Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő inverter javítás
Lapozás: OK   118 / 118
(#) Ge Lee válasza szolnokistvan hozzászólására (») Márc 1, 2025 / 1

Sokat segítene egy rajz, de ugye az általában nincs. Ha szerencséd van, akkor csak a segédtápja adta meg magát.
(#) dara válasza szolnokistvan hozzászólására (») Márc 1, 2025 / 1

Milyen ötleltre gondolsz ha nem értessz az elektronikához?
(#) ferci válasza szolnokistvan hozzászólására (») Márc 1, 2025 / 2

Szia!
Első lépés mindig a biztosíték(ok) kimérése, jó-e még. Utána a tápfeszek ellenőrzése ( graetz, elkók ..) műszerrel..
Konnektorban megvan-e a 230 V...
Aztán szakember...
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2025
(#) FerencziJ válasza szolnokistvan hozzászólására (») Márc 3, 2025 / 1

Szia!

Hoztak hozzám is egyszer egy ilyen problémás gépet, a tápkábel volt törött. (De természetesen ez nem fetétlen igaz a szóbanforgó gépre)
(#) Pókapó hozzászólása Máj 12, 2025 /

Igbt vásárlás, honnan?

Sziasztok! Meg próbálkozok életre kelteni egy Migatronic pi 200- ac-dc hegesztőt, de sehol nem találok hozzá alkatrészt (VS-GT250SA60S. vagy GA200SA60S) Tudnátok ajánlani alkatrész boltot, elsősorban Magyarországon, ahol ilyeneket be lehet szerezni?? Keresők nem adnak ki rá megoldást! Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2025
(#) mpisti válasza Pókapó hozzászólására (») Máj 12, 2025 / 1

Ez egy kifutott típus, helyettesítőt itt kereshetsz: https://alltransistors.com/igbt/transistor.php?transistor=183
Van ahol beszerezhető, de az eredetisége megkérdőjelezhető. Illetve léteznek olyan forgalmazók ahol komoly készleteket vásárolnak fel eredeti alkatrészekből, lehet hogy ez pont ilyen: https://www.elecok.com/ga200sa60s.html?admatchtype=p&addevice=c...be76e2
Hazai forgalmazót ne keress.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2025
(#) Pókapó válasza mpisti hozzászólására (») Máj 12, 2025 /

Köszönöm az infót! Bízok benne, hogy sikerrel járok!
(#) vision61 válasza Pókapó hozzászólására (») Máj 14, 2025 / 1

Szia!

Esetleg ha kicsit kisebb áramerősség is elég, akkor van néhány darab 10+ éve, más célra vásárolt modulom, amik megmaradtak az akkori építésből. (A felhasznált modulok azóta is működnek.)
HGT1N40N60A4D
(#) Pókapó válasza vision61 hozzászólására (») Máj 23, 2025 /

Köszönöm szépen a felajánlást, de nem merném be építeni a hegesztőbe, mivel tud váltóval awizni, ami kéri a teljesítményt alumínium hegesztésnél!
(#) Pókapó válasza mpisti hozzászólására (») Máj 23, 2025 /

Rendeltem az elecok.com-ról, de fent akadt a vámon! Még nem kaptam meg a cuccot, mivel eddig csak emailezgetés megy! Aki nem ért angolul, meg nem tudja miként működik ez a vámosdi, nem ajánlatos neki innen vásárolni!? Még az AliExpress is egyszerűbb vásárlás szempontjából, küldték a tételt, MPL kihozta, vámot kifizettem nekik és ennyi!? Fedex kicsit másképp működhet!?!??
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2025
(#) mpisti válasza Pókapó hozzászólására (») Máj 24, 2025 / 1

A vámolás elvileg Magyarországon történik, nem igazán értem hogy miért is kellene idehaza angol nyelven levelezni. Én inkább átverés szagúnak érzem a történetet, korábban én is beleszaladtam ilyenbe egy másik ilyen portálról való rendeléssel.
(#) Pókapó válasza mpisti hozzászólására (») Máj 29, 2025 /

Angol tudás az eladó miatt szükséges, mert már ők is írják, hogy vegyem fel a kapcsolatot a fedex céggel! Több levelet is írtak, hogy merre tart az ügy! Vám valóban Magyar, de kérnek vásárlással, utalással kapcsolatos adatokat, képernyő fotókat! Ami fel lelhető az otp direkten már el küldtem nekik! Havi számlakivonat meg még nincs lezárva, így az nem érhető el, így azzal nem szolgálhatok! Már le mondtam a termékről, írtam, küldjék vissza, vagy semmisítsék meg!? Vicc! AliExpress rendelést simán le kezelték a vámon, és az MPL hozta annó! Most itt tartok!?
(#) mpisti válasza Pókapó hozzászólására (») Máj 30, 2025 /

Az utalásról képernyőfotót semmiképp ne küldj nekik, ha ezt kérik, akkor szinte biztos hogy csalókkal van dolgod.
Következő: »»   118 / 118
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem