Fórum témák
» Több friss téma |
Hello! Úgy látom, hogy itt az a gond, hogy a fórummotor nem tartja meg a méretet. Ha abból mentem ki a file-t, akkor csak 96 dpi a felbontása a képnek a 600 dpi helyett. A hiba innen keletkezik.
Hali!
Ez nekem bevált. Ha visszaolvasol, megtalálod feltalálót. A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2025
Szia!
Köszönöm, működik. Hogy hol lehet átállítani cm-re, azt nem tudom, én százalékos beállításban változtattam a nagyítás mértékét, az arányok megtartásával. Kb. negyedikre sikerült a méretet beállítani. JavításSziasztok ismét jött javításra az ismert készülék inverter hibával.Valaki javította jól szét is égett a kis trafó zárlat miatt.Mutatom a képet a javítás módjáról az inverter 600v ra tölti fel.
Szia!
Nekem is van egy ugyan ilyen panelem, ott a tulaj 12v helyett 230- at adott neki. Mit lehet tudni erről a modulról? Te készíted, vagy készen lehet kapni? A nagyfesz trafó primerjével párhuzamosan szokott lenni egy 1-2 µF-os kondi, az mi célt szolgál?
Az első képen látható sárga HV trafónak a szekundere alul van? Van ennek valami jelentősége azon kívül, hogy a drágább anyagból kevesebb kell? Zárt vasmagosnál mindegy, de szerintem nyitottnál szerencsésebb ha kívül helyezkedik el, mint a Ruhmkorff tekercseknél. Sőt, a komolyabbakon a primer felett nem egyenletes a szekunder tekercs meneteinek az eloszlása, a szélekre kevesebb menetet tesznek.
https://www.gutenberg.org/files/54221/54221-h/54221-h.htm Javítsatok ki, ha tévedek. Villanypasztor nem az igaziValamiért nem igazán működő úgy mint amire számítottam a szikra köz 2mm és akkor pont meg képe ívet húzni mi szokott lenni a baj ? Mit rontottam el?Mérés közben a tájegység 6,9V és 500mA áramkör látta működik A 230/9V transzformátor secunder tekercs lábai között 11V van
Szia egy jótanács ehhez a készülékhez ez mindenkinek szól egyben.Meg kell mérni a nagyfeszültségű tekercs szigetelési ellenállását minden esetben feszültség alatt is,mert többször futottam bele olyan hibába hogy veri a fi relét illetve megszakad az ellenállás.A hálózatról hajtott Makrai trafóval szintén ez a helyzet.
Üdv .
Feszültség alatt hogyan mérjünk ellenállást a nagyfesztrafónak?
Át ütési szilárdságot pontosabban a feszültség alatt
Köszönöm a választ az ellenállása a 230V tekercsnek 870Ohm
A primer és szekunder tekercs közt kell mérni a legnagyobb mérési tartomány 200Mohm legalább.Ha mérhető ellenállás mér is kuka.Ugyanis itt minimum 3500v os szigetelés lel legyen.A műszer nem mutathat ellenállás értéket.
C6 kondin mekkora fesz van mielőtt szikrázna? Pedig ezzel a kapcsolással nem szokott gond lenni...
Szia,teljesen mértékkel egyetértek!!!
Szia , azért tettem fel a kérdést mert valószínű hogy én rontottam el? 20µF használók és 3-14V között változik (AC)
Emellett a ha nagyon lassú impulzusra állítom képes 18V ra töltődni , (ha a trimmert teljesen eltekerem akkor teljesen ki nyithatja a tranzisztort mert forró viszont ezért nincs is impulzus )
Ez az alkatrész lista annyival kiegészítve hogy CI 22nF 630V trimmer1K előtte pedig 220ohm
Szia vélhetően jó , végtelen nagy az ellenállása műszerem nem képes mérni.
Szia!
Az R1=8,2K ,R2=33K ,C2=10nF ,az 555 ic mellől a diódát dobd ki,a frekvencia kb: 1,945kHz lesz,az R3+R4 helyett tegyél 1 db. 220 ohmos ellenállást,a trimmert felejtsd el. Az Ut legyen 12-13V DC.A Ci legyen 16µF/450V.Ha minden jó akkor a 16µF kondenzátoron 380-460V kell,hogy legyen.Az Ri ellenállás ne legyen nagyobb 1M-nál,ha ezt kicsit csökkented (csak ésszel!) akkor előbb töltődik Ci,gyorsabbak lesznek a kisülések.A nagyfesz kimenetre mindenképpen tegyél szikraközt mielőtt bekapcsolnád (!!!),először kb. 5-6 mm-est,aztán meglátod majd és növelheted 10mm-re!! A pásztor kb. 1-2 hektár kerítésére lesz elég jól kivitelezett karám esetén.
Szerintem így a CI RI túl kicsi, pár usec alatt eléri a 30 akárhány voltot amitől a diac gyújt így a C6- alig töltődik fel. Ci 10µF 63V Ri 1Mega nagyjából 1sec időállandó, de rakhatsz 2Megát is felesleges oda trimmer. C6-nak legalább 400V egyenfeszre kell töltődnie, ha az inverter része jól működik.
Inverter teszt multiméterrel: Trafó primer oldalról lekötsz mindent, primeren mérsz AC feszültséget a trimmerrel megkeresed a legnagyobb értéket és úgyhagyod 100-150VAC felett kell lennie.
Pontosítok a CI re vonatkozóan , az előzőleg leírt hülyeség: “ Ez az alkatrész lista annyival kiegészítve hogy CI 22nF 630V”
Ci= 22µF 630V R1= 220 R2=1k (trimmer) A hozzászólás módosítva: Vas, 20:55
Ci végülis akkor legyen 10uF63V vagy 16uF450V?
Helyesbítenék,tegnap eléggé figyelmetlenül írtam a pásztorral kapcsolatban!!!
Amit az 555 körüli alkatrészekről írtam az rendben! Amit hibáztam az az,hogy a Ci értéke 22µF/63V,az Ri értéke kb. 1M,ez rendben,a C6 értéke 16µF/450V. A snubber is jó (R9+C4+C5) ,de lehet 22-33 ohm+68-100nF/630V is. Az R8 maradjon 1M. Elnézést kérek a tévedésért!!
Köszi a választ módosítom a trimmert ellenállásra illetve R1,R2, C2 értékét is a Ci -ot is cserélem 16µF 450V ra(motor segéd fázis kondi), a C6 maradhat 20µF 450v?
A hozzászólás módosítva: Hé, 18:48
Üdv:Egy kérdés zen-ÉSZ-hez pü ben kültem megoldást megcsináltad?Köszönöm
Ci-nek elég 63V kondi kb. 30-40V-ra töltődik utána kisül majd a ciklus ismétlődik újra. Enyémben 10uF63V és 2M2 van most megnéztem 425V-ra töltődik a C6 kb 2sec/szikra.
A hozzászólás módosítva: Hé, 22:13
A C6 a motor kondi!!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |