Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Shark lámpa készítés

Témaindító: boros339, idő: Júl 20, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 9
(#) hüblerattila válasza zenetom hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Mellékeltem róla egy képet.Amikor hozta a postás megkérdezte hogy mivan ebben tégla?

Kép(14).jpg

(#) sound.man válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Nem kell zsír új táp... Amúgy az miért kell h alul legyen a venti? Sztem tök felesleges. Azért kell h 24v-os legyen mert 12v-osba nem láttam 150w feletti izzót sőt még a 150w-ost se nagyon inkább 100w a shark-ba meg illik azért egy 250w-os izzó főleg nagyobb termekbe.
(#) sound.man válasza hüblerattila hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Amúgy én a dobozolással vagyok bajba mint mindig.
(#) hüblerattila válasza sound.man hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

A dobozának lehet hogy egy fekvő számitóép dobozát használom fel csak az szerintem nagyon nagy lesz. Fából meg.......... szétég 250wattnál meg nem is lenne valami gyári.
(#) sound.man válasza hüblerattila hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Én is gondoltam arra csak nekem álló gépházam van azt meg át kell kicsit alakítani is...
(#) hüblerattila válasza sound.man hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

A fekvőt is átkell egy kicsit alakítani.... csak haveromtól elkellene kérni mer most igy nem tudom hogy mekkora....de csak annyi lenne az átalakítás hogy teljesen kibelezni, az elejét letépni aztán kész is.
(#) rockersrac válasza sound.man hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

ha hátul van a venti az azért nem annyira jó mert akkor hol vezeted ki a levegőt? hátul a betáp van meg ilyenek(szerintem)
(#) fero_89 hozzászólása Aug 1, 2008 /

szerváltam egy 36votl 400w os izzót és nem tudom mitcsináljak vele :S
amúgy szeritem jólessz mert foliával eggyütt eléggé viszaver
(#) fero_89 hozzászólása Aug 2, 2008 /

itt tartok ha valakit érdekel
(#) sound.man válasza fero_89 hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

Látom te is a dobozzal vagy gondba. Ugye tudod h a fa nem jó választás? Nagyon nem jó. Izzó nagyon fűt nehogy meggyúlladjon... Amúgy tök jól állsz... Bárcsak már én is a dobozolásnál járnék.
(#) hüblerattila válasza sound.man hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

Lehet hogy találtam valami jót a dichro helyettesítésére Van ez az üvegszobor vagy micsoda, egy polírozott üvegtömb aminek a belsejébe lézerrel szoknak gravírozni mindenféle dolgokat, és elég jól visszaveri a fényt Csak ami most van nekem az eléggé kicsi kisebb a lencsénél és így nem veri vissza az egészet. Meg az a jó még benne hogy szerintem ebből lehet kapni háromszög alakút is
(#) hüblerattila válasza hüblerattila hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

Itt van róla egy kép valami ilyesmim van nekem is.

üveg2.JPG

(#) sound.man válasza hüblerattila hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

Amúgy szerintem egyenlőre egy corralo-t építek persze ütemre és 250es izzóval Csak nem tudok sehonnan se parabolát szerezni.... Valahonnan pedig kell. Amúgy te mit szólsz az alkoholos filces tükörfestéshez? Itt arra gondolok h mennyire időtálló szerinted mert elég jó színe lett. Csak félek h elkenődik vagy valami ha hozzáérek.
(#) fero_89 válasza sound.man hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

nemhinném hogy kifog gyulladni mert spotizzok lesznek benne ,és a spotok felett lesz a szellözönyillás és a ventilátor elég levegöt fog keresztülhuzni 155 m3 levegöt huz keresztül,na ?

