Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1181 / 1181
(#) Udvari Zsombor válasza Gombszem hozzászólására (») Csü, 20:00 /

Nekem van letöltve Marcium Reflect, 32 bites + 64 bites verziók, nézd meg, hogy jó-e neked.
https://drive.google.com/file/d/12DHTbl5mVvcrYWP19tln4BSLuA4xVAIb/v...haring
(#) Doky586 válasza Gombszem hozzászólására (») Csü, 23:49 /

Biztos hogy az uefi: pendriveot választod az F11 menüben?
Friss bios van fenn?
Ugye nem használsz rufust vagy ventoyt?
Ugye MBR és Fat32 a pendrive egyetlen partícióval?
(#) Udvari Zsombor válasza Doky586 hozzászólására (») 16:23 /

Viszonyítás képpen ha jól rémlik, akkor én nemes egyszerűséggel az "UltraISO" programmal írtam bootolható pendriveot a Marcium Reflect iso-ból, azzal elsőre bootolt a klónozó környezet.
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 17:55 /

Sose értettem minek bármilyen program amikor még a beépített filekezelő is tökéletesen megcsinálja amit kell..

Biztos azért hogy az a külön letöltött el tudja rontani
A hozzászólás módosítva: 17:58
(#) Gombszem válasza Doky586 hozzászólására (») 18:41 /

Lehet, hogy az én hardveremmel van gond? Azért furcsa, mert a régebbi verziókkal sosem volt ilyen. A teljes hardver 100%-ban Win11 kompatibilis.
Nálad is ilyen? Itt van.
(#) Gombszem válasza Doky586 hozzászólására (») 18:55 /

Most látom, hogy van még egy hozzászólásod.

A pendrive Ventoy (legújabb verzió). Innen fut minden ISO, ez is. A régi is.
(#) Gombszem válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 18:56 /

Ez egy nagyon régi Macrium verzió, és PE, nem RE. A PE-vel nincs gond.
A hozzászólás módosítva: 18:57
(#) Udvari Zsombor válasza Gombszem hozzászólására (») 19:07 /

Én még azzal klónoztam, amit linkeltem:
• Windows XP gép HDD-it klónoztam magamnak (kettőt egy nagyobbra)
• még a mostani modern gépemben is ezzel klónoztam át a rendszert az új SSD-re gond nélkül és egy HDD tartalmát egy nagyobb HDD-re (hogy több helyem legyen).
Nem tudom, hogy neked mik az elvárásaid, de nekem megfelelt ez a "nagyon régi" PE verzió is.
(#) Doky586 válasza Gombszem hozzászólására (») 19:32 /

RE: csak azon gépen használható ahol készült. Csak azon gép drivereit tartalmazza.
PE: általánosan bármely gépen használható, általános drivereket is tartalmaz a helyi drivereken kívül (sata, vga,stb).

Igen a ventoynak ez is a hátránya, ha nem ismeri fel a vga-t ilyen 640x480(?) képet ad.

Régebben linkeltem neked a saját PE iso-kat, próbáld azokkal.
A hozzászólás módosítva: 19:37
(#) Udvari Zsombor válasza Gombszem hozzászólására (») 19:45 /

PE verzió persze, hogy működik, mert általános drivereket tartalmaz, a RE verzió pedig csak azon gépen működik, amelyiken eredetileg készült, ezt inkább hagyjad és használj PE verziót, az enyém is az.
(#) Gombszem válasza Doky586 hozzászólására (») 20:40 /

Idézet:
„RE: csak azon gépen használható ahol készült.”

Érdekes, mert több gépen használtam (laptopok, asztali gépek), ahol teljesen más hardver van, és mindenhol simán bootolt és működött.

Amiket tőled kaptam, régi verziók. Ha van új RE, légy szíves küldd el, kíváncsi vagyok.

Tulajdonképpen az égész egy helyzetgyakorlat, kíváncsi vagyok, hogy mit csinált a Mcrium az újabb verziókban, hogy Wpeinit betöltési hiba lett. Mellesleg van nekem PE 10, és PE11 is. régi és újabb. Csak kíváncsi vagyok. A ChatGPT sem tudott választ adni, pedig az egész Macrium Knowled Base-t átnézte. Azt javasolta, hogy használjam a PE verziót, és kész.
A hozzászólás módosítva: 20:43
(#) Doky586 válasza Gombszem hozzászólására (») 20:42 /

A tied be sem bootol nálam
A saját Macrium 10PE tökéletesen működik. Link

Macrium10.png

Következő: »»   1181 / 1181
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem