Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Eddig azon versenyeztünk ki tudja messzebbről a kukába dobni a szemetet. Szegény irodai alkalmazottól már ezt a kis örömet is elveszik.
9500W aggregátor9500W aggregátorA hirdetés elszáll, a kép megmarad. ![]() A hirdető nem tud számolni. Igaz, ma már erre nem sokan képesek. ![]() 15 LE az nem 7,5 kW. 163 köbcentiből ki lehet hozni 15 lóerőt, de nem éppen 3000 fordulaton. Az a 9500 W talán éppen a lefullasztáshoz szükséges terhelés. ![]() Ami előny, hogy 15 l-es az üzemanyagtartálya. Többet hirtelen nem találtam.
Ami hiányzik.: Képessége alapján a súlya (amit nem jeleztek) indokolná alá a 2 kereket meg egy kihajtható vontatófület, ami kb. 100 hasonló aggregátoron alapfelszereltség.
Különben legalább (általában) 2 ember kell a cipeléséhez. Ha pedig egy ember is könnyen elbírja, akkor nem is komoly. A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2025
A képen a szerkezetre FISCHER KRAFFT van írva (két f-fel), de ha így keresel rá, akkor is minden hirdetésben egy f-fel lesz írva.
Ha valaki kideríti, hogy honnan származik a cucc, az Nobel-díjat érdemel! Nekem nem sikerült gyártót találni...
Ismerősöm 8500W-os hasonlót vett. 800W-os szivattyút tíz másodpercig működtetett, majd vége. Sok volt neki ennyi terhelés.
Sok évvel ezelőtt javítottam, nem zseblámpát, hanem kézi reflektort. 12 V 7Ah akku, 100 W-os halogén vetítőizzó, kb. 20 cm átmérőjű reflektor. Tulajdonosa szerint éjjel jól kivehető kört vetít a szomszéd hegyhátra, ami légvonalban kb. 300 m.
Soha nem jutott eszébe, hogy megkérdezze kedves falubelijét, hogy tetszik neki az éjszakai díszkivilágítás. Pedig szuper erős lézer ceruzát is hozatott, ami szintén meglátszik a szemközti házfalon (300 m). Eddig még egyik szomszéd se perelte be szemészeti kezelés után.
Persze. Mert nem 3 fázisú szivattyúval próbálta.
![]() Korábban ilyent is idéztem. Már nem emlékszek rá, de talán 6,5 LE-s motorja volt.
Szintén sok éve hoztak egy 5,5 kW-os komoly (?) gépet. 10 LE-s dízel motorja volt, ami ki is tudta hajtani az 5,5 kW-ot. "Vidd el az ismerősödhöz, majd az megjavítja!" Egyik tekercselő először 56e-t mondott, később elhárította. Másik 80e-ért vállalta feltételesen. "Ha ki lehet deríteni a tekercselési adatait."
Érdekes módon a 3 fázistekercs mellé befűztek még egy külön szálat a 230 V-nak. Csak a csillagpont volt közös. Persze mindegyik szál 0,55-ös volt. Azt már nem merték bevallani, hogy hegeszteni próbáltak róla. "Hiszen 5,5 kW-os, az pedig tudja." Nem tudom, végül mi lett vele. 1 év után elvitték.
Reméljük, itt a fórumon senki nem dől be ezeknek a számoknak...
Van ahol a "FS-9800W" típust 2,2 kW-osnak írják (más helyen meg már 3,3kW)... Nekem a "silent" változata teccik tetszik ...38kg-on kívül más paramétert nem adnak meg. A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2025
Moderátor által szerkesztve
Whaooo! Nem tudom néztétek-e a képeket? Mondom valami nagyon furcsa az árnyékokkal, hát ahogy jobban nézem ledobtam a szíjat! A harmadik képen emberünk imbuszkulccsal készül tekergetni a 380 csatlakozóját, a negyediken meg az öregnek belediffundált a keze a fogantyúba! Azta!
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2025
Sok robbanóanyag instabillá válik az öregedéssel, érzékenyebb a mechanikai behatásokra. Mondjuk ha bele tudott jutni a víz az talán kivétel.
Retro (?) VideotonNa ez azért már nem semmi! Bővebben: LinkKi lehetne bontakoztatni egy OT vitát belőle, de szerintem ne tegyük! Ilyet még nem láttam, nekem tetszik
Jaaaaj, ez nekem olyan, mint a mai személygépkocsik képernyőn megjelenített analóg! sebességmérője, és egyéb mérője, ami nekem borzalmas...
Mégha láthato, akkor meg OK, de nekem volt olyan kocsim is amibe a napszemüveg teljesen blokkolta a display valamennyi informacioját. Csak egy fekete panel maradt. A napszemüveget a mai napig használom, de közbe 4 autot cseréltem ki hasonlo okok miatt.
![]() Ez azért annyira vicces. Mint amikor a fater azt mondta: azért nem vette meg a Mercedes-t, mert nem ment a pulóverjéhez. Azonban: nekem is megtörténik: a tachográfhoz fel KELL vennem a szemüveget. Az autó minden információját látom (ami pedig akár típusfüggő is lehet), a típusfüggetlen tachográfot nem... (Bár: a még újabb a műszerfalon is jelzi. De nem azzal mászkálok.) A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2025
Ha két egyforma polaroid napszemüveg lencsét egymáshoz képest 90 fokban elfordítunk...akkor rajtuk keresztül nem jut át a fény, lesz sötétség. Valamelyik mobilom képét sem látom a polár napszemüvegben, ha elfordítom...
Megyek be a postára, sorszámképernyő tele fekete. Aztán levettem a poláros szemüvegem.
A francba, hogy erre nem godoltam...
Ebben az esetben megvolna még az első autóm (az élete első autóját mindenki a legjobbnak tarta -akkor még). 1970-es Wartburg. Sajnos hamar megtelt a hamutartó
Nálam a hamutartót (amibe csikk sosem kerül, csak papírzsebkendő meg hasonló szemét) a feleségem rendszeresen üríti... Bizonyára ezért nem cserélem le a 18 éves Opelemet...
Enyémben nincs hamutartó. Nincs más, mint marad végleg.
A napszemüveged pont úgy volt polarizálva a kijelzőhöz képest, hogy teljesen blokkolta azt.
Horváth András Lítium akkumulátorokat darabolLítium akkumulátor kigyulladás.Japán elektronikus WCIme a legujabbjapán WC - egy magánlakásbanA WC-hez papir sem kell, a berendezés gombnomásra inditja el a fenék tisztitását, mosását, majd száritását. Ha az ember feláll az üllökéröl a WC automatikusan öblit söt a viztartály tetején kialakitott mosdoban elindul a viz a kézmosáshoz, mindez egy alig 80x130 cm-s helységben. S nicsak ki is a gyártoja? A jol ismert Panasonic.
Még a "karbantartással" talán nem lenne gond bizonyos esetekben, no de szervizes?
A fenék tisztító működésére kíváncsi lennék. Áramszünet esetén is.
Idézet: Ismerősöm aki nem fért be az MRI csőbe„alig 80x130 cm-s helységben.” , az ide sem. A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2025
Szeretnék a jypán automata guminőről is olvasni már.
Mert a többször felhozott kakilásnal talan jobb. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Nekem nem sikerült gyártót találni... 

, az ide sem.