Fórum témák
» Több friss téma |
Ott a képernyője tetején az AC jel, mindkét csatornához mutatja.
Furcsa ez a -5V, de lehetséges, hogy normális (nem ismerem ezt a TV-t és panelt konkrétan).
Tippem szerint két kimenet között mérte, és mindkettő ellentétes szintre váltott. Attól fordult a polaritás.
Jogos, nem is figyeltem. Elkerülte a tekintetem.
Igen, DC-be volt, AC helyett.
De akkor miért mutatott a szkópod AC-t, mindkét csatornájához? Vagy a kép nem akkor készült?
Akarom mondani AC-ba volt DC helyett.
Bocsi, kapkodtam.
Hangerő problémaAdott egy Technika LCD TV (az adat matrica már nincs rajta) analóg+digitális tunerrel. A probléma az, hogy kizárólag az RTL csatorna esetében a hangerő állításra nem reagál, 0-ra állítva is üvölt ‒ a többi csatornán rendben működik.Hogyan lehetne elérni, hogy itt is rendesen működjön?
Szia! Gyári visszaállítás, szoftverfrissítés volt?
LG lcd tv hibaSziasztok!Adott egy Lg42lw5590 típusú Lcd tv. Következő hibával: Videó A kép mozog balra jobbra, és nagyon zavaros Ezt milyen hiba okozhatja? Van értelme foglalkozni vele vagy gtk?Köszi a válaszokat!
Szia!
Valamilyen tápzavar hiba lehet. A digitális lapon az összes SMD kondit cserélném és a tápegységet is érdemes átnézni.
Ez még nem okostévé, csak egy analóg és digitális vételre is alkalmas közönséges LCD TV.
Mikor a szolgáltató módosított, akkor teljes törléssel újra lettek hangolva a csatornák, de a problémán nem segített.
Van rajta USB-port? Ha van, akkor szoftvert is lehet frissíteni.
Már nincs rajta a tévé hátulján az adattáblája, idővel elhagyta, típusát nem tudni.
A digitális lapon vannak feliratok, az alapján azonosítható.
Köszi! Cserélem akkor elsőnek az elkókat a táprészen. Melyik digitális panelre gondoltál ? Ahol a hdmi,rca kimenetek vannak? Vagy a másik ami táppanel alatt van?
A jobb szélen a zöld panel.
Nem találok service manualt ehhez a tvhez. Honnan lehetne akkor kideríteni mekkora smd kondik kellenek a panelre?
Csak az elektrolitkondikat kell cserélni, azokon rajta van az érték. A nyáklap feliratai alapján lehet leírást találni hozzá.
LG75UP76703LB Infra panel hibaSziasztok!Hoztak hozzám egy LG75UP76703LB TV-t javításra. Tudni lehetett hogy az infra vevő panelra folyadék került már régebben, minek okán a távirányítóval nem volt használható. A tulaj ezért telefonról kezelte a készüléket mindaddig, amíg a bekapcsoló gomb, amely szintén ezen a panelen van, működött. Végül a bekapcsoló gomb is megadta magát, így került hozzám a TV. Ahogy számítani lehetett rá, az infra vevő panelja nagyon rossz állapotban volt, némely alkatrész a szó szoros értelmében le volt rohadva róla. A szétrohadt és menthetetlenül oxidos alkatrészeket cseréltem, köztük a nyomógombot is, a vezetősávokat pótoltam. Most már be lehet kapcsolni a TV-t mind a nyomógombbal mind a távirányítóval, viszont csak a háttérvilágításon látszik hogy a TV bekapcsol, semmilyen kép nincs rajta. Kérdezném a hozzáértőktől hogy az infra panelen lévő U1 IC hiánya okozhatja-e hogy a TV rendszere nem áll fel, vagy máshol lehet a hiba? Az U1 funkciójáról fogalmam nincs viszont a Data és Clock lábak hozzá vezetnek. Az IC-t megtaláltam a burkolat alatt, de a két szélső kivezetése teljesen megsemmisült, nem helyreállítható.
Szia!
Az U1 gyanúsan egy optikailag égethető prom és szerintem helyrehozható mert a 3. kép szerint máshol is hozzáférhetőek a lábai csak lokálisan le kell csiszolni róla a fedő réteget. Én a készülék szétszedése után azonnal zárlatkereséssel kezdtem volna mert így, hogy már helyreállítottad nehezebb lesz megtalálni, hogy annak következtében mi ment el a többi panelen. A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2025
Bennem fel sem merült hogy a TV nem működik.
Gondoltam a nyomógombot valahogy biztosan ki tudom váltani, ha pedig az infra vevőt is sikerül életre kelteni az csak bónusz. Az LG-nek erre az aljas húzására nem gondoltam, hogy beletesz egy azonosító IC-t. Most már értem, hogy miért van a neten millió féle ilyen vevő, melyek hardveresen 100%-ban megegyeznek csak a beégetett azonosítóben térnek el. A csiszoláshoz nincsenek szerszámaim, az egész alkatrész 1,5x2,9mm, a fotó mikroszkóppal készült.
Aliexpress-en lehet kapni ilyen finomabb grinder-eket.
Hello! Na megvagyok. Ráment egy 10 ezrem majdnem. Kicseréltem az összes kondit a táprészen meg a másik lapon is. Eredmény: ugyanaz
Én szerintem fel is adtam. Mennyiért lehet ezt vajon eladni?
Szervusz! Kb. annyiért amennyi a kondik ára volt, mert a hibátlanul működő használtat adják 40 körül.
Ha budapesti vagy akkor elhozhatod, mert egy ránézést megér. Lg 55nano tvSziasztokTalalkozott e valaki már hasonloval? A képernyőn előjöttek sűrű fekete vizszintes csíkok ? Egyelőre nem talaltam megoldást... Ha valaki talakozott már hasonlóval vagy ilyennel kérem ossza meg velünk a hiba okat6?? Samsung TV okosításaHozzánk került egy Samsung LCD TV (nem okos).Youtube videókat szeretnénk nézni rajta úgy, hogy mint a másik TV-nken (az egy Philips): azon a távirányítóval a megfelelő menüpontba lépve a TV jelzi, hogy felismerte a telefont, és egy-két gombnyomással máris a telefonon kiválasztott youtube videót nézhetjük rajta. Kérdésem: valamilyen TV okosítóval elérhető ez a másik TV esetében, ugyanilyen egyszerűen? Tehát mindenképpen azt szeretnénk, hogy telefonon válasszuk ki a videót, ne pedig az okosító saját felületén kelljen a lejátszandó anyagot kiválasztani. Köszönöm előre is!!
Szervusz!
Google Chromecast-nál a telefonon tudod kiválasztani a megnézendő Youtube videót.
Szia,
húú, de jó, köszi! Már guglizom is.... Lg tv háttér világításSziasztok!Került hozzám egy LG tv, nincs háttér világítása. Szétszedve látom, hogy már valaki cserélt benne egy ledet. Led teszterrel megnéztem a csíkokat és 1db led nem világít csak az egyik csíkon, a többi jó. Bekapcsolva a videón lévő hiba jelenség látható. Az lenne a kérdés, hogy ezt okozhatja-e az 1db rossz led, vagy inkább elektronika hiba lesz. Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ezt milyen hiba okozhatja? Van értelme foglalkozni vele vagy gtk?