Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   219 / 220
(#) ikerpatron válasza kadarist hozzászólására (») Jan 16, 2025 /

Jajjj ne má ?
(#) ikerpatron válasza kadarist hozzászólására (») Jan 16, 2025 /

Valahogyan csak lehet. Bízom benne hogy valakinek lesz jó ötlete mert egy darabig nem lesz új tv-re pénz. ?
(#) ikerpatron válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 16, 2025 /

Tudsz segíteni légyszi ?
Linkeltem videót .
(#) jdani válasza ikerpatron hozzászólására (») Jan 18, 2025 / 2

Bővebben: Link
Szia. Én azért ezt a szalagkábel leragasztást megpróbálnám.
Nem tanulmányoztam konkrétan a TVdet, de próbáld meg előbb az egyik oldalt teljesen leválasztani. Ekkor próbáld ki a TVt.
Vagy nem lesz egyáltalán kép, vagy csak az egyik felében, de ugyanúgy csíkosan, vagy egyik felében, de tökéletes lesz a kép.
Ha nem lesz kép, egyértelmű, csak akkor fog a TV képet adni, ha mindkét fél csatlakztatva van.
Ha lesz kép, de ugyanúgy csíkos, azt jelenti hogy az adott oldala a kijelzőnek a hibás. Ha a kép tökéletes lesz, azt jelenti hogy a másik része a kijelzőnek a hibás, és ott kellesz bizonyos sávokat kitakarni.
(#) ikerpatron válasza jdani hozzászólására (») Jan 22, 2025 /

Ki fogom próbálni, viszont a videóban csík miatt javít a srác, nekem a kép meg is áll olykor-olykor, bár nagyon-nagyon kicsi sávban fenn akkor is folytonosan megy , na és azt sem tudom mik azok a bizonyos sávok amit takarni kell a t-con szalagon .
(#) jdani válasza ikerpatron hozzászólására (») Jan 23, 2025 /

Előbb csak próbáld ki a az egyik oldal-másik oldal leválasztását, mi lesz az eredmény.
(#) ikerpatron válasza jdani hozzászólására (») Jan 25, 2025 /

Próbáltam. Nem sikerült nekem.
(#) jdani válasza ikerpatron hozzászólására (») Jan 25, 2025 /

Mi az hogy nem sikerült, mit tapasztaltál? Ha lecsatlakoztattad az egyik oldlalt, mit láttál a kijelzőn?
(#) soos csaba hozzászólása Feb 22, 2025 /

SONY BRAVIA

Sziasztok!

Hozzám került egy SONY BRAVIA KD-65X82J tipusu tévé ami azt a jelenséget produkálja hogy egy idő után a HD csatornák el kezdenek be kockásodni.
A tévé tulaj elmodása szerint a szolgáltató (DIGI) ki ment hozzájuk hogy meg mérje a jel szint erősséget, és az elmondásuk szerint azzal nincsen baj mert a jel szint tökéletes.
Tegnap a tévét járattam egész éjjel, és en is tapasztaltam néha be kockázódást a képben.
A tévének csináltam egy factory reset-et, és ujra ki kerestem az adókat, de csak fen áll ez a hiba jelenség.
A tévé tökéletesen működik ha például a netflix-et nézi a kliens.

Én személy szerint a tuner-re gondolok, hogy esetleg meg hibásodott, de szeretném ha meg erősitenétek ebben.
Szerintetek mi lehet a hiba okozója?.
(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Feb 22, 2025 /

Szia! Túlmelegedhet a processzor HD feldolgozás esetén.
(#) soos csaba válasza kadarist hozzászólására (») Feb 22, 2025 /

Szia kadarist!

És ha a jelenseg néha akkor is jelentkezik ha a tévé ki van hűlve?, akkor mi lehet még a hibás?.
(#) img válasza soos csaba hozzászólására (») Feb 22, 2025 /

Szia!

Próbáltátok kikapcsolni a digitális zajszűrést és a mozgássimítást (motion flow, vagy mi a neve)?
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2025
(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Feb 22, 2025 / 1

Azt írtad, hogy egy idő után, ezért írtam a melegedést. Ha csat tényleg tuneres vételnél rosszalkodik, akkor lehet tuner gond is, de akár szoftveres háttere is lehet a problémának. Egy ilyen tévét nagyon nehéz ilyen esetben diagnosztizálni. Ha nagyon ragaszkodik az ügyfél a tévéhez, akkor megoldást jelenthet egy külső set top box használata.
(#) soos csaba válasza kadarist hozzászólására (») Feb 22, 2025 /

Köszönöm a segitséget kadarist!, meg beszélem a kliensel akkor ha nagyon ragaszkodik a tévéhez akkor egy külső set top box a megoldás, gondolom alaplapot nem akar cseréltetni emiatt...
(#) soos csaba válasza img hozzászólására (») Feb 22, 2025 /

Szia!

Azt még nem, erre még nem is gondoltam, ha van benne ilyen opció akkor meg keresem hátha be válik, ha nem akkor marad a külső set top box ahogy kadarist javasolta.
(#) Imi68 hozzászólása Feb 22, 2025 /

LCD tévé, Képhiba

Sziasztok! Szeretném kérni a véleményeteket, erről a kép hibáról. 55" philips tévé. Előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza Imi68 hozzászólására (») Feb 22, 2025 /

Szia! Kijelző hiba.
(#) Imi68 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 22, 2025 /

Köszönöm szépen a válaszod! Esetleg valameddig meglehet javítani a ribbon szalag takarással?
(#) kadarist válasza Imi68 hozzászólására (») Feb 22, 2025 /

Kétlem, hogy a vízszintes csíkozást lehetne javítani.
(#) Directors hozzászólása Ápr 1, 2025 /

navon n32tx279hdosw tv

Sziasztok!

Adott egy navon n32tx279hdosw tv.
Azzal került hozzám hogy semmit nem csinált.
Bővebben: Link
Amit a srác cserélt IC-t, azt kicseréltem én is (1Q001). A feszültségek nálam is azok amit a srác mér.
Most már bekapcsol a TV, van kép is, viszont a háttérvilágítás nem működik.
Lehúztam a ledek vezetékét, rámértem ott a kivezetésekre, de 1,3 V körül mérek. Ami elég kevés azt hiszem.
A tápegység típusa az Vestel 17IPS62.
Diódákat végig mértem. Rendben vannak.

Merre kellene tovább méregetnem ?
Sajnos csak ezt találtam. Ez nem teljesen ugyan az mint az enyém. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2025
(#) img válasza Directors hozzászólására (») Ápr 2, 2025 /

Szia!

A háttérvilágításnak általában 3 dolog kell, hogy meglegyen ahhoz, hogy működjön:

- a tápfesze,
- a BKL_ON/OFF jel,
- a PWM_DIM jel.

Nálad a tápfesz hiányzik, de biztos, hogy hiányzik? Nem lehet, hogy a bekapcsolási öntesztnél ráadja a teljes tápot, majd amikor hibát érzékel letiltja és az 1v3 marad? A másik két jel megvan?
(#) Directors válasza img hozzászólására (») Ápr 2, 2025 /

Szia!

Újra mértem tápfeszt a ledekhez menő csatlakozón.
Ha bekapcsolom a TV-t akkor 26V-ra felugrik a tápfeszültség, majd szépen le is csökken 1,3V-ra.
Akkor így rendben lenne a tápfesz, csak mivel nem érzékeli a ledet a kimeneten, vagy hibás a led így lekapcsol azon része ?

Az MP3398 3-as és 5-ös láb közt ilyen a PWM jel. Ha erre gondoltál.

A BKL_ON/OFF jelet hol kellene mérnem ?
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2025

Szia!

Mennyi LED van csatornánként sorba kötve?

A PWM_DIM (3-as láb) akkor jó, ha a GND-hez (4-es láb) képest látod a négyszögjelet.

A BKL_ON/OFF jelnek a 2-es, EN(able) lábon kell lennie.

MP3398A.jpg

3-as és 4-es láb közt megvan a négyszög jel.
A 2-es és a 4-es láb közt megvan mind az ON-jel, mind az OFF-jel. kb. 5 V pluszba a be , és 5 V mínuszba a ki.

Azt nem tudom hogy mennyi LED van csatornánként sorba kötve. Nem bontottam még annyira szét a TV-t.
Ha lesz időm ránézek.

Így néz ki a dolog.

A 2 led csík sorba van kötve.
Csíkonként pedig 11 db led van.

"A 2-es és a 4-es láb közt megvan mind az ON-jel, mind az OFF-jel. kb. 5 V pluszba a be , és 5 V mínuszba a ki."

Mármint a magas szint +5V és az alacsony szint pedig -5V (0 helyett)? Az, úgy, nem tűnik jónak.

Ha valóban 22 db LED van sorba kötve, akkor 66V körüli táp kellene nekik (3V-os LED-ekkel számolva). Ha viszont 6V-os LED-ek, akkor 132V körül.

Mivel mérted a LED-ek tápját: multiméterrel vagy szkóppal? Lehet a multimétered túl lassú a feszültségcsúcs megméréséhez és több is van ott a 26V-nál.

Igen. Magas szint +5V és alacsony szint pedig -5V.

Multiméterrel mértem a LED-ek tápját. Igen, az lehet hogy túl lassú a feszültségcsúcs méréséhez.

Ám a LED-eket külön kiméregettem. Találtam közte egy rosszat. Annak a helyére betettem egy sima LED-et csak egy gyors próbára. El is indult a kijelző is. Magyarán azzal van a probléma. A táp rendben van.

Amúgy ilyen volt a jelalak a 2-es és 4-es láb közt. (Csatoltam a fotót.)

Eszerint jól gondoltam, hogy a védelem tiltott le: a BKL_ON/OFF jel lekapcsolásán is látszik.
(#) Directors válasza img hozzászólására (») Ápr 3, 2025 /

A plus 5V körüli jel akkor jelent meg ha a távirányítón a bekapcsoló gombot megnyomtam.
A mínusz 5V körüli jel pedig akkor jelent csak meg, ha kikapcsoltam a távirányítóval. Enélküp nem volt ikapcsoló jel.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2025
(#) user1914 válasza Directors hozzászólására (») Ápr 3, 2025 /

A szkódod DC állásban mér? A képről nem látható.
Olyan mintha AC ba lenne kapcsolva.
Üdv. M.
Következő: »»   219 / 220
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem