Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Ilyet tapasztaltam magam is, Velencén (nem az olasz, hanem a magyar). Az V. utca volt a határvonal. (Az utcák ott számozottak, a tó felől indul a számozás, a 7-es úttól.) Addig esett, ott mintha vonalzóval húzott vonal lett volna, onnantól egyáltalán nem. Érdekes volt.
Aha, akkor onnan volt az emlék. Köszi.
Még fiatal koromban éltem meg, hogy több száz méteren át autóztam a száraz aszfalton, míg a szembejövőknek ment az ablaktürlője. Azaz azon az oldalon esett. Azóta sem láttam ilyet.
A 61-es villamos elején esett, a végén meg sütött a nap a Villányi úton, vagy éppen oldalról közeledett az esőfal egy kis utcába benézve, ahogy bicikliztem hazafelé egy másik városban - előfordul az ilyesmi, hogy határozott széle van a csapadéknak. A vége úgyis az, hogy elázol.
Nagy ritkán meg annyira sűrűn zuhog, hogy csak oldalt látni az út szélét, az utat nem. És a köddel is megtörténik, hogy a motorháztetőtől lefelé tejfehér, annyira sűrű, és csak az útjelző karók állnak ki belőle, vagy éppen fordítva: csak alul látszik valami. Itt-ott még létezik olyan, hogy természet. De az nagyon jó, hogy hosszában vágott ketté egy utat. A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2025
Másik érdekesség: biciklivel mentem, kicsike felhő árnyéka közepében. Az árnyék kb.: 60-80 méter átmérőjű kerek. Pont egy irányban, azonos sebességet tartva tudtam menni, valameddig a felhőárnyék közepében maradva, körben ezen kívül tombolt a napfény.
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2025
Speciel ez úgy lehet, hogy az autó egy felüljáró vagy híd alatt áll. Amikor rángatja a kamerát, akkor látszanak is a pillérek.
Nem azt vitték el Tapolcára mert ott is van egy Nohab orr?
Van róla tematikus gyűjtemény az IHO-ban, meg saját könyv is.
Ha arra járunk, akkor persze megnézzük.
De igen, a '80-as évektől a Nohabok Tapolcára voltak állomásítva, nagy részüket onnan selejtezték a velük dolgozók nagy bánatára.
Nem igen vagyok a Nohab hisztéria áldozata és nem követem naprakészen a történetét. Pár éve jártam Tapolcán és akkor láttam ott az orrt. (Pesten akkor már nem volt meg a muzeum), ebböl gondoltam, hogy oda került.
Néhány éve nem jártam Tapolcán, Keszthely közelebb van, közlekedés is jobb. Bringával is másfélszer annyi.
Egy kerek árnyék folyamatosan feletted volt, veled azonos sebességgel haladt... Ajajj...
![]() És az árnyék pont csészealj alakú volt? Az árnyék 60-80 méteres átmérőjéből és az UFO-k tipikus méretéből ki lehet számolni, hogy milyen magasságban volt feletted, miközben megfigyelt téged... ![]()
Lehet, hogy ők is itt laknak egy ötödik dimenzióban, engem néznek ufónak. De legalább lennének tökösek, mernének velem szóba állni. Elmenekültek.
\"szélkerék\"Jól sejtem, hogy ez azért néz így ki, mert van benne valami gáz vagy meleg levegő ami állandóan fenntartja?
Ez konkrétan egy léghajó, amit hélium emel a magasabb légköri zónákba, ahol ki tudja használni a nagyobb erejű szeleket.
Le a kalappal a kínaiak előtt.
De kíváncsi lennék, mi történik vele 200-300-400 km/h szél hatására, ami nem ritka ott fent? ...és mi történik, ha a szélkerék "megvadul"? (videókon látható, amikor a szabályzás hibája miatt, a lapátok kontrolálatlanul forognak, és szinte felrobban az egész szerkezet)
Mi lenne? Leesik. Előbb vagy utóbb..
Nem tudom, miért van "vótmá" érzésem...
![]() Tolnai könyvekben (múlt szazad elejiek) olvasni hasonló nagy talalmanyokat. De most élből a hajómalmok jutnak eszembe róla. Tök jó -csak van sokkal jobb... A hozzászólás módosítva: Kedd, 18:45
HUNITY. :)Az újabb magyar zsebműhold.![]() Bővebben: Link Bővebben: Link Ezen a képen látható, hogy egy mart panel darabka van odaragasztva az adott modul részre. El nem tudtam képzelni, mért. Mi célt szolgál ott? Aztán rájöttem, hogy nem publikus adatokat takarták le vele. ![]() A hozzászólás módosítva: Kedd, 23:29
Azért a Falcon 9 hordozórakéta is megéri az említést.
![]() Falcon 9 A Falcon 9 ( Merlin Engine ) motor adatai: Bővebben: Link Azért van lóerő. ![]() A hozzászólás módosítva: Kedd, 23:56
Én igazándiból arra lennék kíváncsi, hogy ezt is nagyrabecsült
![]()
Nekem nagyon tetszik. Olyan ki kompakt. Van benne minden.
![]() AlállomásNéhány perce láttam egy krimi végét a TV-ben. Egy nó kihúzott a fali aljzatból egy, látszatra kb. 32 A-es 3f villásdugót. Beledobta egy vödör vízbe. Szikrázás, robbanás, ... A nyomozó megindokolta, hogy ezzel visszament az áram az alállomásra, zárlatot és robbanást okozott.Mi ugye tudjuk, hogy egy dugóban nem lehet feszültség. A többi meg úgy ostobaság, ahogy mondták. De ők? Vagy angol területeken ez másképp van? ![]()
Erre mondja "azasszony" apa ez egy film .....
Az a része igaz, hogy egy dugóban lehet feszültség, legfeljebb nem ekkora. Töltött kondenzátorok egy tápegységben stb. - még életveszélyes is lehet.
Amúgy egy film fikció, a tényszerűséget értelmetlen számon kérni rajta - az a lényeg, hogy a belső logikája működik-e, jó-e, és akkor akár jó is lehet. Az más tészta, hogy egy adott embernek a valóságérzéke hol húzza meg a határt, ami alatt már képtelen befogadni amit lát. Ezért nem szabadna nyikorognia a gumiknak sem földúton, ami szinte mindig megtörténik ezekben a fantasztikus műalkotásokban. : -) Az emberi elme egyik legnagyobb ellensége a saját szórakoztatóipara. Bár nagyon sokan meg is érdemlik. A hozzászólás módosítva: Sze, 18:16
Idézet: „Bár nagyon sokan meg is érdemlik.” Azokon már nem tud rontani. ![]()
Azok szoktam még jókat nevetni, amikor a filmben megtalálnak egy bombát, amin persze piros számjegyek világítanak, és közben óraketyegést játszanak be alá...
![]()
Létrzik (bár tilos -de hát azért tilos, mert létezik) az a megoldás, hogy a vezeték mindkét végén villásdugó, aztán az egyik épület konnektorából a másik épület, lakókocsi, stb. konnektorába csatlakoztatható.
Na, ha annak kihúzom az egyik végét, aztán vízbe dobom, az okozhat elég nagy problémát a másik végen. Na, jó, azon a végen, ahonnan a delej jött. A hozzászólás módosítva: Sze, 19:36
Az alállomástól a dugóig, akárhol is van, 2-3 biztosíték van közben. Még ipari környezetben is.
Első munkahelyemen beállítottak egy ruszki óriást. 50 kW motor közvetlen kapcsolással. 3 szál jött ki. Na az minden bekapcsolásnál lekattintotta az 1200 A-es kapcsolót az alállomáson. ![]() Elosztó dobozElőregyártott elosztó doboz kínai módra. Szép, de én kifelé fordítottam volna a dugaljakat. Ha így kábelre sajtolt pipa alakú dugókat akarnak bedugni, tekergethetik a kábeleket.![]() De jó megoldás lenne 45 fokban kifelé fordítani őket. Nem szép, de praktikus, mert a kábel súlya nem húzza annyira a dugókat és nem is zavarják egymást. |
Bejelentkezés
Hirdetés |