Fórum témák
» Több friss téma |
Nem kell semmilyen osztós kábel, 1:1-es is jó - a szkópod bemenetét kapcsold AC üzemmódra, és 1, vagy 10mv-os méréshatárnál vizsgáld meg az anódfeszültséget.
TJ.
Hantek 6022BE van 5V-os bemenettel, hogyan tudok 250 V-ot mérni? Nem vagyok nagy szkópos, eddig csak audió jeleket mértem amatőr szinten.
Valóban - elektroncsöves áramkörök méréséhez min. 500v AC bemenet kell, aztán utána van az osztó.
Mondjuk aki csöves technikát babrálja, ezt a PC-s játékot sürgősen felejtse el, és vegyen egy rendes műszert/oszcilloszkópot. TJ.
"3. A második esetben is folynának áramok a földhuron keresztül."
Ez így nem igaz, pontosabban nem tudom mit jelent a "megszüntetés", de táp lekapcsolásával jelentősen csökkenek a zavarfeszültségek a tápvezetékekben is... Árnyékolt vezetékek mennek minden potileágazásra? Ha igen, akkor minden árnyékolás csak egy ponton, egy végén legyen bekötve, lekötve a földre.
Tápzaj lesz, kipróbáltam dc-dc boost-al, ott más frekvenciájú zaj került a rendszerbe, tápot kell szűrnöm.
Az árnyékolások mind egy ponton vannak köttve, minden test vezeték egy pontból indul, potenciál különbség nincs közöttük.
Tisztelt Hozzáértők!
Megépítettem ezt a filtert, és teljesen meg vagyok vele elégedve, előerősítőben, csöves hangszínben zajmentes. Viszont végfokba is szeretném alkalmazni kb 250mA árammal, és úgy 450-470 V terheletlen táppal. Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat. A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2025
LR8N3 IC max ut 450V, ezt érdemes betartani. 250mA áramfelvétel jelentős, nagy fesz különbség esetén jelentős hűtést igényel a FET. Érdemes oldalanként külön megépíteni, így a terhelés megosztható.
Köszönöm, tápzajt szeretnék szűrni, arra is jó? a mostani CLC szűrő kicsit zajos (470uF+10H+470uF)
Ez PP? Ezzel a szűréssel nem lehetne brumm, ha jól van huzalozva. Földhurok is okozhat zajt, vagy a trafók nem megfelelő elhelyezése. Hálózati trafó megszórhatja a kimenőket. Ez ellenőrizhető, végcsövek nélkül is érzékelhető brumm.
Köszönöm a hozzászólást! Igen, ez egy EL34 PP UL. Nem "bűgás" hallatszik, hanem "kerregés". Elég búgást hallottam a csöves hangszín + Shure M65 előfokban míg kiszűrtem zajmentesre a földhurkoktól. Ez sajna tápzaj, a végfokban nem is igazán lehet földhurok, annyira kevés keletőség van rá, minden egy pontból. Zárójelben jegyzem meg, míg "gyári" panelen volt az erősítő addig is volt ez a zaj, most is megmaradt, hogy átépítettem "huzalosra", csak a táp maradt változatlan. Minden test és árnyék egy pontbólcindul.
Ez szórt zavar lehet, nem a táp szűretlensége, elrendezési probléma.
Erősítő tápTisztelt Hozzáértők!Most, hogy némi fejlesztést hajtottam végre az erősítőmön,észrevettem, hogy a csövek áramának beállítását követően jelentősen (nekem jelentős) csökkent a táp feszültsége. A csövenkénti 50mA (4*) beállítását követően a 450V úgy 400 körülire esett. Kicsit soknak tartom, de ha rendben van így, akkor legyen. Csak azért vagyok kicsit meglepve, mert ezt még így célzottan nem vizsgáltam. Természetesen tudom, hogy ez feszültség eséssel jár, csak a mértéke okozott némi zavart nálam. Köszönöm a válaszokat.
Ez teljesen ismert tény, csak a mértéke kérdéses.
De ITT a válasz...
Igen, csöves táp építésekor ezzel mindenki találkozik. Mert ugye, ha van egy trafónak mondjuk 10% feszültségesése adott terhelés mellett, az ugye 30V esetén nem nagyon tűnik fel, mármint az a 3V, mert még a graetz hídon is fog esni 1,2V. De egy 400V-os trafó esetén az a 10% az már nem 3V hanem 40V.
Amikor az EAR859-hez csináltam a tápot én is meglepődtem, hogy kellett üresen majdnem 550V a pufferen hogy amikor megjön a csövekre az anódfesz, akkor álljon be 500V környékére. |
Bejelentkezés
Hirdetés |