Fórum témák
» Több friss téma |
Le lesz valasztva, most még manualisan , de kesobb elektronika fogja levalasztani.
34400µF 380V-ra töltve az ~2500J
Ezt az energiamennyiséget 16V-ról 5sec alatt betölteni...
5 másodpercig ~31 A. A hatásfok még szóba se került.
![]() De miért 16 V-tal számoltál? A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2025
Ennyit írtam kezdésnek. 2db 7.4V 6000mAh lipo akksi sorba kötve és maxra töltve.
Csak a méretek szemléltetésére: a munkahelyemen csináltak a srácok egy komolyabb egyenirányító+ puffert. A kimenet 260V 1000A volt. ( Inverterek élesztésére használtuk forgógépek helyett.) A kondik kb. 900 db 3300µF 350V-os NSF kondik voltak. ( mint egy hosszúkás uborkásüveg ) Külön szekrényben voltak, a mérete kb 800 x 800 x2200 mm volt. Manapság biztosan meg lehet csinálni sokkal kisebb méretben, de nem 260 V kell, hanem 380, tehát a 350V-os kondi nem lesz elég és nem 3F kell, hanem 34F. Mit akarsz ekkora energiával lelőni?
Üdv!
Sikerült működésre bírnom az invertert. Vasmagnak egy "újabb" sortrafó magot használtam. A csévetestet 3D nyomtatóval nyomtattam. Primer: 6+6 menet - 6x0.5mm huzal sodorva Szekunder: 160 menet - 0.5mm huzal Freki: 30Khz Duty: 47% Áramfelvétel: 330mA Kimenő fesz: 390V A 34400µF-et 5perc alatt tölti fel teljesen (az utolsó 60V-on belassúl a töltés). Indulsi áram: 15A vagy több. (a műszerem ennyit írt) Mellékelem a kapcsolást. Rajzoltam hozzá egy nyáktervet is (persze azért is teszem fel hogy ha láttok rajta hibát akkor átrajzolom).
Elnézést,ha rossz helyen teszem fel a kérdést.
ZTECH 12V-os Pb. akkuhoz (6-DZM-12), invertert keresek, amely 230V-os váltakozó feszültséget adna. Áramszünet esetén használnám laptophoz,vagy okos tel. töltéshez. Létezik-e esetleg gyári is? Köszönöm.
Időközben kaptam választ a Kapcsoló üzemű tápegység oldalon.
Rossz az elképzelés! Ugyanis léteznek szivargyújtóról működő notebook töltők/tápegységek. Ezek típusspecifikusak. Pl. nekem HP-hez van "gyári" (12/24V-os)...
Felesleges többszörösen veszteséggel átalakítgatni az energiát.. A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2025
|
Bejelentkezés
Hirdetés |