Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   614 / 614
(#) Ohjajj válasza VIM hozzászólására (») Okt 21, 2025 /

Igen, csak az áthúzott lángjel világít pirosan és persze a bekapcsoltságot jelölő zöld led, de ahogy láttam az nincs megemlítve a dokumentumban a hibaüzeneteknél.
(#) Ohjajj válasza Ohjajj hozzászólására (») Okt 26, 2025 / 1

Sziasztok!
Leírom a tapasztalatomat és a vélt megoldást, mert most nagyjából 4 napja már gond nélkül működik. Hátha valaki hasonló helyzetbe kerül és segít neki.
Szóval röviden a jelenség annyi volt, hogy folyóvíz és és fűtés esetén is egy szikra nélküli gyújtás hibával letiltott az Ariston Egis 24 ff kazánunk, amikor felmelegedett (folyóvíz esetén kb 3-5 percnyi folyatás után) és amikor újra akarna gyújtani, hogy a melegítési ciklus újra induljon.
Cserélve lett trafó és elektróda, de nem oldotta meg. Diagnosztizálás közben ki lett takarítva a kis vákum cső, ami az elektródák kábele mellett megy az égőtér felé és meg lettek mocogtatva az NTCk és meg is cseréltem őket, illetve a gáz nyomás is pontosan be lett állítva 0.5 milibárra. Ezek sem oldották meg a problémát.
Ezek után sok töprengés és kvázi végső kétségbeesésemben gondoltam lejjebb veszem a víz hőfokát. 55-60rol vissza vettem 50-55-re. Ezt megtettem mind a folyóvíz és a fűtés esetében. Azóta minden gond nélkül működik. Nem tudom, hogy mennyire releváns, de mielőtt beállítottam volna pontosan a hőfokot mindkettő tekerőt koppra letekertem nullára és onnan kezdtem el felfele tekerni, amig el nem értem a kívánt hőfokot.

Köszönöm mindenkinek, aki próbált segíteni. ❤️
(#) svedmalac válasza VIM hozzászólására (») 0:34 /

Na megvan a nagy válasz a hibára ismét, mint asszem tavaly hasonló időben, ugyanilyen kazánnal (akkor Dunaújvárosban, most Szhelyen).
Panelhiba. Régi a kazán, csereérett.
Azt hittem összekarmolom magam. Mindenre ez a válasz bakker.
Pedig ez a helyi nagy Bosch partner volt.
Aztán elkezdtünk másokat is keresgélni, egy ígérte, hogy jön, aztán elérhetetlen lett, végül lett egy másik cég, akitől viszont az az illető jött ki, akinek a neve és száma fel van írva a kazánra, csak épp sose veszi fel a telefont, olyan sok hívása van.
Átnézett mindent, műszerrel kimért egy csomó dolgot (panel, termosztát, stb.), aztán kiderítette, hogy ami van a kazán oldalán SIM egység (sms által indítható a kazán), az nem jó. Veszi az sms-t, de a fűtés valamiért nem indul, csak fél percre, mint ahogy írtam eredetileg.
Ez ki lett iktatva (faterom szereltette fel évekkel ezelőtt, de sajnos már nem él, nekünk meg amúgy is macera volt már), azóta semmi gond.
Itt tart ma egy kazánhiba utáni vergődés, kb. egy hónap, mire megszületik a megoldás.
Következő: »»   614 / 614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem