Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Codefon kaputelefon
A te kódfolyamodban az editor számozza a sorokat. De ez nem jó, mert eltérő hosszúságúak lehetnek a sorok. Ezért van a kettőspont után a bytok száma. A te dekódered az első sort nem tudta értelmezni 16 byte hosszan, ezért beírta a hexa kódba (tévesen). Az első sor végén van egy x0D és a 2. sor elején egy x0A. Ez egy árulkodó jel!!! Ez a ASCII-ben a őskövület CR-LF (Carriage Return - Line Feed azaz kocsi vissza (nyomtató fej a kocsi) - soremelés
(Amúgy text editorok - a jobb fajták - megkérdezik hogy a szöveg CR/LF vagy csak sima LF-el mentsék a szöveget. Windows alatt kell a CR/LF, de a linux elmegy mind a kettővel) Így nem kell rendezni (nem is szabad) a forráskódot. Egy esetben kivétel ez: ha az olvasás során a visszakódolja a programod és csak a nyers adatokat kapod meg. De akkor meg az első sorban nem lehet a ":020000040000FA" rész. Mert ez az eeprom írásához szükséges adat. Több eeprom kódot megnézem a saját készletemben, és a 16 FF után van a mesterkód. Ha a saját kódbol törlöd az első 17 byte-ot, akkor megkapod a tiszta hex tartalmat, és a mesterkód is a helyére (x0210) kerül. Huh - jó messze kerültünk a Codefon témától, de a a kód megértéséhez ez elengedhetetlen. ...és igen a mesterkódod: 700426 A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2025
Az olvasóm csak BIN-t tud. Próbáltam egy Colibri nevű programmal is (az ismeri mind a kettőt), de az meg nem jól olvas ki. valamiért. Tehát minden file amit itt fórumon megmutattam, az BIN.
Elvileg az olvasóm BIN file-t csinál (amiről azt hittem, hogy byte pontosan az eeprom tartalma). Viszont az alapján amit írsz (ha jól értelmezem) ez az adatállomány amit belinkeltem valami katyvaszos adatfolyam. A megjelenítést a HxD programmal csináltam, ami itt a fórumon is már előfordult, a kiolvasást-írást pedig az alap ch314a programozóval. Viszont ez a file lett kiírva így ahogy van, és működött.
Messze van igen, de mégiscsak Codefon tartalom ![]() Köszönöm!
Az én file-omba bejelöltem az adat tartalmat piros kerettel. A többi az író-olvasó proginak kell a pontos íráshoz.
Köszönöm mindenkinek!
Végül a legegyszerűbb megoldás maradt, a már megismert mesterkóddal simán átírtam a megváltoztatandó kódokat magáról a készülékről. KódzárakSziasztok!Olyan kérdésem lenne azokhoz akik ismerik a Codefon és DP kódzárakat, hogy beprogramozható úgy valamelyik, hogy egyik kóddal az egyik kaput, másikkal a másik kaput nyissa?
Szia Tony99s!
A vas-on (nyáklemez) csak 1 kapunyitó kimenet van. Részletezd hogy miért van szükséged megkülönböztetett ajtónyitásra! 2 bejárati ajtó egymás mellett és a kód alapján kell eldönteni hogy melyiket nyissa?
Szia!
A terv az lenne, hogy egyik kóddal egy kiskaput nyit, másikkal pedig egy nagykaput. A kiskapuhoz mágneszárat kell nyitni, a nagyhoz pedig csak egy jel kell a kapunyitónak. Én arra gondoltam, hogy a kiskapu megy a mágneszár kimenetre, a nagykapu pedig a relé kimenetre. Nem tudom, hogy beállítható-e úgy, hogy az egyik kóddal a mágneszárat vezérli, másikkal pedig a relét. Nem szükséges, hogy 1 lakáshoz tartozzon a két kód, mivel családi házról van szó. Úgy tudom, hogy funkciókban nem egyforma a DP és a Codefon központ(bár a különbségeket nem ismerem), gondolom a kódzárak között is van különbség, emiatt is kérdezem. Ha az egyikkel esetleg nem megoldható a dolog, akkor talán a másikkal igen.
A Codefon és a DP is 1 db ajtó-kapu-bármi vezérlését tudja megoldani. Ezek a készülékek lakás szemléletűek.
Ilyen megkülönböztetett beléptetési rendszerhez más megoldást kell keresned. Pl.: olyan, ami több olvasót kezel (amik külön egységek) és több eszközt tud nyitni. Az egyik ilyen a CRYPTEX.
Köszönöm a javaslatot és a segítséget, még szétnézek akkor, hogy miket találok.
DP3000 központ zárnyitás hibaSziasztok. Adott egy DP3000 központ, a hibajelenség: az egyik lakásból nem lehet nyitni az ajtót, az adott lakó kódjával viszont nyit a zár. A beszéd oda-vissza működik, csak a lakásból nem lehet nyitni az ajtót. Lakáskészülék csere megvolt, nem használt.Központ-eeprom csereSziasztok!Codefon központokkal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Előre is bocs, ha olyat kérdezek ami itt már volt téma és megválaszolásra került, de aktuálisan nincs kapacitásom végigolvasni a bejegyzéseket. És azért is bocs, ha butaságot kérdezek! Szóval, ha egy Codefon digitális központot cserélünk egy másikra akkor a régi eeprom-ját az újba helyezve az új központtal a régi lakáskódjukat tudják használni a lakók? Előre is köszönöm a segítséget!
Szia,
igen, a régi kódok használhatók, mert mindent az eeprom-ban tárol. Ha proxy-s, akkor a régi proxy-kat is kezeli.
Köszönöm a választ! Sejtettem, hogy így van.
Még egy kérdés. Ha reset/master kódot változtatunk gondolom azt is az eeprom-ba írja. Szóval ha átteszem másik panelba az eeprom-ot akkor célszerű resetelni, hogy az új panel reset kódját tudjam használni később. Jól gondolom? Kicsit pongyolán fogalmaztam, bocs!
a Reset gomb a panelbe égetett mesterkódot írja át az eeprom-ban. Semmi mást nem csinál. Jól gondolod!
Így gondoltam én is, így tartottam logikusnak. Viszont inkább megkérdezem hozzáértőktől ha nem vagyok biztos a dolgomban.
Köszönöm a segítséget! Codefon 111 Kültéri Névtábla SablonSziasztokValakinek lenne szerkezhető formában Codefon 111 méretű kültérihez névtábla sablonja? Ha lenne és elküldi nekem azt Köszönöm
Csatoltam amit én használok.
Automata kaputelefonÜdv!Codefon kaputelefon rendszerhez nincs admin kód, hogy programozni tudjam, ezért a kaputelefont szeretném átalakítani úgy, hogy ha csengetnek automatikusan kinyissa az ajtót. Addig jutottam, hogy talán ilyen vagy hasonló relével lehet megoldani: Songle SRD-12VDC-SL-C. Szeretnék segítséget kérni abban, hogy pontosan mivel és, hogy lehet ezt csinálni, egy kapcsolót is szeretnék hozzá, hogy éjszaka ne nyisson automatán. A hozzászólás módosítva: 3:35
|
Bejelentkezés
Hirdetés |