Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1186 / 1203
(#) Gombszem válasza kadarist hozzászólására (») Jan 2, 2026 /

Mit jelenthetnek ezek a routerben: Periódus, Időtartam.

upnp.jpg

(#) kadarist válasza Gombszem hozzászólására (») Jan 2, 2026 /

Mennyi ideig terjessze, ossza meg az upnp alá vont eszköz adarait a nagy hálózattal. Nem érdemes változtatni az értéken.
(#) Doky586 válasza Gombszem hozzászólására (») Jan 2, 2026 /

Ilyenkor kapcsold át angol-ra a felületet, úgy érthetőbb talán..
(#) Régi motoros válasza Régi motoros hozzászólására (») Jan 3, 2026 /

Üdv. Köszi mindenkinek aki ránézett. A hiba csak átmeneti volt, már helyre állt.
Egyébként böngészőben lassult, máshogy nem is próbáltam.
(#) david87 hozzászólása Jan 4, 2026 /

Win 11

Sziasztok!
Szeretnék egy gépre Win 11 fel tenni.
Sajnos a gépnek nincs tpm 2.0 támogatása.
Valahol láttam leírást hogy rufusal ki lehet szedni belőle.
(#) Régi motoros válasza david87 hozzászólására (») Jan 4, 2026 /

Nem csak rufussal...
Készíthetsz olyan saját telepítőt, amiben korábbi boot.wim -et használsz, ami még nem ellenőrzi a tpm modul meglétét. Tudom ajánlani Yt-n az Innovatív fejlesztő csapat Készítsünk saját windows telepítőt videóit, az elejétől...

A trükk annyi, hogy egy korábbi windows telepítőből ami még nem ellenőrzi a biztonsági modul meglétét, átmásolod a boot-wim modult az új telepíteni kívánt telepítő médiára. Az abban lévőt pedig természetesen elmented biztonsági másolatként, hogy visszaállítható legyen.

A boot.wim (régebbi verzió, amiben nincs ellenőrzési mechanizmus) elindítja a gépet, és a telepítő környezetet. A beállítások után pedig elindítja az install.wim (természetesen legfrissebb) telepítő médiát.
(#) david87 válasza Régi motoros hozzászólására (») Jan 4, 2026 /

Köszönöm de már meg lett.
(#) gyök2 hozzászólása Jan 8, 2026 /

Fájlrendszerhiba (12004)

Sziasztok

Számomra egy furcsa problémába ütköztem.
Ha az androidos telefonomat csatlakoztatom a számítógéphez és meg akarok nézni egy fájlt a számítógépen, ami a telefonon van (például egy PDF fájlt) akkor a számítógép "Fájlrendszerhiba (12004)." hibaüzenetet dob fel.
Ugyan ezt a fájlt a telefonon meg tudom nyitni és a vindows intéző jobb oldali betekintő ablakában is látszódik a fájl előnézete. Csak megnyitni nem tudom.
Utána néztem ennek a hibának, ami megoldás javaslatokat találtam végig csináltam, de továbbra is feldobja a hibaüzenetet.
Mit tudnék tenni ellene?
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2026
(#) img válasza gyök2 hozzászólására (») Jan 8, 2026 /

Szia!

Írd le, hogy miket próbáltál már, hogy ne fussunk felesleges köröket.

Egyébként meg kezdhetnéd azzal, hogy valami online víruskeresővel (pl.: virustotal.com) átnézeted a pdf fájlt, hogy nem vírusos-e mert akkor a PC-n lévő víruskereső elérhetetlenné teheti.
(#) Suba53 válasza gyök2 hozzászólására (») Jan 8, 2026 /

Próbáltad már, hogy átmásolod a számítógépre és onnan nyitod meg?
(#) gyök2 válasza img hozzászólására (») Jan 8, 2026 / 1

Szia

Meg lett a hiba forrása.
Régebben úgy állítottam be a gépet, hogy ne legyen lapozófájl. 32 GB memória van a gépben.
Nemrég felraktam a Soft Perfekt RAM Disk programot, amit utána le is szedtem, közben a környezeti változókat is változtattam (TEMP, TMP).
Most újra felraktam a RAM Disk programot és minden rendbe jött.
Köszi a segítséget.
(#) Udvari Zsombor válasza gyök2 hozzászólására (») Jan 8, 2026 /

Azt kellene megtalálnod, hogy miket változtattál, hogy a RAM disk program visszarakására tűnt el a hibád, ezeket kellhet visszacsinálnod, hogy az a program már ne kelljen.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jan 14, 2026 /

Rendszer frissítése

Van egy "Lenovo G585" laptop, amin gyárilag Windows 8 (még nem 8.1!) van telepítve. Ez így egyre inkompatibilisebb különféle szoftverekkel, úgyhogy jó lenne frissíteni legalább Windows 10-re, viszont sok adat van a gépen amiknek maradniuk kellene és a webkamera saját szoftverének is működőképesnek kellene maradnia.
• Processzor: AMD E1-1200 with Raedon(tm) HD Graphics 1.40GHz
• RAM: 4GB
Mik a lehetőségeim? Olyan nem hivatalos Windows 10 verzió is szóba jöhet, ami ilyen gépen is használhatóan tud futni.
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 14, 2026 /

Lemented az adataidat.
Megjegyzed milyen programjaid vannak, beállításokat screenshotozod.
Tisztán (partíciókat törölve) installálod a win10-et.
Visszainstallálod a programokat.
Visszamásolod az adataidat.
(#) Udvari Zsombor válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 14, 2026 /

