Ez azért annyira vicces. Mint amikor a fater azt mondta: azért nem vette meg a Mercedes-t, mert nem ment a pulóverjéhez.
Azonban: nekem is megtörténik: a tachográfhoz fel KELL vennem a szemüveget. Az autó minden információját látom (ami pedig akár típusfüggő is lehet), a típusfüggetlen tachográfot nem...
(Bár: a még újabb a műszerfalon is jelzi. De nem azzal mászkálok.)
A hozzászólás módosítva: 14:31
Ha két egyforma polaroid napszemüveg lencsét egymáshoz képest 90 fokban elfordítunk...akkor rajtuk keresztül nem jut át a fény, lesz sötétség. Valamelyik mobilom képét sem látom a polár napszemüvegben, ha elfordítom...
Mondjuk, én is akkor veszek új autót, amikor a réginek megtelik a hamutartója - csak én nem dohányzom...
A laposan visszaverődő napfény vízszintes polarizációjú, így a napszemüvegeket és az LCD-ket inkább függőlegesekre készítik - kíváncsi lennék, mennyi a kivétel. Még sosem olvastam (vagy nem figyeltem) adatlapokon, hogy leírták volna az irányt.
Viszont egy téglalaphoz jobban hasonlító, tehát nem keskeny kijelzőt simán lehet használni 90 fokban elforgatva is...
Megyek be a postára, sorszámképernyő tele fekete. Aztán levettem a poláros szemüvegem.