Jóvanna. Nem akartam rosszat neked. :pirul: Amúgy már van parabolám.
(#) boros339 hozzászólása Aug 2, 2008 / 1

szerintetek az megoldható hogy nem 24v izzzót rakok bele hanem mondjuk 220v 250w-ost? és így nem lenne gond a nagy 24v-os trafó
(#) sound.man válasza boros339 hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

Persze h megoldható. Mondjuk én pc tápot fogok szerintem átlakítani mert egy két alkatrész kell kicserélni és már 2x12v szal 24v és a motoroknak is meg van oldva a 12v és sok alkatrészem is hozzá ha bedöglik. Védelemmel is el van látva szal nekem tökéletes lesz.
(#) hüblerattila válasza boros339 hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

220v 250wattos izzóról még nem hallotam , csak 120v 250wattosról amit ha sorbakötsz egymással akkor mehet 220ról is
(#) sound.man válasza hüblerattila hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

Igen 220v-osba 250w-os pont nincs legközelebbi az 300w 220v. Bővebben: Link
(#) hüblerattila válasza sound.man hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

négy rugó.... de nekem evvel az izzóval csak annyi bajom van hogy az izzószál nincs ugy összetekerve benne egy pontba mint a 12-36 voltos halogénekben és így már nem pöttyöket vetít hanem nem is tudom miket de egyébként evvel is jó lenne tuti
(#) boros339 válasza sound.man hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

igazad van télleg 300w nem tudom miért rémlett más. amúgy pc tápba mit kéne cserélni mert van egy régi ATX-es tápom, csak nem tudom hogy elég-e neki, és kb mennyiből lehet kihozni?
(#) boros339 válasza boros339 hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

jah és a táp max 145w-ot bír :S
(#) fero_89 válasza sound.man hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

jah semmi scak mondtam
amugy a három szög amit öszeraktam valahogy enm akar müxeni :S ahoyg a fényt verje vsiaz , no meg ha már itt vagyunk vettem szinfoliát és valahogy a kék sárga pirosbol csak a piros müxik vetem más szineket is de csaka piros , a kék nem láccik és a sárga még a zöld sem
ugyhogy valaoyg ugykéném megoldani hogy egymás után mennyenek a szinek ? nem tucc valami ötletet ? rajzot ? am ezt figyuzzd a minta csak sima parabolával... a másikbol kölcsönvettem eg foto erejéig

Igen az üveg az nem veri vissza a fényt. Amúgy azt próbáltad h a háromszöget is alkohol filcel fested be? Lehet oda mégis csak jobb lenne tükör. Azt a mintát lefényképezhetnéd h h csináltad.
(#) rockersrac válasza fero_89 hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

zsííír nagyon a cuccos!
(#) boros339 hozzászólása Aug 3, 2008 /

nagyon jól néz ki. de hogy csináltad meg hogy vetítsen ha azt mondod nem jó a dichro? a másik kérdésem az lenne hogy ez a nagyító jó lenne bele?: http://www.vatera.hu/kezi_nagyito_6_5_cm_3x_83715895.html
(#) sound.man válasza boros339 hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

Nem kell ahhoz dichro hogy vetítsen ahhoz elég a parabola meg a lencse pl.: corallo.
(#) fero_89 válasza sound.man hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

a válasz a mintára tök egyszerű , nézd meg a képet.... remélem ismerős ,és hogy jött ki, addig távolítottam a nagyítótól míg ki nem jött , amúgy it a dirhom .... ti mit csinálnátok vele? ha.. olyat akarnék mint az igazi, amúgy plexiböl van....
(#) fero_89 hozzászólása Aug 3, 2008 /

nem tudom... az igazi dirho(gyári) az tükrözi a fényt és át is engedi , mert megfigyeltem... de úgy veri vissza hogy a színnel együtt... és ami átmegy rajta azt már keveri részben.. pl piros sárga =narancssárga értitek a többit had ne mondjam és én nem akarnék dirhot venni mert drága szóval... megpróbálom filcel aztán majd szolok ha jutottam valamire ... am ha tudtoks egitsetek.. pls
(#) fero_89 hozzászólása Aug 3, 2008 /

meg gondoltam arra is! hogy nem a dirhot színezem be, ha nem vettem színfóliát és hogy azt ragasztanám egymás után és valahogy az izzó előtt forgattatnám motorral...hm? szerintetek , de még nem tudom hogyan ötleteket szívesen várok
Következő: »»   5 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem