Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Li-Po - Li-ion akkumulátor és töltője

Témaindító: yokesz, idő: Máj 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   332 / 332
(#) Jonni válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 13:25 /

Igen de ha az új cellákat össze kell kapcsolni oda csak pontheggesztő jó az meg nincs mindenkinek.
(#) uniman válasza Jonni hozzászólására (») Kedd, 13:29 /

"forrfüllel" ...azokra meg lehet forrasztani.
Talán ez a típus van benne: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Kedd, 13:35
(#) Tyutyu007 válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 13:43 /

Köszönöm !!!
(#) Régi motoros válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 21:12 /

Az nem sokat befolyásol. Ha megszakadt, akkor alapból nem vesz semmilyen töltést,
onnantól meg nincs mit tesztelni, go recycle container.
(#) uniman válasza Régi motoros hozzászólására (») Kedd, 21:18 /

De azt vissza is lehet ám pattintani... Ámbár, ha az a típusú cella van benne, amit tippeltem, akkor abban nincs benne ez a védelem.
(#) Régi motoros válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 21:32 /

Igen láttam én is olyan agytrösztöket youtubon, akik ezt csinálják.
Csak azt nem veszik figyelembe (meg úgy látom te sem), hogy az a védelem nem véletlenül "szólalt meg". Pontosan azért, mert a túlhevülés miatt akkora nyomás keletkezett, hogy ki kellett engedni a cellarobbanás elkerülése miatt. Az nem egy kismegszakító, amit vissza lehet kapcsolni.

Ha egyszer kioldott, el kell fogadni, hogy nem javítható. A visszapattintással az a probléma, hogy onnantól kezdve már nem garantálható, hogy ugyanakkor fog kioldani, amikor kell, ha kiold egyáltalán. Ha közben még deformálódik is, borítékolható, hogy bukta a dolog.

Szóval megkérlek, hogy ilyen vissza pattintgatós tippeket lehetőleg ne osztogass másoknak te sem.

Ui.: Szerinted mennyire ép és használható még egy már bizonyítottan felforrt cella?
(A kérdés költői volt, nem szükséges rá válaszolni.)
A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:34
(#) uniman válasza Régi motoros hozzászólására (») 8:29 /

Csak kíváncsiságból pöccintettem vissza a védelmet (hogy meggyőződjek a funkciójáról).
Sokszor viszont meglepett, hogy a fesz tejlesen jó volt...

De vegyük figyelembe, hogy sok cellában nincs is ilyen mechanikai védelem...akkor ott bármi megtörténhet?!
(#) Tyutyu007 válasza uniman hozzászólására (») 8:51 /

Nem szerettem volna "parázs" vitát "kirobbantani" a témában.
Rendeltem bele 4 cellát és majd kiderül ... de úgy látom nincs benne védelem.

A tény az, hogy az akku magától merült le csontra, nem töltés közben hibásodott meg.
Már írtam, hogy 2 akkum van és 2 töltőm, tehát egyértelmű melyik a rossz.
(#) Jonni válasza Tyutyu007 hozzászólására (») 9:39 /

Idézet:
„A tény az, hogy az akku magától merült le csontra, nem töltés közben hibásodott meg.”

Az is elég nagy baj mivel önmagában (ha nincs terhelés) nem szokott csontra lemerülni. Ezek alapján valami zárlatgyanus.
Következő: »»   332 / 332
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem