Fórum témák
» Több friss téma |
Aszittem má valmi komoly baj van.
![]() ![]() Amikor megnyitom, akkor felül van egy sáv és ott kell engedélyezni, a 3D-s megjelenítést. Nálam legalábbis. ![]()
Csak éppen a pdf olvasód nevét felejted el leírni....
Elnézést, Adobe Acrobat-ot használok. Azt hittem, hogy mindenki ezt használja, a kezdetektől.
Adobe Acrobat Readernek rengeteg verziója van! Az Adobe Reader 9 ver.9.4.0 Win10 alatt OK. Nem kell semmit állítani. Na de ugye van még W 7,8,11 OP, meg Adobe Reader DC, stb..
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2024
Fúú, nem tudom milyen van. Régen volt olyan, hogy névjegy és ott mutatta a verziót, most nem találok semmit. Valami 24.xx verziót írt valahol. De végülis, képként feltettem.
Olyan nincs is.
![]() Valahogy az Acrobaton nőttem fel, aztán nem változtattam. Persze megkaptam, hogy az Altium is felesleges, a pdf-emet sem tudják megnyitni, a winamp miatt is megkaptam, hogy hülye vagyok. Ez van. ![]()
Mivel többeknek gondot okoz a 3D-s pdf, ezért rakok ki képeket is.
Kb. ezek lettek a módosítások, meg lesz még a HFM-es pityu RIAA. Valaki kérdezte a csatlakozó beszerzését/kiváltását. Martam házat műanyagból és D-sub hüvelyt dugok bele. Az 5pin DIN fejhallgató helyett lett 6.3 jack, fejhallgatóerősítővel. A tápegységét fotóztam külön is, az lesz lefele lógatva, amit a trafó tart. A szabályzómodult is megrajzoltam, valamint a végfokot is, aminél a T17-et kivezetékeztem a hűtőbordára. A kapcsoló tartja a lágyindítót, de azt már korábban mutattam.
A trafó egy házimozi erősítőből van és a biztosítékokat kívülre tettem.
Sziasztok!
Az előző rajz hibás, ne építsétek meg. Ez a működő kapcsolás.
Szia!
Én is tervezem a szabályzó áramkört újrakreálni ugyanis (ahogy pár hónapja, csak akkor megoldódott) valami probléma van vele. A bal oldal mindig elromlik. (Újraforrasztás szokott segíteni.) Azt szeretném kérdezni, hogy nincs valami jobb sematikus rajzod, az eredetinél a szabályzó modulról? Elég kellemetlen hogy nem látom a számokat, betűket normálisan ![]() u.i.: Én EasyEDA-ban rajzolnám újra.
Szia!
Ez van, ezen nem alakítottam.
Nincs mit. Én a panelon lévő tüskéket kicseréltem, mert a gyári ezüstözött, az oxidálódik. Ez azt okozta, hogy az egyik oldal nem szólt, csak, ha megmozgattam a panelt.
Azt hiszem nálam a BC413B tranzisztor volt a felelős a problémáért.
Közben néztem az alkatrész listát és BC413B-t már nem lehet kapni ami hasonlít rá az a BC414B de az sincs ![]() Mivel lehetne helyettesíteni a BC413-at ha már modernizálni akarom kicsit a szabályzó modult?
Elvileg BC414C és 550C, a HQ szerint.
Megcsináltam a HFM-es RIAA-t és a filteres panelt is.
RIAA panel.
Szia,
A hangerő potméter új beszerzés, vagy bontott darab? Ha új akkor kérdezném, hogy honnan lehet ilyet még beszerezni? Köszi: metabo123
Szia!
Új beszerzés, de én vettem meg az utolsó kettőt. ![]()
Nincs mit. Itt vettem bolt, egy kérdést megér. A többiből van még neki új.
EA6383S Tuning hibaSziasztok!A módosítások sikerültek, de nem minden tetszik. A Loudness kevesebb lett, mint volt. A hangerő is kevesebb. Ami eddig 3-ason elég volt, az most 7-esen szól úgy, mint régen a 3-as. Az alkatrészértékeken nem változtattam. Mitől lehet? Mit rontottam el? A mute áramköröket nem használom. Hol/hogyan lehet növelni az erősítést? A szabályzómodulban? A végfokon? A loudnesst, hogyan növeljem? Holnap lesz nálam a készülék. Ezek az általam átrajzolt kapcsolások, ha találtok benne hibát, szóljatok légyszi. Átnéztem, vagy ötször, de nem találtam hibás kötést. (Amit találtam, azt kijavítottam.)
Szia! A balansz előtti P01, P20-at tekerd a lehető legkisebb ellenállásúra!
Szia!
Köszönöm a segítséget. 1 óra múlva lesz nálam az erősítő. Sajnos kontaktos lett az új hangerő poti, azt kicserélem.
Letekertem, de nem változott semmi. Mit kellett volna látnom/hallanom?
A kivezérlésjelző, olyan 7-et mutat max. hangerőn. Hangkártya line out-járól hajtom. A trafó kisebb feszt. ad ki, így DC30V megy a végfoknak. A kimeneten 3V van a hangszóróknak (true RMS műszerrel mérve). |
Bejelentkezés
Hirdetés |