Fórum témák
» Több friss téma |
Nagyon köszönöm. Előbb idejutok, ha elolasom a szenzor adatlapját, csak arra gondoltam hátha 'ócsóbbé megúszom. Az 1. és 2. verzió között az a különbség, h mekkora feszültséget küld ki a szenzorra? A 240V-ost választottam, járófelületen ez nem lehet probléma, ugye?
Természetesen nem a tápfeszültség megy ki a szenzorra:
Idézet: „Érzékelőfej segédfeszültsége V AC 4 4 Érzékelő névleges árama mA 0.2 0.2”
MágnesszelepAdott lesz valamilyen mágnesszelep a háztartási vízkörben. (Normally Open típus) Ha baj van, akkor egy érzékelő szonda jelet küld az elektronikának, ami áramot ad a mágnesszelepnek, és az lezárja a vízrendszer adott szakaszát. És itt jön a probléma... A mágnesszelep kalapács hatása a csővezetékre. Ezt sehogy nem tudom kikerülni, csak úgy. (kiegészítő szerkezetek kellenének, amihez nincs hely.) Motoros szelep, meg akkora bazi nagy, hogy nem fér el.Halott projekt?
Csak tipp: fűtéseknél használt tágulási tartály. Mivel a víz kb. összenyomhatatlan, mindegy, hogy a cső melyik pontjára csatlakoztatod.
Valahol láttam egy videót, ahol emlegetik a direkt ilyen célra készült csillapítókat, de nem voltak jó véleménnyel róluk, arra viszont már nem emlékszem, hogy egy adott típusra fújtak vagy úgy általánosságban. Itthon nagyjából vízütés csillapító néven futnak.
Ez jó ötlet, ugyanez a baj a karos csaptelepeknél. Lehet a karral olyan hirtelen teljesen zárni, hogy a folyó ezáltal csőben haladó víztömeg hirtelen tehetelenségi megállàsa nagyot üt. Én egy darab gumislagot kötöttem be, jobb lett, de kevés a hatása, utánanézek amit írtál
Jelzett helyeken nekem flexi csövek vannak.
Mondjuk ez csak akkor jelentkezik majd, ha csőtörés miatt a szelep hirtelen lezár.
A második linkeden lévő típust/típusokat (lásd kép) pocskondiázták abban a videóban, amit természetesen most nem találok. Bővebb ismeretem nincs a témában...
Belegondolva egy függőleges csődarab felül zárt véggel is jó lehet, csőben felül levegő alatta víz, megvan a rugalmasság a rendszerben. A csövet nyilván megfelelő helyre kell tenni, ahol keletkezik a hirtelen elzárás ütés.
A hozzászólás módosítva: Csü, 18:00
Elnézést, hülyeséget írtam, most esik le. Nem mindegy, hogy hova van kötve a csillapító, a szelep elé kell közvetlen (a víz momentuma okozza a galibát).
Én ilyen motoros szelepet használok erre a célra, napi egyszer van nyitva csukva (amikor elmegyek otthonról) lassan egy év szépen működik. Van benne visszajelzés is, nem is drága és nem is nagy.
ADN15-CR05-2WV-12V
Gondoltam erre, viszont ez nálam csak akkor lesz kivitelezhető, ha szétbombázzuk a fürdőszobába a betáp víz fővezetéket. Akkor viszont biztosan beépítek egy motoros szelepet is, és alatta egy főelzáró golyós csapot is. (biztos, ami biztos.)
Nekem a vízóra gödörbe van beszerelve az óra után (az óra előtt meg ugye ott van a szolgáltatói csap), volt kis vita a vízszolgáltatóval mert nem tetszett nekik hogy villany van a gödörbe vezetve (balesetveszély) de amikor mutattam hogy törpe feszültségű megnyugodtak.
Persze ez mondjuk panelben nem megoldható. A hozzászólás módosítva: Szo, 14:13
|
Bejelentkezés
Hirdetés |