Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   653 / 653
(#) Frankye válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 17:03 /

Ilyet tapasztaltam magam is, Velencén (nem az olasz, hanem a magyar). Az V. utca volt a határvonal. (Az utcák ott számozottak, a tó felől indul a számozás, a 7-es úttól.) Addig esett, ott mintha vonalzóval húzott vonal lett volna, onnantól egyáltalán nem. Érdekes volt.
(#) Frankye válasza granpa hozzászólására (») Kedd, 17:05 /

Aha, akkor onnan volt az emlék. Köszi.
(#) sonajkniz válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 17:46 /

Még fiatal koromban éltem meg, hogy több száz méteren át autóztam a száraz aszfalton, míg a szembejövőknek ment az ablaktürlője. Azaz azon az oldalon esett. Azóta sem láttam ilyet.
(#) tki válasza sonajkniz hozzászólására (») Kedd, 18:47 /

A 61-es villamos elején esett, a végén meg sütött a nap a Villányi úton, vagy éppen oldalról közeledett az esőfal egy kis utcába benézve, ahogy bicikliztem hazafelé egy másik városban - előfordul az ilyesmi, hogy határozott széle van a csapadéknak. A vége úgyis az, hogy elázol.

Nagy ritkán meg annyira sűrűn zuhog, hogy csak oldalt látni az út szélét, az utat nem. És a köddel is megtörténik, hogy a motorháztetőtől lefelé tejfehér, annyira sűrű, és csak az útjelző karók állnak ki belőle, vagy éppen fordítva: csak alul látszik valami. Itt-ott még létezik olyan, hogy természet.

De az nagyon jó, hogy hosszában vágott ketté egy utat.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 18:48
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 18:57 /

Másik érdekesség: biciklivel mentem, kicsike felhő árnyéka közepében. Az árnyék kb.: 60-80 méter átmérőjű kerek. Pont egy irányban, azonos sebességet tartva tudtam menni, valameddig a felhőárnyék közepében maradva, körben ezen kívül tombolt a napfény.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 18:57
(#) sargarigo válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 19:43 /

Speciel ez úgy lehet, hogy az autó egy felüljáró vagy híd alatt áll. Amikor rángatja a kamerát, akkor látszanak is a pillérek.
(#) Massawa válasza granpa hozzászólására (») Kedd, 21:05 /

Nem azt vitték el Tapolcára mert ott is van egy Nohab orr?
(#) Gafly válasza Massawa hozzászólására (») Kedd, 21:18 /

Van róla tematikus gyűjtemény az IHO-ban, meg saját könyv is.
Ha arra járunk, akkor persze megnézzük.
(#) somitomi válasza Massawa hozzászólására (») Kedd, 21:20 /

De igen, a '80-as évektől a Nohabok Tapolcára voltak állomásítva, nagy részüket onnan selejtezték a velük dolgozók nagy bánatára.
(#) Massawa válasza somitomi hozzászólására (») Kedd, 21:30 /

Nem igen vagyok a Nohab hisztéria áldozata és nem követem naprakészen a történetét. Pár éve jártam Tapolcán és akkor láttam ott az orrt. (Pesten akkor már nem volt meg a muzeum), ebböl gondoltam, hogy oda került.
(#) granpa válasza Massawa hozzászólására (») Kedd, 22:51 /

Néhány éve nem jártam Tapolcán, Keszthely közelebb van, közlekedés is jobb. Bringával is másfélszer annyi.
(#) lazsi válasza nagym6 hozzászólására (») Sze, 9:29 /

Egy kerek árnyék folyamatosan feletted volt, veled azonos sebességgel haladt... Ajajj...
És az árnyék pont csészealj alakú volt?
Az árnyék 60-80 méteres átmérőjéből és az UFO-k tipikus méretéből ki lehet számolni, hogy milyen magasságban volt feletted, miközben megfigyelt téged...
(#) nagym6 válasza lazsi hozzászólására (») Sze, 10:46 /

Lehet, hogy ők is itt laknak egy ötödik dimenzióban, engem néznek ufónak. De legalább lennének tökösek, mernének velem szóba állni. Elmenekültek.
Következő: »»   653 / 653
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem