Fórum témák
» Több friss téma |
FB1, szerintem zavarszűrő tekercsecske, és biztosítékkét is funkcionálhat
Szia!
A keresés első találata alapján.
Ezt is köszönöm, ezt már én is letöltöttem, de ez a rajz sem ugyanaz. Az első néhány alkatrész a betáp után még ok, de nem találom rajta a második relét, ami az elsővel van összekötve, és nincsenek rajta a Q150: 1P, Q151: 2F, U150: KIA431A, U101: FSQ510. De természetesen köszönöm, hogy megpróbáltál segíteni.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2023
Philips Pfl6007K/12 Tápegység PFC áramkörSziasztok! Philips Pfl6007K/12 Nehezen indult el ,de mikor megjelent a készenléti fény akkor ellehetett inditani. Na én addig méregettem a tápegységben,míg zárlatott okoztam a lecsúszó mérőcsúccsal, A PFC- Áramkör FET tranzisztor lábait érintettem össze. Kicseréltem a FET-t a diódát ellenállásokat és a vezérlő Ic-t. Ic801 Q800 R801 R809 D803.A készenléti led 3-at villan. Most nem működik a PFC áramkör és nincs meg a 12,3V sem mert ezek vezérlő Ic-jei nem kapják meg a tápfeszültséget 1608B PFC vezérlő és a 2QS02G PWM Ic . Az optocsatolón nem jelenik meg a feszültség igy a Q903 tranzisztor nem nyit ki ,pedig a collektorán ott a feszültség. Köszönöm a segítségetA hozzászólás módosítva: Okt 25, 2025
Sziasztok! Helyre állítottam a tápegységet.Amiről itt beszélgetni szerettem volna az a tápegység tévén kívüli elindítása lett volna. Amihez segítség volt a saját két oldallal ezelőti hozzászolásom a csatlakozó feszültség szintjeiről.A tévé egyébként alaplap hibás nincs készenléti fény, de némi várakozás után magátol elindul. Kijezőn nincs videojel felirattal.
Philips tvHátha valaki tud tanácsot adi . Egy philips 32 PFH4100 tipusú tvbe alaplapcsere után a kép alsó harmada hiányzik csak függőleges vonalas sávok vannak , a tetején a kép jbbra el van tolódva de jó .Azt kérdezném hogy az alaplap hibás e vagy maga a kijelzővel tőrtént valami. A panelt ebay on vettem lehet hogy hibás? Lehet hogy becsaptak?
Szia!
Lehet, hogy másik kijelzőhöz van beállítva az alaplap. Szervizmenüben kellene ellenőrizni ezt az opciót.
Köszönöm , megpróbálom .
Segítség kérése , alaplap csereEgyszer már kérdeztem egy philips 32 PFH4100 tipusú tv ről . Most megint kérdezek hátha. A második alaplapot tettem be amit használtan vettem , de nem oké. Először is a kép fejjel lefelé áll. Másodszor a megjelent kép zavaros . A bemenő forrás kiválasztásakor (HDMI) a logó körül midinféle szines elipszisek vannak már a belépő PHILIPS feliratnál is . De egyébként miden felirat körül.A menű képe jónak néz ki de ott lehet hogy a sok fekete miatt. Sajnos képet nem tudtam feltölteni atelóról. Az előző alaplpnál jobbra éd felfelé elcsúszott kép volt. Mindkettőt Angliából küldték.
Számomra (az előző hozzászólásoddal összevetve ezt) az jön le:
A képernyő jó. Akkor mégiscsak "kadarist" válaszát kell figyelembevenned: Idézet: „Lehet, hogy másik kijelzőhöz van beállítva az alaplap. Szervizmenüben kellene ellenőrizni ezt az opciót.”
Szervíz menűbe be tudok lépni de nem tudom hogy kell állítani és mit. Nem vagyok profi tv szerelő elektroműszerész a szakmán , de csak a régebbi technikákhoz értek . ( főleg az analóg elektronikához és az irányítás technikához) Azért próbálkozok a javítással mert egy tv szervíz túl sokat (60-80 ezer Ft ) és a z laplapot tíz tizenötért meglehet venni. Csakhát hogyan tovább?
A kijelző hátoldaláról leolvasod a típusát, azt kijelölöd a szervizmenüben, majd elmented.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |