Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
![]() Ez azért annyira vicces. Mint amikor a fater azt mondta: azért nem vette meg a Mercedes-t, mert nem ment a pulóverjéhez. Azonban: nekem is megtörténik: a tachográfhoz fel KELL vennem a szemüveget. Az autó minden információját látom (ami pedig akár típusfüggő is lehet), a típusfüggetlen tachográfot nem... (Bár: a még újabb a műszerfalon is jelzi. De nem azzal mászkálok.) A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2025
Ha két egyforma polaroid napszemüveg lencsét egymáshoz képest 90 fokban elfordítunk...akkor rajtuk keresztül nem jut át a fény, lesz sötétség. Valamelyik mobilom képét sem látom a polár napszemüvegben, ha elfordítom...
Mondjuk, én is akkor veszek új autót, amikor a réginek megtelik a hamutartója - csak én nem dohányzom...
A laposan visszaverődő napfény vízszintes polarizációjú, így a napszemüvegeket és az LCD-ket inkább függőlegesekre készítik - kíváncsi lennék, mennyi a kivétel. Még sosem olvastam (vagy nem figyeltem) adatlapokon, hogy leírták volna az irányt.
Viszont egy téglalaphoz jobban hasonlító, tehát nem keskeny kijelzőt simán lehet használni 90 fokban elforgatva is...
Megyek be a postára, sorszámképernyő tele fekete. Aztán levettem a poláros szemüvegem.
A francba, hogy erre nem godoltam...
Ebben az esetben megvolna még az első autóm (az élete első autóját mindenki a legjobbnak tarta -akkor még). 1970-es Wartburg. Sajnos hamar megtelt a hamutartó
Nálam a hamutartót (amibe csikk sosem kerül, csak papírzsebkendő meg hasonló szemét) a feleségem rendszeresen üríti... Bizonyára ezért nem cserélem le a 18 éves Opelemet...
Enyémben nincs hamutartó. Nincs más, mint marad végleg.
A napszemüveged pont úgy volt polarizálva a kijelzőhöz képest, hogy teljesen blokkolta azt.
Horváth András Lítium akkumulátorokat darabolLítium akkumulátor kigyulladás.Japán elektronikus WCIme a legujabbjapán WC - egy magánlakásbanA WC-hez papir sem kell, a berendezés gombnomásra inditja el a fenék tisztitását, mosását, majd száritását. Ha az ember feláll az üllökéröl a WC automatikusan öblit söt a viztartály tetején kialakitott mosdoban elindul a viz a kézmosáshoz, mindez egy alig 80x130 cm-s helységben. S nicsak ki is a gyártoja? A jol ismert Panasonic.
Nagy hagyománya van arrafelé. A kötelező megjegyzés ilyenkor általában az, hogy egyvalami nem lennék ott: karbantartó mérnök, ill. szervizes...
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2025
Még a "karbantartással" talán nem lenne gond bizonyos esetekben, no de szervizes?
A fenék tisztító működésére kíváncsi lennék. Áramszünet esetén is.
Idézet: Ismerősöm aki nem fért be az MRI csőbe„alig 80x130 cm-s helységben.” , az ide sem. A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2025
Szeretnék a jypán automata guminőről is olvasni már.
Mert a többször felhozott kakilásnal talan jobb.
A japánok még fényévekre vannak az europai viszonyoktol, már ami az áramszüneteket illeti. Legfeljebb csak egy komolyabb földrengés szolhat közbe. Amugy létezik Japánban WC papir is, csak használhatatlan….
Régóta vannak már ilyesmik nem csak Japánban. Anno forgalmaztunk egy hagyományos WC ülőkére szerelhetőt:
- csak hidegvíz kellett neki, ő melegítette a megfelelő hőfokra egy kis tartályban - 3 kis motor volt benne, az egyik csak a víz egyenletes hőfoka miatt a vizet keverte - az elektromos csatlakozásában saját ÉV relé volt - minden vezérelhető gombnyomásra a karfából - ugyanez infra távirányítóval is (???) - ülőke fűtés - külön női és általános fúvóka - többféle program, víz erőssége, hőfoka - szárító program meleg levegővel - biztonsági funkciók, csak akkor működik, ha ülnek rajta, ha nincs víz, nem fűt, stb Persze ez nem egy WC-vel egybeépített komplex egység, öblíteni nem tudott, se kézmosást. A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2025
Nekem sem volt tul nagy ujdonság már találkoztam ilyen WCkel máshol is, de amilyet a fényképen láttok meg nem és nem egy luxusszálloban van, hanem közönséges modern családi házban.
Ja és ami érdekes az egész lakásban csak 2 polusu stekkerek vannak, viszont a WChez külön látni egy zöld vezetéket ….. A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2025
Mit láttam ma…Mit láttam ma egy világhirü múzeumban.
Ilyen nekünk is volt, nem csak a Japánoknak, csak sokkal sérülékenyebb verzióban ...
Már a nyolcvanas évek végén is csak vitrinben mutogatták az iskolában.
'67-68-ban szakmai ismeretek oktatóterem sarkában állt egy kb. 2 m magas példány.
A japán is ugyanolyan sérülékeny mint az itteni demizsonok, csak szép ruhát huztak rá.
Amikor a cső rácsa, valóban egy rács...
Ezt a csövet az ott töltött több mint 20 év alatt, nem kellett cserélni, csak tette a dolgát...
Vízhűtéses triódák 100kW nagyságrendben. 10kV anódtápfesz, és ha jól emlékszem csövenként 300A körüli fűtőáram, hokedli méretű fűtőtrafókkal...
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2025
Még néhány, közel 25 éve készült fotó...
Tavaly ősszel jártunk Vietnámban és Kambodzsában. Hét szállodában voltunk (alsó-közép kategóriás szállodák), de nem volt olyan, ahol ne lett volna fenékmosó. A kézzel kakiban turkálás, az elmaradott Ázsiában, nem divat.
Itthon, évente 40-50 lakás terveit látom, a minimál költségvetésű CSOK-os lakásoktól, a 400-500 millás úszómedencés, jakuzzis, szaunás, okosotthonokig. Bidét, vagy fenékmosót egyetlen-egyben SEM láttam! Sőt, a Gellérthegy oldalában totálisan felújított /átépített háromszintes villában, hiába hadakoztam, hogy legalább a WC-ben legyen egy szagelszívó ventilátor...: –NEM akarjuk!
Mi lehet ez?Ki tudja, mire való ez a korszakalkotó, zseniális találmány, amiből talán száz évente, ha születik egy?A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2025
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

, az ide sem.