Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikus szulfátoldó (Akku aktivátor)
Lapozás: OK   87 / 87
(#) kaqkk válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Szept 8, 2025 /

Ha már regenerálás , én ki is mosnám az aljából a levált oxidot-foszfátot . Evvel menthető és egy ideig még (csökkent teljesítménnyel) használható maradhat az akku ,kiöntöd a savat- desztvízzel átmosod - majd friss savval felöntöd és pihentetés után töltöd .
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2025
(#) küzmös Gergely válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 8, 2025 /

Gondoltam rá, és van is akkusavam.. Persze ilyenkor mindig eszemben van az hogy kifejezetten a saját szűrt elektrolitjával javasolt az újbóli feltöltés. Én általában úgy szoktam amúgy hogy a kevéssé "drasztikus" dolgokkal kezdem, többször is elvégzem, és ha végképp nem reagál, akkor esetleg haladok tovább. Most biztosan "jobb", nem forrong, nem pezseg az akku. Nem meleg, nem akarja hülyére tölteni a generátor. Mindig meglep az impulzustöltés hatékonysága.. Mondjuk erre sem reagált rögtön, de olvastam én már itt ugyanilyet, hogy valaki 2x, 3x is lemerítette, miután elkezdett "normálisan viselkedni, reagálni" ahogy az egy "jó" akkunál szokás.
(#) kaqkk válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Szept 8, 2025 /

Az akkuk nagytöbbsége a lehullott oxid -foszfát miatt zárlatol- merül le ezért érdemes a mosással de minimum kiöntéssel és savszűréssel kezdeni (szerintem) De mindenki úgy regenerál ahogy akar ....
(#) VIM válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Kedd, 8:04 /

Szervusz! Ha 5 éves és 35Ah-s akkor nem sok remény van a feltámasztására de próbálkozni azt lehet. A másik pedig, hogy ha nem tasakos szerelésű akkor megérne egy fenékbe billentést a japán gyártó. Ha rövid utakra használtad a gépet ez a mostani kialakult helyzet borítékolható volt. Az akku "kis" méretét tekintve nem tudom, hogy mennyire engedi meg a gyári hely kialakítása, hogy nagyobb Ah kapacitású akkura lehessen kicserélni, mert kifizetődőbb volna.
(#) uniman válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Kedd, 8:14 /

"Yusoma" ...az valami új márka? ...vagy ez lenne?
(#) VIM válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 9:09 /

Ez lehet, hogy be is fér a régi helyére.
(#) VIM válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Kedd, 9:14 /

Van még ez a szer ami még segíthet ezen a problémán de ez is csak időlegesen tolja ki az élettartamot. Volt olyan akkum amibe új korában ezt öntöttem és 7 évet használtam.
(#) Elektro.on válasza VIM hozzászólására (») Kedd, 14:06 / 1

Én éppen ma kell vegyek akkut. 12V 60 Ah
Az előző is ilyen volt. Nem öntöttem bele semmit, rendszeresen rövid távon használtam a kocsit. (1,5-2km)
7 évet bírt.
(#) küzmös Gergely válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 17:12 /

Bocsi, nem kerestem már ki hogy hogyan kell leírni ezt a japán hadovát. A márkája valóban ez, csak egy másik változat, küllemében teljesen más. Nos voltam méretni, aki arra tippelt hogy nem jó, az nyert. Teljes feltöltöttség mellett a 330A indítóáramból, csak 110A van jelen, azaz a harmada.. azt hiszem erre mondják hogy 5 évesen, és 25 fokban is csere érett. Mivel napi használós az autó, elég kellemetlen lenne vele ott ragadni valahol. Így nálam a bikakábel, és egy jó nagy akku is. A desztvizes dolgot, és a felsavazást még kipróbálom, s még egy szulfátoldós kör után méretek rajta még egyet.. csak puszta kíváncsiságból. Hogy valóban annyira szutykos lehet-e az alja. Bár azért kételkedem ebben, mert ezekben a mai akkukban a pozitív rácsokat mind tasakszeparátorba teszik, hogy elkerüljék a fenékzárlatot. A tasakszeparátorban rommá hullott darabokra meg rámondhatok egy imát.. kb.. Mert akárhány ilyen régi akkut néztem, mind el volt korrodálva, nem kicsit, hanem nagyon. A minap amúgy megint találtam egy friss videót a fordított polaritásos feltöltésről is. Ez is érdekes mutatvány. Bővebben: Fordított polarítás
A hozzászólás módosítva: Kedd, 17:14
(#) szs válasza Elektro.on hozzászólására (») Kedd, 18:34 /

Pont ennyit is érnek a csodaszerek, meg a csodaszulfátlanítások is. Jó kocsiban mindegy. Rosszban pláne, -de ez itt most lényegtelen, hiszen nem is volt sźó arról hogy milyen az autó állapota
(#) küzmös Gergely válasza szs hozzászólására (») Szo, 8:46 /

Azért gyorsan hozzá kell tenni hogy tavaly októberben ez az akku hasonlóan viselkedett, lemerült. Úgy kezdte hogy önindító hibára gyanakodtam, mert volt amikor teljesen jól fél fordulatra átfordította/indította a motort az önindító, s volt hogy lejtősebb garázssornál, vagy csak úgy "random", beterhelt, nyekk, és semmi, aztán a következő kulcsfordítás már oké volt. Így kezdte, aztán kisvártatva jöttek a világosabb jelek, hunyorgás, nyekkenés. Október volt, emlékszem keresztanyáért mentem az állomásra, előtte semmi idő tölteni nem volt, gondoltam is hogy jajj.. Akkor utána is töltőre tettem, de kb semmi.. felszaladt 14V fölé.. merítve se lett jobb. Gyorsan tölt, gyorsan merült. Impulzustöltővel töltöttem fel akkor. Azt a telet (s ezt a nyarat) kihúzta, és most itt vagyunk megint. Mivel üzembiztosnak kell lennie a napi használósnak így nyilván veszek új akkut, a végtelenségig nem lehet ezt játszani, de természetesen kíváncsi vagyok hogy mit tud ellenőrzött körülmények közt, mondjuk egy pár napos csepptöltés, (C10 - kb:1A) kisütés, (C20-gyakorlatilag több napos csepptöltés), vagy még pár kör impulzustöltés (ilyen olyan kitöltéssel), esetleg az említett huminsav (ősöreg Akuvit), mit tud vele kezdeni. Nem zárlatos az akku, napok után is 12,68V van. Indítóáram az már nincs. Cellák állapota ismeretlen, mert csak azt látom amit szétberhelek, s a legutóbbi amit szétszedtem.. arról a fórumon vannak itt képek, egy "cseppet" korrodált volt. Igaz ott a világba nem volt meg már a 12,6V. Szóval csak kísérletezőknek, azaz a témában valóban érdeklődőknek ajánlott kísérlet.
A hozzászólás módosítva: Szo, 8:47
(#) küzmös Gergely válasza szs hozzászólására (») Szo, 9:18 /

Bocsánat, azért csak lehet következtetni valamilyen szinten a cellák állapotára, akkor is ha nem látsz fizikálisan a szerkezetre, a lemezek közé. Mégpedig a savsűrűségmérő lesz az az eszköz ami árulkodni fog.. csak tudnám hová tettem azt (is).
Következő: »»   87 / 87
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem