Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   591 / 592
(#) lacek29 hozzászólása Júl 4, 2025 /

Tekeredett ajtógumi

Sziasztok.Elöltöltős mosógépnél mi okozhatta ezt a hibát?Olyan mintha meglenne tekeredve az egész üstszálygumi.Zanussi a típiusa.

mosógép.jpg

(#) VIM válasza lacek29 hozzászólására (») Júl 4, 2025 /

Szia! Mozgasd már meg az üstöt, hogy mekkorát "kottyan" le-fel irányban.
(#) még1MbR válasza lacek29 hozzászólására (») Júl 4, 2025 / 2

Leszakadt az egész esetleg?
(#) Dino71 válasza lacek29 hozzászólására (») Júl 4, 2025 / 1

Eltörött a dobcsillag és ahogy beleér az üstszájgumiba eltekeri. Kuka az egész ;(
(#) lacek29 válasza lacek29 hozzászólására (») Júl 4, 2025 /

Megvan a baj......valóban a dobcsillag elrohadt és leszakadt a dob ...természetesen az üst nem szétszedhetö .....ennek annyi
(#) sany válasza lacek29 hozzászólására (») Júl 4, 2025 /

Az örök élet plusz egy nap.
(#) VIM válasza lacek29 hozzászólására (») Júl 5, 2025 /

Milyen típusú mosószer használatos a gépben?
(#) Lali24 hozzászólása Júl 10, 2025 /

Nem indul el a gép

Sziasztok! Adott egy Indesit my time mosógép, probléma az lenne vele, hogy ha rá van csatlakoztatva a motor akkor, nem indul el egy program sem. Ha le húzom akkor elindul a program engedi be vizet, és ki is pumpálja. Ha asztalon indítom a motort, tökéletesen működik! Szerintetek merre keressem hibát? Köszönöm!
(#) tibec válasza Lali24 hozzászólására (») Júl 10, 2025 /

Szia!
A vezérlőpanelon ellenőrizd a motor reléjét. Elképzelhető, hogy nem kap áramot a motor.
(#) Lali24 válasza tibec hozzászólására (») Júl 13, 2025 /

Szia! Köszönöm a tippet. Motor csere után tökéletesen működik!
(#) spacecat hozzászólása Júl 15, 2025 /

LG mosógép dobja ugrik

Sziasztok.
Nem találtam jobb fórumot, és úgy látom ez még aktív és segítőkészek is a userek.
Használtan vettem egy LG F12B8ND1 gépet, ami ott kipróbálásnál tök jól működött. Aztán lehet a szállításnál történt vele valami, mert most használtam volna először és észrevettem, hogy "ugrik" a dob ruhákkal, és üresen is. Addig hagytam csak menni, míg levideóztam. Méret miatt ide nem tudom csatolni, de feltöltöttem ide:
https://app.filemail.com/d/bnsislmwjfnhmlj
Szerintetek mi lehet a gond? Kézzel probléma nélkül, szépen forog a dob.
Köszi, ha segítetetek.
(#) Gafly válasza spacecat hozzászólására (») Júl 15, 2025 /

Idézet:
„Nem találtam jobb fórumot, és úgy látom ez még aktív és segítőkészek is a userek.”

Köszönjük.
(#) nagym6 hozzászólása Júl 15, 2025 /

Centrifuga nem indul

Sziasztok.
Indesit BTW S50400 új most beüzemelt mosógép centrifuga nem megy. Mosások végigmennek, utána áll benne a víz, és nem volt centrifuga. Van csak szivattyúzás és centrifuga 20 perces üzemmód, ott elindul a visszaszámlálás 20 percről, 18 percnél végleg megáll, nincs centrifuga. Tudom garancia, de hátha én rontok valamit. Hibaüzenet nincs. Pontos vízszintben van. Leírása szerint ilyen esetnél a ruhatömeg kiegyensúlyozatlan, de kb. azonos ruháknál mit lehet vele tenni, úgyis összekeveri a szerencsétlenje. Mit tegyek?
Köszönöm.
(#) Dino71 válasza spacecat hozzászólására (») Júl 15, 2025 / 1

Szia! Vid vissza az eladónak! Totálkáros csapágyas és lehet a dobcsillag is törött. Ezért adták el. Ez nem a szállítástól sérült.
(#) tibec válasza Gafly hozzászólására (») Júl 15, 2025 /

Szia! Nézd meg a motort külön. Lehet, hogy az csapágyas. Amikor áramot kap, a forgórész megfeszül, hozzáér az állórészhez, ezért nem tud foroni. Természetesen szabadon forog, de, szerintem már akkor is lehet hangja. Nem biztos, hogy ez a gond. Viszont, ha a dobcsillag törött, akkor szabadon sem forog "simán". Azt úgy tudod ellenőrizni, hogy megfogod a dob alsó és felső peremét és le-föl megmozgatod. Ha billeg, (akármilyen kicsit is) akkor valóban törött lehet a dobcsillag. Ha annyira rosszak lennének a csapágyak, akkor annak már komoly zörgő, daráló hangja lenne a kézi forgatáskor is. Szerintem a motor szorul meg.
(#) tibec válasza Dino71 hozzászólására (») Júl 15, 2025 / 1

Szia! Feltehetően rossz a szivattyú, nem nyomja ki a vizet, ezért centrifugázni sem tud. De, ha új a gép, akkor ezt garanciában megjavítják, vagy, esetleg cserélik a gépet.
(#) nagym6 válasza tibec hozzászólására (») Júl 15, 2025 /

Szia. Gondolom nekem írtad. Szivattyú megy, azaz víz megy ki. A centrifuga hiányában ruhából kifolyó víz látszott úgy, mintha benne maradt volna a víz.
Köszi.
(#) Dino71 válasza Dino71 hozzászólására (») Júl 16, 2025 /

Ha ez egy LG gép akkor DD motor van benne. Az is lehet,hogy a forgó mágnes lelazult, vagy egy mágnes leesett. És annak is lehet csúnya hangja és beszorulhat. És azért ugrik meg a fordulat aztán leszabályoz az elektronika.
(#) bitmixer hozzászólása Júl 16, 2025 /

Hogy kell kiszabadítani?

Sziasztok!
Próbálok ürítőszivattyút cserélni ezen a gépen. Már mindent kicsavartam, ami adta magát, de még mindig nem tudom szinte megmozdítani sem a szivattyú szerelvényét. Létezik, hogy az oldallapot, vagy neadjisten az előlapot is le kell ehhez szedni?
Valahol valami pöcök lehet még, ami nem enged?
Kösz előre is, ha van valamilyen tanácsotok.
Ja, Bosch WAN28260BY/03
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2025
(#) moltam válasza bitmixer hozzászólására (») Júl 16, 2025 /

Nekem bajonettzárasnak tűnik. Bővebben: Link Bár biztosan van itt aki javított ilyet, lehet hogy tévúton vagyok.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2025
(#) bitmixer válasza moltam hozzászólására (») Júl 16, 2025 /

Kösz, közben sikerült kiszednem az egész szerelvényt, nem csak magát a motort. Valóban ilyen az enyém is. Kár, hogy - a kompatibilitási lista alapos ellenőrzése ellenére - nem ilyet kaptam a boltban. Most vagy vadászok egy tényleg megfelelőt, vagy összehebregálom valahogy a vásárolttal.
... hogy mennyi gond van örökké ezekkel a verziókkal, tele van már a zsákom. Nemrég az autómon cseréltettem vezérlés-szetet. Hát azért ott még a szaki is mellényúlt, az egyik görgő nem lett jó elsőre.
(#) bitmixer válasza bitmixer hozzászólására (») Júl 16, 2025 / 1

Megint haladtam egy kicsit, szétszedtem a motort, és ilyen látvány fogadott. Hogy honnan gyűlhetett össze ez a rengeteg vasiszap, el sem tudom képzelni. Kitisztítottam, összeszereltem, próbából megfuttattam az asztalon, szépen pörög, semmi hangja.
Lehet, hogy ezzel meg is gyógyítottam?
(#) Gafly válasza bitmixer hozzászólására (») Júl 16, 2025 /

Szerintem a motort megjavítottad, de keresd meg azt is, hogy mi darálódik...
(#) Andralin hozzászólása Júl 20, 2025 /

Kifolyó dugulása férgek miatt

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni egy nagyon furcsa és meglepő probléma miatt.
A Whirlpool AWO 6526 típusú mosógépen nem volt használva kb. 2 hétig, ez alatt nyitott ajtóval és adagolóval állt (ahogy minidg szokott lenni). Az állás előtti utolsó mosásnál épp törölözőket mostam 90 fokon, ha ez számít valamit.

Az állás utáni első mosás során leállt a program szivattyú hibával. Szokás szerint kiszedtem a szivattyú szűrőt, kitakarítottam, nem volt különösen szennyezett. Ujjaimmal benyúlva leellenőriztem, hogy a szivattyú lapátjai könnyedén elfordulnak, nincs megszorulva. Újraindítás után megint leállt szivattyú hibával.
Ekkor a kifolyócsövet lecsatlakoztattam a mosdó szifonjáról és beletettem a kádba, nem-e a szifonnál van dugulás. Újraindításkor döbbenetes, undorító dolgot láttam a kádban. A kifolyócső végéből csordogált csak a víz, jött belőle, de nagyon lassan. És közben tömegesen mosott ki férgeket a víz! Leginkább földigilisztára emlékeztető, csak sokkal vékonyabb férgek tömkelege jött a csordogáló vízzel! Csináltam róluk egy fotót is, amit csatoltam.

Jól sejtem, hogy elszaporodhattak a gépben ezek a férgek és most eltömítik a lefolyót? De hogy történhet ilyen? Mennyire lehetnek ezek veszélyesek az emberre? Látszólag a kifolyt férgek mind élettelenek voltak. Ez megszokott dolog, más mosógépekben is előfordul, hogy ilyen férgek tenyésznek ki benne?

Segítséget kérnék, hogy most mit tegyek.
Mivel szivattyúzáskor a víz azért csordogál, így újraindítgattam többször is a programot a Start gombbal, amikor hibára futott szivattyúhibát jelezve. Ilyenkor onnan folytatja, ahol abbamaradt. Kb. 6 újraindítás során már képes volt az összes vizet leereszteni és rendben leállt végül a program.

Hogy takarítsam most ki ezeket a férgeket? Esetleg van valami olyan vegyszer, amit beletöltenék egy 90 fokos programmal és feloldaná őket? Meg lehet ezt úszni valahogy szétszerelés nélkül, érdemes lehet kísérletezni valamivel?

féreg.jpg

(#) Horvath65 hozzászólása Júl 21, 2025 /

Panasonic mosógép

Üdvözlöm a csapatott! egy Panasonic NA107VCS mosógép, bármelyik program indításakor morog mint, ha indulna a program. A vizet beszívja de nagyon minimálisat, majd elkezdett visszaszámlálni, de csak 13-ig jutott el. Itt nem ment tovább. A "rapid" programon produkálta ezt. A probléma úgy kezdődött, hogy a quick programra lett berakva egy adag, "elvileg" kimosta, de nem centrifugálta ki. A párom arra ment be a géphez, hogy többször is hármat csipogott az END feliratnál ahol normál esetben egyszer ötöt szokott. Utána próbálta a centrifugálást és a leeresztő programot, ugyanazt produkálta amit a rapid programnál. A szűrő kilett takarítva, volt benne egy kis medálszerűség ami egy kis zsinóron lógott, de nem érte el a szivattyút. Merre induljak a hiba keresésben?
(#) Josi777 válasza Andralin hozzászólására (») Júl 22, 2025 /

Szinte semmi nem derül ki a kérdéssel kapcsolatban a lényegről. Milyen környezetben van a készülék? Milyen a lefolyó bekötése? Fix vagy csak bele van akasztva valahova? Ha fix, akkor milyen állapotú a csatorna? Így csak ötletelni lehet.
Feloldani nem gondolom, hogy lenne értelme, az nem törtink meg 1-2 perc alatt. Forró hypós víz a gépet és a kifolyó csövet is fertőtleníti. Azért jobb a forró, mert elvileg a hideg hypo is fertőtlenít, de a forró víz jobban képes tisztítani a lerakódásokat.
(#) Josi777 válasza Horvath65 hozzászólására (») Júl 22, 2025 / 1

Nem derült ki, hogy forgott-e a dob. Ha nem, akkor a motort kéne ellenőrizni.
(#) tibec válasza Horvath65 hozzászólására (») Júl 22, 2025 / 1

Szia! Nézd meg a motor szénkeféit. Ha rövidebb, mint 1,5cm, akkor cseréld ki őket. Kezd azzal, hogy amikor kivetted a kefét a motorból, párszor nyomd be, majd engedd el. Így kiverődik a kefepor, szabadabban mozog a kefe, ezután mérd meg. A motort is ki kell fúvatni kompresszorral, vagy pumpával, ha nincs kompresszor. A kommutátor szeleteket is ellenőrizd, polírpapírral csiszold tisztára.
(#) Horvath65 válasza tibec hozzászólására (») Júl 22, 2025 /

Helló! Megnézem. A víz beeresztése után nem csinál semmit, csak számlál vissza felé.
(#) Horvath65 válasza Josi777 hozzászólására (») Júl 22, 2025 /

Nem forog, a víz beeresztése után a szelep kattan és elkezd vissza számlálni.
Következő: »»   591 / 592
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem