Fórum témák
» Több friss téma |
Próbából én is feltettem volt a 10 iot verziót (igaz usb ssd-re) és nálam sem hozott létre winRE partíciót, de azt pár perc alatt manuálisan pótoltam. legalább 800MB kell neki hogy frissüljön. Minden frissítést szépen fogad.
A hozzászólás módosítva: Hé, 23:20
Idézet: „Próbából én is feltettem volt a 10 iot verziót (igaz usb ssd-re) és nálam sem hozott létre winRE partíciót,” Ez érdekes, mert amikor Skori először írta itt, hogy nem jön létre a WinRE partíció, tettem próbákat: Gépbe beépített SSD-re (Samsung 870 EVO, illetve Kingston SA400S37) és virtuális gépre (VirtualBox). Minden esetben létrejött az WinRE partíció 510 MB mérettel. Az alaplap Win11 kompatibilis. Tényleg nem értem, mi lehet.
Lényegesebb az hogy a win10-nek az achilles sarka hogy a 510MB már nem elég tavaly tavasz óta. Muszáj átméretezni, különben nem települnek rá a SafeOS frissítések. MS már nem foglalkozik ezzel.
Fent van nálad a wu előzményekben nem látható frissítések? Ami a képemen látható?
Az a verzió ami a másik gépen jól működik, az eddig rendben frissült, de nem néztem meg mekkora partíciót hozott létre. De ezek után meg fogom nézni, és ha szükséges akkor javítom.
Itt van egy hasnoló kép összeállítás. Nálam nincs tárolva semmilyen előzmény, mert törlöm. Ha kellene bármilyen visszaállítás, van Macrium partíció mentés, és kész. A Win visszaállása semmit sem ér, nem használom.
Igen, a 800MB vagy nagyobb winRE partícióknál minden rendben (ServicePack Build: 6090), azok vannak bajbaj akiknek csak 520MB körüli.
Jut eszembe. Ez hogy lehet? Nem azonos a kiírt verzió. A képek ugyanakkor készültek.
Ennél már csak az a jobb amikor a frissen telepített Windows-nak a Gépházban mutatott telepítési dátuma nem egyezik meg a PowerShellben, a
systeminfo | find /i "Install Date" parancsra válaszként adottal mert hónapokkal korábbi dátumot mutatott a Gépház.
A winver a windows verzióját mutatja, míg bal oldalon a wimben levő program verziója szerepel. Miért is kéne egy osen minden programnak ugyanazon verzión lennie..
A powershell ablakodban a Windows helyreállítási környezeted verziószámát kérdezted le. Annak nem feltétlen kell megegyeznie az aktuálisan futó oprendszer verziószámával.
Ha a winver-re hasonlító infót szeretnél kinyerni, akkor a win32_operatingsystem WMI objektumot faggasd inkább ![]()
Megnéztem... Az oprendről letöltött iot ltsc verzió is csak 500Mb-os winre particiot hoz létre. Tehát azzal kell kezdeni a beállításokat, hogy ezt a particiót meg kell növelni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |