Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1168 / 1171
(#) Lacika válasza VIM hozzászólására (») Júl 4, 2025 /

Nem írtad, de bluetooth vagy drótos? A BT-nál szokott előfordulni, hogy az elalváskapcsoló túl rövid időre van állítva.
(#) VIM válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 4, 2025 /

Már mindent is megpróbáltam de nem az általad felvetett lehetőség a megoldás. Felmentem a Dell oldalára és ott kiderült, hogy van némi hiányosság a mondhatni frissen vásárolt laptop szoftverei között, még a biosban is talált. Most ezeket letöltve és instalálva, újra indítva most tesztelem a hang részt, hogy előfordul e ismételten ez a hang mizéria. Minden esetre köszönöm a felvetést és ha a mai nap folyamán nem jön elő a probléma akkor azért ha előjön akkor pedig azért jelzek vissza.
(#) VIM válasza Lacika hozzászólására (») Júl 4, 2025 /

Szia! Drótos, négy érintkezős jack dugós. Azt vetette fel valahol valaki ezzel kapcsolatban, hogy a gép szoftvere (audió chip) lehet, hogy nem tudja megkülönböztetni az eszköz ki és bemeneti részét egymáshoz képest.
(#) Lacika válasza VIM hozzászólására (») Júl 4, 2025 /

De a gépen is négy érintkezős jack aljzat van, nem csak három? Ez most mikrofonos? Nem lehetséges, hogy túl lett terhelve az audio kimenet ezáltal, túlmelegszik és lekapcsol a védelem?
(#) img válasza VIM hozzászólására (») Júl 4, 2025 /

Szia! Általában a reklámszűrés okozza.
(#) VIM válasza img hozzászólására (») Júl 4, 2025 /

Szia! Ha ráteszem az egeret a kiszemelt videóra, hogy belehallgathassak és feloldom a némítást akkor nincs reklám kontroll alatt a videó. Most éppen ahogy váltottam a fórumra majd vissza a YT-ra már megint előjött a probléma, nem szól, nincs hang. Azt vettem észre, hogy mint ha önállósítaná magát a hang része a gépnek. a térbeli hang kikapcsol és ha átállítom Windows Sonic akármire akkor lesz hang. ... de miért megy el vagy állítódik át?
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2025
(#) img válasza VIM hozzászólására (») Júl 4, 2025 /

Most ugrik be (de ne legyen igazam): egyszer egy ismerősöm olyan zsarolóvírust szedett össze ami azzal foglalta le hogy elment a Youtube hangja. Aztán amíg arra fókuszált, hogy azt helyrehozza, a vírus a háttérben letitkosította mindenét. Ennek elég kicsi az esélye, de azért nézz körül a gépen!
(#) cua válasza VIM hozzászólására (») Júl 5, 2025 /

Ezt en is tapasztaltam a napokban de nem jottem ra mi lehet a baja.
Youtube premium elofzetesem van (nincs reklam) es egy M1Pro-s MacBook Pro-n hasznalom.
(#) xxxyyy válasza VIM hozzászólására (») Júl 5, 2025 /

Másik böngészővel is kipróbáltad és ugyanúgy viselkedik?

Másik headsetet is tudtál próbálni vagy mit csinál a gép a belső hangszórókon? Nekem a telefonos vezetékes headsetek nem tűntek kompatibilisnek egymással, így szerintem nem egy szabványt követnek.
(#) VIM válasza cua hozzászólására (») Júl 5, 2025 /

Szia! Már azt hittem egyedül vagyok ezzel problémával. Van egy másik aprócska szösszenete is a YT-nak, hogy van mikor rákattintok egy következő videóra és kidob, vissza a Google kezdő oldalára. No ekkor mi van? Nem túl sűrűn fordul elő ilyen de volt már egy párszor és ugye az algoritmus nem az új leosztást fog feldobni a következő YT megnyitásnál. Nekem úgy tűnik mint ha központilag lenne belenyúlva és tartalom függő nézettséghez köthető. Mondom ezt annak kapcsán, hogy a mostani "helyzet"-et elemző néhány ember elemzését szoktam meghallgatni ... nem sorolnám.
(#) img válasza VIM hozzászólására (») Júl 5, 2025 /

"Ha hallgatok egy beszélgetést de megállítom majd később elindítom az már nem biztos, hogy lesz hangja. A head sett az Samsung telefonhoz használatos darab. A hang chipjével lenne probléma, hogy nem tudja beazonosítani a csatlakoztatott head settet?"

Ha a headset-et hol igen, hol nem tudja azonosítani az vagy hardveres (érintkezési, ill. kábel) hiba vagy pedig a Windows hülyesége, így ha más nem segít akkor tiszta telepítéssel újratelepíteném.
(#) VIM válasza xxxyyy hozzászólására (») Júl 5, 2025 /

Szia! A böngészőt azért váltsak, hogy legyen hang? Azt megette a fene! Akkor inkább mellőzöm vagy megvárom amíg az algoritmus engedi.
(#) Lacika válasza VIM hozzászólására (») Júl 5, 2025 /

Hogy a szoftver hibát kizárjuk, próbáld ki live Linux alatt, például Linuxmint. Letöltöd az ISO-t, kiírod usb kulcsra, bebotolsz róla. A kiíráshoz használhatod például az etchert. https://etcher.balena.io/#download-etcher , vagy barmi mást ami tud live rendszert kiírni.
(#) VIM válasza img hozzászólására (») Júl 5, 2025 /

Amit említettem is, hogy a gép honlapjára felmentem és az ott leellenőrzött szoftver hiányosságokat pótolva is előfordult a probléma. Win 11 van a gépen, jogtiszta és garancia is van mivel nem régen lett véve. Ettől eltekintve nem szaladnék mindjárt a vevőszolgálatra ahol szintén csak néznének rám propán-bután, hogy miről beszélek. Ami a védelmet illeti az egy modem, két router és a gép windows defendere. Ha ezen keresztül bejön valami akkor azt megérdemli a rendszer. Hozzá kell tennem, hogy eleddig mióta számítógép van a háznál nem volt szükség vírusvédelemre és nem volt fertőzött egyik gép sem (sem asztali sem laptop).
(#) VIM válasza Lacika hozzászólására (») Júl 5, 2025 /

Ez lehet egy jó kérdés! A gép az tudja kezelni oda-vissza és ki is próbáltam amikor a tesztet futtattam de amikor a "javításra" került sor (a win részéről) a teszt hangot nem lehetett hallani. Ha kikapcsolnám a mikrofont a szoftverben, hogy az némítva legyen azt ki fogom próbálni, mert lehet, hogy a hangalapú felismerésnek lehet hozzá köze (vagy nem) de ezt nem használom sehol sem nem chatelek sosem csak esetleg telefonon keresztül a "messzin."

En most frissitettem a bongeszot (Version 138.0.7204.93, arm64) megnezem mit csinal a kovetkezo napokban.
(#) VIM válasza Lacika hozzászólására (») Júl 5, 2025 /

Ettől fényévekre vagyok és ennyire azért nem fontos az a hang, hogy belekontárkodjak egy jó gépbe. Az is elő fordulhat, hogy nem sűrűn futnak bele mások ebbe hibába, mert a többség az telefonon keresztül használja ezt a médiát és az pedig androidos rendszer.

Jutott eszembe .... reklámblokkolóóó! Hát azt használom. Szerintem meg is vagyunk. A YT nagyon nem szereti ezt a mellőzést. Azok az elemzések amiket néha meghallgatok azokon a csatornákon van bekapcsolható reklámmentesítő. Lehet, hogy itt lesz a kutya elásva?
(#) Lacika válasza VIM hozzászólására (») Júl 5, 2025 /

Nincs belekontárkodás a gépbe, az usb-ről fog futni a linux, mintha egy külső merevlemez lenne. A gépen az op rendszer észre sem fogja venni hogy ott volt ...

Nálam ez van fenn: "Verzió: 138.0.7204.97 (Hivatalos verzió) (64 bites)"

AdBlock nekem is van de szerintem a Youtube-on ki van kapcsolva (van elofizetesem, nincs reklam). Azert megnezem.
(#) Lacika válasza cua hozzászólására (») Júl 5, 2025 /

Ne adblockot használjatok, hanem ublockorigin-t. Ez még nem pakktált le egyenlőre senkivel.

Örülök, hogy végre neked is feltűnt mert a reklámblokkolót írtam első az javaslatomként.
(#) xxxyyy válasza VIM hozzászólására (») Júl 5, 2025 1 /

Nem azt javasoltam, hogy böngészőt váltsál, hanem arra utaltam, hogy webes problémák okainak feltárásában sokszor segít ha egy másik böngészővel is tesztelünk.
(#) SzervízMacska válasza VIM hozzászólására (») Júl 5, 2025 /

Eléggé átalakultak a youtube-ozási szokások. Régen valóban többségben voltak a telefonos nézők, de ma már nem. És abban sem vagyok biztos, hogy ebből mennyi az android…

Nálam néha az fordul elő, ha telefonról küldöm át a videót tv-re, hogy hang jön, de a kép fekete marad.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2025

IMG_1958.jpeg

(#) VIM válasza img hozzászólására (») Júl 5, 2025 /

Erre írtam is, hogy amit meg sem nyitok videót annak miért nincs hangja, hiszen abban az esetben még nincs vagy már fut is a blokkoló? Van olyan videó amit végig lehet nézni és hallgatni anélkül, hogy megnyitnám és nem kell a reklámokkal bajlódni de a kép az marad abban a kis méretben végig. Mindegy, csak kíváncsi voltam, hogy van e erre valami egyértelmű válasz, hogy mi okozhatja vagy miben keresendő az ok. Akkor ezt megbeszéltük.
Köszönöm mindenkinek aki segített nekem ebben a hang ügyben!

Ennyire sajnos nem ismerem a reklámblokkolók működését.
(#) Gombszem válasza VIM hozzászólására (») Júl 7, 2025 /

Használj uBlock Origin reklámblokkolót. Ez bevált. Többet kipróbáztam, de ez jól véd, és nincs vele gond. A Youtube reklám nyomulása ellen is véd.
A többivel mind volt valami baj.
(#) uniman válasza Gombszem hozzászólására (») Júl 7, 2025 /

Ezzel is valami probléma lehet... Bővebben: Link
(#) tomi1990120 válasza VIM hozzászólására (») Júl 7, 2025 /

Esetleg próbáld ki a Brave böngészőt,abban beépített reklámblokkoló van minden oldalon blokkolja a reklámot youtubon is.
Következő: »»   1168 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem