Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DC motor/lámpa PWM szabályzása

Témaindító: redcar, idő: Márc 3, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   154 / 154
(#) mr.Cara válasza Massawa hozzászólására (») Jún 14, 2025 /

A VCC-t, és a GND-t külső tápról kell kapnia, vagy ezzel a feszültséggel (ha ez egyáltalán kimenet) kell megvezérelnem az engedélyező bemenetet , és a pwm bemenetet is ?
(#) Massawa válasza mr.Cara hozzászólására (») Jún 14, 2025 /

Ha jol emlékszem, de majd megnézem. A logikai résznek külön táp kell.
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Jún 14, 2025 /

Megnéztem, a motortápbol (24 V ) az Arduino egy stabilizátoron keresztül kapja az 5 Voltot. Minden aktiv BTS bemenet egy NPN tranzisztoron át kapja az Arduino jeleit. A GND közös. a Vss az Arduinobol megy a BTS-re. A GND közös.
(#) zosza18 válasza mr.Cara hozzászólására (») Jún 15, 2025 /

Szia!
Egy rakás ilyen vezérlőt használtam, eddig gond nélkül. Az erősáramú rész adott, az független a vezérléstől. A vezérlés ardu felőli 5V logika. Semmi extra nincs benne.
(#) mr.Cara válasza zosza18 hozzászólására (») Jún 23, 2025 /

Köszi a válaszokat, bár nem szeretném Arduinoról használni, egy mezei 555-tel kialakított pwm és egy dupla kapcsoló a pwm -et, és az engedélyező (előre-hátra menet) bemenet állítására. Akkor az akuról egy 12/5V-os fesz szabályzó után mehet. Bocs a késésért, de összeszedtem valamelyik unokától egy jó kis torokfájásos akármit..., most már megmaradok !
(#) zosza18 válasza mr.Cara hozzászólására (») Jún 24, 2025 /

Igen, ahogy mondod.
Következő: »»   154 / 154
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem