Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   2564 / 2564
(#) Robi85 válasza reloop hozzászólására (») Sze, 14:36 /

Tökéletes lett az erősítő. Se búgás, se sistergés. Köszönöm a segítségedet.
(#) reloop válasza Robi85 hozzászólására (») Sze, 16:09 /

Ügyes vagy! Sokat kellett faragnod a NYÁK-on?
(#) Robi85 válasza reloop hozzászólására (») Sze, 17:42 /

2 helyen vágtam el a vezetősávot. Fekete vonallal megjelöltem. A kondi negatív lábát összekötöttem a jel GND-vel. Az előfokról kapja a GND-t. Teljesen csendes lett.

IMG_7969.jpg

(#) igor4122 válasza reloop hozzászólására (») Csü, 20:00 /

Üdv ismét.

Megint ide tudtam ülni a gép elé, úgyhogy nekiláttam áthelyezni az alkatrészeket a panelterven.
A 13-as láb mérőpontját lejjebb hoztam az R148 ellenállással együtt, bár nem igazán értem miért kellett, elvégre nem krokodil csipesszel mérek, hanem olyan mérőhoroggal mint a képen lévő a korábbi hozzászólásomban, azt pedig pont erre találták ki.

A trafó megvan, viszont a Main 2-es táppanel nincs meg (nem tudom lehet-e belőle probléma).
Holnap megpróbálok eljutni egy villamossági boltba és veszek izzó foglalatot, egy 60 Wattos izzó meg talán még van itthon valahol.

Egyébként akitől kaptam elektroműszerész, nem adna szándékosan rosszat a kezembe, ezért bízom benne hogy működik, de próba cseresznye, hétvégén lesz időm kipróbálni.

Nemrég átküldtek nekem egy PDF dokumentumot "STK404-000N Series Evaluation Board User's Manual" címmel, legalább lesz mivel összehasonlítani a paneltervemet, abból is lehet tanulni valamit.
(#) reloop válasza igor4122 hozzászólására (») Csü, 21:28 /

A mérőpontok biztonságos távolságát kedved szerint választhatod meg.
A MAIN2 táp a rendszervezérlőt tartja áram alatt készenléti állapotban és a rajta található relé kapcsolja a nagy trafót a processzorból érkező jel hatására.
Ami neked hiányozni fog róla az a hálózati biztosíték és a hálózati kapcsoló 10 nF-os ívoltó kondenzátora. Utóbbi a kapcsolás pattanó hangját hivatott csillapítani.
Javaslom még a jelföld leválasztási lehetőségét a mellékelt ábrán lévő 10 Ω ellenállással. Figyeld meg, hogy a test a tápszűrő kondik felől, nem pedig a kimeneti test felől érkezik!
Vagyok olyan optimista, lesz még ebből ötcsatornás erősítő és akkor elengedhetetlenül szükséges lesz ez az opció.
(#) reloop válasza igor4122 hozzászólására (») Csü, 22:04 /

Még egy javaslat. A mellékelt ábrán a bekeretezett hat alkatrésznek érdemes lenne beültetési lehetőséget hagynod. Ezzel elérhető lenne, hogy a majdani hangsugárzó-védelem reléje oldjon, ha túlterhelés érné az erősítőt.
Másik lehetőség, rajzolhatok hozzá egy teljes értékű visszahajló-karakterisztikájú áramkorlátot. Az STK404-130 adatlapján szereplő elvi rajz alapján kivitelezhetőnek tartom.
A Yamaha csak félperiódusban figyeli a túlterhelést.
Következő: »»   2564 / 2564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem