Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1283 / 1283
(#) Tomi111 válasza martin66789 hozzászólására (») Szo, 17:40 /

A 3. kérdésre: a Scart csatlakozó 8. lábán +12V-ot vár a tv az átkapcsoláshoz. A Scart-scart kábelben benn ez a szál, de értelemszerűen az RCA átalakító esetén ez üresen marad. A VHS videó kiadja lejátszáskor a 12V-ot. Ezt külön is be tudod kötni a Scart csatiba. 8. láb a +12V és valamelyik GND, pl. a 4. láb.
Az Elko-kat én nem cseréltem volna mindet, csak mérés alapján! Ismerve a ma kapható Elko-kat, sokszor rosszabbat kapsz a boltban, mint amelyiket kidobod a panelből.
Az 1. és 2. kérdésre sajnos nem tudom a választ, de biztosan írnak mások....
A hozzászólás módosítva: Szo, 17:41
(#) martin66789 válasza Tomi111 hozzászólására (») Szo, 18:07 /

Köszönöm a válaszodat. Ki fogom próbálni a +12V és GND bekötést.
A kondenzátorok értelem szerűen mérve lettek és csak a nagyon rossz ESR és magas-alacsony kapacitásúakat cseréltem.
(#) Udvari Zsombor válasza martin66789 hozzászólására (») Szo, 18:27 /

Én is RCA→Scart átalakítóval használom a tévémet és bizony manuálisan kell átváltani bemenetre, de megszoktam. Ha nincs távirányítód, akkor a tévén lévő csatorna váltó gombokkal kellene lépkedni 1-es csatornától visszafelé és elvileg át kellene váltania video bemenetre.
(#) martin66789 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szo, 20:59 /

Próbáltam lépkedni a csatornák közt fölfele és lefelé is többször is de nem kapcsol sehol AV-ra. 0-38 csatornát tud a tv.

Tomi111
A 12V a 8as érintkezőn és a negatív az bevált van kép és hang is, viszont csak fekete fehér. A mellékelt képen a PS 1 képe látható.
(#) szs válasza martin66789 hozzászólására (») Szo, 21:05 /

Hát...
Ahhoz, hogy AV-ra kapcsolion, ahhoz nem a csatornák közt kell ugrandozni.
Az AV-kapcsolót hasznàlnám.(tv/av vagy input, vagy tudjamacska, milyen nevdn. De nem analógcsatornák közt)
(#) martin66789 válasza szs hozzászólására (») Szo, 21:18 /

Ilyen gombok vannak a tv-n.
(#) Udvari Zsombor válasza martin66789 hozzászólására (») Vas, 10:35 /

Azért írtam, mert van olyan tévé, aminél működik ez a csatornaváltogatós trükk a video bemenethez, de ezek szerint ennél nem megy. Ez esetben valahol a tévében kereshetsz 12V forrást és befaraghatsz valahova egy kapcsolót, hogy a Scart megfelelő pinjére adva video bemenetet idézzen elő, ha kell.
(#) Landsmann hozzászólása Sze, 21:21 /

Blaupunkt tv nem kapcsol be

Adott egy BA32L112 Blaupunkt tv. A hiba úgy kezdődött évekkel ezelőtt, hogy távirűányítóval nem lehetett bekapcsolni. Minden más funkció működött, csak a bekapcsolás nem. (távirányító OK) Aztán rájöttünk, hogy áramtalanítjuk, utána néha elindul távkapcsolóval. Viszont az ilyen módon történő elindítási kísérletek egyre inkább sikertelenné váltak, azaz egyre többször kellett a főkapcsolóval ki majd be kapcsolni, hogy a távkapcsolóval bekapcsolható legyen. Egy idő után már szinte egyáltalán nem indult el így sem. Egyik alkalommal éppen üzemelt, amikor áramszünet lett. Mikort visszajött az áram, automatikusan elindult. Rákerestem a szervikódra ami mneg is lett. Találtam egy beállítást a tv indulására. 3 opció volt, hogy mi történjen áramszünetkor. Azaz amikor visszajön az áram. Kikapcsolt állapot, bekapcsolt állapot, illetrve olyan állapot amikor az áramszünet bekövetkezett. Erre az utóbbira volt állítva gyárilag. Én akkor áttettem a Bekapcsolt állapotra. Évekig így használtuk. Tehát a főkapcsolóval lett kikapcsolva a készülék. Amikor be akartuk jkapcsolni, akkor egyszerűen visszakapcsoltuk a főkapcsolót és elindult. Most viszont így sem akar elindulni. A piros és kék visszajelző színt váltogatja, majd pár perc, vagy éppen fél óra elteltével elindul. Olvasgattam és legttöbbször szoftveres problémát írtak. A kérdés az, hogy a szervizmenűben találhatok olyan információt ami a hibára utalhat? Magyarán van-e ezekben olyan tárhely, ahova a hibát eltárolja, mint például az autóknál a számítógépe, amit az OBD csatlakozón keresztül ki lehet olvasni. vagy a szervizmenűben van még valami amit ha átállítok, akkor "normális" működésre lehet bírni?
(#) pipi válasza Landsmann hozzászólására (») Sze, 21:33 /

Én a tápjára gyanakodnék. Szétszedted belenéztél?
(#) kadarist válasza Landsmann hozzászólására (») Sze, 22:47 /

A tápegységet ellenőrizd, lehetnek gyenge kondik meg rossz forrasztások.
Következő: »»   1283 / 1283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem