Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő inverter javítás
Lapozás: OK   119 / 119
(#) Lali24 válasza Phile80 hozzászólására (») Júl 13, 2025 /

Sziasztok! Kondi csere után tökéletesen működik a gép!
Köszönöm mindenkinek!
(#) 13_Balu50 válasza pzso1 hozzászólására (») Júl 21, 2025 /

Szia!

Az Awelko 80 vagy a nagyobb tipusai shema rajzait vesd ossze a tieddel, ezek fent vannak a neten. Nekem ez segitett egy Gude megjavitasaban remelem neked is segit. Bocsi, de most nem tudok ekezetes betuket irni.
(#) pzso1 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Júl 22, 2025 /

Rendben, utána nézek. Köszi a segítséget!
(#) b-cyc hozzászólása Szept 17, 2025 /

iWeld Gorilla Microflux 131 leverte a biztosítékot

Sziasztok! Adott ez az iWeld Gorilla 131 Tip. hegesztő. Egy használat alkalmával levágta a biztosítékot, azóta "se kép se hang". Burkolat levételt követően semmi szemmel látható hiba nincs az alaplapon, buherálva sem volt még. Az lenne a kérdésem, ha egyáltalán így meg lehet ezt válaszolni, hogy érdemes e javíttatni? Zárlat esetén van e típus hibája amiből talán behatárolható, hogy rentábilis e ezzel foglalkozni? Esetleg van benne biztosíték amit én laikusként ki tudnék mérni? Ajánlani tudtok e szakembert aki javítással foglalkozik elfogadható áron (gép értékéhez viszonyítva) Vagy érdemesebb hibásként eladni? Köszi!
(#) b-cyc válasza b-cyc hozzászólására (») Szept 17, 2025 /

Több képet is küldök még róla ha szükséges, ezen nem sok látható..

IMG_0040.jpg

(#) mpisti válasza b-cyc hozzászólására (») Szept 17, 2025 /

Szia!
Biztosíték nincs, nagy eséllyel a végfok elszállt. Ha nem javítottál eddig ilyent, akkor szerintem nem kellene elkezdeni, lebeszélnélek róla. Inkább vidd el valakihez aki ezzel foglalkozik, egész biztosan olcsóbban fogsz kijönni.
(#) b-cyc válasza mpisti hozzászólására (») Szept 17, 2025 /

Köszönöm, sajnos itt a környéken (Szekszárd és környéke) nem találtam olyat aki foglalkozna vele. Gyanítom, hogy ha felküldeném Bp-re a hivatalos iWeld szervizbe, nem lenne olcsó a javíttatás. Ezért gondoltam még opcióként, hogy így meghirdetem, és valami összeg befolyik a következő gép árához. Azt nem tudom, hogy egy 10-12.eft-os összegbe beleférhet e egy ilyen tipusú javítás? (igbt modul csere, ha erre gondoltál a végfok elszállással kapcsolatban).
Persze így vakon nehéz megmondani, de lehet ennyiért semmilyen javításnak nem állnak már neki, nekem viszont
nagyon többet nem érdemes erre költeni azt gondolom..
(#) dara válasza b-cyc hozzászólására (») Szept 17, 2025 /

Nemsokat látni a panelből, de ha elment a vége+egy két alkatrész,10-12 böl +munadíj lehet 20 több is.Rakhatnál fel a két oldalárol is képet.Nem látni lehet modulos a vége akkor gazdaságtalan a javítása az aranyára miatt.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2025
(#) Ge Lee válasza b-cyc hozzászólására (») Szept 17, 2025 /

A 10-12 ezerbe a munkadíj sem fér bele manapság, és akkor ott vannak még az IGBT-k, posta költség, meg körülötte egy halom SMD alkatrész ami szintén pusztul ilyenkor és azokat is egyesével meg kell keresni. Komplett új gépet tudsz venni 20 ezerért, itt is hirdettek az apróban nemrég. Ma már akkor sem nagyon gazdaságos egy ilyennek a javítása ha saját magad csinálod, egyszerűbb és olcsóbb újat venni.
(#) b-cyc válasza dara hozzászólására (») Szept 17, 2025 /

Nem tudom így mennyire fog látszani:
(#) b-cyc válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 17, 2025 /

Pedig anno, direkt nem a "noname" modellek mellett döntöttem, igen 20.e körül van talán még a Tescóban is Mustang nevezetű inverteres gép, de ez az iWeld azért komolyabbnak tűnik, illetve szépen dolgozott.
Már amíg működött
(#) Isti69 hozzászólása Szept 18, 2025 /

Parkside PIFDS 120 B2 porbeles hegesztő

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Parkside PIFDS 120 B2 porbeles hegesztőm, ami elromlott. Belenézve a segédtáp IC-je robbant fel, ennek a típusára lenne szükségem.
Következő: »»   119 / 119
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem