesorra gondoltam elsősorban.
(#) SzilCsong válasza Remci hozzászólására (») Júl 20, 2023 /
 
Nekem van itthon SNA20-am, kipróbáltam és egyáltalán nem melegszik.
Azzal, hogy 63V-os kondit tettél be, az csak jó!
Ugye nem volt variálva a vezérlés? SNA2 és SNA20 nem teljesen egyforma.
Van esdetleg kép a motor tipusáról? A hajtás felől van egy matrica
(#) yohnsee válasza SzilCsong hozzászólására (») Júl 20, 2023 /
 
A kondi melegedése tényleg furcsa. Ha bedugod a helyére, miután kap feszültséget, rá tudsz mérni annak a kondinak a lábaira a multiméter AC volt állásában? Lehet, hogy azért melegszik, mert nem megfelelő az egyenirányítás előtte.
(#) Remci válasza SzilCsong hozzászólására (») Júl 23, 2023 /
 
Szia!
A vezérlés nem volt variálva,még az eredeti gyári van benne. Van hozzá motorod is? Esetleg egy képet vagy skiccet nem tudnál csinálni,hogy melyik tüskére mi megy? Mármint a motor,trafó,stb. sajnos a motorfejet ott hagytuk,így nem tudom.
(#) Remci válasza yohnsee hozzászólására (») Júl 23, 2023 /
 
Szia!
Kicsit elmaradtam,mindig későn értem haza és nem volt időm foglalkozni vele. Annyit csináltam,hogy a graetz Ac lábaira adtam 24v Ac-t és a nagy kondin mértem feszültséget. Az egyenirányító jó,mert Ac- állásban nem, csak Dc állásban tudok feszültséget mérni. Sajnos a motor fej nincs nálam és így nem tudok rendesen mérni,mert nem tudom hogy még mit kellene összekötni a panelon hogy elinduljon. A ledek sem világítanak így.
(#) yohnsee válasza Remci hozzászólására (») Júl 23, 2023 /
 
Az alsó tüskesort (5 tűs) akkumulátoros betáplálásra tervezték. Ha nincs kéznél 0-24-33V trafóm (úgy emlékszem, ez az eredetije), akkor betáplálom teszthez az alsó tüskesoron. Oda 24VDC kell, a képeden balról jobbra: GND, 24V, (üres), 24V, GND.
Így lehet asztalon tesztelni.
(#) Remci válasza yohnsee hozzászólására (») Júl 23, 2023 /
 
Köszönöm a rajzokat,megpróbálom így.
(#) SzilCsong válasza yohnsee hozzászólására (») Júl 24, 2023 /
 
Amit te mellékeltél, az a fekete dobozos SNA20 vezérlés, az övé régi, igazából nem sok külömbség van bekötés szempontjából, mert abba benne van a graetz, itt meg kívül.
De ha nincs otthon egy encoderes motorja, akkor eleve bukta.
(#) Remci válasza SzilCsong hozzászólására (») Júl 24, 2023 /
 
Az akkumulátor csatlakozó pontjáról el tudtam indítani, labortápról adtam neki 24v Dc-t.Megtörtént a feléledés,start jelre kattan a relé,majd le is kattan. Gondolom mert nincs rajta a motor. A Stop led világít, a Blue-Bus led pedig villog 3-at,majd szünet, és így ismétlődik. Majd megkeresem a leírásban hogy milyen hibát jelenthet. Így egyenlőre semmi nem melegszik,rádugtam egy SMXI vevőt,rátanítottam egy távirányítót és azzal is működik.A héten elhozom a motort is, és azzal is kipróbálom,meglátom mi lesz vele.Viszont ha a trafóról ismét melegszik és a vevő sem fog működni, akkor vakarom majd még a fejem.
Következő: »»   10 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem