Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autóelektronika
Témaindító: sufni-tunning, idő: Ápr 19, 2008
Témakörök:
Igen, az elektronika védelme érdekében.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2025
autó audióSziasztok!Ismét a kollektív tudathoz fordulnék egy problémámmal: Autó első hangszórói nem szólnak. Első tippem ajtó átvezető volt, de nem nagyon tudtam kibontani, ráadásul mivel tökegyszerre némult el a két első hangszóró, nem is vagyok meggyőződve róla hogy ott a baj. KIA Ceed 2008 SW 1.6 B az alany. Tudtok valamit javasolni hol nézzek szét? Vagy ez valami típus/tipikus hiba? Előzmény nem volt, hacsak az nem, hogy akkumulátort cseréltem benne egy jó hete, de nem tudom mikortól nem jó mert a feleségem hajtja, ő meg nemigen hallgatja, és most keveset is ment... Köszi
Istrn ments, hogy beszóljak, nem azért teszem.
De tutira meggyőződtél arról: nincs elcsavargatva az a rádió? Nekem a mostani dolgozóautómban csak a két hangszóró balansza volt elcsavargatva, és hülyén szólt. Kívülről a mai rádiókon (több tizenéve már) ez nem látható, a menüben kellett megkeresni. A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2025
Természetesen az első dolgom a Fader állapotának megtekintése volt, 0 állapotban van, ha a front maximumot állítom akkor nem szól semmi értelemszerűen......
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2025
Üdv! Marad a stekkerek lehúzása. Ha műszerrel vetetékekre mérsz (kék, és zöld pár) akkor kattognak a szórók. Ha igen, végok nem műk.
(Valószínűleg ez a hiba, ha a két olda egyszerre ment el.)
Na, végül elszántam magam leszedegettem az ajtó kárpitokat és alatta a hangszórókat kicsit megnéztem...
Ilyet még láttam, mindkét oldalon leesett a mágnes a hangszóróról. ![]() Blaupunkt műanyagkosaras (gondolom hogy könnyebb legyen), visszaragasztottam a mágneseket a helyükre most szól rendesen. Megvan minden adata, ha legközelebb megint lesz velük valami akkor esélyes a csere... Csúszósaru szerelésÜdv!Van egy speciális feladat számomra, ahova ilyen csúszósarut kellene vezetékkel ellátni, préselni. Van ehhez célszerszám? Csak a műanyag rész préselésével gondolom a vezetéket is belepréselni a hüvely részre. Van ilyenhez présszerszám, vagy sima, satu pofás szorítás?
Ha az a "műanyag" rész az a rendkívül rugalmas szilokongumiból van....akkor egyértelmű. (...vagy nem!?)
Nem puha, olyan félkemény... Egy olcsó krimpelő, saruzó, csípő, kombó fogóval próbálkoztam, amit hosszában használva ugyan a műanyagon keresztül összenyomta a hüvely részt, de a saru utolsó harmadát is deformálta. Szerintem valami másra már nem használt fogóból lehetne szerszámot csinálni hozzá. Biztosan van hozzá gyári megoldás, de 5-10 darabszámról lévén szó, vaktöltés volt beszereznem ezt a fajtát...
Esetleg, talán?Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2025
Ez a csiki-csuki játék elég beteg. Esetleg másik link?
Nincs jelentősége, mert a linken szigeteletlen csúszósaruhoz illő prés van (lásd melléklet).
Szigetelthez elvileg ilyen kell (élőben nem láttam): CTI1.5-6RA. Hengerenkénti gyújtótrafóSziasztok!Volkswagen 2003 1.6 16V hengerenkénti gyújtótrafóval szerelt motornál az elképzelhető, hogy egy, vagy akár több trafó is gyengélkedik, de annyira nem hoz rossz értéket, hogy az ECU hibának jelezze? Hirtelen, nagy gázadásnál néha bedadog az autó, többnyire kettesben, mikor hozzám került annyira erős volt ez a jeleneség, hogy majdhogynem használhatatlan volt az összes sebességfokozatban. Cseréltem benzinszűrőt, takarítottam folytó szelepet, nem segített egyik sem, a gyertyacsere viszont 95%-ban megoldotta a problémát, mostmár nagyon szépen lehet vele kocsikázni, de néha van olyan szitu, hogy padlóig kell nyomni a kettest és akkor bosszantó... VCDS-ben sincs semmilyen hiba, valakinek valami tipp?
Nem sok mindent találtam ... Ez a motor olyan felépítésű, mint az 1.4 16V Golf motor de ebben van szívócső nyomásérzékelő is (többek között) ami a blokk bal oldalán van a szívócsőre csavarozva. Talán azt nézd meg, hogy nem e koszos és hibás töltőnyomást érzékel. Az alapjáratod az rendben van? A többi fokozatban nem csinálja ezt a bedadogást?
![]()
Alapjárat rendben, igazából az egyest kivéve minden sebességfokozatban elő lehet ezt hozni, ha korán váltok el, akkor dadogni kezd. Igazából ugye itt kellene azt csinálja, hogy nem dadog, hanem morog és nem húz, a korai túl nagy áttétel miatt, de ez ilyenkor dadog...
Ha intenzívebb gázadáskor csinálja és lágyabb gázadáskor vagy egyenletes fordulaton nem, akkor valószínűleg nem gyújtótrafó okozza a jelenséget de nem lehet kizárni teljesen. Nekem úgy tűnik, hogy nem jut elég üzemanyag/levegő egy vagy több hengerbe, nem tökéletes az égés.
Gyorsításkor több levegő és üzemanyag kell és ha valamelyikből hiány van egy vagy két hengerben, akkor rángatózik a motor a hirtelen ugráló nyomaték miatt.
A vezérlés az mikor volt utoljára cserélve (a komplett egészet tekintve)? A szíj átugrás egy fogon az nagyon hasonló tünetet mutat.
![]()
Lehet, nem tudom... Még annyit vettem most észre, hogy hideg időben nem csinálja, nem tudom ez mire utalhat
Kb egy éve volt teljes vezérlés csere, tuti nem az a baja, láttam már BCB blokkot, amin elrakták a vezérlést egy foggal, iszonyú hangja van és elképesztő módon rángat, erőtlen, itt semmi ilyen nincs
Ezek az értékek vannak mevadva.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |