Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
START...hamarosan (online)https://plus.nasa.gov/scheduled-video/axiom-mission-4-launches-to-t...player
Én a TV2 csatornán követem élőben a tévében és fel is veszem!
2 az 1-ben szerszámEgy szerszám, ami egy ügyes mozdulattal tud váltani lapos fogó és kombinált fogó között!![]() → Short video
Letöltés nélkül nem tudom megtekinteni a csatolmányodat.
Tessék, átkeverve .jpg-be. De milyen böngésző az, ami nem tudja megnyitni a webp-t?
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2025
Elég sok. Én sem tudtam telefonon megnezni, csak ha letöltöttem volna. Nem töltöttem le.
Az külön érdekesség, ha bedobáltok olyan formátumokat, ami nem szokványos, aztán lemaradizzátok azokat, akik nem rohannak utána. Nyugodtan fel lehet tölteni jpg, png képeket, milyen az már, ha ez nem megy? A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2025
A *.webp (webpicture) szabványos formátum, csak még új.
Meg még van egy csomó formatum. Akkor is érdemes mellékletkent olyat tenni, amilyet kér (jpg, png), mert azt azonnal látjuk.
Ha nem silerúl, hát nem. Akkor nem fogjuk látni. Tudomásulvesszük, hogy nem minden földönfutónak szánták
Nem a böngészővel van a gond, hanem a fórummotorral. Én pl. egyik olyan gépen sem tudom úgy megnézni ezen a fórumon a képet (Win11 naprakész, Win10, Mac OS), mint a jpg vagy png képeket. Ha már a fórummotor így működik, alkalmazkodni kell hozzá.
@Lacika - A böngésző a legfrissebb Firefox, egyszerűen megjelenítés helyett azonnal a tallózás ablakot hozza elő a letöltéshez ‒ Google képkeresésben még működik, de így direktben már nem.
@Bakman ‒ Rátapintottál a lényegre: hiába támogat a böngésző egy adott fájltípust, ha maga a fórummotor viszont nem.
Jól beszólunk a modiknak, hogy intézkedjenek.
Csak be kellene állítani...
Mellesleg, ha megnézel egy képet, akkor az nincs is letöltve? De, le van az, csak nincs elmentve, ott van az ideiglenes fájlok között.....
Most megnéztem a beállításoknál, a webp nálam is "Open in Firefox"-ra van állítva, tehát itt a fórumban lehet valami, ami miatt nem működik.
Ott van a képernyőfotókon (Bővebben: Link), a fórummotor a webp fájlt másként kezeli, mint a jpg-t.
Megnyitja nálam is, külön ablakban és nem felugró képkeretben. Nem a gyorsítótárba tölti a fájlt, hanem a letölésként megadott mappába külön fájlt készít.
Ne Zsombit bántsd a fórummotor hiányossága miatt. A fórum nem ismeri fel a webp kiterjesztést képként, mikor csatolva van, ezért nem is kezeli úgy. A böngészők és az oprendszer a letöltött fájlt simán kezelik, nem ezzel van a probléma. Majd az oldal fejlesztői be fogják tenni valamikor az ismert képtípusok közé és akkor megoldódik ez a "probléma", addig pedig rákattint, letölt, megnyit. Az meg édesmindegy, hogy mivel nyitja meg a már letöltött képet.
Kedves Mindenki,
köszönjük az értesítéseket. Teljesen jogos a kérésetek a WEBP támogatással kapcsolatban, így módosítottunk a képfájlok feltöltésének rendszerén. A mostantól feltöltött webp-knek lesz előnézeti képe, és képként meg lehet jeleníteni. Ettől függetlenül mivel mint üzemeltetők, látjuk a böngésző verziókat, és sajnos látjuk azt is, hogy nagyon-nagyon nem akaródzik a verzió frissítés sok olvasónál, így ettől függetlenül azért még nem érdemes teljesen áttérni rá. Megértjük azt is, hogy sokan azért nem akarnak frissíteni böngészőt, mert nem tudnak, mert műhely számítógép, régi gép, "cégnél nemszabad" stb. Nagyon szeretnénk ha mindenki friss böngészővel nézné a HE-t, biztonság szempontjából is jobb lenne, de szép lassan azért változik - frissül az olvasók böngésző verziója. Szerencse, hogy pár évvel ezelőtt a DigiCert SSL törzskulcs globális lejárása miatt sokan frissítésre kényszerültek, mert kb. semmilyen más oldal sem töltődött be, akkor mi fejlesztők pezsgőt bonthattunk volna, egy pillanat alatt megszűntek a 10+ éves böngésző verziók a statisztikából, mert nem bírta sok ember megnyitni a banki oldalt, a híroldalt, stb. Hasznos egyébként hogy azóta a böngészők is szigorúbb frissítésmenetet követelnek meg a felhasználóktól. Azóta fokozatosan egyre jobb a helyzet. Lehet hogy ott fogunk hamarosan tartani hogy végre az AVIF és HEIC is (ha már említve lett hibajelentésben) megnyitható lesz első körben minden számítógépen mint file, a built-in nézőkével ![]() Köszönjük a visszajelzéseteket, teljesen jogos volt az igény. Ui: Igen, visszamenőlegesen is a fórumban az összes webp-nek generált a rendszer nézőképet és úgy kezeli, mint ha mindig is így lett volna. VilágmegmentöEmberek rábukkantam az emberiség megmentöjére. Feltalálták a telefonba dughato mini hösugárzot, ami egy szunyog- vagy egyébb csipést infravörös sugárzással azonnal gyogyit - legalábbis a leirása meg az ára alapján (cca 30 €).![]() ![]()
A szúnyog nyálában lévő fehérje 40 °C-on bomlik. Ha a csípés helyét melegíted, akkor elmúlik a duzzanat és a viszketés.
Az már részletkérdés, hogy ezt egy telefonba dugható mini hősugárzóval, vagy hajszárítóval éred el.
Én biztos nem fogom kiprobálni, mert már nagyon régen kerülnek a szunyogok…..
Valamelyik orvosi rendelőben lévő folyóiratban láttam és megmaradt. De gondolom gugli is ad találatot.
Megkérdeztem chatgpt-t, hogy mit mesél a témáról, mert nem emlékszem konkrétan hol olvastam a dologról.
A beszélgetés itt található: Link Viszont az biztos, hogy amikor kipróbáltam, hogy forró vízzel "égettem" a csípéseket a lábamon, akkor nagyon hamar elmúlt a viszkető érzés A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2025
Gondolom aki az UFO-s dolgokat követi az már hallott arról hogy néhány évvel ezelőtt egy komoly kongresszusi összejövetelt tartottak az USA-ban. A felszólalók (szemtanúk) között jeles személyiségek, a hadi tengerészet magas rangú tisztjei szólaltak fel. Egyikük azt mondta. Szerinte az idegenek egy 4. térdimenzióból jönnek, hiszen egy szempillantás alatt képesek a radar képről eltűnni. Nem hagyott nyugodni a gondolat. Feltettem a következő kérdést a ChatGPT-nek:
Szia! Mit gondolsz a 4. tér dimenzióról ? Létezik ? Hogy kell ezt elképzelni ? A válasza nagyon hosszú. Ettől megkíméllek benneteket. Azonban, ami megragadott az az alábbi: B. „Flatland” hasonlat: A 2D-s világ lakói (pl. egy lapos papírlény) nem érzékeli a 3. dimenziót. Hasonlóan, mi sem érzékeljük a 4. dimenziót – de ha lenne, az ott lévő lények „áttűnhetnének” a mi világunkon. ? 4. Mi lenne, ha lenne? Ha létezne valódi 4. térdimenzió, akkor: Egy lény "kikerülhetné" a falakat, mert elmozdulhatna abba az irányba, amit mi nem látunk. Képes lenne belülről kifordítani egy 3D tárgyat (pl. kesztyű balról jobbra). Egy 4D lény minden részünket egyszerre látná – kívül-belül. The Tesseract Idézet: „Egy lény "kikerülhetné" a falakat,...” Szerintem ezt a börtönben a rabok néha gyakorolják. Idézet: „A 2D-s világ lakói (pl. egy lapos papírlény) nem érzékeli a 3. dimenziót.” Nekem erről azonnal Mézga Aladár különös kalandjai - Második dimenzió c. epizódja jutott az eszembe!
Nekem erről az Alfa holdbázis jut az eszembe, Martin Landau-val.
Ott egy részben a fázós csávó az atomrektoban melegítette a kezét.
Ez az epizód nekem "nincs meg".
Annyira viszont nem fázik a kezem, hogy bepróbálkozzak ezzel a fajta melegítéssel itt nálunk! ![]() (Mondjuk nem is nagyon férnék oda, bár néha mi is megfordulunk melegebb helyeken.)
Ez az volt, amikor folyamatosan vacogott a srác, és a legénységi konyhában megfagyott a kezében kávé.
Amikor egy 3D-s tárgy, az egyszerűség kedvéért egy gömb átmegy a 2D-s világon, az kb. úgy történik meg, hogy megjelenik egy pont, ami egyre nagyobb méretű kör lesz, majd csökken egy ponttá és eltűnik. Egy 4D-s "gömb" ugyanígy a mi 3D-s világunkban először egy pont lenne, majd egyre növekvő méretű gömb, ami azután csökken és eltűnik.
A "szempillantás alatt eltűnik" abban az esetben történne meg, ha a 4D-s tárgynak a 4. dimenzióban sokkal kisebb a kiterjedése. A 2D világban ezt pl. egy 3D lencse tudná megcsinálni, ha a tengely merőleges a 2D-s világra, mert adott sebességgel mozogva ekkor tudná a legrövidebb idő alatt a legnagyobb méretváltozást produkálni. Viszont a fénysebesség valószínűleg minden dimenzióban ugyanolyan korlát... Valamint egy fizikai tárgy gyorsításához mindenképpen energia szükséges - nagyobb tömegűhöz és/vagy nagyobb gyorsuláshoz több! Tehát az "eltűnik" és a "hihetetlen sebességgel halad" ezzel nem igazán magyarázható... A "kikerüli a falat" nem azt jelenti, hogy átmegy rajta, hanem azt, hogy kilép a mi 3D-s világunkból, és visszatér hozzánk a fal túlsó oldalán. Egy papírlapon lévő vonal egyik oldaláról egy ceruzával úgy tudunk átkerülni a másik oldalra, ha közben felemeljük a ceruza hegyét a papírról, vagyis elhagyjuk azt a síkot. A "radarról eltűnni" kérdést másképpen is meg lehet oldani/magyarázni, és ez már elektronika kérdése... Pár hónappal ezelőtt volt egy incidens, amikor egy azonosítatlan repülő objektum a Fekete-tenger felől behatolt Románia légterébe (4 vadászgép üldözte / kereste), majd hirtelen eltűnt a radarról. A sebessége és a mérete alapján lehetett egy kisebb repülőgép vagy rakéta, de az eltűnés környékén nem találtak sem leszállásra, sem robbanásra utaló nyomokat. Erre van egy lehetséges magyarázatom: Maga az objektum jóval kisebb volt, mint amit a radar észlelhetett volna, azonban volt benne egy aktív radar-visszhangot keltő eszköz. Amikor ezt kikapcsolták, eltűnt a radarról. Aktív radar-visszhangot keltő eszköz = észleli a radarjelet, amire a megfelelő intenzitású / fázisú / kódolású / stb... jelet produkálja. Feltehető a kérdés, hogy mire lenne jó ez? Mindenki azt akarja, hogy ne látszódjon a radaron a repülője, rakétája! De ha kiküldesz egy ilyet, akkor arra kiküldi az ellenség a repülőit, elhárító-rakétáit. Amikor megbizonyosodsz róla, hogy azok már a levegőben vannak, akkor kikapcsolod és gyorsan eltünteted a környékről. Az ellenség elpazarol egy csomó üzemanyagot, rakétát, miközben te egy többször felhasználható egységet alkalmaztál töredék költséggel. Vagy kilősz 10 igazi rakétát, és mellé 50 ilyen "csalirakétát". Az ellenség döntse el, hogy melyikre lő... Természetesen egy ilyen "aktív radar-visszhangot keltő eszköz" nagyon bonyolult lenne... Nem tudom, hogy létezik-e már, vagy hogy a jelenlegi technikával megvalósítható-e. Precíz számítások, pontosan beállítható radarjel, mindez nagyon gyorsan... Ráadásul valószínűleg több ilyennek kellene működnie egy eszközben szimultán, hiszen több irányból is radarozhatják egyszerre. A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2025
Egy radar nem csak hasznos hanem rengeteg zavaró jelet is vesz, eleve a sugárzásból adódóan is, nem véletlen kell rá pl. oldalszirom elnyomó antenna stb, szóval nem képes a tér minden egyes pontján ugyanolyan mértékben érzékelni a célt.
De ehhez a dologhoz (hogy pici dolog látszódjon) nem kell semmiféle hókuszpókusz meg kódolt jel reprodukálása. Elég egyetlen lemez lap (mint egy függőleges vezérsík) amit kinyit és már ott is a visszaverő felület. Ha vicces kedvedben vagy, felengedsz egy jó nagy ballont amire kötsz egy kartonlapot amit előtte bevontál alufóliával. |
Bejelentkezés
Hirdetés |