Fórum témák
» Több friss téma |
Nem kell semmilyen osztós kábel, 1:1-es is jó - a szkópod bemenetét kapcsold AC üzemmódra, és 1, vagy 10mv-os méréshatárnál vizsgáld meg az anódfeszültséget.
TJ.
Hantek 6022BE van 5V-os bemenettel, hogyan tudok 250 V-ot mérni? Nem vagyok nagy szkópos, eddig csak audió jeleket mértem amatőr szinten.
Valóban - elektroncsöves áramkörök méréséhez min. 500v AC bemenet kell, aztán utána van az osztó.
Mondjuk aki csöves technikát babrálja, ezt a PC-s játékot sürgősen felejtse el, és vegyen egy rendes műszert/oszcilloszkópot. TJ.
"3. A második esetben is folynának áramok a földhuron keresztül."
Ez így nem igaz, pontosabban nem tudom mit jelent a "megszüntetés", de táp lekapcsolásával jelentősen csökkenek a zavarfeszültségek a tápvezetékekben is... Árnyékolt vezetékek mennek minden potileágazásra? Ha igen, akkor minden árnyékolás csak egy ponton, egy végén legyen bekötve, lekötve a földre.
Tápzaj lesz, kipróbáltam dc-dc boost-al, ott más frekvenciájú zaj került a rendszerbe, tápot kell szűrnöm.
Az árnyékolások mind egy ponton vannak köttve, minden test vezeték egy pontból indul, potenciál különbség nincs közöttük.
Tisztelt Hozzáértők!
Megépítettem ezt a filtert, és teljesen meg vagyok vele elégedve, előerősítőben, csöves hangszínben zajmentes. Viszont végfokba is szeretném alkalmazni kb 250mA árammal, és úgy 450-470 V terheletlen táppal. Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat. A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2025
LR8N3 IC max ut 450V, ezt érdemes betartani. 250mA áramfelvétel jelentős, nagy fesz különbség esetén jelentős hűtést igényel a FET. Érdemes oldalanként külön megépíteni, így a terhelés megosztható.
Köszönöm, tápzajt szeretnék szűrni, arra is jó? a mostani CLC szűrő kicsit zajos (470uF+10H+470uF)
Ez PP? Ezzel a szűréssel nem lehetne brumm, ha jól van huzalozva. Földhurok is okozhat zajt, vagy a trafók nem megfelelő elhelyezése. Hálózati trafó megszórhatja a kimenőket. Ez ellenőrizhető, végcsövek nélkül is érzékelhető brumm.
Köszönöm a hozzászólást! Igen, ez egy EL34 PP UL. Nem "bűgás" hallatszik, hanem "kerregés". Elég búgást hallottam a csöves hangszín + Shure M65 előfokban míg kiszűrtem zajmentesre a földhurkoktól. Ez sajna tápzaj, a végfokban nem is igazán lehet földhurok, annyira kevés keletőség van rá, minden egy pontból. Zárójelben jegyzem meg, míg "gyári" panelen volt az erősítő addig is volt ez a zaj, most is megmaradt, hogy átépítettem "huzalosra", csak a táp maradt változatlan. Minden test és árnyék egy pontbólcindul.
Ez szórt zavar lehet, nem a táp szűretlensége, elrendezési probléma.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |