Fórum témák
» Több friss téma |
Kondis szulfátlanítót használtam rajta. Autót indította 1s alatt. A 60A terhelest csak most méréskor kötöttem rá a mérés időtartamáig. Még cellalyukadás is eszembe jutott esetleges hibaokként.
Persze.Rádió, világítás,stb. És sorba köthetem 2V cellával.
![]()
Jó a kérdés, passzolok. Minden bizonnyal könnyen induló benzines autód van, diesel esetén már vettél volna új akksit. Ennek cseréjét is javaslom, a zárlat nem fog megjavulni semmilyen trükkel esetleg valamilyen 10 000-ből egyszer c. csodával.
Ha jó az akksi, nem kell három naponta tölteni.
Lada. Ac felpumpálás, 5 pedálnyomás, első ütemre elkapja. Desztvízzel megpróbálom majd. Gyanítom zárlatot mechanikusan nem tudom megjavítani. Nem merült le 3 naponta. A gyakori használatot szimuláltam, óvtam hímes tojás módra. Tán még énekeltem is neki
![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2025
Ha forr akkor rossz az a cella. Semmi nem segít, csak a cella csere.
Azon gondolkodom rövidzárban lenne egy 5 celláról táplált 1 cellás vízbontóm.
![]()
Ha van egy kis "szerencséd", felrobban a zárlatos cella, beterítve mindent savval (is). Cseréld le, add le megfelelő helyen.
Ha vizet akarsz bontani, használd a villamos hálózatot. Az akku töltése is veszteséges, a vízbontás is, így legalább az egyik veszteséges lépést kihagyod.
De megszünteti. Sőt szól is hogy végzett a művelettel, mink legalábbis amikor így jártunk cégnél még 20m-ről is hallották a robbanást.
Le volt merülve egy akku egy elég nagy autóban, feltettük töltőre, gyanúsan gyorsan töltött fel (150Ah 1500A-es indítóáramú), amikor megpróbálták beindítani és a 700-800A-es indítóáramot megkapta az akku egy rohadt nagy robbanással leszakadt az akku teteje és mindent beborított az akkusav. Szerencsére személyi sérülés nem történt mert be volt csukva az akkudoboz ajtaja így a sav nem fröccsent rá senkire. Cserébe gázmaszk kellett a felrobbant akku kiszereléséhez, a hangár csak másnapra szellőzött ki annyira, hogy maszk nélkül be lehessen menni, amúgy még a szád szélét is marta.
Ezek szerint nem csak a Li akku binládenista, hanem a savas is?
![]() ![]() Vagy felhasználom világítás, rádió, riasztó táplálásra.
Durranógáz is beindulhatott.Szerencse hogy nem sérültetek.
Biztos volt durranógáz is. A zárlatos cella miatt a többi cellára nagyobb feszültség jut amik ez miatt sok hidrogént termelnek. Csúnya nagyot robbant, szerencsétlen kolléga pont annak a doboznak támaszkodott amiben a jármű akkumulátorai vannak, majd mikor azt mondta "indítsuk be" jött a robbanás közvetlenül mellette. Szegény vagy 2 percig csak futkosott a hangárban, mink meg röhögtünk rajta, "már felrobban, b.ki már hova futkosol", aztán elmentünk gázmaszkért meg védőruháért és kiszereltük a felrobbant akkut meg kitakarítottuk az akkuládát, hogy ne marjon szét semmit a sav. Az akkuláda vastag acélból van, az ajtaja is 3mm acéllemez, szóval sok gond nem volt de először nagy volt az ijedtség mert nem tudtuk hirtelen mi történt (nem tudtuk mi robbant fel) amíg meg nem csapta az orrunkat a savszag.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2025
Szia!
De meg is javithatod ---Ha Ezek is megtudják csinálni?---Uj + lemezt veszel az Ebay-ról. https://www.youtube.com/watch?v=kNGg0P7B5fI&t=508s Persze a Coca cola öntögetés egyszerűbb..... A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2025
Hibás cellából elektrolit ki, desztvíz be. 40A kisütőáramnál bugyog, nem melegszik. Vízbugyogtató kézi készülék.
Desztillált vagy ioncseréltÓlomsavas akkumulátorokba kellene vizet pótolnom.Sajnos túl sok az információ az interneten és emiatt bizonytalan vagyok benne, hogy csak a desztillált víz alkalma vagy az ioncserélt is megfelelő? Köszönöm !
Szia!
Ha bolti ioncseréltre gondolsz?---Igen.
Ioncseréltet akkuba inkább ne.
Vezetőképesség a fontos, hogy alacsony legyen. Paraszt módon egy kupak vízbe belenyomva a digitmultit ohm állásban meg lehet nézni, hogy az ioncserélthez meg a csapvízhez képest mennyivel jobb (nagyobb ohm a jobb) a tiszta esővíz vagy klíma kicsöpögő vize, vagy páramentesítő összegyűjtött vize, ha már igazi desztillált vasszer nincs.
Szia!
A régi módszer; Ezüstjodiddal megnézni --mekkora fénytörést/zavarosságot okoz. Az ujabb; mindenféle vizvizsgáló műszer, reagens csik ....( S, pH, ásványi anyag tart.) Ezek az esővizet nem szeretik... A klimáé már jobb , desztilálni megdrága... De csak a csapviz klórja, ásványi anyag tartalma zavaró.
Minden ioncserélt vízen rajta volt eddig az akkumulátor feltöltése is, amit én láttam. A JászPlasztik is gyárt ioncserélt vizet, meg akkut is... Vannak, akik ráírják a vezetőképességet is, eleve feltétel is, hogy alacsony legyen.
Amit én láttam, az fordított ozmózisos eljárással készült csapvízből. Komoly többlépcsős szűrőrendszer dolgozta át a vizet, folyamatos ellenőrzés mellett. Nem kerülhetett ki olyan, ami nem volt megfelelő. Gyárak is vitték gyártási folyamatokhoz, azonnal visszadobták volna, ha nem megfelelő, legközelebb már nem kellett volna nekik. Amikor már víz kell az akkuba, nem az ioncserélt víz fogja okozni a vesztét...
Oké, oké, az hogy rajta van a flakonon az, hogy akku kompatibilis az fogyasztói társadalom ösztönzésének egy módjának is elmenne. Mindegy, én inkább tölteném a pármentesítőből a vizet az akkuba, de akkor ez legyen a saját szubjektív véleményem.
Való igaz, ma már ritka az olyan akku amelyikbe van értelme vizet tenni, csak azért mert hátha jó lesz esetben meg teljesen mindegy is milyen víz, az akku a végén úgyis hulladékudvarba megy. Ioncserét mit a neve is mutatja egyik fajta ion helyett másik fajta van benne, az hogy hogy cserélték ki nem lényeges. Azt nem merték ráírni hogy "ionmentes" mert nem az ![]() Ha van benne ion akkor az vezeti az áramot. A desztillált vízben nincs ion így az zero értékben vezeti az áramot, a többszörösen desztillált meg pláne. Biztos minden ioncserélt víz megfelel az ioncserélt vízre érvényes specifikációknak, az user dönti el, hogy a specifikáció szerinti tulajdonságok passzolnak-e a feladathoz.
Mennyire tiszta manapság az esővíz? Én úgy hallottam nem kevés légköri szennyeződést tud összegyűjteni, a savas esőről nem is beszélve.
A klímán keletkező kondenzátum meg laborkörülmények között tiszta lenne, de pont a nedves környezet miatt baktériumok, gombák hemzseghetnek benne. Még a végén algatenyészet lesz abból az akkuból. Idézet: Nemsok algafaj él meg a kénsavban , amelyik meg igen az megérdemli hogy lebonthassa még az ólmot is ...„Még a végén algatenyészet lesz abból az akkuból” A klíma kondenzátum alapos szűrés után teljesen jó A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2025
Ne vicceljetek már hogy megéri cseppenként gyűjtögetni a legtöbb esetben több éves, koszos poros beltéri egységből a vizet, mint venni 300Ft-ért egy liter erre való garantáltan mindenmenteset a boltban.
Ha bedurrantom a páramentesítőt az pár óra alatt lekondenzál 2-3 liter vizet, a klíma szintúgy csak az kintre kicsöpögteti, innen nézve egy hosszabb/folyamatos üzem mellett (takarított gépnél) "rézeleje" után tiszta víz az eredmény, biológiai szenny a kénsavval szemben esélytelen (meg a java kifolyt a rézelejével), fizikai szenny meg nincs benne.
Desztillált vizet nem kapni, ioncseréltet meg én nem önteném akkuba, de tegyen mindenki belátása szerint. Kollegámtól kaptam igazi desztillált vizet, konyhai lepárlóval csinálta (ez gyárilag direkt vízlepárlásra készült gép überegészségességtudatos pácienseknek), összehasonlítva a páramentesítő vizével vezetőképességben nincs sok különbség, mindkettő nagyságrendileg jobb volt mint az ioncserélt.
Szia!
"Desztillált vizet nem kapni," Dehogxnem--pálinka/alkohol higitáshoz. Jó ára van! A másik fele igaz -egyetértek;"de tegyen mindenki belátása szerint.".
Nyáron akár 5 liter desztvíz is kifolyik egy klímából , ha elég meleg és párás az idő , de igazad van 300 ért én sem szűrögetném .
Mindenki maga dönti el, mivel teszi tönkre az akkuját. Én nem tennék az akkuba, esővizet, páramentesítő vizét, klíma kondenzvizét és konyhai lepárló vizét sem. Minden "desztillált víz" ami fémmel érintkezik káros az akkura. Az akku sav higított kénsav, ne gondoljátok, hogy desztillált vízzel higítottak. Mindenhol ion cserélt vizet használnak.
A páramentesítőd jó eséllyel a lakásodban van, így van benne némi por, apró hámsejt darabok, és ruha szösz is. Az ioncserélt vizet ajánlja bele még az akkugyártó is, és ezt is rakják bele ők is...de mindenki tegyen saját belátása szerint.
Nem ugrik be a vezetőképesség értéke, amit a gyártott víz tudott, de borzasztóan alacsony volt, elhanyagolható. Többszörösen meghaladta a többi gyártó feltüntetett határértékét, pedig már az is nagyon alacsony volt. Nem vagyok egy nagy kémiás, de a kénsav elektrolitnak is van vezetőképessége...
Akkor sem tetszik az ötlet. Bármi, amit felold a kénsav még ott marad mint szennyeződés, beleértve a biológiai eredetűt is. Át lehet még szűrni, fel lehet újra forralni a biológiai sterilizálásért, de szerintem nem éri meg. Egy pár éves autóakkuhoz jó a pár száz forintos ioncserélt is, akinél meg komoly ólomakku pack van, OPzS páncéllemezes akku mondjuk napelemes rendszerhez vagy DC segédüzemnek, az már százezres-milliós nagyságrend, azzal meg azért nem kísérleteznék. Vasalóba még jó lesz vagy ha valaki a kidobott autóakkukkal szórakozik.
De lehet hogy csak én vagyok OCD-s, hogy autószerelés közben is tízszer kezet mosok és porszívózok, hogy ne szennyezzem be a motor kenési rendszerét. A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2025
Attól hogy a margarinra ráírják hogy egészséges, még nem biztos hogy az, úgy ahogy a disznózsír sem biztos hogy egészségtelen, nem szükségszerű mindent elhinni, a legjobb üzlet ipari hulladékot eladni, hiszen az negatív értékű matéria, jó reklám kell csak, és dől a lé, a többi le van ejtve. Így vagyok az ioncserélt víz-akku kompatibilitással is (Csak mondom, nem állítom. Tervezett elavulást támogatandó jó lesz abba ioncserélt is, olcsóbb is, működik is ameddig kell (értsd garancia időt kifutja), eldobni, venni újat, ez a lényeg.) Desztillált víz mentes mindentől is, ez a tökéletes nem vitás. De ha az nincs, akkor lehet választani ioncserélt vagy lekondenzált és egyéb vizekből.
Az ioncserélt tutira tiszta, a lekondenzált meg kisebb vezetőképességű, egyéb vizek meg akármilyenek. A kérdés költői: melyik ujjamat harapjam meg? Nálam a vezetőképesség "kissebbsége" fontosabb mint a tisztaság akku esetben. Melléteszem igazad van, a kondenzvíz nincs tisztítva, szűrve tehát alapvetően koszosnak tekinthető, de mégis látszatra kb ugyanannyira "koszos" mint bármelyik palackozott víz, nem zavaros, nem színes, nem szagos, ami kosz van benne azt elhanyagolhatónak ítélem akku kérdésnél. Ugyanakkor, ha már gyártásnál is tojtak rá, akkor kár ezen rugózni, be kell ismerni hogy ezesetben győzött a tervezett elavulás és a fogyasztói társadalom. |
Bejelentkezés
Hirdetés |