Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1178 / 1178
(#) Doky586 válasza Skori hozzászólására (») Szept 29, 2025 /

Próbából én is feltettem volt a 10 iot verziót (igaz usb ssd-re) és nálam sem hozott létre winRE partíciót, de azt pár perc alatt manuálisan pótoltam. legalább 800MB kell neki hogy frissüljön. Minden frissítést szépen fogad.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2025

winre17.png

(#) Gombszem válasza Doky586 hozzászólására (») Szept 30, 2025 /

Idézet:
„Próbából én is feltettem volt a 10 iot verziót (igaz usb ssd-re) és nálam sem hozott létre winRE partíciót,”

Ez érdekes, mert amikor Skori először írta itt, hogy nem jön létre a WinRE partíció, tettem próbákat: Gépbe beépített SSD-re (Samsung 870 EVO, illetve Kingston SA400S37) és virtuális gépre (VirtualBox). Minden esetben létrejött az WinRE partíció 510 MB mérettel. Az alaplap Win11 kompatibilis.
Tényleg nem értem, mi lehet.
(#) Doky586 válasza Gombszem hozzászólására (») Szept 30, 2025 /

Lényegesebb az hogy a win10-nek az achilles sarka hogy a 510MB már nem elég tavaly tavasz óta. Muszáj átméretezni, különben nem települnek rá a SafeOS frissítések. MS már nem foglalkozik ezzel.

Fent van nálad a wu előzményekben nem látható frissítések? Ami a képemen látható?
(#) Skori válasza Doky586 hozzászólására (») Szept 30, 2025 /

Az a verzió ami a másik gépen jól működik, az eddig rendben frissült, de nem néztem meg mekkora partíciót hozott létre. De ezek után meg fogom nézni, és ha szükséges akkor javítom.

Itt van egy hasnoló kép összeállítás. Nálam nincs tárolva semmilyen előzmény, mert törlöm. Ha kellene bármilyen visszaállítás, van Macrium partíció mentés, és kész. A Win visszaállása semmit sem ér, nem használom.

WinRE_.jpg

Igen, a 800MB vagy nagyobb winRE partícióknál minden rendben (ServicePack Build: 6090), azok vannak bajbaj akiknek csak 520MB körüli.

Jut eszembe. Ez hogy lehet? Nem azonos a kiírt verzió. A képek ugyanakkor készültek.
(#) img válasza Gombszem hozzászólására (») Szept 30, 2025 /

Ennél már csak az a jobb amikor a frissen telepített Windows-nak a Gépházban mutatott telepítési dátuma nem egyezik meg a PowerShellben, a

systeminfo | find /i "Install Date"

parancsra válaszként adottal mert hónapokkal korábbi dátumot mutatott a Gépház.

A winver a windows verzióját mutatja, míg bal oldalon a wimben levő program verziója szerepel. Miért is kéne egy osen minden programnak ugyanazon verzión lennie..
(#) bbb válasza Gombszem hozzászólására (») Szept 30, 2025 /

A powershell ablakodban a Windows helyreállítási környezeted verziószámát kérdezted le. Annak nem feltétlen kell megegyeznie az aktuálisan futó oprendszer verziószámával.

Ha a winver-re hasonlító infót szeretnél kinyerni, akkor a win32_operatingsystem WMI objektumot faggasd inkább
(#) Skori válasza Skori hozzászólására (») Pé, 17:53 /

Megnéztem... Az oprendről letöltött iot ltsc verzió is csak 500Mb-os winre particiot hoz létre. Tehát azzal kell kezdeni a beállításokat, hogy ezt a particiót meg kell növelni.
(#) Gombszem hozzászólása Hé, 19:43 /

Macrium Reflect probléma

Van valakinek tapasztalata, hogy a Macrium Reflect X-el készített WinRE Boot ISO leáll az indításnál: Starting wpeinit , és nem lép tovább, csak az Esc után.

Ez a hiba csak a 10.0.8576 feletti, újabb verzióknál jön elő. Az ISO készítési környezet ugyanaz.
(#) Doky586 válasza Gombszem hozzászólására (») Hé, 21:38 /

Akkor használd a 8576-ost..
A hozzászólás módosítva: Hé, 21:39
(#) tki válasza Gombszem hozzászólására (») Kedd, 11:51 /

A wpeinit.log fájlban érdemes lehet keresgélni, mi volt az oka.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Kedd, 15:16 /

Wifi elveszti a netet

Windows 10-es gépen az alaplapra integrált Wifi van, hogy váratlanul elveszíti az internetet, vagyis magára a hálózatra kapcsolódva marad, csak azt jelzi a tálcán, mintha nem lenne internet. Ilyenkor manuálisan le kell csatlakozni az adott Wifi hálózatról és újból csatlakozni. Sőt, van, hogy közvetlenül rendszerindítás után is csak úgy kapcsolódik a hálózathoz, hogy nincs internet, ilyenkor is manuális lecsatlakozás-újracsatlakozás kell, hogy legyen internet is, ne csak kapcsolat.
Mi okozhat szoftveresen ilyen jellegű bosszantó problémát?
(#) Lacika válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 15:38 /

Nekem ugyan Linux van, de a Lenovo ThinkPad nálam is ugyanezt csinálta, ha a közelébe volt a Huawei mobilom, amelyen be volt kapcsolva a wifi. A hardveres wifi kapcsolót kellett ki-be kapcsolni.
(#) xxxyyy válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 17:12 /

Tippek elsőre:
- driver probléma
- rossz antenna pozíció / hiányzó hátlapi antenna
- rendkívül zsúfolt wifi csatorna használata
- túl régen újraindított router/AP
- KAON CG3000 Telekom-os szarkupac használata
(#) Udvari Zsombor válasza xxxyyy hozzászólására (») Sze, 15:08 /

Nem vagyunk Telekomosak, így az egyből kizárva. A házunkban egyetlen Wifi van, ami 2G és 5G elérést is biztosít, az emeleten pedig egy vezeték nélküli Wifi továbbító kellett (a plafon nem tett jót a jelnek az emelet számára). Semelyik másik eszköz nem viselkedik így, csak a számítógépem, amire amúgy gyári vezetékes külső Wifi antenna csatlakozik, ami két kampó által a (gipszkarton) falamon van.
(#) xxxyyy válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Sze, 18:42 /

Tehát több eszközzel is csatlakozol a repeaterre de csak ez az egy problémás?
2,4GHz-en használod a repeatert?
Milyen messze van az antenna rögzítve a faladra az oldalfaltól? (cm pontosan)
(#) Udvari Zsombor válasza xxxyyy hozzászólására (») Sze, 19:32 /

Pontosan nem tudok dolgokat megmérni, mert sok a tereptárgy nálam, de egy sík tetőtéri ferde fal felület "közepénél" van az asztalom felett az antenna, oldalfalaktól távol. A repeater pedig kint az előtérben van bedugva egy konnektorba. A telefonom 2G-n csatlakozik, a gépem 5G-n csatlakozik, azt viszont nem tudom, hogy nevelőapám lányának eszközei melyiken csatlakoznak. Egyértelműen csak a számítógépemen jelentkezik a probléma, a többi eszköz kapcsolata stabil.
(#) xxxyyy válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 6:20 /

A falad paraméterei így nem számítanak, az esetleges horganyzott acélidomok miatt kérdeztem.
Az antennád és a repeater vonalában nincsen nagyobb fémtárgy (pl. Salgó polc)? Milyen messze van egymástól a géped és a repeater? Mit csinál a géped, ha 2,4GHz-re csatlakozol?
(#) xxxyyy válasza xxxyyy hozzászólására (») 7:18 /

Folytatás:
Amikor működik a net milyen értékeket ad a speedtest.net?
Futtassad ilyenkor parancssorból az alábbi parancsot 10 percig majd nyomjál Ctrl+C -t:
ping 8.8.8.8 -t -l 1000 Milyen statisztikát kapsz?
(#) bbb válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 7:32 /

Egyáltalán milyen illesztőprogramot használsz ahhoz a kártyához? Sokszor előfordul, hogy az okozza a gondot, nem hardveres a hiba.
Következő: »»   1178 / 1178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem