Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orion se 1025

Témaindító: speki, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   24 / 24
(#) lóri válasza reloop hozzászólására (») Hé, 20:53 /

Szia!

Köszi szépen a segítséget.
0.68V-ot mértem.
Ha leveszem a hangerőt nullára, akkor is sistereg.
A másik tönkrement a bemenet kihúzáskori gerjedéstől.
A számítás úgy jött ki, hogy I=UxR és akkor 35V x 0.5R, az márpedig (csak) nálam 10mA.
Ne kérdezd, hogy miért. Pedig számológépet is használtam, csak rosszul.
Valami fura szám lett, és 10 a -harmadikon.
Igen az erősítése kevésnek tűnik.
A hozzászólás módosítva: Hé, 20:54
(#) reloop válasza lóri hozzászólására (») Hé, 22:40 / 1

A mérésből arra következtetek, hogy a T5,6,7,8 tranzisztorok között akad olyan ami nem jó, vagy rossz lábkiosztással beültetett, esetleg P/N elcserélt példány. A TIP2955, 3055-ből borzalmas példányok keringenek - olvastam egy másik topicban.
Ha az R9, R10 ellenállásokon esik feszültség, akkor T5, T6, ha nem esik, akkor T7, T8 állítja elő a nem kívánt áramot és valószínűleg a sistergés is ebből származik.
A sistergés - melegedés kombó másik megfejtése a gerjedés. Elő a szkópot, annak hiányában pedig figyeld az R13 melegedését.

Abban hajthatatlan vagyok, hogy a feszültség az ellenállás és az áramerősség szorzatával egyenlő.
(#) lóri válasza reloop hozzászólására (») Hé, 22:44 /

Az R13 nem meleg. Most nem sistereg. Valamit összeszed a laptopból, amikor nincs jel/zene. Beállítottam a 10mV-ot, most a diodákon 1.064V van. A tranyók ST gyártmányúak elvileg. A HQ -ból van.
(#) reloop válasza lóri hozzászólására (») Hé, 22:51 /

Nyugalmi áram mérésnél a bemenetet testre kell kötni, vagy beépített állapotban nullára kell venni a hangerőt. A hangszórót pedig le kell választani az erősítőről.
(#) lóri válasza reloop hozzászólására (») Hé, 22:55 /

Úgy történt. Egy órája hallgatom és jónak tűnik. A két 100µF hány voltos legyen? Most 50V-osak vannak bent, de elég nagyok méretre. Lehetne 35V-os?
(#) reloop válasza lóri hozzászólására (») Hé, 23:17 /

A C2 feszültségtűrése nem kritikus, mert pár tíz millivolt az üzemi feszültsége. Akár 6-10 V-os is lehet, ha úgy csinos a panel.
(#) lóri válasza reloop hozzászólására (») Hé, 23:19 /

Rendben.
Köszi minden segítséget.
Ha dobnál egy mail címet, megköszönném.
Valahol elkeveredett.
(#) reloop válasza lóri hozzászólására (») Hé, 23:45 / 1

Kattints a "reloop" nick-névre!
(#) lóri válasza reloop hozzászólására (») Hé, 23:47 /

Köszi. Mindenre én se gondolhatok.
Majd küldök egy rajzocskát.
Köszi mindent.
Jó éjt!
Következő: »»   24 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem