Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   643 / 644
(#) Inhouse válasza Skori hozzászólására (») Jún 23, 2025 /

Én is cserélgetem, mert most már kell közelre is. Eddig amit testközelből kaptam másoktól tapasztalati beszámolót róla (multis), az inkább negatív olt, mint pozitív. Legutóbb a kollégám csináltatott ilyet. Az egy dolog, hogy 240eFt. Elkértem egy próbára, tudom, nem nekem készült, de azért ránéztem. Brutál torzítás, a monitor egy durva trapéznak látszik. El nem tudom képzelni, hogy ezt én megszoknám.
(#) Laslie válasza Skori hozzászólására (») Jún 23, 2025 /

Én is cserélgetem. Nekem egyszerűen ez nem jön be.
2x futottam neki az ilyen multifokális szemüvegnek, mondták, hogy próbáljam ki, de még szerencse, hogy 1 hónapon belül vissza lehetett cseréltetni fix dioptriásra.
A monitort nézve engem nagyon zavart, hogy torzítja a képet. Mivel a munkám miatt több monitort is használok, ezért általában keveset mozgatom a fejem, inkább a szemem mozog. Na a széleken iszonyatos volt a torzítás. Viszont érdekes, hogy a nejemnek meg bejön ez a szemüveg típus.
(#) HeZ válasza Skori hozzászólására (») Jún 23, 2025 /

Skori ellentéte vagyok: évek óta Zeiss lencsés, titán keretes multifokális szemüveget használok (-4-től -2,5-ig dioptriás), több monitort használva-nézve sem torzít, autóvezetéskor távolba és közelre nézéskor is jó - reggel felveszem, este leteszem. Két szemüveg cserélgetése a szemüvegeknek sem használ és utálom az ezzel járó bajlódást.
Aki bírja a kontaktlencsékkel nyűglődést, az bírni fogja a multifokális szemüveget is.
A 'zasszony például kétféle szemüveget használ, amikből van vagy 6-8 darab mindenfelé, sosem találja-, üti-vágja őket, autóvezetéskor nem látja a műszerfalat, nem tud olvasni nélküle, stb, stb.
(#) Elektro.on válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 24, 2025 /

Idézet:
„Elkértem egy próbára, tudom, nem nekem készült, de azért ránéztem. Brutál torzítás, a monitor egy durva trapéznak látszik.”

Azért mert az ismerősödnek cilinderes lencse kell neked pedig nem.

Itt egy kép, hogy lát az akinek cilinderes szemüvegre van szüksége.

Sajnos a bal szememen nekem is nagy a cilinder , de a dioptria nem nagy.
Ennek ellenére belefutottam egy olyanba, hogy a 4 éve használt szemüvegem már nem volt jó. Ez van, 53 évesen már romlik az ember szeme. Csináltattam újat. Ugyan ott, ugyan úgy multi fokálisat. Nem lett az igazi. Olvasni csak a keret legalján tudok felemelt fejjel. A monitor sem igazán jó. Egy darabig kínlódtam vele. Egeészem most szombatig. Már kellemetlen volt ezért vissza vettem a régit.
Most az tökéletet. Lehet , hogy oda vissza romlik a szemem????
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2025
(#) Inhouse válasza Elektro.on hozzászólására (») Jún 24, 2025 /

Nekem van cilinder valamelyik szememen, de az elkért szemüveg gazdájának nem tudom...
Több olyan ember is megbánta a környezetemben, aki saját magának csináltatta.
Eddig nem kaptam annyi pozitív visszajelzést, hogy vágyat érezzek rá.
(#) uniman hozzászólása Jún 25, 2025 / 2

(#) Udvari Zsombor válasza uniman hozzászólására (») Jún 25, 2025 /

Én a TV2 csatornán követem élőben a tévében és fel is veszem!
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jún 29, 2025 /

2 az 1-ben szerszám

Egy szerszám, ami egy ügyes mozdulattal tud váltani lapos fogó és kombinált fogó között!
Short video
(#) tki válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 29, 2025 /

Laposfogó, kombinált fogó, de ma már inkább rozsdafogó... : -)

Ez meg egy hirdetésből van - nem írom le a poént, mert látszik. Így jár(hat), aki nem fényképet tesz közzé:
(#) Udvari Zsombor válasza tki hozzászólására (») Jún 29, 2025 /

Letöltés nélkül nem tudom megtekinteni a csatolmányodat.
(#) Lacika válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 29, 2025 / 1

Tessék, átkeverve .jpg-be. De milyen böngésző az, ami nem tudja megnyitni a webp-t?
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2025
(#) szs válasza Lacika hozzászólására (») Jún 29, 2025 / 3

Elég sok. Én sem tudtam telefonon megnezni, csak ha letöltöttem volna. Nem töltöttem le.
Az külön érdekesség, ha bedobáltok olyan formátumokat, ami nem szokványos, aztán lemaradizzátok azokat, akik nem rohannak utána.

Nyugodtan fel lehet tölteni jpg, png képeket, milyen az már, ha ez nem megy?
(#) img válasza szs hozzászólására (») Jún 29, 2025 / 2

A *.webp (webpicture) szabványos formátum, csak még új.
(#) tki válasza szs hozzászólására (») Jún 29, 2025 /

A webp és a webm (videó) jobban tömörített és már nagyon elterjedt, 2020. óta támogatják a böngészők és mindenféle programok, website-ok.

Ez nem a böngészőn, hanem a fórummotoron múlt. A melléklet feltöltésénél nem lehet-nem kell megadni, hogy képről van-e szó, így, valószínűleg csupán a kiterjesztés alapján, nem képként illeszti be img taggel, hanem sima hiperlinkként. Egyszer majd nyilván meg lesz oldva, valószínűleg csak egy mozdulat megcsinálni. A megjelenítés már tényleg a böngészőkön, Androidon a webview frisseségén stb. múlik.

Egyébként észrevettem, de lusta voltam megoldani, megjegyeztem legközelebbre mint tanulságot. : -) Nem gondoltam, hogy gond lesz.
(#) szs válasza img hozzászólására (») Jún 29, 2025 / 1

Meg még van egy csomó formatum. Akkor is érdemes mellékletkent olyat tenni, amilyet kér (jpg, png), mert azt azonnal látjuk.
Ha nem silerúl, hát nem. Akkor nem fogjuk látni.
Tudomásulvesszük, hogy nem minden földönfutónak szánták
(#) tki válasza szs hozzászólására (») Jún 29, 2025 /

"WebP is used by 16.8% of all the websites."

Forrás: https://w3techs.com/technologies/details/im-webp
(#) Bakman válasza Lacika hozzászólására (») Jún 29, 2025 /

Nem a böngészővel van a gond, hanem a fórummotorral. Én pl. egyik olyan gépen sem tudom úgy megnézni ezen a fórumon a képet (Win11 naprakész, Win10, Mac OS), mint a jpg vagy png képeket. Ha már a fórummotor így működik, alkalmazkodni kell hozzá.

webp.jpg

(#) Udvari Zsombor válasza Lacika hozzászólására (») Jún 29, 2025 /

@Lacika - A böngésző a legfrissebb Firefox, egyszerűen megjelenítés helyett azonnal a tallózás ablakot hozza elő a letöltéshez ‒ Google képkeresésben még működik, de így direktben már nem.
@Bakman ‒ Rátapintottál a lényegre: hiába támogat a böngésző egy adott fájltípust, ha maga a fórummotor viszont nem.
(#) Bakman válasza tki hozzászólására (») Jún 29, 2025 /

Jól beszólunk a modiknak, hogy intézkedjenek.
(#) tki válasza Bakman hozzászólására (») Jún 29, 2025 /

Már elhatároztam magam, hogy írok nekik, csak vasárnap véletlenül sem akartam...
(#) Lacika válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 29, 2025 /

Csak be kellene állítani...
Mellesleg, ha megnézel egy képet, akkor az nincs is letöltve? De, le van az, csak nincs elmentve, ott van az ideiglenes fájlok között.....
(#) Udvari Zsombor válasza Lacika hozzászólására (») Jún 29, 2025 /

Most megnéztem a beállításoknál, a webp nálam is "Open in Firefox"-ra van állítva, tehát itt a fórumban lehet valami, ami miatt nem működik.
(#) Bakman válasza Lacika hozzászólására (») Jún 29, 2025 /