Nincs esetleg lehetőség partíciót kiválasztva kijelölni, hogy maradjanak meg az adatok?
Gyárilag két partícióval rendelkezik a laptop és egyéb okokból egy régi Windows 10 van a gyári rendszer mellett. Annak leginkább a processzor a szűk keresztmetszet, Edge+Discord 100%-on pörgeti a processzort ~69% RAM használtság mellett.
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 14, 2026 /

Minek kéne két db win10 egy laptopra?
Az öreg 13 éves *** ost meg jobb néha újratenni.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2026
Moderátor által szerkesztve
(#) Doky586 válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Jan 14, 2026 /

Már legalább 3 éve nem vihető át a w8 licensz 10-re..
Persze ha 5-10 éve már frissítetted akkor nincs gond, az azóta is érvényes.
Vagy a másik w10 licensze erre is automatikusan érvényes lesz.
(#) pipi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 14, 2026 /

Hali! Gondolom még wincsi van benne. Vedd ki és megmaradnak az adataid, bármikor vissza tudsz állni, és tegyél be SSD-t, arra telepíts új windowst, de még egy kis ram nem ártana bele. Én tört/sutyiban aktiválós windowssal nem foohglalkoznék, aprópénzért lehet venni újrahasznosított szoftvert hivatalosan.
(#) jani1987 válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Jan 15, 2026 /

Nekem 7 van az autó diagnosztika miatt, böngészni meg ott a linux IS.
(#) Régi motoros válasza pipi hozzászólására (») Jan 15, 2026 /

Idézet:
„...újrahasznosított szoftvert...”

Na ilyenről még nem is hallottam. Az hogy működik?
(#) Udvari Zsombor válasza pipi hozzászólására (») Jan 15, 2026 /

Anno ez a laptop már 1TB HDD-vel jött gyárilag, amin az évek alatt is még mindig sok a hely. Nem tudok csak úgy SSD-t tenni bele, mivel még laptop HDD-m sincs másik. Ahogyan tegnap észleletem, leginkább a processzort tekerte ~99-100% körül az évekkel ezelőtt a kisebbik partícióra feltett Win10, úgyhogy ezért gondoltam volna, hogy valami teljesítmény érdekében lecsupaszított verzió jöhetne szóba.
(#) Suba53 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 15, 2026 /

Úgy látom, hogy van benne optikai olvasó. Veszel egy caddy-t. Ebbe mehet a mostani 1GB HDD. Egy 128, vagy 256GB-os SSD meg az eredeti helyére. Arra tisztán telepítve win10, a caddyban meg minden korábbi adatod megmarad. A programokat nyilván újra kell telepíteni.
Csak arra kell figyelni, hogy a caddy magassága megfeleljen az optikai meghajtó magasságának.
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 15, 2026 /

A HDD-t ki kell venni és a helyére tenni a sata 2,5" SSD-t.
A hdd-nek meg vehetsz egy usb3--sata kábelt (táp nélkülit).
(#) Suba53 válasza Régi motoros hozzászólására (») Jan 15, 2026 /

Semmi extra. Lehet olyan hivatalos hologramos WIN matricát kapni, amin gyárilag nyomtatott telepítő kulcs van. Ráragasztható a gépre ugyanúgy, mint amit a dobozos rendszerhez adnak.
Azért újrahasznosított "refurbished", mert ezeket a kulcsokat egyszer már eladták a nagy cégek által százezer számra vásárolt brand gépekkel együtt. Amikor a multi 3 évente leselejtezi ezeket, akkor hivatalosan "leválasztják" a kulcsot a vasról, és újra eladják csak a kulcsot, matricával, így a jogtisztaságot is igazolva.
(#) Suba53 válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 15, 2026 /

Ez is jó megoldás, de sokszor nem kényelmes, ha egy külső drive fityeg a gép oldalából.
(#) Doky586 válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 15, 2026 /

Havonta 1x 1órára megteszi..
(#) Massawa hozzászólása Jan 15, 2026 /

DVD EGYSÉGEK

Van valakinek valamilyen áttekintése az asztali PC-kbe épitett egységekröl? A minap tönkrement a legujabb gépben a DVD iro/olvaso.
Swbaj, van otthon még 4 asztali PCm kb 2002-töl. Mindegyikben van ilyen szerkezet. Neki is fogtam kiszerelni, az elsö 3 után feladtam - mindegyiknek más más csatlakozoi voltak. 2n legalább a táp csatlakozo egyezett a tönkrementtel, de minden más csatlakozo más volt. Az egyikben a laposkábel IDC csatin volt, a másikon csiptetös volt a szalagkábelre. A harmadikon meg egy kicsi talán 16 polusu stekker van.
A baj az volt, hogy az egyik program kizárolag a beépitett DVD egységgel akart dolgozni, hiába dugdostam a gépbe a kûlsö egységeket szerencsére amikor kiszereltem a belső gépet azonnal elfogadta a kûlsöt is, igy hajnalra be tudtam fejezni a munkát.
Csak azért kérdezem, ha venni kellene egy ujat, hogyan lehet ezeket megkülönböztetni?
(#) Gafly válasza Massawa hozzászólására (») Jan 15, 2026 /

Képet esetleg tudsz csinálni?
Lehet segíthetne...
(#) Udvari Zsombor válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 15, 2026 /

Már feltelepítettem a Tiny 10 (nem hivatalos) verzióját a Windows 10-nek. Kicsit küzdenem kellett vele, hogy aktiváljam, de végül működik.
(#) Massawa válasza Gafly hozzászólására (») Jan 15, 2026 /

Itt van kettö, az also a beteg. Abba a jobb oldalra megy a táp majd a bal oldali 4 polusu csatiba meg egy kábel

IMG_8297.jpeg

Következő: »»   1186 / 1203
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem