Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Köszi szépen a segítséget. 0.68V-ot mértem. Ha leveszem a hangerőt nullára, akkor is sistereg. A másik tönkrement a bemenet kihúzáskori gerjedéstől. A számítás úgy jött ki, hogy I=UxR és akkor 35V x 0.5R, az márpedig (csak) nálam 10mA. Ne kérdezd, hogy miért. Pedig számológépet is használtam, csak rosszul. ![]() Valami fura szám lett, és 10 a -harmadikon. Igen az erősítése kevésnek tűnik. A hozzászólás módosítva: Hé, 20:54
A mérésből arra következtetek, hogy a T5,6,7,8 tranzisztorok között akad olyan ami nem jó, vagy rossz lábkiosztással beültetett, esetleg P/N elcserélt példány. A TIP2955, 3055-ből borzalmas példányok keringenek - olvastam egy másik topicban.
Ha az R9, R10 ellenállásokon esik feszültség, akkor T5, T6, ha nem esik, akkor T7, T8 állítja elő a nem kívánt áramot és valószínűleg a sistergés is ebből származik. A sistergés - melegedés kombó másik megfejtése a gerjedés. Elő a szkópot, annak hiányában pedig figyeld az R13 melegedését. Abban hajthatatlan vagyok, hogy a feszültség az ellenállás és az áramerősség szorzatával egyenlő.
Az R13 nem meleg. Most nem sistereg. Valamit összeszed a laptopból, amikor nincs jel/zene. Beállítottam a 10mV-ot, most a diodákon 1.064V van. A tranyók ST gyártmányúak elvileg. A HQ -ból van.
Nyugalmi áram mérésnél a bemenetet testre kell kötni, vagy beépített állapotban nullára kell venni a hangerőt. A hangszórót pedig le kell választani az erősítőről.
Úgy történt. Egy órája hallgatom és jónak tűnik. A két 100µF hány voltos legyen? Most 50V-osak vannak bent, de elég nagyok méretre. Lehetne 35V-os?
A C2 feszültségtűrése nem kritikus, mert pár tíz millivolt az üzemi feszültsége. Akár 6-10 V-os is lehet, ha úgy csinos a panel.
Rendben.
Köszi minden segítséget. Ha dobnál egy mail címet, megköszönném. Valahol elkeveredett.
Köszi. Mindenre én se gondolhatok.
![]() Majd küldök egy rajzocskát. Köszi mindent. Jó éjt! |
Bejelentkezés
Hirdetés |