Ott van a képernyőfotókon (Bővebben: Link), a fórummotor a webp fájlt másként kezeli, mint a jpg-t.
Megnyitja nálam is, külön ablakban és nem felugró képkeretben. Nem a gyorsítótárba tölti a fájlt, hanem a letölésként megadott mappába külön fájlt készít.
(#) bbb válasza Lacika hozzászólására (») Jún 29, 2025 / 1

Ne Zsombit bántsd a fórummotor hiányossága miatt. A fórum nem ismeri fel a webp kiterjesztést képként, mikor csatolva van, ezért nem is kezeli úgy. A böngészők és az oprendszer a letöltött fájlt simán kezelik, nem ezzel van a probléma. Majd az oldal fejlesztői be fogják tenni valamikor az ismert képtípusok közé és akkor megoldódik ez a "probléma", addig pedig rákattint, letölt, megnyit. Az meg édesmindegy, hogy mivel nyitja meg a már letöltött képet.
(#) tki válasza Bakman hozzászólására (») Jún 30, 2025 /

Megírtam a kérést.
(#) MajorosL válasza tki hozzászólására (») Jún 30, 2025 / 14

Kedves Mindenki,

köszönjük az értesítéseket. Teljesen jogos a kérésetek a WEBP támogatással kapcsolatban, így módosítottunk a képfájlok feltöltésének rendszerén.

A mostantól feltöltött webp-knek lesz előnézeti képe, és képként meg lehet jeleníteni. Ettől függetlenül mivel mint üzemeltetők, látjuk a böngésző verziókat, és sajnos látjuk azt is, hogy nagyon-nagyon nem akaródzik a verzió frissítés sok olvasónál, így ettől függetlenül azért még nem érdemes teljesen áttérni rá.

Megértjük azt is, hogy sokan azért nem akarnak frissíteni böngészőt, mert nem tudnak, mert műhely számítógép, régi gép, "cégnél nemszabad" stb. Nagyon szeretnénk ha mindenki friss böngészővel nézné a HE-t, biztonság szempontjából is jobb lenne, de szép lassan azért változik - frissül az olvasók böngésző verziója.

Szerencse, hogy pár évvel ezelőtt a DigiCert SSL törzskulcs globális lejárása miatt sokan frissítésre kényszerültek, mert kb. semmilyen más oldal sem töltődött be, akkor mi fejlesztők pezsgőt bonthattunk volna, egy pillanat alatt megszűntek a 10+ éves böngésző verziók a statisztikából, mert nem bírta sok ember megnyitni a banki oldalt, a híroldalt, stb. Hasznos egyébként hogy azóta a böngészők is szigorúbb frissítésmenetet követelnek meg a felhasználóktól.

Azóta fokozatosan egyre jobb a helyzet. Lehet hogy ott fogunk hamarosan tartani hogy végre az AVIF és HEIC is (ha már említve lett hibajelentésben) megnyitható lesz első körben minden számítógépen mint file, a built-in nézőkével

Köszönjük a visszajelzéseteket, teljesen jogos volt az igény.

Ui: Igen, visszamenőlegesen is a fórumban az összes webp-nek generált a rendszer nézőképet és úgy kezeli, mint ha mindig is így lett volna.
(#) tki válasza MajorosL hozzászólására (») Jún 30, 2025 /

Osztályon felüli kiszolgálás gyorsvonati sebességgel, köszi. : -)
(#) Massawa hozzászólása Júl 12, 2025 /

Világmegmentö

Emberek rábukkantam az emberiség megmentöjére. Feltalálták a telefonba dughato mini hösugárzot, ami egy szunyog- vagy egyébb csipést infravörös sugárzással azonnal gyogyit - legalábbis a leirása meg az ára alapján (cca 30 €).

(#) bbb válasza Massawa hozzászólására (») Júl 12, 2025 / 1

A szúnyog nyálában lévő fehérje 40 °C-on bomlik. Ha a csípés helyét melegíted, akkor elmúlik a duzzanat és a viszketés.

Az már részletkérdés, hogy ezt egy telefonba dugható mini hősugárzóval, vagy hajszárítóval éred el.
(#) Massawa válasza bbb hozzászólására (») Júl 12, 2025 / 1

Én biztos nem fogom kiprobálni, mert már nagyon régen kerülnek a szunyogok…..
Következő: »»   643 / 644
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem